Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
[QOTE="Lovely35,post: 3805. 4727,member: 472120"]Anlayanlar bana da yardımcı olabilir mi? Benim herhangi bir sorunum yok ama eşimin spermiogram sonucunu böyle çıktı. Özel bir hastanenin sonucu bu, perşembe günü de devlette verecek.
[/QUOTE]
Canim bu detayli degil ama ? Morfoloji ne? Hareket yuzdesi kac? Bisey yokki bu raporda? Birde biruni,hipokrat gibi lab. Da yaptirin daha guvenilir cunku

Canim bu detayli degil ama ? Morfoloji ne? Hareket yuzdesi kac? Bisey yokki bu raporda? Birde biruni,hipokrat gibi lab. Da yaptirin daha guvenilir cunku[/QUOTE]
cnm merhaba bnm eşmde bgn yaptırıcak. ama sizinki hiiç anlaşılır değil nrede yaptırdınız? hareketlilik morfolojiii falan asıl önemlii.. sayınız 200binmiş

geçen şubatta karar vermiştik 1 senelik evliliğimiz dolduğu için ve hamile kalamadığım için doktora gitmeye.
ben gittim yumurtalarım geç büyüyor geç çatlıyor bende bir sorun olmadığını öğrendik.
daha sonra eşim doktora gitti ve sperm sayısı 96 milyon sadece sorunumuz yavaş hareketlilik %20 ileri hızlı hareketlilik %15 yerinde hareketlilik %20 yani anlayacağınız harekette sorun vardı. ila. kullanmaya başladı ve yanında havuç kürü verdim her akşam. mayıs ayında hamile kaldım. 2 aya herşey galiba normalleşti eşimde.. bebeğimi kaybettiğim için tabiki herşeyi unuttuk.
şimdi de kürtajdan beri deniyoruz olmuyor. ve haftanın 2 3 günü eşim olmuyor çok zor oluyor benm içinde napıcam bilmiyorum eşim tekrardan doktora gidicek bu sıralar bakalım durumlar ne olmuş. ilaçlara tekrar başlıcak elimizden gelen beklemek olucak. ateş ölçüyorum bende kızlar br yandan yumurtamın çatladığı günü buluyorum .. bgn belli olcak eşmn test sonucları sizlerede atarım anlayanlar varmı?

merhaba arkadaşlar bir yıllık evliyim bizim de çocuğumuz olmadı henüz bu ay rahim filmi çekilecek eşime spermiogram yapıldı sonuçları yorumlaya bilirmisin.
PerHiz süresi 4 gün WHO KRİTERLERİ
Miktar:3ml
Görünümpelesan
Likefasyon süresi:45dk
PH:8
viskosite:normal
Sperm konsantrasyonu (ml) de: 92.000.000
Total Sperm sayısı : 276.000.000
MORFOLOJİ
Normal:%72
Baş anomalisi: %12
Boyun anomalisi: %10
Kuyruk anomalisi: %6
HAREKET
ileri hızlı hareketli: %23
Yavaş hareketli: %27
Yerinde hareketli: %14
Hareketsiz: %36
Lokosit : 2.000.000
Aglütinasyon: (+) k-k
Fruktoz: 213
Şimdiden tşk ederim arkadaşlar bir dr ameliyat dedi diğerleri gerekmez dedi sonuç iyi mi kötü mü anlamadık.

merhaba arkakdaşlar bir yıllık evliyim bizim de çocuğumuz olmadı henüz bu ay rahim filmi çekilecek eyşime spermiogram yapıldı sonuçları yorumlaya bilirmisin.
PerHiz süresi 4 gün WHO KRİTERLERİ
Miktar:3ml
Görünümpelesan
Likefasyon süresi4k
:
viskosite:normal
Sperm konsantrasyonu (ml) de: 92.000.000
Total Sperm sayısı : 276.000.000
MORFOLOJİ
Normal:%72
Baş anomalisi: %12
Boyun anomalisi: %10
Kuyruk anomalisi: %6
HAREKET
ileri hızlı hareketli: %23
Yavaş hareketli: %27
Yerinde hareketli: %14
Hareketsiz: %36
Lokosit : 2.000.000
Aglütinasyon: (+) k-k
Fruktoz: 213
Şimdiden tşk ederim arkadaşlar bir dr ameliyat dedi diğerleri gerekmez dedi sonuç iyi mi kötü mü anlamadık.​
canim hareketlilik yawas,ama ilacla duzeliyor merak etmeyin. Sayi iyi.aglutinasyin negatif olmaliydi. Morfoloji %72 iyi ama onemli olan kruger sonucu. Sivilasma surenizde 30 dk nin altinda olmaliydi. Halledilemeyecek bir sorun yok sanirim,

