Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

amin canm inş sende bu sıkıntılardan kurtulusun ve sakin ve huzurlu bi zamanında gelir bebişin gerçekten çok uğraşınca da sanki olmuyor yani imtihan işte Mevla bizleri sınıyor inş bu imtihanı başarıyla kazanacağız dualarım seninle canım

amin inş. kaderimizde ne varsa o ne yapalım ..olacağı varsa zaten olur olmayacaksa da ne yapsak boş ..herşey ALLAHIN TAKDİRİ..ALLAH hakkımızda hayırlısını versin inş.

çok geçmiş olsun ..inş. dualarımız hep beraber kabul olur

biliyormusun zayno bize göz de değiyor sanırım ..bir kaç arkadaşım da söyledi bunu bana ..eşinle çok mutlusun maddi durumun ii hiçbir eksiğin yok göze geliyorsunuzdur birileri kıskanıyordur diyorlar ,gerçekten bu da olabilir ,birinin ahını mı aldım yoksa YARABBİM !Düşündükçe iice kafayı sıyırıyorum galiba ben aklıma bin türlü şey geliyor ..zamanında ilk evlendiğimde 2 sene hiç çocuk istemedim eşim baştan beri çok istiyordu ben istemedim acaba ALLAH sen istemedin şimdi de ben vermiyorum mu diyor ,eşimi çok mu üzdüm bu konuda da cezasını çekiyorum bilmiyorum ..

öyle düşünme ablacm yaa ben üç buçuk yıldır evliyim ve en başından beri istiyoruz sadece Rabbim zamanını biliyor ve bizi o zamana kadar bekletiyor bizde bu zaman zarfı içinde uğraşıyoruz birinden biri sebebimiz olacak inş ne gerekiyorsa yapmak lazım öyle ah la olsaydı çocuğu olanlar hiç mi kimsenini ahını almıyor Allah korusun çocukları mı ölecek yani sen böyle şeyler düşünme elinden ne geliyosa yap gerisini Mevla'ya bırak "OL" buyuracak RABBİM ve "OLACAK" İNŞAALLAH canım kendine dikkat et ve hep pozitif düşün

bizde böyle göbişli ayy yanii bebişli olacağz bi günn unutma umudumuzu yitirmeyeceğz..

ama zeyno sen daha gençsin ben senin yerinde olsam on sene de beklerim benim yaş 29 ..30 dan sonra zorlaşmaya başlıyor bu işler ,yaşın etkisi de var ..ALLAH inancımız olmasa zaten çıldırırdık ..Bizi ayakta tutan o zaten çok şükür..ama insanoğlu tabi düşünmeden de edemiyor ..ben ahtan korkarım ama zeyno bedduadan da ..elimden geleni yaptım daha ne yapayım bilemiyorum ..aşılamayı 3 kere denemek istemiyorum ..sonuçta sorunumuz yok doğal yolla da olur aşılamanın doğal yoldan pek bi farkı yok bizim gibi çiftlerde ..sorunlu çiftlerde daha çok işe yarıyor diye düşünüyorum ..tüp bebeğin şansı yüksek en azından ..aşılama en fazla %20 iken tüp bebek %50-60 ..biraz bekleyelim bakalım ne olacak .Mevlam neylerse güzel eyler inş.
ay o gobiş işini sorma hastanelere gide gele sürekli hamiş görmekten iice psikolojim bozuldu ..
ALLAH hayırlısını versin inş. kimisi doğurup atıyo ,bizim bakma imkanımız var ama olmuyo ..ne ilgiç değilmi ..demekki bu da bizim sınavımız..hayırlısı .ALLAH isteyen herkesin elini boş bırakmasın inş.

haklısın canım yaşta önemli ama bize düşen sabretmek inş bu sınavı kazanacağz üzme canını herşey Allah'tan olmasa da biz O'na yaraşır bi kul olalım enbiya suresinin 89. ayetini çok çok oku benim içimden bi his sen doğal yolla en kısa zamanda hamile kalacaksın diyo ama sen kafanı rahat tut ve öyle şeyler düşünme..

inş. zeyno inş. inş. beraber hamile kalırız kader arkadaşı oluruz

çok geçmiş olsun ..inş. dualarımız hep beraber kabul olur

Allah (cc) razı olsun .Amin inşaallah.

