Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bilemiyorum sayı az ama hareketlilik felan olduça iyi..yani eğer uzun zamandır olmuyosa bence aşılamayala şansın çok fazla ama doğal yollada olur gibi Allah nasip etttiyse tabi ..evet onların faydası mutlaka olur.böyle bitkisel şeylerle sayıyı arttırırsan şansında artar.mesela çakşır bitkisi var aktarlardan felan sor onlar hazırlarlar ya suyunu ya tohumunu kullanırsın onun çok faydalı olduğunu biliyorum..

canım 2,5 yıllık evliyim 1,5 yıldır bebeğimiz olmuyor eşimi zorla ikna edebildim spermiogram için. aşılamaya falan hiç sıcak bakmıyor. Hakkımızda hayırlısı artıl şu arı sütünü falan kullanalım bi süre tekrar test vericek o zaman görücez sonucu bakalım.Rabbim isteyen herkesi evladına kavuştursun inşallah..senin var mı çocuğun ?

3 ay önce spermiyogram testimiz şöyle idi :
konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : normal ph : 7,5
motilite : progresif hızlı : %14 progresif yavaş : %28 yerinde : %5 hareket etmeyen : %53
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22 normal
kuyruk anomalisi : %18
normal akrozom anomalisi : %12
her sahada 1-2 lokosit görüldü ..

doktorlar normal dedi ama 17 aydır bebek yok bu ay aşılama yaptık ..bu arada bende de sorun yok ..aşılama tutmadı ..
aşılamada 64 milyon sperm ileri hızlı %10 , ileri yavaş %20 yerinde % 5 çıktı ..yıkama sonrası ise 33 milyon sperm ve %95 hareketli sperm oluştu ..ama yine de tutmadı offf anam off ..ultarsonda da eşim tertemiz çıktı ..sperm değerleri normal diyorlar ama bilmiyorum yaa

anladım erkekler bu konularda çok uğraştırıcı oluyolar..umarım ikna olur..bende 2 yıldır uğraşıyorum ama malesef yok...

kızlar merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%

Merhaba kızlar,
4 yıllık evliyim, sonuncusu ocakda olmak üzere 2 düşüğüm var. Gittiğim bütün doktorlar artık birde eşin spremiogram yaptırsın bir problemin yok diyordu. Bende 10 ayda eşimi yeni ikna ettim ve sabah testi yaptırdık sonuçlarını akşam alıcam. Ben yine kadın doğum doktoruma muayene olup spermiogram sonucunu göstersem olurmu. Bir problem olursa ilgili bölüme yönlendirirlermi. Ne olur bir akıl verin kızlar. Öyle doktora falan kolay kolay gitmez. Yani ürolojiye gidip bunu yorumla pek demez:44:

Yokmu bilen Yani yaptıran herkes ürolojiyemi götürdü sonuçları.

zaten kadın doğumcularda üroloji gibi bu testi istiyolar. yani farkeden bişey yok.ayrıca bir sorun olduğunda sizi yönlendirir veya kendiside ilaç önerir.üroloğa sadece ameliyat vs. için yönlendirir.

zaten kadın doğumcularda üroloji gibi bu testi istiyolar. yani farkeden bişey yok.ayrıca bir sorun olduğunda sizi yönlendirir veya kendiside ilaç önerir.üroloğa sadece ameliyat vs. için yönlendirir.

canım içimi ferahlattın. Allah bin kere razı olsun.

Yokmu bilen Yani yaptıran herkes ürolojiyemi götürdü sonuçları.

ben tüp bebek merkezine gidiyorum ben kendi kadın doğumcum baktı çünkü ürologlardan ziyade tüp bbek merkezleri bu işi bildiği için onlar daha ii yorumluyorlar ..infertilite uzmanı olan bir kadın doğumcuya da götürebilirsin..

canım akşam sonuçları alıcam. yarın burayada yazarım. Sizlerde yardımcı olursunuz biliyorum. Yarın akşam kadın doğuma gidicem. İYi bir hastane çamlıca erdem hastanesi. MEmmun kalmazsam tabiki başka doktorada götürürüm benim tek istediğim eşimden bir daha bşey istenmemesi. Cevabın için çok teşekkür ederim canım. Rabbim gönlündeki versin.

