Kizlar oncelikle sunu belirteyim bunu yazarken amacim sozlumun dusuk maas almasini elestirmek degil sizin tecrubelerinizden yardim almak. Onyargili yorumlarda bulunmamanizi onemle rica ediyorum.
Sozlum tekniker ben muhendisim yani okulun uzatmasini okuyorum mart ayinda ise baslicam.Sozlumunse kendi isleri vardi sanayide cok yeni kurulmus bir aile sirketi. Bu sirket daha havalanamadan sozlumun abisi yuzunden buyuk borca girdi ve sozlum abisinin borcunu oduyordu bunu daha onceki konumda yazmistim.
Ama abisinin sorumsuzluklari basina dank etmis olsa gerek sozlum aniden birakip is aramaya basladi onlardan gelecek bes kurus istemiyorum demeye basladi.
Benim size sorum su olacak. Sozlum 2 bin tl maas alacak ben de ise baslarken 3bin tlye imza aticam. ama beni yabanci dillerimden dolayi firma surekli yurtdisina gonderecegini soyledi ve zamanla maasimin da artacagini soyledi. Ayni firmada calisan bir tanidigimiz var 2 yillik muhendis 5bin tl kazaniyor diyor. Sozlum bu aramizdaki maas farkini kafaya takar mi evlenince?
Ben ona kesin bir dille benim aradigimin sadakat ve huzur oldugunu ona asik oldugumu ve paranin asla onemli olmadigini gerekirse benim ondan fazla aldigim miktarla yardimlarda bulunacagimi soyleDim. O da ben hic sorun etmem aksine seninle gurur duyarim dedi. zaten biraz elim rahatlasin ben yine kendi isimi kurarim falan demeye basladi. Ama erkekler para mevzusunu gurur yapar diye korkuyorum.
Yani ben onu cok seviyorum ve asla parada gozum yok sadece kendisini bu komplekse sokmamasini nasil saglarim bunu merak ediyorum. Yardimlarinizi bekliyorumBu konunun onunu simdi almazsam ilerde gec olabilir diye korkuyorum...
sözlünüz demiş zaten gurur duyarım diye, ama ilerde siz bilmeden hissetitirirseniz o zaman gurur yapabilir, ama sözlünüzün dedği laftan sorun yapmayacağı ortaya çıkıyor
bu konuyu hiç açmazsan,
ödemeleri ortak yaparsan, sorun olmaz.
ama bu konuyu açarak bunu takan senmişsin gibi geldi bana.
bu sana bağlı,eğer bir kavga anında sen ne kadar kazanıyosun ki ya da evi de zaten ben geçindiriyorum gibi cümleler kurmazsan sorun yapmayabilir.
gerçi erkekler biraz anormaller hiç ummadığın bi anda bunu karşına da çıkarabilir.
Sorun etmez bence...ilerdede paralari ortak havuz yaparsiniz tek yerden ödemeler alisveris vs. Durumunuzda iyi olacagi icin para lafida gecmez evde gül gibi gecinorsinizz
O devir eskidendi..
artik sorun yapmayi birak
yüksek maasli kiz arıyorlar..
Sorun direk olarak sizin maasiniz olmaz, evliliginiz esnasinda baska turlu sorunlar aranizdaki maas farkina baglanilabilir ama.
Yani ornek; en basitinden ev isleri. Siz isten sonra yorgun argin mutfaga dalip esinizden yardim gormediginizde, dogal olarak 'bende en az senin kadar calisiyorum neden yardimci olmuyorsun' sozunuz, esinizin 'kazandigin parayi benim yuzumemi vuruyorsun'lara dogru gidebilir.
Sahsen soyle bi bakiyorum, esimle maaslarimiz ayni duzeyde sayilir, ben daha cok kazansam aksina cooook hosuna gider haha
iliskiniz biraz oturana kadar belki ufak tefek kafasina takabilir, ama gozunuzu cok korkutmasin bu. eve girende cikanda ikinizin mantigi oldugu surece, birazda olgunsaniz, sikinti yasamazsiniz herhalde.
mutluluklar bu arada :)
Sen 5 o 2 aliyor olmayacak evlenince, biz 7 aliyoruz olacak.
Siz laf sokmazsaniz adamin zoruna gitmez bu durum.
yani bu mevzuya sözlünle nden girdiniz ki anlamadım ben bence sen takılmışsın bu duruma.
ilk evlendiğimiz zaman bende eşimden fazla kazanıyodum 2 senelik evliyiz şu anda o benden fazla kazanıyo. ama hiç aramızda bu mevzu olmadı sen ben diye. maaşımız ortaktı hala da ortak.
sıkıntınız anlamsız..
sana bağlı az alıyor diye adamı yerersen sorun çıkar.
10 yıllık evliyim eşimin neye nasıl tepki vereceğini bile çözebilmiş değilim o yüzden bence çok kasma kendini.çocuk sorun yapmam diyormuş,inan ona.
Sorun yapmıyorlar ilk başta. Sonra sen herhangi biri hakkında yorum yapsan , tabi sen şöylesin sen böylesin diye laf çarpıtabiliyorlar. İşte sen daha iyi bir fakülteden mezunsun, daha çok kazanıyorsun beğenmezsin gibi. Alttan alırsan o anlar geçiyor. Başka olaylar hakkında yorum yaparken dikkatli olmak gerekiyor, üstlerine alınabiliyorlar :)
bende eşimden daha fazla kazanıyorum ama hiç aklımıza gelmez ..arkadaşların dediği gibi ortak hesap yapabilirsiniz..ben,im maaş hesabımdan oğlumun okul taksiti ev kredim servis vs eşimin maaş hesabındanda araba kredimiz faturalar çekiliyor bakıcı ücretinide eşim ödüyor artarsa ortak bir hesabımız var oraya aktarıyoruz sıkıntı olmaz bence
Hayirlisi olsun hakkinizda