bilemiyorum sayı az ama hareketlilik felan olduça iyi..yani eğer uzun zamandır olmuyosa bence aşılamayala şansın çok fazla ama doğal yollada olur gibi Allah nasip etttiyse tabi ..evet onların faydası mutlaka olur.böyle bitkisel şeylerle sayıyı arttırırsan şansında artar.mesela çakşır bitkisi var aktarlardan felan sor onlar hazırlarlar ya suyunu ya tohumunu kullanırsın onun çok faydalı olduğunu biliyorum..
canım 2,5 yıllık evliyim 1,5 yıldır bebeğimiz olmuyoreşimi zorla ikna edebildim spermiogram için. aşılamaya falan hiç sıcak bakmıyor. Hakkımızda hayırlısı artıl şu arı sütünü falan kullanalım bi süre tekrar test vericek o zaman görücez sonucu bakalım.Rabbim isteyen herkesi evladına kavuştursun inşallah..senin var mı çocuğun ?
Merhaba kızlar,
4 yıllık evliyim, sonuncusu ocakda olmak üzere 2 düşüğüm var. Gittiğim bütün doktorlar artık birde eşin spremiogram yaptırsın bir problemin yok diyordu. Bende 10 ayda eşimi yeni ikna ettim ve sabah testi yaptırdık sonuçlarını akşam alıcam. Ben yine kadın doğum doktoruma muayene olup spermiogram sonucunu göstersem olurmu. Bir problem olursa ilgili bölüme yönlendirirlermi. Ne olur bir akıl verin kızlar. Öyle doktora falan kolay kolay gitmez. Yani ürolojiye gidip bunu yorumla pek demez:44:
Merhaba kızlar,
4 yıllık evliyim, sonuncusu ocakda olmak üzere 2 düşüğüm var. Gittiğim bütün doktorlar artık birde eşin spremiogram yaptırsın bir problemin yok diyordu. Bende 10 ayda eşimi yeni ikna ettim ve sabah testi yaptırdık sonuçlarını akşam alıcam. Ben yine kadın doğum doktoruma muayene olup spermiogram sonucunu göstersem olurmu. Bir problem olursa ilgili bölüme yönlendirirlermi. Ne olur bir akıl verin kızlar. Öyle doktora falan kolay kolay gitmez. Yani ürolojiye gidip bunu yorumla pek demez:44:
zaten kadın doğumcularda üroloji gibi bu testi istiyolar. yani farkeden bişey yok.ayrıca bir sorun olduğunda sizi yönlendirir veya kendiside ilaç önerir.üroloğa sadece ameliyat vs. için yönlendirir.
canım içimi ferahlattın. Allah bin kere razı olsun.[/QUO
:)rica ederim.amin
Yokmu bilenYani yaptıran herkes ürolojiyemi götürdü sonuçları.
ben tüp bebek merkezine gidiyorum ben kendi kadın doğumcum baktı çünkü ürologlardan ziyade tüp bbek merkezleri bu işi bildiği için onlar daha ii yorumluyorlar ..infertilite uzmanı olan bir kadın doğumcuya da götürebilirsin..
ben tüp bebek merkezine gidiyorum ben kendi kadın doğumcum baktı çünkü ürologlardan ziyade tüp bbek merkezleri bu işi bildiği için onlar daha ii yorumluyorlar ..infertilite uzmanı olan bir kadın doğumcuya da götürebilirsin..
canım akşam sonuçları alıcam. yarın burayada yazarım. Sizlerde yardımcı olursunuz biliyorum. Yarın akşam kadın doğuma gidicem. İYi bir hastane çamlıca erdem hastanesi. MEmmun kalmazsam tabiki başka doktorada götürürüm benim tek istediğim eşimden bir daha bşey istenmemesi. Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Rabbim gönlündeki versin.
deli kız ablacım nerelerdesin yaa topicte sana hiç rastlamadım ne oldu tedavin merak ettim bu arada nasılsın iyisindir inş
biz ne süreçlerden geçtik sen daha yeni başlıyorsun ..ilk spermiyogramda 77 milyon sperm ,%8 morfoloji % 47 hareketlilikle başladık ..herşey süperdi hiç bir sorun yok bende eşimde de ..iki kere klomen + iğne denedim olmadı ..sonra 3.klomeni deneyecektim o ay 4 yumurtam oldu doktor iptal etti ..o ay 4 yumurtam olmasına hepsi de çatlamasına rağmen bu spermlerle hamile kalamadım ..aşılama yaptırdım o da tutmadı ..yok olmuyor bir türlü ..olmayınca olmuyor ..sperm bilmemne bahane artık ben inanmıyorum bunlara .3-5 milyonla hamile kalan var ..doktorların elinde kobay olduk ..herşey ALLAHIN TAKDİRİ ..ona inanıp beklemek en doğrusu bence ..ben tedaviyi bıraktım ..bir daha aşılama da düşünmüyorum ..bir sne bekliycem olmazsa direk tüp bebek yapmayı düşünüyorum ..
