Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım morfolojı ne oluyor ? Dr hıcbırsey soylemedı :KK43: ne tedavı ne bırsey hıcbırsey onermedı :KK43: yapmamız gereken nedır ?

canım ileri hareketli sperminiz % 51 bu çok iyi,morfoloji %3,morfoloji spermlerin normal mi anormal mi yapılı olduğunun göstergesi,bu hamile kalmanda önemli,ilaçlarla düzelme şansı var,doktor yardımcı olmadıysa başka bir doktor seçebilirsiniz.

canım ileri hareketli sperminiz % 51 bu çok iyi,morfoloji %3,morfoloji spermlerin normal mi anormal mi yapılı olduğunun göstergesi,bu hamile kalmanda önemli,ilaçlarla düzelme şansı var,doktor yardımcı olmadıysa başka bir doktor seçebilirsiniz.

Toplam hareket %51
ileri hareket %5
tekrar baktım öyle.

bu test sonucunu once kendı jınekolog dr'um daha sonrada üroloji dr'u gordu ve bır sorun yok dedı :KK43: Pes yaniii
Bende yumurtlamada sorun var bu ay yumurta takıbı yapılacak. Morfolojı eger gebelıgıme engel ıse o zaman neden esımı tedavı etmeden bana yumurta takıbı yapılsın kı ?? yumurta takıbınde bu morfolojı sorunu bıze gebe kalmada engel olrumu ? Benı bıraz aydınlatırmısnız ? Canım sıkıldı ama ıyıkı varsınız. Rabbım yardımcımız olsun.

bu test sonucunu once kendı jınekolog dr'um daha sonrada üroloji dr'u gordu ve bır sorun yok dedı :KK43: Pes yaniii
Bende yumurtlamada sorun var bu ay yumurta takıbı yapılacak. Morfolojı eger gebelıgıme engel ıse o zaman neden esımı tedavı etmeden bana yumurta takıbı yapılsın kı ?? yumurta takıbınde bu morfolojı sorunu bıze gebe kalmada engel olrumu ? Benı bıraz aydınlatırmısnız ? Canım sıkıldı ama ıyıkı varsınız. Rabbım yardımcımız olsun.

bu değerlere sorun yok diyen dr.ları lütfen hemen bırakın ..morfolojiyi önemsemeyen (ki çok yanlış)bi çok dr. gördüm ama ileri hareket bu değerdeyken nasıl eşinizi göz ardı edip size yöneliyolar. bence daha iyi ilgili ve bilgili bir dr. bulun ve eşinizle beraber tedavi görün ...çözülemeyecke şeyler değil ama kulak ardı edilecek gibi de değil...

arkadaşlar günaydın eşim 45 gün önce spermiyogram testi yaptırdı ve bu tedaviden önceydi dr.ne olduğunu görmek istedi.ilk yaptırdığımız test sonuçlarını yazıyorum

volum 2ml
renk açık sarı
likefaksiyon süresi 20 dk.
sayı 16.2 milyon/ml.
motil sperm yüzdesi(a+b)7.3milyon/ml
motilite kalitesi(1 saat içinde)%45
a ileri hareketli %11
b ileri yavaş %34
c yerinde hareketli %6
d hareketsiz % 49

ve bu sonuçtan sonra eşime trental ve proxeed verdi.bunları kullandıktan sonra tekrar tahlil istedi ve pazartesi yaptırdık.tedavi sonrası yaptırdığımız testin sonucu ise

volüm 2ml
renk sarı
likefaksiyon 20dk.
sayı 20 milyon/ml
motil sperm yüzdesi (a+b)3 milyon/ml
motilite kalitesi(1 saat içinde)%15

a ileri hızlı % 0
b ileri yavaş %15
c yerinde hareketli%15
d hareketsiz %70

ve bu sonuca göre sperm değerleriniz gayet güzel proxeed içmeye devam etmesini söylemiş.doğal yolla bekleyebilirsiniz yada aşılama yaptırabilirsiniz.benim kafam karıştı ileri hızlı % 0 iken nasıl olucak yardım edin birde acaba doktorumuz tahlillerin tarihlerine bakmadanmı yorum yaptı acaba son testi tekrar göndersemde yeniden değelendirmesini istesemmi?

