cavabın için teşekkür ederim canım eşimde bi problem olmayacağını söyledi ama ne bilim işte nette bi kaç şey okudum kafam karıştı off rabbimin izniyle hayırlıdıyla olsun artık eşim spermogram testi yaptırsın ona göre bakıcaz bakalım
cavabın için teşekkür ederim canım eşimde bi problem olmayacağını söyledi ama ne bilim işte nette bi kaç şey okudum kafam karıştı off rabbimin izniyle hayırlıdıyla olsun artık eşim spermogram testi yaptırsın ona göre bakıcaz bakalım
Kızlar tekrar merhaba,
Bayramda tahlil verdik sonucu aldık. Daha her hangi bir doktora gidemedik. Sonuçlar aşağıdaki gibi
volum-hacim-miktar 3.8 ml
sıvılaşma süresi 1.5 saat
viskosite artmış
ph 9
hareket 1.saat
a)hızlı ileri hareketli 15 % A>%25
b)Yavaş ileri hareketli 45 %
c)Yerinde hareketli 10 %
hareket 2.saat
a)hızlı ileri hareketli 9 % A>%25
b)Yavaş ileri hareketli 42 %
c)Yerinde hareketli 7 %
d)Hareketsiz 42 %
Morfoloji
Normal Şekilli 56 %
Anormal Şekilli 44 %
Baş Anomalisi 13 %
Boyun Anomalisi 23 %
Kuyruk Anomalisi 8 %
Sayı 57 milyon >20 milyon
Toplam Sayı 216 milyon >40 milyon
canlılık 71 %
Aglütinasyon pozitif
Kızlar tekrar merhaba,
Bayramda tahlil verdik sonucu aldık. Daha her hangi bir doktora gidemedik. Sonuçlar aşağıdaki gibi
volum-hacim-miktar 3.8 ml
sıvılaşma süresi 1.5 saat
viskosite artmış
ph 9
hareket 1.saat
a)hızlı ileri hareketli 15 % A>%25
b)Yavaş ileri hareketli 45 %
c)Yerinde hareketli 10 %
hareket 2.saat
a)hızlı ileri hareketli 9 % A>%25
b)Yavaş ileri hareketli 42 %
c)Yerinde hareketli 7 %
d)Hareketsiz 42 %
Morfoloji
Normal Şekilli 56 %
Anormal Şekilli 44 %
Baş Anomalisi 13 %
Boyun Anomalisi 23 %
Kuyruk Anomalisi 8 %
Sayı 57 milyon >20 milyon
Toplam Sayı 216 milyon >40 milyon
canlılık 71 %
Aglütinasyon pozitif
sayı iyi cnm 57 milyon ama ileri hareketlilikte sorun var.yani %25 30 larda normal sayılıyo..aglütinaston denilen anormal şekilli spermler yazıyo ya onların yapışıklığı cnm yani sperm hücreleri felan tek tek olacağına küme küme yapışık durumda ama bu nun sayısı çok önemli sizde %44 ..şimdilik sorun hareket cnm onun içinde ilaç önerir dr.
canımmm çok teşekkür ederim gerçekten korkmuştum. Bunun için kadın doğumcuyla görüşmem yeterli olurmu yoksa üroloğa gidelimmi?
ileri hareket doğal yolla hamile kalmak için önemli dir ..evet üroloğada göster belki ayrıca bir ilaç önerebilir ama asıl kadın doğ. dr.u ilgilenir tedaviyi o yönlendirir.
slm kızlar beni hatırlarsınız 18 ekimde eşim spermiogram yaptırmıştı herşey normal fakat sayı sadece 6 milyondu.o hafta benim de çatlama haftamdı.eşime ek gıda takviyesi (ballı polenli arı sütü, keçiboynuzu pekmezi) yapmadan hamile kalamıcam düşüncesi kafama kazındığından bu ay hiççç gün saymadım. bat 4 kasımdı. 5 kasım yani arife günü test yaptım öylesine ve şok şok şok hamileyimmmmmm..hala inanamıyorummdün doktora gittik ve küçücük keseyi vajinal muayeneden gördük.bugün tam 5+1 günlük hamileyim yani demek istediğim herşey Rabbimin izniyle oluyor..Allah hepinize nasip etsin inşallah..
slm kızlar beni hatırlarsınız 18 ekimde eşim spermiogram yaptırmıştı herşey normal fakat sayı sadece 6 milyondu.o hafta benim de çatlama haftamdı.eşime ek gıda takviyesi (ballı polenli arı sütü, keçiboynuzu pekmezi) yapmadan hamile kalamıcam düşüncesi kafama kazındığından bu ay hiççç gün saymadım. bat 4 kasımdı. 5 kasım yani arife günü test yaptım öylesine ve şok şok şok hamileyimmmmmm..hala inanamıyorummdün doktora gittik ve küçücük keseyi vajinal muayeneden gördük.bugün tam 5+1 günlük hamileyim yani demek istediğim herşey Rabbimin izniyle oluyor..Allah hepinize nasip etsin inşallah..
Anladığım kadarıyla morfoloji %3 ,diğerleri gayet iyi,hareket %51,sayınız çok iyi,morfoloji sorununuz var,doktor tedavi uygulayacaktır.tedavinizde Allah yardımcınız olsun.
Canım morfolojı ne oluyor ? Dr hıcbırsey soylemedıne tedavı ne bırsey hıcbırsey onermedı yapmamız gereken nedır ?