Sözlümün aile yapısı farklı

Yani özensizler diye girip fakirler diye biten bir konu. İlk baştan bunu yazın bence asıl konu o çünkü aileniz kendine denk görmemiş
Bu konudan ayrılık olur mu? evet.
Ayrıca ailenizin düşünceleriymiş gibi yansıtmışsınız da farklı mı düşünüyorsunuz?

Maddi durumu olmayan biri çok özenmez bu çok normal ya da huyu değildir.
Devam edip etmemek size kalmış adamlar sizin için değişecek değil ya.
Karar verin ama çok uzatmayin bunu bence.

Kültür farkı aşılır ama ben nişanlınızın tavırlarından rahatsız oldum. Daha nişanlıyken böyle olan adamdan bence hayır gelmez ben devam etmezdim.

Nasıl bir özensizlik vardı? Ben bazı sunum sayfalarına bakarım, benim o insanlar gibi olabilmem imkansız. O yetenek bende yok. Özenmek isterim ama bir yere kadar yapabilirim. Sizin beklentiniz mi yüksek?

Yengemin ailesi sizin gibi biz de sözlünün ailesi gibiyiz. Tek farkla agirlarken üç beş kat fazla ozeniriz ama gidip gelme yok ,anne baba olmadigi içindir belki ama yengemin ailesini en son kendi nişanımda gördüm. Abim iyi gider gelir yatar kalkar ağırlar yengem de durumdan memnun hatta görümce elti derdi hiç yaşamadım diye sevinir çünkü her şeyi kendisi seçtiği için her şey içine sindi, onun istediği gibi oldu.

Evlilik arifesindeki insan üç kurusun hesabını yapmak zorunda hele de işsizse. Sen ismarlasaydin madem.

Sözlümle açık iletişimimiz var. Bu sebeple ayrılmıyorum aksine çözmek istiyorum ve onunla öı kendim mi nasıl çözüceğimi bilmiyorum
Ailen dışarı çıkmıyorx para harcamıyor diyemezsin. Bu sizi ilgilendirmez aile olarak. Sizin aileniz daha sorunlu. Umarım fark edersiniz

Her aile aynı olmaz. Ne demişler köyden köye evden eve herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizin aile ağırlamada iyi olabilir ama onlarda öyle bir durum sıradan olabilir. Her şeyi çok bekleyen,beklentileri yüksek bir aile olsaydı bu seferde çekiniyorum diyecektiniz. Davranışlarında, konuşmalarında size ve ailenize karşı saygısızlık yoksa bu kadar da takılmayın.
Çok takılıyorsanız sadece kendi yörenizden biri ile evleneceksiniz.

Her aile aynı olmaz. Ne demişler köyden köye evden eve herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizin aile ağırlamada iyi olabilir ama onlarda öyle bir durum sıradan olabilir. Her şeyi çok bekleyen,beklentileri yüksek bir aile olsaydı bu seferde çekiniyorum diyecektiniz. Davranışlarında, konuşmalarında size ve ailenize karşı saygısızlık yoksa bu kadar da takılmayın.
Çok takılıyorsanız sadece kendi yörenizden biri ile evleneceksiniz.

Başın ağrır. Şimdiden hoşlanmadım. Annen haklı galiba. Sen de düşüncelere dalmışsın. Belli ki iyi gitmeyen şeyler var. Tam emin olmadan nişan dahi yapma derim.

Olmaz kardeşim bu iş. En başta anlatsana şöyle. Bu adam düpedüz cimri. Kendi mantığına uymayan şeyi istemiyor. Senin isteğinin ve duygunun bir önemi yok mu? Tam bir saçmalık. Seni yumuşak huylu bulmuş. Karşı çıkmayınca da yürümüş. Ama sen ses çıkarsan sen yüzük atmadan bu adam atar. Annen daha da haklı olmaya başladı gözümde.

Walla kuzum sen evleneceksin senin kararin , zaten büyükler böyle yapiyor hep tanistirip vesile oluyolar sonra kötü kelek cikinca ellerini koynuna atip kenara cekiliyolar görüstügün kisi sana karsi nasil düsünceleri nasil ailesine bagimli mi bunlara bak sen. Kaldi ki eger annen icime sinmedi diyosa bildigi bisey varsa söylemeli ben annelerin o hissine de inaniyorum bu arada gercekten.