Çok tşk ederim cvp için inş bebişler yakın zamanda gelir bugün kruger de istedi dr cnm sonucu aldık %12 diyor ama dr görmedi Henüz bu çok kötü değil sanırım

QUOTE="yasell, post: 38094169, member: 590449"]Tşk ederim cnm dr da bugün iyi dedi umarım benim rahim filmimde temiz çıkar :) bu velet bize çok çektirecek gibi sende varmı bebek :)[/QUOTE]

Simdilik yok maalesef, 2 aydir ugrasiyoruz bakalim. Hsg cektirmedim ben henuz, insallah sonuclar guzel olur. sizin de iyi cikmasina sewindim, tez zamanla saglikla bi miniginiz olsun

QUOTE="yasell, post: 38094169, member: 590449"]Tşk ederim cnm dr da bugün iyi dedi umarım benim rahim filmimde temiz çıkar :) bu velet bize çok çektirecek gibi sende varmı bebek :)

Simdilik yok maalesef, 2 aydir ugrasiyoruz bakalim. Hsg cektirmedim ben henuz, insallah sonuclar guzel olur. sizin de iyi cikmasina sewindim, tez zamanla saglikla bi miniginiz olsun[/QUOTE]

İnş cnm cümlemizin :)

3 yıldır evliyiz.ben bir kimyasal düşük yaptım.bir de 2.5 aylıkken bebeğin kalbi durdu.kürtaj oldum.benin bütün sonuçlarım normal.eşim de test yaptırdı.sonuçlar şöyle çıktı.lütfen yorum yapın.
volum: 2
görünüm: sarı-opak
vizkozite: 2
likefaksiyon süresi: 60 dakika
pH: 7.5
eritrosit: -
lökosit: 3-4
bakteri: -
aglünitasyon: -
anamoli tipler: -
toplam sayı: 130 mil/ml
toplam motilite: %71
hızlı ileri: %14
yavaş ileri: %53
yerinde: %4
hareketsiz: %29
morfoloji:
normal form: %10
patolojik form: %90

Canim
Canım anladığım kadarıyla sperm sayısı, hareketlilik ve morfoloji çok iyi. Ama likefaksiyon süresi yüksek. Bildiğim kadarıyla bu enfeksiyona işaret olabilir.

1m'l de sperm sayısı:27.000000
Total sperm sayısı:108.000.000
ileri hızlı hareketli :1 saatte (+4)=%25 (+4)+(+3)=%50
normol morfoloji: %37
anormol morfoloji :%63
arkadaşlar sonuçları buydu eşimin aşılamam yapılacak ama yine birşeyler oldu adet düzensizliği yine olmuyorum ,yine geciktistresten banada bişeyler oldu hastalık bendede çıkıcak galiba artık hepten yıpranmış durumdayım eşimin bu sperm sonuçlarına neden her gittiğimiz doktor kötü diyor ya inceliyorumm tamam mükemmel değil ama berbatta değil gibi anlamıyorum gerçi olmuyor tam 5 yıldır olmuyor.anlam veremiyorum artık.bu sonuçları bi değerlendirin lütfen sabrım kalmıyor bazen çıkmaz içindeymişim gibi geliyor artık

Canim

Canım anladığım kadarıyla sperm sayısı, hareketlilik ve morfoloji çok iyi. Ama likefaksiyon süresi yüksek. Bildiğim kadarıyla bu enfeksiyona işaret olabilir.

Yanlış yazılmış sanırım arkadaşımızı üzmek istemem ama morfoloji %10 ve krugere göre değil. Yani morfoloji kötü çıkmış iyi değil.

Yanlış yazılmış sanırım arkadaşımızı üzmek istemem ama morfoloji %10 ve krugere göre değil. Yani morfoloji kötü çıkmış iyi değil.

Doktora gösterdik sonuçları.bi sıkıntı yok.benim de anladığım kadarıyla morfoloji kötü gibi duruyor.kruger her neyse daha önce test yaptırmıştık. % 4 çıkmıştı.nasıl düzelecek ki bu.

Ben krugere göre sandım, % 14'ün üzerinde olması lazım ama 10 da fena değil. Bizde de morfoloji 10 tabi Krugere göre. Sayı ve hareketlilik sizden daha düşük olmasına rağmen 10 ile hamile kaldım ben. O yüzden söyledim.
Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…