Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Yani morfoloji %47 çıkmış,iyi yani ,bizim doktorumuz %25 in üzerinde olmalı demişti,bizimki de %50 idi.Aslında bence 133 milyon sayı,%8o lerde hareket ve bu morfolojiyle normal yoldan hamile kalabilirsin,sen kendin doktora göründün mü peki?

Duzensiz adetten dolayi gttim doktora alttan muayene etti bisey demedi Azitro,Folidoce ve Climen haplari verdi 2 aylik tedavi suresince bu pazar bitiyor ins haplarim regl gunumu bekleyip 3.gunu hormon testi yapicaz ins

Arkadaslar bizim test sonuclarimizi yorumlarsaniz cok sevinirim , simdiden cok tesekkur ederim :)

Test Sonuç Birim Referans Değeri
SPERMIOGRAM
ABSTİNANS SÜRESİ 4 Gün
MİKTAR 2 mL > 2 mL
RENK Krem Krem
GÖRÜNÜŞ Opelasan
Ph 8.0 7.2 - 8.0
VİSKOZİTE Normal
LİKEFAKSİYON SÜRESİ 15 Dakika
SPERM KONSANTRASYONU 53.000 milyon / mL > 20 milyon / mL
TOPLAM SPERM SAYISI 106.000 milyon > 40 milyon
MORFOLOJİ ( Kruger Strict Criteria ) . > % 14 FERTİL
% 5 - 14 SUBFERTİL/FERTİL
% 1 - 4 SUBFERTİL
NORMAL MORFOLOJİ 13 %
ANORMAL MORFOLOJİ 87 %
BAŞ ANOMOLİSİ 34 %
BOYUN ANOMOLİSİ 25 %
KUYRUK ANOMOLİSİ 28 %
LÖKOSİT 100 bin / mL < 1.000.000 / mL
ERİTROSİT Yok adet / her sahada
AGLUTINASYON Yok
IMMATUR GERM HÜCRESİ 1-2 adet / her sahada
MOTILITE
1. SAAT
HIZLI HAREKETLİ 53 % > %50 HAREKETLİLİK
YAVAŞ HAREKETLİ 26 %
YERİNDE HAREKETLİ 13 %
HAREKETSİZ 8 %
2.SAAT
HIZLI HAREKETLİ 44 %
YAVAŞ HAREKETLİ 23 %
YERİNDE HAREKETLİ 21 %
HAREKETSİZ 12 %

morfoloji de problem var ama sınırın biraz altında yani..sayı iyi hareketlilik iyi ..yani bence gayet iyi dğerler doğal yolla hamile kalabileceğinizi göstern bir test sonucu....

canım acaba bizim sonuçlarımızı da yorumlayabilir misin şimdiden teşekkür ederim.

MİKTAR :2 ML
GÖRÜNÜM: NORMAL
LİKEFAKSİYON SÜRESİ:30DK
VİSKOZİTE :NORMAL
PH :8
KONSANTRASYON:106X MİLYON
TOTAL SPERM SAYISI:212X MİLYON
MOTİLİTE(%):78
+4İLERİ DOĞRU HIZLI HAREKETLİ(%):64
+3 DOĞRUSAL OLMAYAN YAVAŞ HAREKETLİ%:12
+2 YERİNDE HAREKETLİ%:2
HAREKETSİZ %:22
TOTAL PROGRESİF MOTİL SPERM SAYISI: 36.7 XMİLYON
VİTALİTE : CANLI:%90
ÖLÜ:%10
NORMAL MORFOLOJİLİ SPERM YÜZDESİ:31
AGLÜTİNASYON:YOK
LOKOSİT: 10X MİLYON
YUVARLAK HÜCRE:3X MİLYON
NOT: ÇOK SAYIDA CANLI VE CANSIZ SPERMATOZOLAR İZLENDİ.

VERDİĞİN EMEK İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM..

spermiogram ve kruger farklı testler mi. Yoksa spermiogramın yapılırken kruger de mi yapılıyo. Bilgisi olan var mı

ilk baktığımda şaşırdım 212 milyon spermden 36 milyon nasıl sağlıklı olabilir diye ama lökosit yani iltahap neden olmuş sanırım .diğer bütün değerler gayet normal.dr. antibiyotik tedavisi verirse değerler yani sayı daha iyi olur.ama şu hali ile bile doğal yolla hamileliği engelleyen bişey yok...lökosit 1milyondan az olmalı normal değerlerde..

mikroskopi : her sahada 1-2 lökosit görüldü
miktar: 0.9 cc
görünüm :krem
viskosite :normal
reaksiyon : 8
sıvılaşma : 20 dk
spermatozid sayısı 1 cc de : 700.000 (< 20.000.000)
spermatozid sayısı tüm ejekülatta : 630.000
normal yapılı spermatozid : % 5
baş anomalisi : % 60
orte parça anomalisi:% 15
kuyruk anomalisi : % 20
normal hareketli 1 saat: %0
normal hareketli 2 saat: %0
normal hareketli 3 saat: %0
normal hareketli 4 saat: %0
yavaş hareketli 1 saat:%25
yavaş hareketli 1 saat:%10
yavaş hareketli 1 saat:%0
yavaş hareketli 1 saat:%0
hareketsiz 1 saat: %75
hareketsiz 2 saat: %90
hareketsiz 3 saat: %100
hareketsiz 4 saat: %100
yorum yaparsanız sevinirim.

