Sözlümün aile yapısı farklı

Kocanızla kurduğunuz aile dışında hiçbir ailenin maddi durumu sizi ilgilendirmez.

İsin en ilginc yani ne biliyomusunuz boyle ilgilenmiyorlar ustune dusmuyorlar onemsiz görüyorlar pek misafir agarlayasilari yokk ya. .iste evlendikten sonra hep nedense gitmeniz bekleniyor arayip darliyorlar yapisiyorlar. Gitmeyince sikayet ediyorlar. Belliki aileniz daha elit kulturlu seviyeli insanlar. Mesafeyi ayarlasinlar.bunlarla cok görüşmeye gerek yok zaten ben bu aileye benzer bir aileyi tanidim zamaninda evlenene kadar ogullaeini agac kavugundan cikmis sanirdim meger biricik ogullarininin canisiymiss ailesi bitanecikleriymisssssss

Aileler arasında kültür farkı var anladığım kadarıyla. Özensiz, göreneksiz insanlarla yapabilecek gibi gelmediniz bana. Babası işi bırakmış, annesi her şeyi sırtlamış… bu şekil ortamlarda yetişmek iyi bir şey değil. Önünde iyi bir baba örneği yok ve fedakar gariban anam kafasıyla yetiştirilmiş olma ihtimali yüksek nişanlınızın.

Cimri mi değil mi tam olarak anlamış da değilim. 5 sözlüyüz ve sözlendikten bir ay sonra işsiz kaldı. 3 aydır da sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz. Dışarı çıkma para harcama konusunda. Benim beklentilerim çok değildi çok para harcayalım oraya buraya gidelim de olmadım. Hatta kendisine bu konuda içinin rahat olmasını sağladım. Ama o yerine göre mantığına yatarsa para harcıyor. Cebinde parasının olduğunu bildiğim halde yağmurca çay ocağı aradığımızı biliyorum. Bunları sonradan konuştuğumuzda iş bulunca herşey düzelecek sabredelim diyor

Söz çikolatasını sizin seçmeniz normal ki niye buna takıldınız?
Zamanında bana sormuştu eşim, ailesi hiçbir şeye karışmadığı için biz sürekli iletişim halindeydik. Neyi, nasıl istiyorsam öyle oldu, güzel de oldu.

Bizde de aileler farklıydı bu arada. Bu farklılıklar değişmiyor. Önemli olan evleneceğiniz insanın nasıl olduğu. Eşim başından beri cömert, işinde gücünde, idealleri olan bir adamdı. Değişmedi bu durum. Sözlünüzde maddi konular, harcama alışkanlığı, iş, sorumluluk gibi konularda bir sıkıntı varsa,onu iyice düşünün tâbi.

Ailen haklı bence. Benim en tahammül edemediğim şey cimrilik. Ki kocamı işten nakit avans alıp bedelliye gönderdim. Pandemide işsiz kaldı 3vi geçindirdim. Evlilik pahalı nasıl yapacaksınız adam işsiz. Yaşın küçük şuan her şey toz pembe geliyor.

Kültürel olarak ayrıldığımız nokta maddiyattan kaynaklanıyor. Ailem bana destek çıkar ama sözlüme ailesinin destek çıkmayacağının farkındalar
Doğru yetiştirilmiş iki yetişkinde zaten böyle bi desteği düşünmek hatalı. Siz sadece koca adayınıza ve kendinize güvenerek evleneceksiniz. Koca adayınızın kazancıyla, para harcama stiliyle, çalışma azmiyle ilgili bi derdiniz varsa hiç o işe girmeyin. Gündelik hayatınızın her noktasını iki başınıza idare edip edemeyeceğinizi değerlendirin sadece. Tabiki hastalıkta vs desteğe herkesin ihtiyacı olabilir ama bunlar tamamen istisnai durumlar. Öyle bi durumda da kimin ne birikimi var kim canından kim malından verecek bilemezsiniz ayrıca.

bence dusunce bicimin yanlis benim ailem misafir agirlamayi cok sever ellerinden geleni yaparlar fakat bazi sevdigim saydigim insanlarda misafir kulturu yok. ne yapacaklarını bilmezler gelenek gorenek bilmezler onlar da bilmedikleri bir şeyi yapmayınca ozensiz konumuna dusuyorlar bu siz ve aileniz icin yanlis bir durumsa gorusme sıklıgını azaltın zorunda kalmadıkca bir araya gelmeyin. sozlunuzle de bir gelecek goruyosanız aile kuzusu degilse devam et derim

zor zamanlar geçirdiğimleri için annem tutunlu olmasaydı biz buraya kadar gelemezdik diyor. Çünkü babası çalışmayı bırakmış. Kadın da herşeyi tutmuş ama hastalık haline gelmiş.
Siz ağırlanmadık vs demeyi bırakın bu konuyu araştırın. Anneciyse asıl büyük sorunu daha görmediniz demektir. Sorumsuz çocuklarını düşünmeyen baba ve çocukları için kendini feda eden anne. Hepsi böyle demiyorum, çocuklarını büyütünce karışmayan rahat serbest bırakan anneler de var ama ben sizin için saçımı süpürge ettim, dediğimden çıkarsanız hakkımı helal etmem diyen de var. İki aile çok farklı, ya kimseyi işinize karıştırmadan evleneceksiniz ve iki tarafa da eşit mesafede olacaksınız ya da şimdiden ayrılın. Ben mutlu olabileceğinizi düşünmüyorum maalesef. Sözlünüz tarafı değil de sizin taraf sorun çıkartır, devamlı beklenti içindeler.

