Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım eşimde 3 günlük perhiz ardından verdi testi. Yani 4 yılda iki gebelik ama sanki cidden yolunda olmayan bişeyler var gibi. Laborant hareketlilik yok, bu pskolojik olabilir, genellikle hastanede yapılınca böyle olabilyor dedi, dilerseniz bu sonucu verelim ama bence yeniden yaptırın herhangi bir ücret ödemeyin yeniden getirin dedi.

Tatlım düşüklerimin ilki benim ihmalim hamileymişim çok ilaç içmiştim o sebepten ikincisi 5,5 haftalıkken kendi kendine dştü. Araştırıldı herhangi olumsuz bir şey çıkmadı bende, sağlıksız kromozonlara sahipsiz ondan düşmüştür dedi iki hastanede:26:

İnşaallah geçici bir durumdur gönlünü ferah tut.Anlamadığım ola ki hareketlilik yok yine de sonuçların verilmesi gerekiyordu.Sonuçta Spermiyogramda hareketlilik dışında ki değerlerde araştırılıyor.İlk testte eşimde de hareketliliğin % 5 olduğu ve bu yüzden kimi araştırmaların yapılamadığı söylenerek geri kalan değerlerle birlikte sonucumuz teslim edilmişti.Doktoruna bu durumu söyledinmi ? Söylemediysen bir an önce söyleyip ondan öğren bence izlemen gereken yolu .Ve sonuç kağıdını ısrarla iste derim.Ve bu tip tahlilleri yaptıracak yerin seçimi gerçekten çok önemliymiş bunu öğrendik,iyi bir araştırma yapıp diğer testinizi bence ondan sonra yaptırın.

Sonuçların tesbitinde Şartlar,cinsel perhizin zamanı ve tüm yapılanlar yapılmayanlar elbette ciddi bir ölçüdür hareket durumunu daha önce desteklemiştir iki kere hamile kalmışsındır,bu gün ise tam tersi yönde seyretmiştir ve sıfıra inmiştir olabilir .En kötü ihtimalle bayramda yapılacak tahlilde daha net bir sonuç çıkabilir,ya da biraz daha bekleyip başka bir yerde de yaptırabilirsiniz.

canım cevabın için teşekkür ederim. Bayramın birinci günü yeniliycez tahlili, belki de dediğiniz gibidir, yada laborantın dediği gibi hastane ortamı olunca olabiliyodur. ,Bakalım muhtemelen bayramın 1. günü öğlene doğru gitcez. Akşama sonuç çıkar yine. O zaman dananın kuyruğu kopucak. Allaha hep dua ettimki eşimde problem olmasın bende olsun diye. Hala duamda ısrarcıyım, çünkü ben tedaviye açığım o ise çok uzak böyle bişeyden. Rabbim kaderimizde varsa tez zamanda nasip etsin inş.

Sımsıkı tutunan,senin de bu sefer sımsıkı tutunduğun ,affedilip nimetlendirildiğin sağlıklı,hayırlı bir evlat diliyorum sana/bize inşaallah.Rabbim bu mübarek günün en güzel saatlerinde günahlarımızı affetsin.Hayırlı Cumalar diliyorum.

Son düzenleme:

amiin .hayılı cumalar...

sağlıksız kromozom zaten başlı başına bir sorundur...bu duruma nasıl olmsuz denilmedi ki???eğer genetikte problem varsa bu ancak tüp bebekte embiryodan alınan hücrenin incelenip en sağlıklısı hangisi ise onun transferi sonucu sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek olur...bence bu durumun üstüne gidin .şu ilaç kısmına gelincede evet olabilir ama benim bildiğim kullanılan ilaç sonucu ''genelde''çocukta sakatlık riski oluşur der dr.lar ..düşükte olabilir tabiii.ama eşinde sıkıntı olduğu aşikar..bunu önemseyen dr.lara yönelin..

yarın arefe günü kılınacak iki rekatlık bi namaz var onu sizlerle paylaşmak istedimm

Arefe günü öğlen namazımdan sonra hacılar arafatta vakfeye çıkyorlar bizler orada olamadığımız için onların dualarına ortak olalım inş

iki rekat namaz kılınır

her rekattta: 3 kafirun (Kul ya eyyühel kafirun) suresi 10 ihlas (kuhuvallahüehad) suresi okunur.

namazdan sonra ne dua edilirse mutlak kabul edilir yani kabul olmadı diye şüpheye düşmeyelim inş.......

biribirimize de çook dua edelimm ..........

