Haklisin ama ne yapacagimi sasirdim yarin urologa gozukecegiz. Esim kucukken atesli hastalik gecirmis galiba 9 yasinda kabakulak gecirmis atesli hastaliktan olma ihtimalini soyledi esim yarin duruma gore size yazarim yine bu durumda neler yapilabilir su anda benim kafamin karistigi nokta toplam sperm sayisi 2 mi yoksa 400 binmi yarin netlesir heralde
çok düşük sonuçlarınızMerhaba ne diyeceğimi bilemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz
Spermiyogram
Abansitans süresi (gün) : 4
Renk, koku, görünüş : gri beyaz özel kokulu
Viskozite :normal/ 20mm
Likefaksiyon (dakika) :25
PH :7.5
Fruktoz (mg/dl) : pozitif
Volum (ml) : 3
Konsantrasyon (x milyon/n : 2.3
Total sayı (x milyon) :6.9
Total moralite (%) : 55
+4 ileri doğru hızlı hareketli(%) :13
+3 yavaş doğrusal olmayan hareketli(%) :32
+2 yerinde hareketli (%) :10
+1 hareketsiz(%) : 45
Tmpss (x milyon) : 0.89
Merhaba ne diyeceğimi bilemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz
Spermiyogram
Abansitans süresi (gün) : 4
Renk, koku, görünüş : gri beyaz özel kokulu
Viskozite :normal/ 20mm
Likefaksiyon (dakika) :25
PH :7.5
Fruktoz (mg/dl) : pozitif
Volum (ml) : 3
Konsantrasyon (x milyon/n : 2.3
Total sayı (x milyon) :6.9
Total moralite (%) : 55
+4 ileri doğru hızlı hareketli(%) :13
+3 yavaş doğrusal olmayan hareketli(%) :32
+2 yerinde hareketli (%) :10
+1 hareketsiz(%) : 45
Tmpss (x milyon) : 0.89
prolaktinde önemli canım hamilelikte tabiki onunda düzelmesi gerek..Rı çok seviyor doktor prolaktin hormonunun yüksek dedi sperm kontrollü olursa yani seviye yükselir hareketli sayısı yeterli seviyede olursa hamile olabilir miyim yoksa prolaktin hormon seviyesinide kontrol altına alınması gerekiyor mu
Hücre konsantrasyonu bulunamadığı için morfoloji incelenemedi diyor anlayamadım ne anlama geliyorArkadaşım sperm sayınız düşük fakat ileri hızınız iyi durumda...
tabi birde morfoloji yani sağlıklı sperm yüzdesi de önemli ama sayıya çare bulunur.. ileri hız da çok önemli doktorların gözünde düşük diyemeyiz biraz daha yükselse fena olmaz
Cok tesekkurler...hareketlilik toplamda % 60 ileri hizli yavas hizli yerinde olan grup yani...bu ay biz asilama deneycegiz her sekilde...sonrasi tüp bebek olacak bakalim umut kesilmez demisler....Sayı iyi hareketlilik neydi hatrlayamadım morfoloji alt sınırda,
Şimdi umut var mı sorusuna vereceğim cevap tek sperm varsa bile umut vardır. Allah yeterki ol desin ötesinde birşey söylemek seni yanlış yönlendirmekten veya gereksiz umutlandırmaktan farklı birşey olmaz.
Ama bildiğim kadarıyla yıkama (yani hareketli ve canlı spermleri ayıklama) işleminden sonra 10 milyon gibi bir sayıda şansın olduğu söylenir. Dolayısıyla test yaptırıken yıkama işleminden sonraki fonksiyonel sperm sayınızı öğrenmeniz gerek. Bu sayı 10 milyon civarıysa deneyin değilse tüp bebek daha rahat sonuç almanıza yönelik bir tedavi seçeneği olacaktır.
Ama herşeyden ötesi stres yapmamak gerçekten stres kadında da erkekte de tüm hormonel değerleri bozuyor. İçini ferah tut veren de alan da belli zaten.
Canım doktor ne dedi SizeEki Görüntüle 1308110 Eki Görüntüle 1308110
Sizce sonuç çok mu kötü lütfen cevap bekliyorum....Eki Görüntüle 1308110
İnş canım benim dua etmekten başka çare yokNormal yolla gebelik olabilir dedi morfolojisinde sıkıntı var ama sayısı iyi gayet dedi ama yine de endişeleniyorum
Sizin de mi sorun aynı cnmİnş canım benim dua etmekten başka çare yok