Önemli olan sözlün nasıl ?Ailesi gibi mi ? Çabalar uğraşır değer verir mi ? Eğer öleyse sorun yok düğün zamanı biraz gerilim olur onu yaptılar bunu yapmadılar gibi ama sonrası herşey düzene girer.Mesafe iyidir her anlamda.Eşimin aileside çok cimriydi ama ben onu tanıdım güvendim farklı olduğunu gördüm kabul ettim.Neticede tam tersi oldukça cömerttir yer içer gezeriz.Ailesi hala cimri

Bunu okuyunca şimdi sözlünüzünde ailesinden farklı olmadıgını anladım sanırım fazla cimriler aile olarak.Onu gözlemleyen sensin hep idare edelim modundaysa annen haklı uzaklaş.Bir ömür gecmez böylesiyle.Çay ocağı aramak ne ya bu devirde emekli amcalar gibi, bi cafeyede gidemiyosanız ohoo.

Ozensizlik deyince benimkilerin üstüne tanımam. Nişan arabası hazirlatmayı unutmuşlardı yalan yok ben ve nisanlimda unutmuştu ama bizim telasimiz vardı zaten.

Ailen dışarı çıkmıyorx para harcamıyor diyemezsin. Bu sizi ilgilendirmez aile olarak. Sizin aileniz daha sorunlu. Umarım fark edersiniz
iyi de mesela
belki bu kız kendisinin annesinin kardeşinin vs d.gününde, yılbaşında mezuniyette (her ne ise yani) dışarı çıkıp yemek yemeli hediye almalı büyüdü
belki ailesi h.sonu günübirlik sağa sola gidip yiyip içip geliyor, üstüne başına beğendiği bişey olursa alıyor

--konu sahibi doğru düzgün anlatmadığı için bilemiyoruz da--
eş ailesi ise öyle değil, dışarı çıkmıyorlar yiyip içmiyorla gezme kültürleri yok -sanırım?

e mesela kızın kardeşinin d.günü geldi (başka herhangi bir olay da olabilir atıyorum anneler günü, atıyorum yaz tatiline gitme, önemli değil)
hadi bakalım. kocası ve bu kız ne yapacaklar? kızın ailesi gibi çıkıp yiyip içseler hediyelerini/tatillerini yapsalar adama batacak, biz gelemiyoruz deseler kıza batacak...nasıl olacak?

bu tür şeyler yaşarlarsa sıkıntılı olur gibi geliyor bana.

kendi ailesi tam olarak ne bekliyor onu da anlamadım mesela özen dedikleri şey ne?

Kalburüstü anlatmak nasıl oluyor?
ahaha dimi?
üstü kapalı demek istemiş herhalde.
hakketen şöyle net örnekler versen konu sahibi de insanlar da anlasa...
benim yengelerimin de hepsi şalvarlıdır, yaşı belli bir yaş üstü olan herkes şalvarlı bizde. hepsi de her yere şalvarla gider. nişana da düğüne de.

benim bakış açıma göre olağan giyim tarzı şalvar olan birisinin isteme günü şalvarı çıkartması tuhaf.
bu açık birine kapan kapalı birine açıl demek gibi bir şey. kültürü bu, normali bu, neden özencem diye alışık olmadığı, içide rahat olmadığı bir şey giysin?

orta yaşlılar şalvar da etek de giyiyor hadi o etek giyer zaten, gençlerde şalvar yok.

ha ama
"annesi şalvarlı biriyle benim ailem uymaz, biz anlaşamayız" diye düşünebilir ailesinde böyle bir kültür olmayan bir insan

çok normal. bunu anlarım

fakat özenli olcak diye etekle yürümemiş hiç etek giymemiş birinden etek giymesini beklemek daha saçma benim bakış açıma göre.

Ayy nefret ilgi bekleyen sürekli görüşmek isteyen insanlardan . Ben ve ailem de hiç sevmeyiz . Benim babam şey demişti hep böyle gelecekler mi kizim biz ailece insan sevmiyoruz ve mesafeliyiz. Eşim de öyle Allah'tan. Sen bence şunu sorgula sizin aile hep böyle gitmeli gelmeli bol muhabbet seviyor da acaba ileride evleneceğin insan bunu isteyecek mi ? Ve insanlar sana neden özel davransin ki gelin olunca nasıl bir özellik oluyor ?

Bu şalvar olayına da ben katilamayacagim simdi nişan olunca ne olacak herkes şalvar giyip mi gelecek ? Pek olacak şey değil .

Run

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…