Sağol canım aynen dediğin gibi oldu doktor eşime sayın çok iyi ama şekil bozukluğu var demiş sigarayı azalt mümkünse bırak demiş. Tam yumurtlama dönemlerinde deneyin ciddi bir problem yok demiş. Proxed kullanabilirsin besin takviyesi diye vermiş.
hacim : 2.8
sperm sayısı : 82
hareketlilik : 64
progresyon +4 (%) ileri hızlı : 9
+3 (%) hızlı :27
++2 (%) yerinde hareketli : 28
lökosit : birden küçük
aglütinasyon : + (bunun yanında normal değer eksi olarak gösterilmiş bizimki artı) özellikle bu ne demek?
tpmss : 80
morfoloji : %6 (normal olması gereken değerlerde %4 görülüyo)
amorf baş 4
akrozomal 19
nüklear 26
boyun anamolisi 26
kuyruk anamolisi 2
hepsi bu yorumlarsanız sevinirim.
benım eşimin ileri hareket 0 dı canım kecı boynuzu pekmezının ıcıne polen kattık aktarlarda var öyle faydalı oldukı kürün 2. ayı hamiş kaldım sayısda düşüktü baya
Merhaba Arkadaslar,
Bugün eşim test yaptırdı. Sonuçları yazıyorum, yorumlayabilir misiniz?
Cinsel perhiz : 4 gün
Miktar : 4 ml
pH : 8
Sıvılaşma süresi : 25 dk
Görünüm : Gri opak
Vizkosite : Normal
Aglütinasyon : yok
Progresif hareketli (1 saat) : %68
Sayı (1 ml'de) : 58,5
Mikroskobik İnceleme: Her alanda 10-15 Lökosit, bol sperm hücreleri görüldü.
Sonuç: Normospermi
Doktor 21 gün boyunca kullanılacak roxin 500 mg antibiyotik vermiş iltihap var demiş. Bu antibiyotik kullanımı süresince çocuk düşünmeli miyiz yoksa düşünmemeli miyiz? Gebe kalmam durumunda embriyoyu etkileyebilir mi bu antibiyotik? Bir süre çocuk düşüncesine ara mı vermeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler[/QUOTE
kımi olarak yazılmamış ama varolan değerler oldukça iyi sadece lökosit yani dr.un dediği iltihap var. antibiyotik kullanırken korunun çok sakıncalı olur.
Merhaba Arkadaslar,
Bugün eşim test yaptırdı. Sonuçları yazıyorum, yorumlayabilir misiniz?
Cinsel perhiz : 4 gün
Miktar : 4 ml
pH : 8
Sıvılaşma süresi : 25 dk
Görünüm : Gri opak
Vizkosite : Normal
Aglütinasyon : yok
Progresif hareketli (1 saat) : %68
Sayı (1 ml'de) : 58,5
Mikroskobik İnceleme: Her alanda 10-15 Lökosit, bol sperm hücreleri görüldü.
Sonuç: Normospermi
Doktor 21 gün boyunca kullanılacak roxin 500 mg antibiyotik vermiş iltihap var demiş. Bu antibiyotik kullanımı süresince çocuk düşünmeli miyiz yoksa düşünmemeli miyiz? Gebe kalmam durumunda embriyoyu etkileyebilir mi bu antibiyotik? Bir süre çocuk düşüncesine ara mı vermeliyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler[/QUOTE
kımi olarak yazılmamış ama varolan değerler oldukça iyi sadece lökosit yani dr.un dediği iltihap var. antibiyotik kullanırken korunun çok sakıncalı olur.
Kısmi olarak yazılmamış derken,,, sonuç kağıdında sadece bunlar var. Doktora sormuş eşim, hani orta hızlı ileri hızlı normal anormal başlı falan o değerler nerde demiş, bizim için bunlar yeterli demiş... Biz antibiyotik bitince farklı bi yerde daha kapsamlı bi sayım mı yaptıralım o zaman ???
Kısmi olarak yazılmamış derken,,, sonuç kağıdında sadece bunlar var. Doktora sormuş eşim, hani orta hızlı ileri hızlı normal anormal başlı falan o değerler nerde demiş, bizim için bunlar yeterli demiş... Biz antibiyotik bitince farklı bi yerde daha kapsamlı bi sayım mı yaptıralım o zaman ???
bilemiyorum eğer uzun süredir çocuğunuz olmuyorsa daha ayrıntılı bir test yaptırabilirsiniz.morfoloji kısmı yok bazı dr.lar bunu önemsiz görüyorlar ama önemli bir değer atlanmaması gerek..
s.a kızlar bende eşimin sonuçlarını yazıyorum lütfen yardımcı olun.şimdiden çok teşekkür ederim.
miktar :1,8 ml
ph :8
1 ml de sperm sayısı : 5.90 milyon
toplam sperm sayısı :10.62 milyon
motilite 30 dk : %75
1 saat : %70
2 saat : %60
4 saatte : %50
hareketlilik
hızlı ileri hareketli %50
yavaş ileri hareketli %10
yerinde hareketli %10
hareketsiz : %30
morfoloji
normal görünümlü : %89
anormal görünümlü : %11
mikroskobik inceleme :her sahada nadir lökastik ve 15-20 yuvarlak hücre görüldü
sperm sayısı az .yani 5.90 yazan kısım sperm sayınız normalde 20 milyon ve üzeri olması lazım gerisi herşey gayet normal..