Sözlümün ailesi beni istemiyor

HerYerKaranlik

Ne mutlu Türküm diyene! ❤️
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
2.139
1.517
Merhaba Arkadaslar,
bir kac aydir KK Foruma Üye olup sizlere danismak istedim fakat hic Cesaretimi topliyamadim.
Benim Sözlümün ailesiyle bir takim problemler yasiyorum. Cok yazicam ve anltaicam, simdiden okuyup yorum atanlara tsk ederim.
Öncelikle kendimi tanitiyim: 21 Yasindayim, Almanyada yasiyorum, 2 senedir sözlüyüm, 5. sinif Üniversite Ögrencisiyim: Ekonomik Bilgisayar Bilimi okuyorum. Ve kit Türkcem icin simdiden Özür dilerim.
Nasil baslasam bilmiyorum. Ilk once Sözlümün adi=Hasan.
Sözlüm ve ben 19 yasindaydik sözlenme kararani verdik.
Agustos zamaninda her sene izine gidiyorum ailemle, antalyaya. Sözlüm Afoyna gidiyor her sene, cünkü ailesi orda yasiyor annesi+ babasi+ 3 görümcem. Cok kücük yasta dedesi getirmis sözlümü almanyaya. Dededide vefat edince büyük dayisinla ve ailesiyle yasamaya baslamis.
Her neyse, 2013 Agustosda ikimiz karar verdik sözlenmeye! Biz almanyada yasadigimiz icin lütfen ailesini almanyaya getirtmesini istedim buna karsi cikip onlari istemiyorum dedi dayim seni babandan isticek dedi! Onlar beni büyüttü dedi! bende israr ettim bari babasini getirsin diye, sonucta BABASI. Ama bunu kendisi istemedi bende daha zaman var diye fazla üstüne gitmedim.

Bundan bir hafta sonar izine gitmeye hazirlaniyorduk. O afyona bende Antalyaya. Afyona gittiginde ondan annesinin babasinin rizasini almasini istedim. Bunuda yapti! Fakat anneside bu sefer tutturdu madem Kiz'da burda (yani antalyada) annnesinden babasindan istiyelim demis sözlüme. Sözlümde neoldu ne bitti bu sefer Annemi Babami sözümde yanimda istiyorum dedi. Ben tabi bu duruma sevindim yanliz apar topar ben bunu kendi aileme nasil anlaticami sasirdim. Neyse oldu bitti söyledim ve herkesin haber olmustu. Ne yazik ki Abim ve Ablam izine gelemedikleri icin biraz üzüntülüydüm.

Tanismaya geldiler. Ve aslinda cok güzel gecti. Sözde geldi gecti. Hic birsey istedigim ve hayak ettigim gibi olmadi. O gün cok Agladim. Cok yanlizdim. Ne abim Ne ablam vardi yanimda. Ama sözlümü kirmak istemedim. Ve zaten bende bu sözü istiyordum, yanliz bu kadar erken degil. Her neyse.

Almanyaya geri döndük ve ben Kaynanami haftada bir defa aramaya calistim, cünkü fazla tanisamamistik sözden önce ve sonar. Onunla kaynasmak istedim, onu ve kayinpederimi ve görümcelerimi kendi ailemden ayirt etmedim. Hediyeler yolladim, güzel dille yanastim onlara. Dügün masraflarini kafalarina takmalarini istemedim, sözlüm ve ben kendimiz calisip kendimiz yapariz diye rahatlatmak istedim onlari. Her aradigimda, "Yagmur kizim H. arabasini satsin, kendi bi ev tutsun, dayisinin evinden ciksin. Bunu birtek sen hal edersin hadi göreyim seni" dedi kayinpederim bana. Neymis arabasi büyükmüs cok mazot yakiyormus. Dayisida arayip beni ve sözlümü onlara kötülüyormus. Kaynanamdan su laf:" Sakin sen dayisiyla arasini bozma! sakin karisma" derdi. bende ortada kalirdim Fakat he he diyip gecerdim sonucta benim sözlüm akli basi birind. Ne yapilmasi gerekiyorsa kendi zaten yapar diye düsündüm.Yani karismadim hic.

Her kaynanamla ve görümcelerimle konustugumda Sözlümüm dayisini ve hanimini ve kizini bana kötülerlerdi ve benim hakkimda ne dedikodular yaptiklarini anlatirlardi.

Sözlümüm dayisi biraz tuhaftir kendisi, misafire hos geldin demez. Ben onlara gittigimde bile asaya inip hic hal hatir sormazdi bana. Ki 200 KM var sözlümle benim armada insan bir sorar :"Kizim yolculugun nasil gecti, iyi gele bildin mi" diye. Ama Adam iste tuhaf onu görmeden geri dönerdim.

