- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.971
Zaman ne gösterir bilinmez.Daha ortada birşey yok.Hayatta herşey olabilir.İşe girersin sonrasında anlaşamazsın veya şirket küçülmeye gider ....o bi işe girer anlaşamaz veya anlaşır zam alır.Yani özel sektör her zaman risk.Yaşamadan bilemezsin.Bugün sen sorun yağmıyorum diyorsun,yarın bazı olaylar olur gözüne batar sorun olur.Bugün o sorun yamam der,yarın o da yapar.Yani bu yaşananlarla ve sizlerin tutumuyla alakalı.Bunu da yaşamadan göremezsin.Erkekler de öyle gurur murur yapmıyor merak etme.O eskidendi.Hee tabi sürekli bu farkı yansıtan karısı olmadığı sürece.
Cüzdanları ortak yaparsınız ama sonuçta o cüzdandaki paranın ne kadarı sizden ne kadarı ondan yine bileceksiniz.
Ben sorun olabilir diye bakıyorum olaya, rutinde olmaz ama ufak problemler çıktığında büyüyebilir.
Anlayışlı-düşünceli-romantik koca modeli ise hiç sorun olmaz.
Ama bir noktada başlarsa eğer; tatilde benim ailemde kalacağız, çocuğumuza babamın adını vericem, bizim adetler, benim ailem vs vs. İşte o zaman kadın olarak düşünüyorsunuz siz de, kira benim maaşım sayesinde ödeniyor, faturalar da öyle. Hem evi ben döndürüyorum (ağırlıklı olarak) hem bir de bu adamın kaprisini çekiyorum. Yani bugün değil ama ayrın sorun olabilir diyorum.
Erkek maddi açıdan kadından her zaman bir tık üstte olmalı benim tecrübelerim.
Benim evliliğimi bitiren nedenlerden biri buydu. Ben İstanbul'un nezih bir semtinde 4+1 evde büyümüşüm. Eşim dedi ki benim ona gücüm yetmez, gitti varoş mahallede 2+1 ev kiralamaya kalktı, maaşı ona yeteceğini söyleyerek. Ben gittim ayrı emlakçı gezdim, o gitti ayrı emlakçı gezdi. Ben de ödeyeceğim kira dememe rağmen kabullenmek istemedi.
Çocuklara kıyafet alırken aynı şey oldu, eve eşya alırken aynı şey oldu. O hep düşük fiyatlıya gitti, ben ise BİZ bunu öderiz, gel diğerini alalım dememe rağmen gurur meselesi yaptı. Yani sizinki de şimdi yapmam diyor ama ilerde ne olacağı belli olmaz. Erkekler için önemli bir güç kaynağı maddiyat.
En sonda artık bana işi bırak, evde otur çocuğuna bak demeye başladı. Tercümesi: Seni ezemiyorum sen para kazanırken, sana baskı uygulayamıyorum. Sonra küçük kızın bakıcı parasını bana ödetmeye başladı, ben çalışıp benim yüzümden eve bakıcı geldiği için. Büyük kızın kreş parasını bana ödetti. Ben çalıştığım için! Aklı sıra beni cezalandırdı.
E ben de dedim, ben seni niye çekiyorum, hem ilgi-alaka-merhamet-hoşgörü yok. Hem de paramla eziyet görüyorum.
Boşadım.
açıkça sözlemişsin ona sana açıkça cevap vermiş...
Kizlar oncelikle sunu belirteyim bunu yazarken amacim sozlumun dusuk maas almasini elestirmek degil sizin tecrubelerinizden yardim almak. Onyargili yorumlarda bulunmamanizi onemle rica ediyorum.
Sozlum tekniker ben muhendisim yani okulun uzatmasini okuyorum mart ayinda ise baslicam.Sozlumunse kendi isleri vardi sanayide cok yeni kurulmus bir aile sirketi. Bu sirket daha havalanamadan sozlumun abisi yuzunden buyuk borca girdi ve sozlum abisinin borcunu oduyordu bunu daha onceki konumda yazmistim.
Ama abisinin sorumsuzluklari basina dank etmis olsa gerek sozlum aniden birakip is aramaya basladi onlardan gelecek bes kurus istemiyorum demeye basladi.
Benim size sorum su olacak. Sozlum 2 bin tl maas alacak ben de ise baslarken 3bin tlye imza aticam. ama beni yabanci dillerimden dolayi firma surekli yurtdisina gonderecegini soyledi ve zamanla maasimin da artacagini soyledi. Ayni firmada calisan bir tanidigimiz var 2 yillik muhendis 5bin tl kazaniyor diyor. Sozlum bu aramizdaki maas farkini kafaya takar mi evlenince?
Ben ona kesin bir dille benim aradigimin sadakat ve huzur oldugunu ona asik oldugumu ve paranin asla onemli olmadigini gerekirse benim ondan fazla aldigim miktarla yardimlarda bulunacagimi soyleDim. O da ben hic sorun etmem aksine seninle gurur duyarim dedi. zaten biraz elim rahatlasin ben yine kendi isimi kurarim falan demeye basladi. Ama erkekler para mevzusunu gurur yapar diye korkuyorum.
Yani ben onu cok seviyorum ve asla parada gozum yok sadece kendisini bu komplekse sokmamasini nasil saglarim bunu merak ediyorum. Yardimlarinizi bekliyorumBu konunun onunu simdi almazsam ilerde gec olabilir diye korkuyorum...