deli kız ablacım nerelerdesin yaa topicte sana hiç rastlamadım ne oldu tedavin merak ettim bu arada nasılsın iyisindir inş

biz ne süreçlerden geçtik sen daha yeni başlıyorsun ..ilk spermiyogramda 77 milyon sperm ,%8 morfoloji % 47 hareketlilikle başladık ..herşey süperdi hiç bir sorun yok bende eşimde de ..iki kere klomen + iğne denedim olmadı ..sonra 3.klomeni deneyecektim o ay 4 yumurtam oldu doktor iptal etti ..o ay 4 yumurtam olmasına hepsi de çatlamasına rağmen bu spermlerle hamile kalamadım ..aşılama yaptırdım o da tutmadı ..yok olmuyor bir türlü ..olmayınca olmuyor ..sperm bilmemne bahane artık ben inanmıyorum bunlara .3-5 milyonla hamile kalan var ..doktorların elinde kobay olduk ..herşey ALLAHIN TAKDİRİ ..ona inanıp beklemek en doğrusu bence ..ben tedaviyi bıraktım ..bir daha aşılama da düşünmüyorum ..bir sne bekliycem olmazsa direk tüp bebek yapmayı düşünüyorum ..
deli kız ablacım nerelerdesin yaa topicte sana hiç rastlamadım ne oldu tedavin merak ettim bu arada nasılsın iyisindir inş

sa zeyno sağolasın ..durumumu yukarda anlattım ..topiğe gelmiyorum evet çünkü bir tane dengesiz canımı sıktı hiç uğraşamayacağım doğrusu ..sen de iisin inş. eşinin durumu ne oldu ..

iyiyim sağol canım üzüldüm senin adına herşeyin hayırlısı olur inş.. ben de bi değişiklik yok yaa eşim halen dr a gitmedi bayramdan sonraya kaldı bakalım ben ona bi kaç şey yediriyorm ama nasip inş hayırlısı olurr.. senini içinde benim içindee...
dualarda buluşalım inş canm

doktora bi başladınmı arkası gelmiyor zeyno insanı bağlıyorlar bağımlılık oluyor resmen ..her ay yeniden umutlanıp umudun kırılıyor ..artık ben doktora gidip umudumun kırılmasını istemiyorum ..6 aydır doktor ellerindeyim ..çok yoruldum..ne doktora gidesim var ne bebek işiyle uğraşasım birden içimde bi boşluk oldu ,bomboşum şuan ..belki de dinlenmeye ihtiyacım var ...eşim istersen 2. aşılamayı da yaptıralım diyor ama istemiyorum ,hevesim isteğim kırıldı ,hiçbişey yapmak istemiyorum bu konuda ..ALLAHA bıraktım herşeyi ..ağlamaktan üzülmekten ,hesap yaparak yaşamaktan ,herşeyi bebeğe ayarlı yaşamaktan gerçekten çok sıkıldım ,özgürlüğümün kısıtlandığını hissediyorum artık iice daraldım bunaldım ..inş. ALLAH bana sabır ve dayanma gücü verir..dualarım seninle inş. sen benim yaşadıklarımı yaşamazsın ..

canım rabbim hakkında en hayırlısı neyse onu versin inş. tez zamanda göbişinde kucağında dolsun güzelim. 4 yıllık evlilikte evlendiğim ilk ay hamile kalmışım ama cahillik tabi bilmiyorum ben çok ilaç kullandım. Meğerse 8 haftalık hamileymişim. Düştü bebeğim. Arkasından ağladım ama çok takmadım nedense. Zaten evliliğimin çok olumlu iyi gittiğinide dğşünmüyodum. Hatta arada iğne ve ilaçla korunduğum dönemler bile oldu. Tabi geçen aralığa kadar. aralıkda hamileydim. Ama olmadı yine nedense olmadı düştü bebeğim. araştırdık neden yok. Artık o bebeği istiyordum. evliliğimde yaşımda oturmuştu. Ama üzerinden 1 yıl geçti hala yok. Düşükten hemen sonra doktora gittim. Muayeneden önce hormon tahlilleri istemişti, sonra muayene etti ve testlere gerek yok. Herşey çok iyi dedi, 3 ay içinde gebelik bekliyorum dedi. Hatta yumurtlama zamanına yakındı rahim duvarı kalınlığın bile çok iyi dedi. Tabi üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Gittiğim tüm kadın doğumcular eşimden spermiogram istemişti. Eşimde nihayet ikna oldu ve bu sabah yaptırdık. Umarım herşey iyi olur. Erdem hastanesi çamlıcaya gidicem yarın. Orda bir doktor ile bu işe başlamak istedim.