cnm değerlerinizi dr.unuza gösterdinizmi..o sizi doğru yönlendirir mutlaka.ama benim söyleyeceğim sizi tüp bebeğe yönlendirirler.değerler doğal yolla hamile kalman için yeterli değil.ilk kez mi yapıyosunuz bu testi bilmiyorum ama size söylenecek olan bu büyük ihtimal..şunu bilinki bir çok kişi değerleri çok iyi omasına rağmen tüp bebek yaptırmak zorunda kalıyo....o yüzden iyi bir dr.araştırıp bulun ve tedavinize başlayın Allahım hepimize yardım etsin....hayırlısıyla bebeklerimize kavuştursun bizleri...

herkese merhabalar:))

viskosite: normal
miktar:3.2 cc
canlı:%50
normal:%54
1mm küpteki sayı:18600
her mikroskop alanında 1-2 polimorf nükleer lökosit ve lenfosit görülmüştür.canlı spermlerin %15 i ileriye doğru aktif ve anlamlı olup
semen alındıktan 2 saat sonra canlı spermlerin %60 ı hareketlerini kaybediyorlar.

test sonucumuzu yorumlarsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ediyorum.

merhaba kressida,testinizde sperm sayısı,hareketi ve morfolojisi çok düşük görünüyor.Sayı 20 milyondan fazla,hareket en az %50 ,morfoloji de %25 den yüksek olmalı,eğer hiç tedavi olmadıysanız ve yaşınız gençse ilaçlarla ve kürlerle tedaviye başlayın derim,çünkü tüp bebek süreci zor ,inşallah ilaçlarla ilerleme kaydedersiniz,şahsen ben de onun için uğraşıyorum,durumumuz sizden çok farklı değil,bir de bu duruma neyin sebep olduğunu tespit edin,hormonlarına baktırın ,genetik test yaptırın sebebini bulabilirseniz işinin kolaylaşabilir.Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
arkadaşlar yaklaşık 10 aydır korunmuyoruzbebek gelmiyor..eşim sperm tahlili yaptırdı.yorumlarınızı bekliyorum
konsantrasyon:26.700.000 ml
total konsantrasyn:82.770.000/ 3.1 ml
motilite: 1. saat
kruger morfoloji :% 4
hareketlilik a+b+c =52.8
hızlı hareketli :10.9
yavaş hareket :27
yerinde hareketli :27
hareketsiz:47

sayınız idare eder .. hareketlilikteki problem yüzünden az diyorum eğer o değer iyi olsaydı bu sayı yeterli olurdu...hareketlilik bayağı az morfolojide de problem var normal değer %14 ün üstü kabul edilir sizin %4...bitkisel kürler, dr.un verdiği ilaçlarla daha iyi olur umarım .ama doğal yolla hamile kalabilmek için harketlilik çok önemlidir...

lütfen yorumlarmısınız????

lütfen yorumlarmısınız????

canım bu mm küp olayı kafa karıştırdığı için kimse yorumlamadı galiba,hesaplarıma göre
1 mm küp= 0.001 ml yapar.Eğer 0.001 ml de 18600 sperm varsa 3.2 ml de yaklaşık 59,5 milyon sperm yapar.Yani toplam sperm 59,5 milyon ve bunların %15 i ileri hareketli.Sayı iyi ama ileri hareket düşük.Lökosit fazla yok zaten,önemli sayılmaz, normal yapılı sperminiz %54 gayet iyi,canlılık da %50 o da iyi.Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:

canım yaa bu lökosit ne oluyor olmasımı iyi olmaması mı ben internette araştırdım ama anlamadım anlatırsan çok sevinirim.ilgine teşekkür ediyorum.

canım yaa bu lökosit ne oluyor olmasımı iyi olmaması mı ben internette araştırdım ama anlamadım anlatırsan çok sevinirim.ilgine teşekkür ediyorum.

lökosit iltihap demek.normalde 1 milyondan az olması lazım sizin testte tuhaf bişekilde yazılmış anlayamadım .yanii nükleer?

polimorf nükleer lökosit birden fazla çekirdeği olan lökosit demek,lökositin ve lenfositin varlığı iltihap var anlamına gelir ama dediğim gibi sizin ki çok değil,doktor ilaç gerekli görmediyse zaten endişelenmenize gerek yok,bizim de 1-2 tane vardı,doktor endol vermişti.

canım Kaan hocamıza maille gönderdik ve bununla ilgili bir yorum yapmamıştı ama doğal yolla çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi.eşin nekadar kullandı endol u acaba dr söylemesede eşime kullandırsammı?bu rada eşime sadece proxeed kullanıyor ve faydasını görücez gibi umarım devamı gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…