Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Arkadaşım tahlil kağıdında yazana göre sonuç 0,4 milyon yani 400 Bin ama laborant yanlış yazmış olabilir. Konsantrasyonda sayı yazmıyor çünkü. Dolayısıyla bu tahlil kağıdına bakarak yorum yapmak sağlıklı değil. Sen doktora sor eğer sadece 2 sperm varsa laborant kesin hatırlayacaktır sonucu. İnşallah 400 bindir.

Kabakulak azospermiye yol açabiliyor bu arada aşağıya internetten bulduğum bir alıntı yazdım:

Kabakulak geçirmiş ve azospermi olan erkeklerde testis de mikro tese yöntemiyle sperm araştırma işlemi yapılarak sperm bulunabilir.

Son yıllarda yapılan çalışmalar oldukça yüksek oranda kabakulak hastalığı geçiren erkeklerde sperm bulma ihtimalinin yüksek olduğunu göstermektedir. Ayrıca bu erkeklerde testosteron seviyelerinde düşüklükte olabileceği için böyle bir araştırma yapmadan önce erkeklerin testosteron seviyelerini yükseltmek için üretimi arttıracak ilaçlar kullanmakta gerekebilir.

Merhaba ne diyeceğimi bilemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz
Spermiyogram
Abansitans süresi (gün) : 4
Renk, koku, görünüş : gri beyaz özel kokulu
Viskozite :normal/ 20mm
Likefaksiyon (dakika) :25
PH :7.5
Fruktoz (mg/dl) : pozitif
Volum (ml) : 3
Konsantrasyon (x milyon/n : 2.3
Total sayı (x milyon) :6.9
Total moralite (%) : 55
+4 ileri doğru hızlı hareketli(%) :13
+3 yavaş doğrusal olmayan hareketli(%) :32
+2 yerinde hareketli (%) :10
+1 hareketsiz(%) : 45
Tmpss (x milyon) : 0.89

çok düşük sonuçlarınız

Arkadaşım sperm sayınız düşük fakat ileri hızınız iyi durumda...
tabi birde morfoloji yani sağlıklı sperm yüzdesi de önemli ama sayıya çare bulunur.. ileri hız da çok önemli doktorların gözünde düşük diyemeyiz biraz daha yükselse fena olmaz

Doktor yok denebilecek kadar az dedi eşim bir aydır depresyona girdi yardımcı olmaya çalışıyorum keçiboynuzu kürü hazırlıyorum içmesi için içiyor çocukla

Rı çok seviyor doktor prolaktin hormonunun yüksek dedi sperm kontrollü olursa yani seviye yükselir hareketli sayısı yeterli seviyede olursa hamile olabilir miyim yoksa prolaktin hormon seviyesinide kontrol altına alınması gerekiyor mu

prolaktinde önemli canım hamilelikte tabiki onunda düzelmesi gerek..
ama eşinin depresyona girmesine gerek yok çözülebilen sıkıntılar bunlar bizdede durum çok kötüydü ama düzelmeye geçti konum var erkek bölümünde okuyabilirsin onları uygulayabilrisn

Ben siteye dün üye oldum tam hakim olarak kullanamıyorum bide telefondan giriyorum sıkıntılı yardımlarınız için teşekkür ederim

D duysal06 merhaba esim ikinci sperm testi yaptirdi...ilkinde 14 milyonken su an 20 milyona cikti fakat gecen defa morfoloji baktirmamistik bu defa baktirdik %2 morfoloji cikti doktor aşılama dedi...sizce asilamada umit var mi?

D duysal06 merhaba esim ikinci sperm testi yaptirdi...ilkinde 14 milyonken su an 20 milyona cikti fakat gecen defa morfoloji baktirmamistik bu defa baktirdik %2 morfoloji cikti doktor aşılama dedi...sizce asilamada umit var mi?

Sayı iyi hareketlilik neydi hatrlayamadım morfoloji alt sınırda,

Şimdi umut var mı sorusuna vereceğim cevap tek sperm varsa bile umut vardır. Allah yeterki ol desin ötesinde birşey söylemek seni yanlış yönlendirmekten veya gereksiz umutlandırmaktan farklı birşey olmaz.

Ama bildiğim kadarıyla yıkama (yani hareketli ve canlı spermleri ayıklama) işleminden sonra 10 milyon gibi bir sayıda şansın olduğu söylenir. Dolayısıyla test yaptırıken yıkama işleminden sonraki fonksiyonel sperm sayınızı öğrenmeniz gerek. Bu sayı 10 milyon civarıysa deneyin değilse tüp bebek daha rahat sonuç almanıza yönelik bir tedavi seçeneği olacaktır.

Ama herşeyden ötesi stres yapmamak gerçekten stres kadında da erkekte de tüm hormonel değerleri bozuyor. İçini ferah tut veren de alan da belli zaten.

Hücre konsantrasyonu bulunamadığı için morfoloji incelenemedi diyor anlayamadım ne anlama geliyor

2 aylık kür ,bitkisel ,takviyeler ve vitamin hapları ardından yarın büyük gün..
Duâ edin kızlar...

Sayımız 1mil umudumuz 1bebek..

Cok tesekkurler...hareketlilik toplamda % 60 ileri hizli yavas hizli yerinde olan grup yani...bu ay biz asilama deneycegiz her sekilde...sonrasi tüp bebek olacak bakalim umut kesilmez demisler....

Bende aranıza yeni katıldım.benimde eşimin kruner testine göre morfolojisi % 2 çıktı... Düşünmekten kafayı yücem sonunda . Acaba normal yolla gebe kalma şansımız hiç yok mudur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…