sozlumle aramizda epey bi maas farki var

bir dili bitirmeden birine geçmek. ya ben de dil biliyorum ama bir dili bilmek için what's your name? My name's X. Demek yetmiyor. Yoksa sen tr şartlarında bu kadar dile hakim olamazsın.
Seni elinde bir belge olmadan da kuzenden öğrenilen dille işe alma garantisi veren iş verene selamlar olsun

Maaşallah sana,ne güzel kısa sürelerde öğrenmişsin o kadar dili.

yıllarca Türkiye de yaşayıp hala türkçe konuşamayanlar var,kk da da çok bunlardan

konu sahibi gerçekten merak ettim, sözlünle aranızda eğitimi kültür farkı vs de var mı ?

yani uyumlu musunuz diğer konularda

Tek sorun maaş farkıysa ve sevgilinizde bu konuda sorun çıkarmayacak biriyse problem olmayabilir.
Ama eğer maddiyat dışında sizi huzursuz edecek başka faktörler varsa (eğitim,kültür gibi) bunlar maddiyat konusunu tetikleyebilir.
Bir konu üzerine yoğunlaşmaktansa genel anlamda düşünüp karar vermek daha iyi olur bence..
Ben genelde bu konunun eşler arasında sorun olduğunu duyuyorum. O yüzden her zaman erkeğin kadından bir adım önde olmasından yanayım bir çok konuda..

Siz de cok guzel bir orneksiniz tebrikler :)

Ya bunlari ben ona ilk ciktigimizda anlatmistim. Yani dedim ki ona benim bi idealim var dunyayi gezmek istiyorum imkanlarim el verdikce... o da ben de cok isterim ailem beni okumaz bu diye meslek lisesine verdi biraz yaramazmisim diye surekli sanayidd calistirdi hic firsat verilmedi bna ama sen ogrenirsen bana da ogretirsin ben de gelisirim diyor hep :)

Babam ben kucukken rus sevgilisiyle kacip bizi terketti.

Ya soyle soyliyim sozlum diyorum cunku benim dedem bana cok duskundur ve cok muhafazakar bir adamdir. Teyzemi hristiyanla evlendi diye hala affetmemis bir insan oyle soyliyim. Dedem alzheimer ve doktor zaten yasli oldugundan cok yasamaz dedi. biz de dedemin istedigi gibi soz kestik ona gore uygun kurallarda gorusebilmek icin diyelim. Ben normal hayatta sozlum demem ama sevgili diyince burda iste senin sifatin sadece sevgili neden karisiyorsun daha sana sira gelene kadar falan diyorlar. Iliskinin ciddiyetini belirtmek adina daha cok sozlum diyorum sebebi bu. Sozlum ogrenmeye cok ac bi insan ailesi biraz cahilmis kucuklukten okumaz diye sanayiye vermisler hep calistirmislar . Dolayisiyla ogrenecek kendini gelistirecek firsati olmamis. Tekniker olmasi yani universite bitirmesi bile bi mucize benim gozumde. Benimle birlikte kitap okur tiyatroya gideriz operaya baleye gideriz ben ona almanca ogretirim bos zamanlarimizda pratik yapariz.

Durust olmak gerekirse ilk zamanlarda frekans hic tutmuyordu sirf yakisikli diye laylaylom yapiyordum ama sonralari bana ayak uydurmaya basladi ve ogrendiklerini cok sevdi ben de onun bu ogrenme azmini cok sevdim. cok cabaliyor ikimiz de birbirimizden bilmedigimiz seyler ogreniyoruz.

benim dil ogrenmem falan hepsi benim kendi cabamla oldu. Teyzem kuzenim falan da yabancilarla evli oldugundan onlardan ogrene ogrene bikac kez de yurtdisina cikma firsati yakaladim o sayede gelistirdim. Bu yuzden okul uzadi ama olsun napalim

Resmen hayat hikayemi anlattim

Yani bilmesini geçtim, kendini bu kadar geliştirmeye çalışan ve başarmış biri için, maddiyattan ziyade başka faktörlerde denklik nasıl sağlandı onu anlamadım. Belki ben bu tarz şeyleri çok gözettiğimden anlayamıyorum, bilemedim

Ben size derdimi anlatiyorum siz burda dalga geciyorsunuz. Cok merak ettiyseniz soyleyim belgem de var elimde hiiiic tatli caniniza dert etmeyin siz onu.