sa zeyno sağolasın ..durumumu yukarda anlattım ..topiğe gelmiyorum evet çünkü bir tane dengesiz canımı sıktı hiç uğraşamayacağım doğrusu ..sen de iisin inş. eşinin durumu ne oldu ..
iyiyim sağol canım üzüldüm senin adına herşeyin hayırlısı olur inş.. ben de bi değişiklik yok yaa eşim halen dr a gitmedi bayramdan sonraya kaldı bakalım ben ona bi kaç şey yediriyorm ama nasip inş hayırlısı olurr.. senini içinde benim içindee...
dualarda buluşalım inş canm
biz ne süreçlerden geçtik sen daha yeni başlıyorsun ..ilk spermiyogramda 77 milyon sperm ,%8 morfoloji % 47 hareketlilikle başladık ..herşey süperdi hiç bir sorun yok bende eşimde de ..iki kere klomen + iğne denedim olmadı ..sonra 3.klomeni deneyecektim o ay 4 yumurtam oldu doktor iptal etti ..o ay 4 yumurtam olmasına hepsi de çatlamasına rağmen bu spermlerle hamile kalamadım ..aşılama yaptırdım o da tutmadı ..yok olmuyor bir türlü ..olmayınca olmuyor ..sperm bilmemne bahane artık ben inanmıyorum bunlara .3-5 milyonla hamile kalan var ..doktorların elinde kobay olduk ..herşey ALLAHIN TAKDİRİ ..ona inanıp beklemek en doğrusu bence ..ben tedaviyi bıraktım ..bir daha aşılama da düşünmüyorum ..bir sne bekliycem olmazsa direk tüp bebek yapmayı düşünüyorum ..
sa zeyno sağolasın ..durumumu yukarda anlattım ..topiğe gelmiyorum evet çünkü bir tane dengesiz canımı sıktı hiç uğraşamayacağım doğrusu ..sen de iisin inş. eşinin durumu ne oldu ..
canım rabbim hakkında en hayırlısı neyse onu versin inş. tez zamanda göbişinde kucağında dolsun güzelim. 4 yıllık evlilikte evlendiğim ilk ay hamile kalmışım ama cahillik tabi bilmiyorum ben çok ilaç kullandım. Meğerse 8 haftalık hamileymişim. Düştü bebeğim. Arkasından ağladım ama çok takmadım nedense. Zaten evliliğimin çok olumlu iyi gittiğinide dğşünmüyodum. Hatta arada iğne ve ilaçla korunduğum dönemler bile oldu. Tabi geçen aralığa kadar. aralıkda hamileydim. Ama olmadı yine nedense olmadı düştü bebeğim. araştırdık neden yok. Artık o bebeği istiyordum. evliliğimde yaşımda oturmuştu. Ama üzerinden 1 yıl geçti hala yok. Düşükten hemen sonra doktora gittim. Muayeneden önce hormon tahlilleri istemişti, sonra muayene etti ve testlere gerek yok. Herşey çok iyi dedi, 3 ay içinde gebelik bekliyorum dedi. Hatta yumurtlama zamanına yakındı rahim duvarı kalınlığın bile çok iyi dedi. Tabi üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Gittiğim tüm kadın doğumcular eşimden spermiogram istemişti. Eşimde nihayet ikna oldu ve bu sabah yaptırdık. Umarım herşey iyi olur. Erdem hastanesi çamlıcaya gidicem yarın. Orda bir doktor ile bu işe başlamak istedim.
Sen ve burdaki bu uğurda mücadele eden arkadaşlarım başta olmak üzere rabbim anneliği isteyen herkese bağışlasın.
sen yine hamile kalmışsın yani kalabilme ihitmalini görmüşsün,tabiki düşürmek de çok kötü bişey ALLAH kimsenin başına vermesin ama en azından demekki hamile kalabiliyormuşum diyorsun ,bizde o da yok ..ben de 3,5 yıllık evliyim 17 aydır bebeğimiz olmuyor ..ALLAH yolunu açık etsin inş.amin inş. herşeyi hayırlı zamanda versin,hepimize sabır ve dayanma gücü versin ,bizi isyandan korusun