Bizim testimize göre de sayı 70 Milyon, morfoloji %1 (!! buna dikkat), ileri hareketli de %80di. Doktorumuz morfoloji %1 olmasına rağmen bir sorun yok dedi. Ki bu testi biz 15 Martta yaptırdık. Benim son adet tarihim 21 Şubat. Şuan 9 aylık hamileyim. Meğer bu testi yaptırdığımızda ben morfoloji %1 olmasına rağmen normal yolla hamile kalmışım. Umarım içini rahatlatır bu durum. Allah herkesin gönlünün muradını versin, en yakın zamanda dilediğin müjdeyi alırsın inşallah. Sevgiler.

arkadaşlar günaydın eşim 45 gün önce spermiyogram testi yaptırdı ve bu tedaviden önceydi dr.ne olduğunu görmek istedi.ilk yaptırdığımız test sonuçlarını yazıyorum

volum 2ml
renk açık sarı
likefaksiyon süresi 20 dk.
sayı 16.2 milyon/ml.
motil sperm yüzdesi(a+b)7.3milyon/ml
motilite kalitesi(1 saat içinde)%45
a ileri hareketli %11
b ileri yavaş %34
c yerinde hareketli %6
d hareketsiz % 49

ve bu sonuçtan sonra eşime trental ve proxeed verdi.bunları kullandıktan sonra tekrar tahlil istedi ve pazartesi yaptırdık.tedavi sonrası yaptırdığımız testin sonucu ise

volüm 2ml
renk sarı
likefaksiyon 20dk.
sayı 20 milyon/ml
motil sperm yüzdesi (a+b)3 milyon/ml
motilite kalitesi(1 saat içinde)%15

a ileri hızlı % 0
b ileri yavaş %15
c yerinde hareketli%15
d hareketsiz %70

ve bu sonuca göre sperm değerleriniz gayet güzel proxeed içmeye devam etmesini söylemiş.doğal yolla bekleyebilirsiniz yada aşılama yaptırabilirsiniz.benim kafam karıştı ileri hızlı % 0 iken nasıl olucak yardım edin birde acaba doktorumuz tahlillerin tarihlerine bakmadanmı yorum yaptı acaba son testi tekrar göndersemde yeniden değelendirmesini istesemmi?

ileri hareket çok önemli normal yolla hamile kalabilmek için .bence ya tekrar gösterin yada başka bir dr.dan daha fikir alın...

Kızlar bız bugun test yaptırdık bır yorum yaparsanız sevınırım

Eki Görüntüle 288405

rbcn kardeş pardon,kağıt kıvrık durduğundan yanlış görmüşüm,ileri hareket %5,morfoloji %3 ,buna göre hem ileri hareket hem morfoloji kötü,ikisi de % 50 falan olmalı ki sorun olmasın,ikisi de önemli doktorunuzu değiştirin isterseniz,bazı doktorlar sorun yok deyip baştan savıyorlar maalesef.kolaylıklar.

Ya varya diyecek bırsey bulamıyorum. Pes dıyorum. Madem sorun var neden baslarından savıyorlar? EEe tabı hastane dönsün para kazansın. Özel hastanede sgk lı muayne 40 tl olmus. Tedavı baslayalım dedı bana bu sonuca baka baka. Tovbe Yarabbım yaaaaaaaaaa

Kızlar spermiogram testinde kruger testi en iyisiymiş bizden de doktorumuz istemişti ama sıkıntı çekmeden eşim verebildi doktorumuz önermişti bu laboratuvarı gittiğimiz laboratuvarda özel odaları vardı sperm vermek için kızlar erkekleri bu konuya ikna etmek çok zor.Telefonla aradık laboratuvarı eşim yapmam ben falan diyordu ama özel odaları olduğunu duyunca rahatladı eşimin sperm sonuçları çok iyi çıktı...3 gün cinsel perhiz istiyorlar ayrıca telefonlarını veriyim size yardımcı olmak için...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya varya diyecek bırsey bulamıyorum. Pes dıyorum. Madem sorun var neden baslarından savıyorlar? EEe tabı hastane dönsün para kazansın. Özel hastanede sgk lı muayne 40 tl olmus. Tedavı baslayalım dedı bana bu sonuca baka baka. Tovbe Yarabbım yaaaaaaaaaa

sıkıntı yapma zaten özele gidiyomuşsun .başka bir yer araştır bulunduğun şehiri yazıp kk de öneri alabilirsin...benim gibi 1.5 sene boşuna para yedirip dr.un pko yu bile anlamadığını görünce daha sinir olursun .en azından baştan iyi araştırma yap..