Bir sene hep bu laflari duydum:
- Evden tasinsin
- Sen Hasanin parasini yiyorsun
- Hasan o kadar gelmesin yanina para biriktirsin
- o kadar gezmeyin para biriktirin
Ki vaziyet o gösteriyor kialtinlarimi kendim alicam :)

Her neyse kos kocaman sene dedikodularl geeeeldi geeeecti. 2014 Agustos izine hazirlaniyoruz ve sözlümüm maddi durumu su gösteriyodu ki gelemicekti bu sene. Benim babamkendisi annesiz babasiz büyüdügü icin, Sözlümün illa ailesini görüpbizimle antalyada izin gecirmesini istedi ve biletini aldi . Bu seferde Sözlüm ailesi alarma gecti ve haber yolladilar ki, sözlümün dayisi demis ki" EGER BU OGLAN YAGMURLA IZINE GIDERSE BIRDAHA BU EVE GERI DÖNMESIN" tabibende bu duruma sasirdim. ne münsasebet canim? Ben onlara napmisim? Hic bir zaman bos ellerle gitmedim ben onlara? Karisinin elini sicak sudan soguk soya degdirmedim HIC BIR ZAMAN. Bende baya bozuldum. Neyse ben Sözlüme yalvardim lütfen izinin ilk 2-3 haftasini ailesinin yanina gitsin diye.KENDISI BUNU ISTEMEDI! "HAyatim bak, benden bilirler hem ayiptir" dedim ama yoooook istemedi. Bende napiyim israr etmekten baska?

bir hafta gecti Antalyada ne Kayinpederim ne Kayinvalidem annemi babami hos geldiniz diye aramadi. En sonunda annem aradi geldik diye. Bana Mesajlar yagdi "Ben abimi ne zaman gore bilicem" "Ne zaman izin var" Sanki ben onu kopek gibi ipe bagladim ynaimda tutuyorum. Neyse Gitti sözlüm ailesinin yanina ve bende bunlari sildim unuttum. Sözlüm bana yalvardi neolur gelin bize diye . Annemde Sözlümü kiramadi gittik 2 günlügüne afyona. Kayinpederim ve Kaynanam beni kenara cekti ve neden daysinin hanimina soguk davraniyormusum diye bana firca attilar. bende hüngür hüngür agliya agliya disari ciktim. Sözlüm hepsinin farksindaydi ve sesini cikarmadi. Ertesi gün annem ve babam bavularini topluyorlardi ve ben sasirdim bir gün daha kalicaktik aslinda. Kayinpederim Hotele gitmemizi istiyormus!!!! BEN KENDI SOGUKLUGUMU KENDI AILESINE BULASTIRMICAKMISIM!!! hasanada durumu söyle anlatti: Bizim gidicemizi bilmiyormus kayinpederim birgün hotelde kalip bizi geri eve misafir ediceklermis.
Hotele gittik ve benim sözlüm neden agliyorsun neoldu ki diye sorular sordu ..... hic bir sey bilmiyormus gibi. Disarida sözlüm ailesiyle yemek yemege ciktik. Görümcemin ayni masada oturdugumuz halde benim dedikodumu yaptigini duydum
hotele gidince odaya kapandim ve agladim ve bunu kayinvalidem gördü. Kapiyi acmak istedi ama ben "Anne suan iyi degilim. Az sonar görüselim lütfen "dedim. Sonra sözlüm gbeni sordu ve annesinin cevabini duydum:" Oglum beni iceri almadi. " dedi sözlüm kapiya dayandi ve napiosun diye sordu... sesimin titredigini ve agladigimi duydu ama neoldu diye sormadi taman diyip devam gitti.
Ertesi gün Otogara kadar biraktilar bizi kayinpeder gil ertesi günü. Vedalasirkende kayinvalidem :"Bu is fazla sürmez zaten" dedi bana. Yani Sözlüm ve ben zaten ayrilicakmisiz.

Sözlüme herseyi anlattim. Fakat hic bir reaksyon gelmedi. Almanyaya geri döndük ve Sözlüteyzesinle haber yolladilar bana niye aramiyor bizi diyerek. Bende Teyzteyzesine dedim ki: "Sizin ailenizde adet nasildir bilmem ama bizim ailede misafiri hotele yollaazlar! Kendimiz yerde yatip yatagimizi misafire veririz dedim. Oda duruma sasirdi ve bana hak Verdi.
Sonra bi mesaj geldi ablasindan :"Sen büyüklerinle konusmayi bilmiyorsun. Seni kardes yerine koyduk biz......." bilmem ne bilmmem ne Ben onlari begenmiyormusum. Ki begenmemek söz konusu degil.