Siz ogrenemiyosunuz diye kimse dil ogrenemicek diye bir kaide mi var? Kendi eksikliginizin hirsini benden cikarmayin. Kiskancliginizi da baska yerde disa vurun benden size ekmek cikmaz .

Bunlarin hicbiri kisa surede olmadi ben 8 9 yasimdan beri ugrasiyorum gezip goruyorum bunun icin.

aradki farki yardim olaark verrim demen çok komik olmus :) kazanidin emegin akrsiligi parayi sirf bu sebpten nedne verecksinkiii

kizalrda soylemis, sen basina kakmazsan adam daha memnun bile olur :)

Bu kadar dili ancak babası ateşe olursa öğrenmiş olur. O da hep popüler ülkelerde gezmesi de nasıl bir tesadüf olursa eğer anlamadım ben bu işi..

Dili nasil ogrendigimi anlattim calisin sizin de olur.

Maaşallah sana,ne güzel kısa sürelerde öğrenmişsin o kadar dili.

yıllarca Türkiye de yaşayıp hala türkçe konuşamayanlar var,kk da da çok bunlardan

Kisa surelerde ogrenmedim 8 9 yasindan beri annemin sayesinde bircok kisiden bircok sey ogrendim ve yurtdisina cikma tecrubelerim de oldu bu sayede yani 14 yillik bir ugras bu.

Baska faktorlerde bir denklik saglama aramadim cunku sadece dil bilmek kendini gelistirmislik entelektuel olmak degildir bana gore. Benim idealim buydu ve bunu bir oranda basardim. Iyi duzeyde anliyorum konusuyorum ama tabiki mukemmel degil yani mukemmel olmasi icin o ulkelerde uzun yillar yasamak gerekir...

aradki farki yardim olaark verrim demen çok komik olmus :) kazanidin emegin akrsiligi parayi sirf bu sebpten nedne verecksinkiii

kizalrda soylemis, sen basina kakmazsan adam daha memnun bile olur :)

Ay ne bileyim uzulmesin diye soyledim gitti boyle :)

Kisa surelerde ogrenmedim 8 9 yasindan beri annemin sayesinde bircok kisiden bircok sey ogrendim ve yurtdisina cikma tecrubelerim de oldu bu sayede yani 14 yillik bir ugras bu.

ben gerçekten tebrik etmiştim seni,yani laf vurmak için söylemedim.zaten huyum değildir iğnelemek :)

4 dil bilmek bana göre çok güzel birşey.

ben gerçekten tebrik etmiştim seni,yani laf vurmak için söylemedim.zaten huyum değildir iğnelemek :)

4 dil bilmek bana göre çok güzel birşey.

Tesekkur ederim ben sizin niyetinizi anlamistim. Bence de guzel birsey ama heralde kkya uye olurken karne notlarimizi diplomalarimizi sertifikalarimizi da vermek gerekiyor

Tesekkur ederim ben sizin niyetinizi anlamistim. Bence de guzel birsey ama heralde kkya uye olurken karne notlarimizi diplomalarimizi sertifikalarimizi da vermek gerekiyor

Bence sözlünüz olgun bir insana benziyor ve yeniliklere açık biri. O bakımdan sorun yaşamazsınız bence.

Sen 5 o 2 aliyor olmayacak evlenince, biz 7 aliyoruz olacak.
Siz laf sokmazsaniz adamin zoruna gitmez bu durum.
katılıyorum arkadaşım..
ama sanki takacak olan sözlüsü değil de konu sahibi arkadaş gibi geldi bana..

katılıyorum arkadaşım..
ama sanki takacak olan sözlüsü değil de konu sahibi arkadaş gibi geldi bana..

Yo inanin takmiyorum aksam konuyu kendisi bana acinca ben sorun eder mi diye dusundum

Benim ablam da aile hekimliğinde sağlıkçı..Eniştemden fazla maaş alıyor...Ablamla eniştemin keseleri bir..Para ayırmak yok....Hatta eniştem ayarlıyor evin giderlerini..Para işlerine o bakıyor..Hiç bir sorun da olmuyor
..Ortak havuz olunca sıkıntı olmaz...Daha eniştem gurur bile duyuyor el üstünde tutuyor ablamı ...O yüzden dert etmeyin rahat olun :)

yahu neden sorun etsin ki ortak hayat paylaşacaksınız kimin ne kadar kazandığının ne önemi var?

Tabiki kesinlikle katiliyorum bence de oyle ama aksam kendisi gelip su kadar maasa ise giricem seninki ne kadardi tarzinda konusunca takar mi diye uzuldum. Yoksa bence de hicbir onemi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…