Kizlar bugun esimin test sonuclarini aldik sonuc
volum;2.4
renk:donuk beyaz
Viskozite: Cok artmis
likefaksiyon suresi: degerlendirilmedi
Sayi: 133 000 000
iLer motil sperm yuzdesi %82
iLeri hizli a %34
Ileri yavas b %48
yerinde hareketli c %7
hareketsiz %11

sizce sonuc nasil kizlar daha doktora gostermeden sonuclari yazmak ve bu sonuclar hakkinda bilgi almak istiyorum

volum;2.4
iLeri hizli a %34
Ileri yavas b %48
yerinde hareketli c %7
hareketsiz %11

sizce sonuc nasil kizlar daha doktora gostermeden sonuclari yazmak ve bu sonuclar hakkinda bilgi almak istiyorum

böyle yarım testleri niye yaparki bu lab.lar anlamam..görünen sperm sayısı çok iyi hareket iyi ama ileir hareket çok azıcık daha fazla normal değerde ama sizinde aman aman kötü değil.bu kadar başka bişeye bakılmamış....

volum;2.4
iLeri hizli a %34
Ileri yavas b %48
yerinde hareketli c %7
hareketsiz %11

gayet ii sperm sayısı ..toplam hareketli %89 .. ileri hızlı da gayet ii ..çünkü sayınız çok yüksek ..ileri hızlı + ileri yavaş %50 ve üstü olması lazım zaten %82 o da ii.
ileri hızlı düşük sperm sayısında sorun yaratıyor ..yüksek sperm sayısında düşük ileri hareketli olsa da sorun olmuyor..aşılamada bile 10 milyon hareketli sperm yeterli iken sizin şuanda 45 milyon hareketli sperminiz var ..doğal yoldan gayet rahat hamile kalırsınız...

1 yildir evliyiz ama maalesf henuz olmadi tabi benimde hormon testine bakilcak kullandigim hapin sonrasinda. Bakalim kismet

1 yildir evliyiz ama maalesf henuz olmadi tabi benimde hormon testine bakilcak kullandigim hapin sonrasinda. Bakalim kismet

bizim de değerler ii ama olmayınca olmuyor işte ..bizim de 1,5 yıldır olmuyor hem de hiçbir sorun yokken ..demekki zamanı var nasip ..ben 2 klomen+iğne bir kere de aşılama denedim hiçbiri tutmadı ,hem de 4 tane yumurtam gelişmesine rağmen ..hayırlısı olsun takma kafana olur elbet ..
ne insanlar var bildiğim 4 sene olmuyor ,4 senenin ardından peşpeşe 2 tane oluyor 1 sene arayla ..
ilk çocuğu hemen olup 2. si ise 6 yıl olmayan var tanıdığım ..
yani tamamen nasip işi bu iş..
sabretmek gerekiyor ..
ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN.

volum;2.4
iLeri hizli a %34
Ileri yavas b %48
yerinde hareketli c %7
hareketsiz %11

Bu değerler iyi aslında ama morfoloji yok,belki de morfoloji sorunundan dolayı haile kalamıyorsundur,ona da baktırın isterseniz.

volum;2.4
iLeri hizli a %34
Ileri yavas b %48
yerinde hareketli c %7
hareketsiz %11

Bu değerler iyi aslında ama morfoloji yok,belki de morfoloji sorunundan dolayı hamile kalamıyorsundur,ona da baktırın isterseniz.

Bugun laboratuvardan yeni snuclar gelmis Morfoloji analizi diyor
kucuk bas 6
sivri bas 10
Nokta bas 5
Buyuk bas 4
amorf bas 1
yuvarlak bas 1
BOYUN ANOMALLERI
Boyunda kivrilma 7
stoplazma fazlaligi 8
KUYRUK ANOMALILERI
kuyruksuz 1