Hakkaten neden açtın ki böyle bir konuyu evet kompleks yaparım derse ne diyecektin? Ayrılacakmıydın? Ben de evlenince maaşım daha yüksekti ama şimdi çalışmıyorum, bunlar çok değişken konular hiçbirşeyin garantisi yok ki..bence şmdiden kafaya takılacak şeyler değil.
bu sizin ilerde ev kurduktan sonra eşinize yansıtma şeklinize bağlı ,bunu neden ilk olarak aklınıza getirdiniz anlamadım .Olaya maddi açıdan bakmaz iseniz sorun olmaz bir bütün gibi düşünmeniz gerekli birbirinizi,ben yıllardır eşimden fazla alırım bunu yansıtmadım,GEREK YOK ikimizin rıskı o ben veya o diye bişey yok.BİZ varız..Ancak yıllar sonra şöyle bir durum oldu şu aldığım para gibi başladı bende aman ne olacak olursa olsun çok şükür ikimizde çalışıyoruz diyip hemen üstünü kapatıverip,ilgisini dağıttım.Yani bu biz kadınların elinde....
hayır bence çok iyi olmuş..başta konuşmak en akıllıcası....siz hiçbir zaman bu konuyu açmayın..ben öderim sende para yoktur falan gibi gururunu incintici konuşmayın inşallah çok iyi evliliğiniz olur canım...Kotu mu olmus sizce acikca konusmamiz. Konuyu o acti belki dd acikca konusmak istiyordu zaten...
hayır bence çok iyi olmuş..başta konuşmak en akıllıcası....siz hiçbir zaman bu konuyu açmayın..ben öderim sende para yoktur falan gibi gururunu incintici konuşmayın inşallah çok iyi evliliğiniz olur canım...
Yok yok hiç düşünme bile aşacak bir durum yok, kimin ne kadar maaş aldığı önemli değil ay sonunda ele geçen toplam para önemli. Zaten beraber harcıyorsunuz en azında bizim evdee böyle oldu..Yo hani kompleks yaparsa nasil asarim dicektim. Ayrilmayi dusunmuyroum katiydn...
Yok yok hiç düşünme bile aşacak bir durum yok, kimin ne kadar maaş aldığı önemli değil ay sonunda ele geçen toplam para önemli. Zaten beraber harcıyorsunuz en azında bizim evdee böyle oldu..
turkiyede hatiri sayilir bir holding, odtuden mezun olcam bunun disinda ingilizce almanca ve ispanyolcam var ileri duzeyde fransizcam da orta duzeyde gerekceleri bu olarak gosterdiler...
ama tabiki imzayi atana kadar belli olmaz. Zaten benimki de bir varsayim hani boyle olursa yaklasimim ne olmali gibisinden :)
Kizlar oncelikle sunu belirteyim bunu yazarken amacim sozlumun dusuk maas almasini elestirmek degil sizin tecrubelerinizden yardim almak. Onyargili yorumlarda bulunmamanizi onemle rica ediyorum.
Sozlum tekniker ben muhendisim yani okulun uzatmasini okuyorum mart ayinda ise baslicam.Sozlumunse kendi isleri vardi sanayide cok yeni kurulmus bir aile sirketi. Bu sirket daha havalanamadan sozlumun abisi yuzunden buyuk borca girdi ve sozlum abisinin borcunu oduyordu bunu daha onceki konumda yazmistim.
Ama abisinin sorumsuzluklari basina dank etmis olsa gerek sozlum aniden birakip is aramaya basladi onlardan gelecek bes kurus istemiyorum demeye basladi.
Benim size sorum su olacak. Sozlum 2 bin tl maas alacak ben de ise baslarken 3bin tlye imza aticam. ama beni yabanci dillerimden dolayi firma surekli yurtdisina gonderecegini soyledi ve zamanla maasimin da artacagini soyledi. Ayni firmada calisan bir tanidigimiz var 2 yillik muhendis 5bin tl kazaniyor diyor. Sozlum bu aramizdaki maas farkini kafaya takar mi evlenince?
Ben ona kesin bir dille benim aradigimin sadakat ve huzur oldugunu ona asik oldugumu ve paranin asla onemli olmadigini gerekirse benim ondan fazla aldigim miktarla yardimlarda bulunacagimi soyleDim. O da ben hic sorun etmem aksine seninle gurur duyarim dedi. zaten biraz elim rahatlasin ben yine kendi isimi kurarim falan demeye basladi. Ama erkekler para mevzusunu gurur yapar diye korkuyorum.
Yani ben onu cok seviyorum ve asla parada gozum yok sadece kendisini bu komplekse sokmamasini nasil saglarim bunu merak ediyorum. Yardimlarinizi bekliyorumBu konunun onunu simdi almazsam ilerde gec olabilir diye korkuyorum...
Oooo ooo ooooooo diyorum. 3000 az o zamanturkiyede hatiri sayilir bir holding, odtuden mezun olcam bunun disinda ingilizce almanca ve ispanyolcam var ileri duzeyde fransizcam da orta duzeyde gerekceleri bu olarak gosterdiler...
ama tabiki imzayi atana kadar belli olmaz. Zaten benimki de bir varsayim hani boyle olursa yaklasimim ne olmali gibisinden :)
ya konu dışı olucak ama o kadar dili nasıl öğrendin bacım : D
kocaman bi maşallah
Oooo ooo ooooooo diyorum. 3000 az o zaman.Bu kadar dili öğrendin ki.
Ya kusura bakma sen bu kadar meziyetliysen eğer hani insanları kesinlikle küçümsemiyorum ama nasıl aynı frekansı yakaladınız siz? Bu kadar entelektüel bir genç kızımızın okul bitmeden sevgilisine sözlüm diye hitap etmesi de ayrıca garip geldi.
Baban ateşe falan mı?
Bu kadar dili ancak babası ateşe olursa öğrenmiş olur. O da hep popüler ülkelerde gezmesi de nasıl bir tesadüf olursa eğer anlamadım ben bu işi..duygularıma tercüman oldun,