Başımıza gelenler kendi ellerimizle yaptıklarımız yüzünden olabilir mi ile imtihanın bir çeşidi mi arasında kalmak inanan her kişinin aklındaki soru olsa gerek! Bu konuda benim de bir vicdan azabım var ve bu arada kalma durumunu o yüzden çok şiddetli hissediyorum.Geçmişle yaşamadan geçmişten ibret alarak yaşamayı öğrenmek haliyle zaman alıyor.Yeter ki ders alınsın deli_kız demi ?

Sabır ve şükür ile isyana düşmeden duaları kabul olanlardan oluruz inşaallah.Sabretmek kolay mı ? Hiç kolay değil .İnşaallah sabrımızın sonucunda Rabbim hepimizin yüzünü güldürür.

benim de vicdan azabım var..bende onun sonucunu çektiğimi düşünüyorum.....

benim de vicdan azabım var..bende onun sonucunu çektiğimi düşünüyorum.....

Yine de öyle düşünmeyelim istersen.Keşke'ler insana umutsuzluk veriyor ,ki şu an en son ihtiyaç duyduğumuz şey bu olsa gerek .Vardır bunda da bir hayır diyerek,elimizden geleni yaparak hem kendimiz hem de bizim gibi olanlar için duaya devam inşaallah .Rabbim hakkımızda en hayırlı olanı nasip etsin.

Kızlar dün sizlere kadın doğumcuya eşimin spermiogramını göstersem olurmu diye sormuştum. Akşam sonuçları almaya hastaneye gittim. Laborant sonuçları vermedi. Hareketlilik yok, belkide pskolojikdir dedi. İlişki olmasın bayramın 1. günü öğlene doğru yapın yeniden getirin bu sonuç hoş değil dedi. Sizce dediği gibi pskolojikmidir. Yada geçici bir durummudur. Daha önce 2 kere hamile kaldım sonuçta hareketsizde olsa bebeğimiz olma ihtimali olurmu?nasıl bir yol izlemek gerekir Ne olur yardım edin, kimseye anlatamıyorum derdimi

spermler değişken olabiliyor ..cinsel perhiz süresinin farklılığı ,stres ,yorgunluk ,sigara bunlar hep etken olan şeyler ..
benim eşim de ilk sperm verdiğinde rahattı ama aşılamada çok gerildi hatta vazgeçecekti nerdeyse ..ilk spermde rahat olduğu için 77 milyondu ama aşılamada 64 milyon çıktı ..azalmıştı bizim de dikkatimizi çekti ama 2 günlük cinsel oerhiz vardı üstüne stres de eklenince azaldı sanırım

bizimki bayramdan sonra yaptıracak 3günlük perhiz yazmışlar

bakalım ne çıkacak:)

sonucu bende kendi kadın doğumcuma göstericem,zaten testi o istedi..

hiç yorum yapan olmamış yaaaa ((

doğal yoldan iki kere hamile kalmışsın.birden böyle sıfırlanması imkansız gibi bişey .her ne kadar stres etkilesede sayı düşer evet ama hareket sıfırlanmaz .ayrıca laborantın öyle bir lüksüde yok bütün değerler 0 bile olsa size vermek zorunda o test sonucunu.bence imkanınız varsa daha iyi araştırıp bu konuda iyi olan bi yer bulun ve orda yaptırın .bana sanki laborant bakmamış gibi geldi..hemen moralini bozma en azından hamile kalabiliyosun.sadece düşüklerin nedeni araştırılır..buda ya genetik bozukluk ya sende pıhtılaşma yada morfolojideki bozukluktur...büyük ihtimalle..

hiç yorum yapan olmamış yaaaa ((

sizin sperm sayısı az yani eşinizde toplam 32 milyon sperm var şekil ve yapı olarak düzgün olanı 5 milyon sadece..aglütunasyon yazan kısım pozitif yani 5 milyonun dışınkai spermlerde morfolojik problem var bunlar ya yapışık yada kümelenmiş olan spermler ve dölleme yetenekleri yok...ama hareketlilikte sorun yok .aşılama yapılırsa şansınız yüksek gibi

ister istemez düşünüyorum ilk hamile kaldığmı öğrenince oturup ağlamıştım ben istemiyorum bunu diye...tabi Allahın en güzel nimetini istemezsem böyle aratır işte...hiç dikkat etmemiştim kendime çok vicdanım sızlıyo halbuki o nasıl sımsıkı tutunmuştu...zaten dua ve tövbeden başka yaptığım bişey yok...rabbimie karşı isyankar oldum şimdi beni affedip nimetiyle nasiplendirmesini istiyorum ondan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…