HERŞEY GÖNLÜMÜZCE OLSUNN...

sağolasın zeyno ..amin inş..

İlgin için sağol canım. Bakalım sonuçlara göre inşallah!

Dananın kuyruğu ne alemde puffy :)

Tahlil verebildiyseniz bu seferki sonucu merak ediyorum doğrusu .Zira senin anlatımına göre hayli ilginç bir sonuçtu.İnşaallah herşey gönlünüzce olmuştur.Hayırlı bayramlar diliyorum.

Hepimizin Bayramı sağlık,hayır,güzellik ve dualarımızın kabul olmasına vesile olsun inşaallah.Rabbim bizleri yalnız bırakmasın.

Kızlar tekrar merhaba,

Bayramda tahlil verdik sonucu aldık. Daha her hangi bir doktora gidemedik. Sonuçlar aşağıdaki gibi

volum-hacim-miktar 3.8 ml
sıvılaşma süresi 1.5 saat
viskosite artmış
ph 9
hareket 1.saat
a)hızlı ileri hareketli 15 % A>%25
b)Yavaş ileri hareketli 45 %
c)Yerinde hareketli 10 %
hareket 2.saat
a)hızlı ileri hareketli 9 % A>%25
b)Yavaş ileri hareketli 42 %
c)Yerinde hareketli 7 %
d)Hareketsiz 42 %
Morfoloji
Normal Şekilli 56 %
Anormal Şekilli 44 %
Baş Anomalisi 13 %
Boyun Anomalisi 23 %
Kuyruk Anomalisi 8 %
Sayı 57 milyon >20 milyon
Toplam Sayı 216 milyon >40 milyon
canlılık 71 %
Aglütinasyon pozitif

Kızlar ne olur cevaplayın artık sabredemiyorumda. bu sonuçlar ile önce üroloğamı gidelim, yoksa kadın doğumcuda bu sonuçlara tedavi uygulayabilirmi?

puffy123 biraz beklersen bizde daha önce yaptırmıştık eşime tahlil kagıdı bulayım karşılaştıralım canım
ama bizimkinde sorun yok demişti dr

canım bulamadım atmışım herhalde
ama sizim sperm sayınız güzel 57
ileri harekette sorun var gibi önemli olanda ileriye doğru spermin hareketi

canım bulamadım atmışım herhalde
ama sizim sperm sayınız güzel 57
ileri harekette sorun var gibi önemli olanda ileriye doğru spermin hareketi

canım evet bende öyle anladım ama bide birisi konu açmıştı Aglütinasyon pozitif bebeğimiz olmıycak gibi, acaba bu nedir çatlıycam meraktan.

bir sorum olacaktı lütfen cevaplayın çok ihtiyacım var benim durumumda olanlar ...7 aydr bebek istiyoz fakat olmuyor ben doktora gittim herşey normal doktor eşimden spermogram istedi eşimde gitmedi henüz gidiceni söylüyor ama asıl kafamı kurcalayan konu şu eşim küçükken kasık fıtığından ameliyat olmuş doktor ileride bebek sahibi olabileceeğini söylemiş bende nette kısırlığa uyol açabilir diye okudum acaba eşimin durumunda olupta hamile kalanlar varmı cvplarınızı bekliyıorum:18:

puffy o konu hakkında bilgim yok canım
reyhancım bizde öyle bişey yoktu ama bu ameliyatı geçiren cok insan oluyor küçüklüğünde sorun olacagını sanmıyorum ayrıca 7 ay uzun bir zaman değil biz 8 ay korunmuştuk ilk evlendiğimizde ve ben 10 ay kamile kalamadım spermiogramda yaptırmıştık bişey cıkmamıştı ikimizde de 11 ayda kendiliğimden hamıle kaldım şimdiden kendini strese sokma

cavabın için teşekkür ederim canım eşimde bi problem olmayacağını söyledi ama ne bilim işte nette bi kaç şey okudum kafam karıştı off rabbimin izniyle hayırlıdıyla olsun artık eşim spermogram testi yaptırsın ona göre bakıcaz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…