spermler değişken olabiliyor ..cinsel perhiz süresinin farklılığı ,stres ,yorgunluk ,sigara bunlar hep etken olan şeyler ..
benim eşim de ilk sperm verdiğinde rahattı ama aşılamada çok gerildi hatta vazgeçecekti nerdeyse ..ilk spermde rahat olduğu için 77 milyondu ama aşılamada 64 milyon çıktı ..azalmıştı bizim de dikkatimizi çekti ama 2 günlük cinsel oerhiz vardı üstüne stres de eklenince azaldı sanırım
doğal yoldan iki kere hamile kalmışsın.birden böyle sıfırlanması imkansız gibi bişey .her ne kadar stres etkilesede sayı düşer evet ama hareket sıfırlanmaz .ayrıca laborantın öyle bir lüksüde yok bütün değerler 0 bile olsa size vermek zorunda o test sonucunu.bence imkanınız varsa daha iyi araştırıp bu konuda iyi olan bi yer bulun ve orda yaptırın .bana sanki laborant bakmamış gibi geldi..hemen moralini bozma en azından hamile kalabiliyosun.sadece düşüklerin nedeni araştırılır..buda ya genetik bozukluk ya sende pıhtılaşma yada morfolojideki bozukluktur...büyük ihtimalle..
Kızlar dün sizlere kadın doğumcuya eşimin spermiogramını göstersem olurmu diye sormuştum. Akşam sonuçları almaya hastaneye gittim. Laborant sonuçları vermedi. Hareketlilik yok, belkide pskolojikdir dedi. İlişki olmasın bayramın 1. günü öğlene doğru yapın yeniden getirin bu sonuç hoş değil dedi. Sizce dediği gibi pskolojikmidir. Yada geçici bir durummudur. Daha önce 2 kere hamile kaldım sonuçta hareketsizde olsa bebeğimiz olma ihtimali olurmu?nasıl bir yol izlemek gerekir Ne olur yardım edin, kimseye anlatamıyorum derdimi
İnşaallah geçici bir durumdur gönlünü ferah tut.Anlamadığım ola ki hareketlilik yok yine de sonuçların verilmesi gerekiyordu.Sonuçta Spermiyogramda hareketlilik dışında ki değerlerde araştırılıyor.İlk testte eşimde de hareketliliğin % 5 olduğu ve bu yüzden kimi araştırmaların yapılamadığı söylenerek geri kalan değerlerle birlikte sonucumuz teslim edilmişti.Doktoruna bu durumu söyledinmi ? Söylemediysen bir an önce söyleyip ondan öğren bence izlemen gereken yolu .Ve sonuç kağıdını ısrarla iste derim.Ve bu tip tahlilleri yaptıracak yerin seçimi gerçekten çok önemliymiş bunu öğrendik,iyi bir araştırma yapıp diğer testinizi bence ondan sonra yaptırın.
Sonuçların tesbitinde Şartlar,cinsel perhizin zamanı ve tüm yapılanlar yapılmayanlar elbette ciddi bir ölçüdür hareket durumunu daha önce desteklemiştir iki kere hamile kalmışsındır,bu gün ise tam tersi yönde seyretmiştir ve sıfıra inmiştir olabilir .En kötü ihtimalle bayramda yapılacak tahlilde daha net bir sonuç çıkabilir,ya da biraz daha bekleyip başka bir yerde de yaptırabilirsiniz.
ister istemez düşünüyorum ilk hamile kaldığmı öğrenince oturup ağlamıştım ben istemiyorum bunu diye...tabi Allahın en güzel nimetini istemezsem böyle aratır işte...hiç dikkat etmemiştim kendime çok vicdanım sızlıyo halbuki o nasıl sımsıkı tutunmuştu...zaten dua ve tövbeden başka yaptığım bişey yok...rabbimie karşı isyankar oldum şimdi beni affedip nimetiyle nasiplendirmesini istiyorum ondan..
