Sözlümün aile yapısı farklı

Beklentilerini kendine çevirmediğin sürece ayrılmayı düşünmüyorum demen de mantıklı değil. Kendini iyi analiz et. Ve kimsenin değişmeyeceğini bil.
Sözlümle bunları masaya serip açıkça konuşmalı mıyım

Sözlüm mantıklı yerde para harcıyor. Bu durum işsizlikten mi kaynaklı şuan da ayırt edemiyorum.
Özeni o an zora girecek olsa da keyifli bi an geçirin diye plansız para harcaması zannediyosunuz. Bazen bu da gerekli kendi açınızdan baktığınızda haklısınız. Ama mantıklı para harcaması düşündüğünüz kadar kötü bişey değil. Evlendiğinizde paranızı bi çay parası bile olsa anlamsız ve akılsızca saçmaması işinize gelecek. İşsiz olduğu bi dönemde düşünerek hareket etmesi akılsızca hareket etmesinden daha mantıklı. Sözlüm mantıklı yerde para harcıyor diye buna da takılamazsınız ya.
Sözlümle bunları masaya serip açıkça konuşmalı mıyım
Yani bence akıllı davranmalısınız. Bunların konuşunca değişecek şeyler olmadığını kabul etmek zorundasınız. Bahsettiğiniz şeyler hayata bakış açısı, bugüne kadar öğrenilmiş her şey. Siz söylediğinizde bi süre maskelemeyi denerse ne yapacaksınız?
Anlattıklarınızın bi çoğu çözülmesi gereken sorunlar değil. Sizin için sorun onun için kendi hayatının doğal akışı. Buna ne kadar müdahale edebilirsiniz? Konuşmaktansa beklentilerinizi ayarlamanız, ayarlayamayacağınızı biliyosanız ayrılmanız gerekiyor bence.

Konumuzda pek bir sorun yokmuş gibi görünüyor fakat bu yorumununuz iyi ağırlamamanızdan çok daha büyük sorunlarınızın olduğunu gösteriyor. Adamın doğru düzgün bir işi bile yokmuş. Onunda geçtim evleneceği sırada işsiz kalıyor bu hiç doğru gelmedi bana.

Eski kocan/ birbirinizi yıprattığınız yıllar ailelerin asabının bozulması, belki ortada kalacak bir ya da daha fazla çocuk
Kültür farkı her şeydir. O adamı o anne yetiştirdi seni de bu anne yetiştirdi ortadaki olumlu şeylere odaklanmıyor ve sorun buluyorlarsa ayrıl. Her ilerlemede bunu yapman çok daha zor olur. Gençler sevmiş anlaşmışlar diye evlilik yürümez ailelerin de anlaşması lazım anlaşmıyorlarsa bile saygı duymaları lazım. Sen cimri diye bahsederken senin görmediğin tarafta da ne kadar savruklar deniliyor olabilir

Canım bana kalırsa cok kalburüstü anlatmissin.
Bi aile kolay kolay nisan atılmasını beklemez
-sana özensiz davrandıklarını hissettigin olaylar neydi?
-kv bana yanlis yaptı sözlüm anlayınca cizgiyi cektim demissin bu olay neydi
-ailenin nisan atmanı istemesindeki motivasyon ve sebepler ne?
Bir aile yeni geline özensiz davranıyorsa ya gelini yada o oglunu adam yerine koymuyordur bu da baya sorun demek zaten. Biraz daha ayrıntılı problemleri anlatırsan yardımcı olabiliriz cünkü bana bilerek anlatmıyorsun cok gibi geldi. En basiti cay ocagı muhabbeti. Daha en canım cicim aylarında cay ocagı arayıp magdur eden evine kuru ekmek bile zor getirir. Biraz anlat da ona göre dogru yardımcı olalım sana.