Sen ve burdaki bu uğurda mücadele eden arkadaşlarım başta olmak üzere rabbim anneliği isteyen herkese bağışlasın.

sen yine hamile kalmışsın yani kalabilme ihitmalini görmüşsün,tabiki düşürmek de çok kötü bişey ALLAH kimsenin başına vermesin ama en azından demekki hamile kalabiliyormuşum diyorsun ,bizde o da yok ..ben de 3,5 yıllık evliyim 17 aydır bebeğimiz olmuyor ..ALLAH yolunu açık etsin inş.amin inş. herşeyi hayırlı zamanda versin,hepimize sabır ve dayanma gücü versin ,bizi isyandan korusun

S.A

Kur'an'da geçen bir peygamber duasıdır ''Rabbim beni yalnız bırakma ''.Yaşı hayli geçkin Zekeriyya Peygamber Rabbin'den evlat isterken böylesine içten bir dua eder ve Allah (cc) 'da duasını kabul eder.Rabbim bizler gibi evlat isteyen herkesi yalnız bırakmasın,hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah.

Uzunca bir süre kendimle ilgili Psikolojik,Fizyolojik sorunlarla uğraşıp tam da herşey yoluna girdi derken bu sefer eşimle ilgili bir rahatsızlık yaşıyoruz.Vardır bunun da bir hikmeti deyip Yaradana sığınıyoruz elbette.

Eşim Karaciğer hastası ve karaciğerin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememesi sonucunda spermler zarar görmüş.Her ilacı ve bilhassa hormanlarla oynayacak ilaçları kullanamıyor.Bundan 25 gün önce gittiğim Jinekoloğum şu an için bende bir sorun gözükmediğini ve eşimin spermiogram vermesi gerektiğini söyledi.Sperm testi sonucunda sperm sayısı 2 milyon ,total sayı 4 milyon çıktı ve dr. şu durumda tüp bebeğin bile zor olabileceğini 3 ay sonra sigarayı bırakarak ,yaşam şekline ve düzenli olmasına çok dikkat ederek ve de verdiği bitkisel vitamini içerek tekrar gelmemizi söyledi.Sigaranın 6-7 ilaç içmeye bedel olduğunu söylediğini de hemen belirteyim.Neticesinde Oligoaestenoteratospermi teşhisi konuldu.Neyse üzüldük,yıkıldık vs. Bir süre sonra eşim benden habersiz bir Ürolağa gidiyor ve ilk testten 20 gün sonra 2.bir spermiogram daha veriyor.Yine kötü bir haber beklerken 2.miyon olan sperm sayısı 34 milyona,toplam sperm sayısı da 95.2 'ye çıkıyor ( ki bunu anlayamadım ne yani ? ). E vitamini takviyesi tavsiye edilip 1.5 ay sonra kontrola çağrılıyor.Bu sefer teşhis değişiyor ve Astenospermi oluyor.

20 gün de değerlerin bu derece oynaması bizim aktarı bile şaşırtmış olmalı ki '' Abi bu iki tahlilden kesin biri yalnış '' olmalı diye patlatıyor yorumunu .Ha olurmu ? Burası Türkiye ne hatalar gördük biz, olur. Peki olamaz mı ? Allah (cc) Kün yani Ol dedikten sonra olmayacak şey de yoktur ben buna inanırım.

Eşim karaciğer hastası olduğu için zaten yemeklerimiz zeytinyağlı ve salata ağırlıklıdır yani ağır yiyecekler yenmez biz de.Keçi boynuzu kürü beslenmeye ilave olarak eklendi ,sabahları arı sütü-bal-polen karışımını günün daha ileriki aç saatlerinde bal,çörek otu,zencefil,dövülmüş karabiber ,ceviz fındık karışımından hem o hem ben yedim (hala da yiyoruz :) ),çay azaltıldı,sigara bırakıldı ,keçi boyunuz pekmezi daimi yenirdi biz de eşimin rahatsızlığı sebebiyle o da devam ediyor haliyle .İnşaallah bu yaptıklarımızın eşimin değerlerinin değişmesinde etkili olduğunu düşünüyorum .
Yavaş ileri hareketli ve hızlı ileri hareketli ilk testte 0 iken şimdi %22 ve %18 olmuş.Kötünün iyisi olunca buna bile sevinebiliyor insan işte .Arı sütü-polen karışımı kullananlara birşey sormak istiyorum ilk şişe bitince ara veriyormuyuz yoksa 2.şişeyi alıp maceraya devammı ediyoruz? :)

İnşaallah bizim için de gayret sarfeden herkes için de hayırlı güzel sonuçlar alırız.Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

İnsan elinde bir sihirli değneyi olsunda istediğine sahip olsun istiyor. Şuan o değnek elimde olsa önce anneliği hakeden herkese bu duyguyu tattırmak isterdim.
Rabbim en kısa zamanda yüzünü güldürsün canım. İnan beklemeside çok zor, olmamasıda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…