Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sağol canım aynen dediğin gibi oldu doktor eşime sayın çok iyi ama şekil bozukluğu var demiş sigarayı azalt mümkünse bırak demiş. Tam yumurtlama dönemlerinde deneyin ciddi bir problem yok demiş. Proxed kullanabilirsin besin takviyesi diye vermiş.

:)))artık prof.luğa adayım.önemli değil cnm.ovulasyon testlerinden faydalanabilirsin günlerini yakalamak için.bir de e vitamini kullnasın eşin.keçiboynuzu felan içsin ayyy ben gene başladım nerdeyse reçete yazıcam herkese:)neyse bi an önce bebeğine kavuşursun inş.

Eşim perşembe günü varikosel ameliyatı olacak, biraz korkuyoruz ya yinede olmazsa diye! çok dua ediyoruz allahım inşallah sesimizi duyar diye, isteyenlere hep hayırlısını versin diye..
Mesela buraya ara sıra gelip yazmayı seviyorum, çünkü rahatlıyorum, hiç tanımadığın insan sana dua ediyor sende ona, seni çok iyi anlıyor helede başarılı sonuçları görmek seni dahada ümitlendiriyor ve o tanımadığın arkadaşa dua ediyorsun inşallah hayırlı sağlıklı olur diye..
Demek istediğim şu ki herkes buraya hamile kaldıktan sonra giripte devam etse, yazsa, dahada mutlu eder bizleri ama bazıları sayfadan ayrılıyo ve hiç girmiyor, ya da kötü birşey oldugunda tekrar giriyor, ben fransadan geldim buraya, ve ordaki forumlarıda takip ediyorum, fransızların bir çoğu paylaşıyorlar hamile olduklarını ve hamilelik boyunca herşeylerini, ama ben burada o kadar çok kişi görmüyorum buna üzülüyorum işte!!!!

Merhaba kızlar.
Eşim spermiogram testi yaptırdı, sonucu yazıyorum:

miktar 2.4 cc Normal değer: 3-5 cc
PH 8.0 Normal değer: 7.2-8.0
Vizkozite NORMAL NORMAL
1cm3/sayı 6.4 milyon Normal değer: >60 milyon
1.saat % canlılık 58 Normal değer: %75
2.saat % canlılık 42 Normal değer: %60
% NORMAL 55 Normal değer: %80
Yaşama COEF. >2 Normal değer: >2
Fertilite indeksi <1 Normal değer: >1
Mikroskobik incelemede bazı sahalarda spermlerin aglütine olduğu görülmüştür.

5 yıldır bebek istiyorum ve eşim daha bu ay testi yaptırmaya ikna oldu. Sperm sayısı düşük ama fertilite indeksinin 1den küçük olması korkuttu beni. Bunlar ne anlama geliyor, yardım edebilir misiniz?

hacim : 2.8

sperm sayısı : 82

hareketlilik : 64

progresyon +4 (%) ileri hızlı : 9
+3 (%) hızlı :27
++2 (%) yerinde hareketli : 28

lökosit : birden küçük

aglütinasyon : + (bunun yanında normal değer eksi olarak gösterilmiş bizimki artı) özellikle bu ne demek?

tpmss : 80

morfoloji : %6 (normal olması gereken değerlerde %4 görülüyo)

amorf baş 4
akrozomal 19
nüklear 26
boyun anamolisi 26
kuyruk anamolisi 2

hepsi bu yorumlarsanız sevinirim.

hacim : 2.8

sperm sayısı : 82

hareketlilik : 64

progresyon +4 (%) ileri hızlı : 9
+3 (%) hızlı :27
++2 (%) yerinde hareketli : 28

lökosit : birden küçük

aglütinasyon : + (bunun yanında normal değer eksi olarak gösterilmiş bizimki artı) özellikle bu ne demek?

tpmss : 80

morfoloji : %6 (normal olması gereken değerlerde %4 görülüyo)

amorf baş 4
akrozomal 19
nüklear 26
boyun anamolisi 26
kuyruk anamolisi 2

hepsi bu yorumlarsanız sevinirim.

sperm sayısı iyi morfoloji bozukluğu var aglütinasyon da spermlerdeki yapı bozukluğu nedeni ile spermlerin bir arada kümelenmesi olayı yani yapışıklık felan olabilir ...

miktar: 6.2 cc
renk :krem
reaksiyon (ph):8.1
viskosite:normal
lıkefaksiyon:45 dakika
fruktoz miktarı: 305mg/DL