ayrılma gibi bir düşüncem yok da ailem sıkıntı ediyor. Bu sorunları açıpa çıkarıp sözlümle sağlıklı bi iletişimle paylaşmalı destek almalı mıyım
Ailenizin sıkıntı ettiği şeyleri zamanla siz de edeceksiniz. Yağmurda çay ocağı aramak nedir, şu an durumum müsait değil çıkmayalım dersin de sözlünü yağmurda ucuz çay için dolaştırmazsın. Bunu yapmaması lazım, küçük düşürücü. Paramız olunca bütün sorunlar çözülecek diyor, nerden gelecek o para? İşsizlik büyük problem. Farkında öneminde değilsiniz çünkü buluşup gezip sonra herkes evine kendi ortamına dönüyor. Yetişme büyüme şartlarınız çok farklı. Bir taraf parayı sosyalleşme aracı olarak görüyor diğer taraf kıtlık modunda. Hiç mi akraba aile ortamlarına eşli katılmayacaksınız. Herkesin normal bulduğu, parasını karşılayabildiği sosyalleştiği ortamlarda siz hep ya bahaneler bulup gitmeyeceksiniz ya da eliniz cebiniz boş gideceksiniz.

Biz burada saatlerce sayfalarca yazalım yaşamadan anlamayacaksınız gibi duruyor. Ailelerle mesafeli olmak için çok dirayetli ve sağlam sinirli olmak lazım. Siz bunu başarabilecek misiniz, ailenize durun orada diyebilecek misiniz? Siz deseniz sözlünüz demeyecek. İki lafından biri annem bizi ne zoruluklarla büyüttü olacak. Hele siz çalışmıyorsanız ya da iyi maaşınız yoksa ailenizle hiç baş edemezsiniz. Bir verir iki söylenirler.

Her dünür arkadaş olmak, misafircilik oynamak istemeyebilir onu boşverin şimdi. Siz asıl kendi içinize dönün. Evlilikten beklentiniz ne?
Siz dört başı mamur sofralar kurmak isterseniz, eşiniz televizyon karşısında pizzayla akşamı geçirmek isteyebilir.
Siz yıldönümünüzde 2 günlük otel kaçamağı yapmak isterseniz, eşiniz bir lokantada akşam yemeğine okey olabilir. Hani tam olarak beklentiniz ne? Sizi tatmin etmeyen şeyler neler olabilir bunları düşünün.

Sözlünüzün yetiştirilme ortamı da ona mutlaka sirayet etmiştir. Şimdi ılımlı görünür, sonra çilekeş anam moduna geçer. Ben konuştum sınır çekti falan diyorsunuz, aralarındaki tartışmaya da dahil olmayın ya o kadar da değil.

Adam işsiz ve siz bu adamla evleneceksiniz öyle mi? Resmen hayatını berbat edeceksiniz. Umarım anne ve babanızı dinlersiniz.

Mantıklı para harcamak sokakta canım birşey çekse almıyor onun yerine başka birşey iste diyor
Duygusal anımda Çiçek beklediğimde bunu çaktırdığımda başka birşey iste siye tavırları oluyor ama onun gibi mantıjlı düşünüp ne isteyeyim ki ondan birşey isteyesim gelmiyor

Aralarında sınır olmak gibi bir durum değil. Ben ona kızdığım halde biz böyle anlaşıyoruz şuan böyle olucak dedi. Yanlışının farkında olması gerektiğini söyledi

E işte tam da bundan bahsediyorum. Beklentiniz gerçekle uyuşmuyosa gideceksiniz oradan. Değişmesini beklemeyeceksiniz. Konuyu sözlünüzün ailesiyle kendi ailenizin uyumsuzluğu için açmıştınız ama asıl sorun sizin beklentilerinizle eş adayınızın hayata bakış açısının uyumsuzluğu. Ben bu olayda konuyu açtığınız noktalara değil bu noktalara takılırdım.