Sımsıkı tutunan,senin de bu sefer sımsıkı tutunduğun ,affedilip nimetlendirildiğin sağlıklı,hayırlı bir evlat diliyorum sana/bize inşaallah.Rabbim bu mübarek günün en güzel saatlerinde günahlarımızı affetsin.Hayırlı Cumalar diliyorum.
canım eşimde 3 günlük perhiz ardından verdi testi. Yani 4 yılda iki gebelik ama sanki cidden yolunda olmayan bişeyler var gibi. Laborant hareketlilik yok, bu pskolojik olabilir, genellikle hastanede yapılınca böyle olabilyor dedi, dilerseniz bu sonucu verelim ama bence yeniden yaptırın herhangi bir ücret ödemeyin yeniden getirin dedi.
Tatlım düşüklerimin ilki benim ihmalim hamileymişim çok ilaç içmiştim o sebepten ikincisi 5,5 haftalıkken kendi kendine dştü. Araştırıldı herhangi olumsuz bir şey çıkmadı bende, sağlıksız kromozonlara sahipsiz ondan düşmüştür dedi iki hastanede:26:
yarın arefe günü kılınacak iki rekatlık bi namaz var onu sizlerle paylaşmak istedimm
Arefe günü öğlen namazımdan sonra hacılar arafatta vakfeye çıkyorlar bizler orada olamadığımız için onların dualarına ortak olalım inş
iki rekat namaz kılınır
her rekattta: 3 kafirun (Kul ya eyyühel kafirun) suresi 10 ihlas (kuhuvallahüehad) suresi okunur.
namazdan sonra ne dua edilirse mutlak kabul edilir yani kabul olmadı diye şüpheye düşmeyelim inş.......
biribirimize de çook dua edelimm ..........
HERŞEY GÖNLÜMÜZCE OLSUNN...
sağlıksız kromozom zaten başlı başına bir sorundur...bu duruma nasıl olmsuz denilmedi ki???eğer genetikte problem varsa bu ancak tüp bebekte embiryodan alınan hücrenin incelenip en sağlıklısı hangisi ise onun transferi sonucu sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek olur...bence bu durumun üstüne gidin .şu ilaç kısmına gelincede evet olabilir ama benim bildiğim kullanılan ilaç sonucu ''genelde''çocukta sakatlık riski oluşur der dr.lar ..düşükte olabilir tabiii.ama eşinde sıkıntı olduğu aşikar..bunu önemseyen dr.lara yönelin..
canım cevabın için teşekkür ederim. Bayramın birinci günü yeniliycez tahlili, belki de dediğiniz gibidir, yada laborantın dediği gibi hastane ortamı olunca olabiliyodur. ,Bakalım muhtemelen bayramın 1. günü öğlene doğru gitcez. Akşama sonuç çıkar yine. O zaman dananın kuyruğu kopucak. Allaha hep dua ettimki eşimde problem olmasın bende olsun diye. Hala duamda ısrarcıyım, çünkü ben tedaviye açığım o ise çok uzak böyle bişeyden. Rabbim kaderimizde varsa tez zamanda nasip etsin inş.
sağolasın zeyno ..amin inş..
canım bulamadım atmışım herhalde
ama sizim sperm sayınız güzel 57
ileri harekette sorun var gibi önemli olanda ileriye doğru spermin hareketi
puffy o konu hakkında bilgim yok canım
reyhancım bizde öyle bişey yoktu ama bu ameliyatı geçiren cok insan oluyor küçüklüğünde sorun olacagını sanmıyorum ayrıca 7 ay uzun bir zaman değil biz 8 ay korunmuştuk ilk evlendiğimizde ve ben 10 ay kamile kalamadım spermiogramda yaptırmıştık bişey cıkmamıştı ikimizde de 11 ayda kendiliğimden hamıle kaldım şimdiden kendini strese sokma