1CC deki spermatozoon sayısı :5.3 MILYON
total spermatozoon sayısı :32.8 MILYON

MOTILITE
YARIM SAAT TE= İLERİ HIZLI:%50 ,YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ:%20 YERİNDE HAREKETLİ:%10 HAREKETSİZ:%20

1 SATTTE = İLERİ HIZLI:%45 ,YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ:%20,yerinde hareketli:%12 ,hareketsiz:%26

LOKOSIT:HER SAHADA 10-15 AGLUTINASYON:KK43:++)
ERİTROSİT:HERSAHADA NEGATİF SPERMATOGENIC:5-6
EPİTEL :HER SAHADA 1-2

MORFOLOJİ

NORMAL YAPI:%69 ANORMAL YAPI:%31
İĞNE BAŞLI:%3 BOYUN ANOMALİSİ:%01
YUVARLAK BAŞLI:%4

diğer değerler önemli mi bilemededim
ama şunu belirtmek isterim
daha önce yaptırdığımzı test te ileri hızlı hareketli:6 çıkmıştı şimdi ise :%50
buna sevindik tabi
dr gayet ii dedi ama siz ne dersiniz bilen yorumlayabilir mi

kızlar bana da yorum yapın lütfennn

volüm : 3 ml
sperm sayısı : 33 milyon
motilite : %42
- hızlı doğrusal hareket : %10
- yavaş doğrusal hareket : %28
- yerinde hareketli : %4
- hareketsiz : %58

morfoloji:
normal : %3

kızlar eşim geçen ay test yaptırdı tplam sperm sayısı 213 milyon ama morfoloji ve ileri hızlı hareketlilik düşük çıktı. ileri hızlı hareketlilik %0,9 çıktı normalde %25 olması lazım sanırım. ama sperm sayısı fazla ordan ümitliyim. 1 aydır keçiboynuzu kürü deniyoruz başka neler önerirsiniz? bu ay tekrar test yapılacak bakalım kürün faydası olacak mı? değerlere yorum yaparsanız sevinirim...Allah hepimizin yardımcısı olsun

benım eşimin ileri hareket 0 dı canım kecı boynuzu pekmezının ıcıne polen kattık aktarlarda var öyle faydalı oldukı kürün 2. ayı hamiş kaldım sayısda düşüktü baya

benım eşimin ileri hareket 0 dı canım kecı boynuzu pekmezının ıcıne polen kattık aktarlarda var öyle faydalı oldukı kürün 2. ayı hamiş kaldım sayısda düşüktü baya

canım keçiboynuzu kürüne devam edeyim o zaman bir de ekstradan pekmez mi yedireyim? poleni ne miktarda katıyorsun içine ve günde ne kadar yenmeli? cevabın için çok teşekkürler darısı başıma inşallah:)

selam arkadaşlar,
sonucu yazıyorum..
MİKTAR:2 ML
SPERMMATOZZOİD SAYISI:80,000,000 ML
İLERİ HIZLI HAREKETLİ:%15
İLERİ YAVAŞ HAREKETLİ:%20
YERİNDE HAREKETLİ:%30
HAREKETSİZ:%35
MORFOLOJİ %60 NORMAL %40 ANORMAL
?? BİLENLER CEVAPLAYABİLİR Mİ LÜTFEN..

Merhaba Arkadaslar,

Bugün eşim test yaptırdı. Sonuçları yazıyorum, yorumlayabilir misiniz?

Cinsel perhiz : 4 gün
Miktar : 4 ml
pH : 8
Sıvılaşma süresi : 25 dk
Görünüm : Gri opak
Vizkosite : Normal
Aglütinasyon : yok
Progresif hareketli (1 saat) : %68
Sayı (1 ml'de) : 58,5
Mikroskobik İnceleme: Her alanda 10-15 Lökosit, bol sperm hücreleri görüldü.
Sonuç: Normospermi

Doktor 21 gün boyunca kullanılacak roxin 500 mg antibiyotik vermiş iltihap var demiş. Bu antibiyotik kullanımı süresince çocuk düşünmeli miyiz yoksa düşünmemeli miyiz? Gebe kalmam durumunda embriyoyu etkileyebilir mi bu antibiyotik? Bir süre çocuk düşüncesine ara mı vermeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Merhaba Arkadaslar,

Doktor 21 gün boyunca kullanılacak roxin 500 mg antibiyotik vermiş iltihap var demiş. Bu antibiyotik kullanımı süresince çocuk düşünmeli miyiz yoksa düşünmemeli miyiz? Gebe kalmam durumunda embriyoyu etkileyebilir mi bu antibiyotik? Bir süre çocuk düşüncesine ara mı vermeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler[/QUOTE

kımi olarak yazılmamış ama varolan değerler oldukça iyi sadece lökosit yani dr.un dediği iltihap var. antibiyotik kullanırken korunun çok sakıncalı olur.