Siz gerçekten farklı şekilde yetiştirilmişsiniz. Ona o doğrudur, size bu doğru. Umut ve nursema görüyorum üzülerek. Ayrılın ayrılmayın diyemem ama beklentilerinizi ona göre ayarlayın.

Mesleği ne ve mesleği olduğu halde neden bir çok yorumda işsiz olduğunda söz etmişsiniz?
Belki de konu sahibin ailesi ağırlamaya falan değil de bu işsizlik konusuna ve aynı standartları sağlayamayacağına takıldı. Konunun ilk mesajıyla asıl problemin birbiriyle ilgisi yok gibi görünüyor.

çizgiyi çeken sözlüm. İsteme gününde can sıkıcı şekilde hareketleri sözleri oldu. Bunu sözlüme farkındamısın gibi bir yaklaşımla bahsettim. Önce öyle birşey olmadığın söyledi fakat sonra knds annesinin hal hareketlerinden doğru söylediğimi anlamış ve annesine bozulmuştu bir süre bizi görüştürmedi brni üzmesin diye.
Ailemin sözü atmamı beklemesinin sebebi ailesinin herhangi bir sorumluluk almadığını görüyorlar. Bizim geleceğimiz için birşey konuşulmuyor o konulara hiç girilmedi süreç hakkında konuşulmadı. Diğer etken maddi anlamdaki tutumları yaşayış tarzlarına sirayet etmiş. Daha çok evde oturan kimseye karışmayan gün geçsin diye bekliyorlar sanki. Benim ailemde samimi olma taraftarı ve dünür olma kafasındaydılar ama onlrdan öyle birşey göremediklerini kendilerin kale almadıklarını düşünüyorlar.
Diğer etken de sözlümün hesapta olmadan ani şekilde işten çıkarılması. Meslek sahibi fakat iş bulmakta zorlanıyor. İş görüşmelerine gidiyor ben de ona destek oluyorum şu dönemde. İşten çıkarılmadan sonra sanki herşey havada asılı kaldı.

Herkes meslek sahibi, önemli olan mesleğinde aranan kıdemli biri mi? Eğitim fakültesi mezunları mecbur kalınca kasiyerlik yapıyor.
Mantıklı para harcamak sokakta canım birşey çekse almıyor onun yerine başka birşey iste diyor
Duygusal anımda Çiçek beklediğimde bunu çaktırdığımda başka birşey iste siye tavırları oluyor
Al bir eksi daha. İşsiz parasız çay ocağında ucuz çay arayan adam size çiçek almaz hatta sizin kendinize çiçek almanızı da engeller. Sizin hiç flört sevgililik deneyiminiz olmadı mı, ilk bu kişiyle mi tanıştınız başladınız? Sokakta canınız bir şey çekince siz niye almıyorsunuz da parası olmayan adamın almasını bekliyorsunuz? Bakın bu yaşadığınız lise dönemi flörtü. Üniversiteye giden biri part time çalışır veya ailesinin gönderdiğinden biriktirir öyle harcar. Sizinki resmen lise öğrencisi gibi takılıyor.

Hala kayınvalidenizin naptıgını söylemediniz merak ettim dogrusu can sıkıcı hareketi neydi?

Belki de konu sahibin ailesi ağırlamaya falan değil de bu işsizlik konusuna ve aynı standartları sağlayamayacağına takıldı. Konunun ilk mesajıyla asıl problemin birbiriyle ilgisi yok gibi görünüyor.

Aralarında nasıl bir sorun var bilmiyorum, ama yağmurda ucuz çay ocağı arayan bir adamla evlenilmemelidir net.

Ben bu evlilik islerine, evlenmeden once modern bakiyordum ama hayat bana geleneksel bakip, geleneksel beklentilerin karsilanmasinin aslinda size verilen degeri gormeniz acisindan cok onemli olduğunu öğretti.

Ailenizin icine sinmeyen seyleri goz ardi etmeyin derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…