Her şeyi anlıyorum da yağmurda çay ocağı nedir cebinde parası yoksa sana alsın sadece çayı. Arada öyle aman aman fatk mı var. Bu adam şimdi böyle. Yarın kim bilir nasıl olacak

Sizin beklentiniz ne tam olarak? Mesela ailesinin dışarıda para harcamayı sevmemesi sizin için neden sorun? Eşimin ailesi de öyle biraz ama beni hiç ilgilendirmiyor bu durum.
Sözlüm mantıklı yerde para harcıyor. Bu durum işsizlikten mi kaynaklı şuan da ayırt edemiyorum.
Sizin beklentiniz ne tam olarak? Mesela ailesinin dışarıda para harcamayı sevmemesi sizin için neden sorun? Eşimin ailesi de öyle biraz ama beni hiç ilgilendirmiyor bu durum.
sözlümün annesi
ayrılma gibi bir düşüncem yok da ailem sıkıntı ediyor. Bu sorunları açıpa çıkarıp sözlümle sağlıklı bi iletişimle paylaşmalı destek almalı mıyım

Sözlümle açık iletişimimiz var. Bu sebeple ayrılmıyorum aksine çözmek istiyorum ve onunla öı kendim mi nasıl çözüceğimi bilmiyorum

Diyelim ki evlendiniz, siz evlendikten sonra sira diger erkek kardese gelecek ve bu misafirlik sevmez aile bi anda sevgi kelebegine donusup diyar diyar yeni dunurlerinin pesinde gezecekler, her davette 40 cesit hazirlayip, en az 20 cesidi senin yapmani bekleyecekler.

Sonra siz o davetten eve gelince acik iletisimde olduğun kocana bileneceksin, cunku bana deger vermediler, boyle ilgi gostermediler diye uzuleceksin. Sonra gelsin tartismalar, gitsin tartismalar. Kocanin anaci oldugunu oralarda bi yerlerde idrak edeceksin.

Bu konuyu biz cok okuduk burda, sen o kultur farkı var mi iyice bi anlamaya calis, bir de cidden ozensiz insanlar mi yoksa sana mi ozenmiyorlar?

Mesela gorumcen var ise, ona isteme gunu fotolarini sor, bi gostersin, o fotolarda ortaya çıkar misafirligi sevip sevmedikleri.

Sözlümle tanışmamız aracı bir aile vesilesiyle tanıştık. Görücü gibi bir durum yok numaralarımız verildi birbirimize ve tanıştık. Anlaştık ve enerjimiz çok uydu birbirine.

Bu şekildeki tanışma şekline görücü usulü deniyor.

Sözlümün annesiyle de daha önce sorun yaşamıştık. Sözlümle araları o sıra atıştığı bi dönem olduğu için sözde hoş olmayan davranışlarını gördüm ve bunu sözlüme söyledim. Başta olamaz ya annem yapmaz dedi ama sonra hak verdi ve annesine kesin çizgi çekmişti

Canım benim konu her yorumunda beklentilerin ve karşılaştıklarının uyumsuzluklarını biraz daha açıklıyo. Herkesin para harcamaya değer gördüğü konular bambaşka. Ve senin için hayatın her alanında bu uyumsuzluk gözüküyo. Karşındaki insan kendini makyajlayıp saklamadığı için şanslısın. Beklentilerin hayat boyu değişmeyecek. Sözlünün de hayatta öğrendikleri değişmeyecek. Söylediğin şeylerin hiçbiri aşılmayacak şeyler değil. Ama göze battığı noktada yok sayılacak şeyler de değil. O yüzden beklentilerini

Kültür farkı apaçık var bunu net şekilde görünüyor. İlk gelinim iki kardeşler zaten.sorabileceğim kimse yok
Sadece bana yada aileme karşı değil kendilerinin yaşam şekli bu

Beklentilerini kendine çevirmediğin sürece ayrılmayı düşünmüyorum demen de mantıklı değil. Kendini iyi analiz et. Ve kimsenin değişmeyeceğini bil.

Herkes sizin aileniz gibi harcamak zorunda değil, kadın kimbilir ne zorluklar yaşadı bu günlere kadar. Kimse de kırmızı halılar sermek zorunda değil, önemli olan nişanlınızın tavırları.

Isteme cikolatasini da dusunsunler bir zahmet ya ama diğer kısımlar normal geldi. Yani davet etmislerdir onunuze ikram koymuslardir siz girdiginizde ayagi kalkip hosgeldiniz diyip hossohbet ettikten sonra kapiya kdr gecirdilerse bence kafi

Kültür farkı apaçık var bunu net şekilde görünüyor. İlk gelinim iki kardeşler zaten.sorabileceğim kimse yok
Sadece bana yada aileme karşı değil kendilerinin yaşam şekli bu
Kultur farkı varsa ben devam etmezdim, sonradan cok cok buyuk sorunlara sebep oluyor. Tabi simdi dugun oncesi sizin aşktan yureginiz pir pir gezdiginiz icin bu tarz noktalar "kucuk pürüzler" gibi geliyor ama kultur farkli evlilikleri bitiren en onemli sorunlardan biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…