Izin geldi gecti ve sözlüme karsi bir sogukluk his ediyorum. Bana inanmadigi icin. Bana sahip cikmadigi icin. Onlar beni itti oda onlara yer Verdi. .
Neyse ikmizinde Facebooku yok! Bende ablamin Facebookuna arada bi girip ne var ne yok diye bakiyorum. En büyük görümcem nisanlanmis nikahlanmis bile, bende resimleri varmi diye kayninpederimin facebook sayfasina baktim. Bütün damatlari kizlariyla beraber resim paylasmis. Sonra bide Hasanin resmini paylasmis. YANLIZ BENSIZ. Bide o resimde nerdeyse ciril ciplak sözlüm.

bende sinirlendim cikarsin bu resimi dedim. Herkesin resmini koyduda seninkini niye yanliz koydu dedim.

haftaya oraya gidiyor, yani ablasinin dügününe. Gitmesi lazim tabiki AMA aklim hep onda kalicak Ona baska kizlar tanisdircaklarindan cok eminim Zaten beni hic istemiyorlarmis. Aileden bir kiz istiyorlarmis.

Icim hic rahat degil. Cok mutsuzum ama sözlüm cok iyi bir insan cok iyi biridir kendisi.. Bu aile durumuyla cok mutsuzum. Sizce ben ne yapmaliyim ??

Okuyan herkese cook tsk ederim.

Okuyan bi ozetlesin ne bu ya.
Basliga yorum : ya takmicaksin yada sozu.aticaksin..

Hakkaten Türkçeniz yetersizmiş, okurken sorun değil ama şu ailelerle iletişim konusunda da bir sürü sorun bu yüzden çıkmış olabilir mi diye düşündüm bir an.

Bence belli bir süre verin kendinize ve bu garip ilişkiye, olayların dışında kalın biraz, sonra da ayrılarak hayatınıza kaldığınız yerden yalnız başınıza okulunuzla, işinizle ve bulacağınız daha mantıklı, sizi seven ve doğru düzgün iletişim kurabileceğiniz biriyle devam edin. Bu saçma sapan yüz göz olunmuş, kimin ne yaptığı belli olmayan ilişkiden size hayır yok, kimseye de hayır yok.

En basitinden, hayatınızdaki kişinin dayısıyla ilgili hiç bir muhabbete katılmamanız ve geride durmanız gerekirdi. Babası ne dersen desin, annesinin erkek kardeşi o. Duymamazlığa gelip Hasan'ın kendi kendi kararı beni bu işe bulaştırmayın deseydiniz bu karmakarışık yumağın içinde kendinizi bulmazdınız. Ayrıca neden son fotoda neredeyse çıplak? Afyon'da sahil mi var?

Biraz daha yaşınız büyüsün, insan ilişkileri konusunda tecrübe deneyim sahibi olun, şimdiki gözyaşınıza yazık. Sözlünüz de iyi bir insan değil aynı sizin gibi ne yapacağını bilmeyen toy bir genç o kadar, o yüzden herkes size karışmayı kendine hak görüyor, devam ederseniz, bu aileyle devam edeceğinizi unutmayın.

yahu almanyadan tr ye ne yüz göz olmuşsunuz.Bırakın kendinizi unutturun aramayın onlar arasın sizi..Yok hediye bilmem ne..Evine gitmeler filan bırak ya..1000 km den boyleyse yan yana düşünemiyorum

Yasiniz cok genc,
bunca problemle ugrasmaya can sikmaya degmez.
nisanli zaten durusuyla kendini belli etmis,
bundan sonrasi da uc asagi bes yukari boyle surup gider.

Boyle sacmaliklar yasamayacaginiz bir iliski tavsiye ederim.

çok uzun karmaşık bir anlatım tarzı ilk paragrafı okuyabildim ancak

başlığa göre yorum yapacak olursam istenmediğin aileye gelin gitme

istereyerek alınan gelinler bile ne sorunlar yaşıyor oku burada

Azmettim okudum söyleyeceğim laf klasik olacak belki ama ; insan sadece eşiyle hayat kurmuyor... Aile de önemli yani. Siz sözlünüzün ailesini umursamayıp evlenseniz bile ileride bu aile size sorun çıkarır ve burada konu açmaya devam edersiniz. Ki sözlünüz ne kadar ailesini önemsemediğini söylese bile Türkiye'deyken sizi ailesine karşı savunmamış bile... Iyi düşünün derim...

okuyanlara sadece teşekkür etmeyin, onlara hediyeler de alın annem bu ne neyse okudum, özetledim ve çıkardığım sonuç: Tatlım başka adam mı kalmadı? anası-danası-dayısı bu ne? hazır soğumuşken bırak gitsin çekilir dert mi bu? bu arada k.pederin de bir ilginç, bir baba neden oğlunun çıplak fotoğrafını teşhir eder ki fb da?

Sözlünüz ve siz bence çok gençsiniz ve bu sebeple sözlünüzün ailesinin sözünü dinlediğini, yani sizin arkanızda durmadığı ayan beyan belli.
Ayrıca o kadar yolu tepipte hotelde kalmak yani bu duruma siz ve ailenizi düşürmesi çok kaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…