Merhaba Arkadaslar,

Doktor 21 gün boyunca kullanılacak roxin 500 mg antibiyotik vermiş iltihap var demiş. Bu antibiyotik kullanımı süresince çocuk düşünmeli miyiz yoksa düşünmemeli miyiz? Gebe kalmam durumunda embriyoyu etkileyebilir mi bu antibiyotik? Bir süre çocuk düşüncesine ara mı vermeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler[/QUOTE

kımi olarak yazılmamış ama varolan değerler oldukça iyi sadece lökosit yani dr.un dediği iltihap var. antibiyotik kullanırken korunun çok sakıncalı olur.

Kısmi olarak yazılmamış derken,,, sonuç kağıdında sadece bunlar var. Doktora sormuş eşim, hani orta hızlı ileri hızlı normal anormal başlı falan o değerler nerde demiş, bizim için bunlar yeterli demiş... Biz antibiyotik bitince farklı bi yerde daha kapsamlı bi sayım mı yaptıralım o zaman ???

Kısmi olarak yazılmamış derken,,, sonuç kağıdında sadece bunlar var. Doktora sormuş eşim, hani orta hızlı ileri hızlı normal anormal başlı falan o değerler nerde demiş, bizim için bunlar yeterli demiş... Biz antibiyotik bitince farklı bi yerde daha kapsamlı bi sayım mı yaptıralım o zaman ???

bilemiyorum eğer uzun süredir çocuğunuz olmuyorsa daha ayrıntılı bir test yaptırabilirsiniz.morfoloji kısmı yok bazı dr.lar bunu önemsiz görüyorlar ama önemli bir değer atlanmaması gerek..

s.a kızlar bende eşimin sonuçlarını yazıyorum lütfen yardımcı olun.şimdiden çok teşekkür ederim.

miktar :1,8 ml
ph :8
1 ml de sperm sayısı : 5.90 milyon
toplam sperm sayısı :10.62 milyon

motilite 30 dk : %75
1 saat : %70
2 saat : %60
4 saatte : %50
hareketlilik
hızlı ileri hareketli %50
yavaş ileri hareketli %10
yerinde hareketli %10
hareketsiz : %30

morfoloji
normal görünümlü : %89
anormal görünümlü : %11
mikroskobik inceleme :her sahada nadir lökastik ve 15-20 yuvarlak hücre görüldü

s.a kızlar bende eşimin sonuçlarını yazıyorum lütfen yardımcı olun.şimdiden çok teşekkür ederim.

miktar :1,8 ml
ph :8
1 ml de sperm sayısı : 5.90 milyon
toplam sperm sayısı :10.62 milyon

motilite 30 dk : %75
1 saat : %70
2 saat : %60
4 saatte : %50
hareketlilik
hızlı ileri hareketli %50
yavaş ileri hareketli %10
yerinde hareketli %10
hareketsiz : %30

morfoloji
normal görünümlü : %89
anormal görünümlü : %11
mikroskobik inceleme :her sahada nadir lökastik ve 15-20 yuvarlak hücre görüldü

sperm sayısı az .yani 5.90 yazan kısım sperm sayınız normalde 20 milyon ve üzeri olması lazım gerisi herşey gayet normal..

Siteye yeni üye oldum.Hrekeze Merhaba
1 yıllık evliyim.31 yaşındayım.Çocuğum olmuyor.
Eşim sperm miyogram testi yaptırdı, doktor verikosel teshisi koydu test sonuçlarını aşağıya yazıyorum, yorumlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkkür ederim. Sonuçlar çokmu kötü.....

Hacim:2 cc
Like Faksiyon Süresi:25
Abstinan Süresi:3
Sperm Konsantrasyonu:24 milyon
Prograsif Motilite:13
Nonprograsif Motilite:14
İmmotilite:73

Sperm Morfolojisi Kruger
Normal:2
Baş Anomolisi:94
Boyun Anomolisi:2
Kuyruk Anomolisi:5
Lokosit Konsantrasyonu:pozitif
vitalite:81

sperm sayısı az .yani 5.90 yazan kısım sperm sayınız normalde 20 milyon ve üzeri olması lazım gerisi herşey gayet normal..

çok teşekkür ederim yorumun için.doğal yoldan hamile kalabilirim dimi.bir de bişey daha sorabilir miyim. 10 gündür ballı polenli arı sütü ve keçiboynuzu pekmezi yediriyorum eşime bunda faydası var diye duydum

X