sozlumle aramizda epey bi maas farki var

İyi de teknikerle mühendis arasında tabi ki fark olacak maaş konusunda.
Nişanlın da devam ettirebilir aslında.
Bizim şirketde mühendisler 6.000 TL alırken makine teknikeri 3.500 TL alıyor.

Ki sizin de maaşlarınızı ayrı gayrı kullanmazsınız ortak kullanılacaktır harcamalarda fln.
Sıkıntı etmeyin.

Tabiki kesinlikle katiliyorum bence de oyle ama aksam kendisi gelip su kadar maasa ise giricem seninki ne kadardi tarzinda konusunca takar mi diye uzuldum. Yoksa bence de hicbir onemi yok...
takılma..
henüz sözlüsünüz zati.
zaman ilerledikçe takıp takmayacağını yaşayarak görürsün..

Benim ablam da aile hekimliğinde sağlıkçı..Eniştemden fazla maaş alıyor...Ablamla eniştemin keseleri bir..Para ayırmak yok....Hatta eniştem ayarlıyor evin giderlerini..Para işlerine o bakıyor..Hiç bir sorun da olmuyor
..Ortak havuz olunca sıkıntı olmaz...Daha eniştem gurur bile duyuyor el üstünde tutuyor ablamı ...O yüzden dert etmeyin rahat olun :)

Bir guzel ornek daha daha da umutlandim tesekkurler :)

İyi de teknikerle mühendis arasında tabi ki fark olacak maaş konusunda.
Nişanlın da devam ettirebilir aslında.
Bizim şirketde mühendisler 6.000 TL alırken makine teknikeri 3.500 TL alıyor.

Ki sizin de maaşlarınızı ayrı gayrı kullanmazsınız ortak kullanılacaktır harcamalarda fln.
Sıkıntı etmeyin.

Ben de oyle dusunuyorum cok tesekkur ederim :)

devam etme konusuna gelince bunu bircok kez kendisiyle konustum ama okuldan cok sogumus 5 yildir okul yuzu gormemis hep calismis dolayisiyla uzak bu islere. Hem muhendislige devam etse dahi bitiremez cunkh matematigi berbat :KK70: muhendislik matematik demek ben zorla bitiricem kimseye de tavsiye etmem :KK70:

ben illa ki problem olacağını düşünüyorum arada uçurum var çünkü.

Cüzdanları ortak yaparsınız ama sonuçta o cüzdandaki paranın ne kadarı sizden ne kadarı ondan yine bileceksiniz.
Ben sorun olabilir diye bakıyorum olaya, rutinde olmaz ama ufak problemler çıktığında büyüyebilir.

Anlayışlı-düşünceli-romantik koca modeli ise hiç sorun olmaz.
Ama bir noktada başlarsa eğer; tatilde benim ailemde kalacağız, çocuğumuza babamın adını vericem, bizim adetler, benim ailem vs vs. İşte o zaman kadın olarak düşünüyorsunuz siz de, kira benim maaşım sayesinde ödeniyor, faturalar da öyle. Hem evi ben döndürüyorum (ağırlıklı olarak) hem bir de bu adamın kaprisini çekiyorum. Yani bugün değil ama ayrın sorun olabilir diyorum.

Erkek maddi açıdan kadından her zaman bir tık üstte olmalı benim tecrübelerim.

Benim evliliğimi bitiren nedenlerden biri buydu. Ben İstanbul'un nezih bir semtinde 4+1 evde büyümüşüm. Eşim dedi ki benim ona gücüm yetmez, gitti varoş mahallede 2+1 ev kiralamaya kalktı, maaşı ona yeteceğini söyleyerek. Ben gittim ayrı emlakçı gezdim, o gitti ayrı emlakçı gezdi. Ben de ödeyeceğim kira dememe rağmen kabullenmek istemedi.
Çocuklara kıyafet alırken aynı şey oldu, eve eşya alırken aynı şey oldu. O hep düşük fiyatlıya gitti, ben ise BİZ bunu öderiz, gel diğerini alalım dememe rağmen gurur meselesi yaptı. Yani sizinki de şimdi yapmam diyor ama ilerde ne olacağı belli olmaz. Erkekler için önemli bir güç kaynağı maddiyat.

En sonda artık bana işi bırak, evde otur çocuğuna bak demeye başladı. Tercümesi: Seni ezemiyorum sen para kazanırken, sana baskı uygulayamıyorum. Sonra küçük kızın bakıcı parasını bana ödetmeye başladı, ben çalışıp benim yüzümden eve bakıcı geldiği için. Büyük kızın kreş parasını bana ödetti. Ben çalıştığım için! Aklı sıra beni cezalandırdı.

E ben de dedim, ben seni niye çekiyorum, hem ilgi-alaka-merhamet-hoşgörü yok. Hem de paramla eziyet görüyorum.

Boşadım.

yahu neden sorun etsin ki ortak hayat paylaşacaksınız kimin ne kadar kazandığının ne önemi var?

Sorun eden ediyor. Bakın yukardaki arkadaş boşanmış bile. Böyle bir sürü örneği var. Yapmaması gerekirken gurur yapan erkeklerin anlamsız tripleri. Mantıklı olan tabiki de sorun olmamasıdır. Ama her zaman mantıklı olan başımıza gelmiyor malesef.

bir dili bitirmeden birine geçmek. ya ben de dil biliyorum ama bir dili bilmek için what's your name? My name's X. Demek yetmiyor. Yoksa sen tr şartlarında bu kadar dile hakim olamazsın.
Seni elinde bir belge olmadan da kuzenden öğrenilen dille işe alma garantisi veren iş verene selamlar olsun:KK59::KK70:

Ne alaka şimdi ben okulda aynı anda hem ingilizce hem fransızca derdi alıyordum gayette güzel öğrendim. Siz öğrenemiyorsanız o sizin kapasiteniz. Kuzenim Çin'de yaşıyor orada yakın arkadaşı olan bir çift ile geldi şimdi Dubai'de yaşıyor çocukları 9 yaşında ve zehir gibi İngilizce ve arapça konuşuyor oda iki dili birden Dubai'de aynı anda öğrenmiş.
Türkiye'de öğrenmek neden zor olsun? Türkiye'de çok iyi çok kaliteli eğitim yerleri mevcut. Kendinizde olmayan şeyler başkasında var diye dalga konusu yapmaya gerek yok bence.

Sorun eden ediyor. Bakın yukardaki arkadaş boşanmış bile. Böyle bir sürü örneği var. Yapmaması gerekirken gurur yapan erkeklerin anlamsız tripleri. Mantıklı olan tabiki de sorun olmamasıdır. Ama her zaman mantıklı olan başımıza gelmiyor malesef.
ben sadece erkek kaynaklı olduğunu düşünmüyorum..
kadın adamın gözüne gözüne sokarsa adam elbette gurur yapar

ben illa ki problem olacağını düşünüyorum arada uçurum var çünkü.

Neden boyle dusumuyorsunuz peki ucurumdan kastiniz sadece maddi mi ? Kalpten soruyorum bunu olumsuz dusunmek de gerekiyor burada hep olumlusunu okuduM...

Malesef... yasayalim gorelim ne diyim :)

eşimden fazla kazanıyorum ben de birkaç aydır, bekarken o benden fazla kazanıyordu, beklenmedik bir zam aldım aramızda 1000 tl ye yakın bir fark var şimdilerde. Mesleğim kariyer mesleği, 5-6 yıl sonra onun 2-3 karı kazanmaya ba
Cüzdanları ortak yaparsınız ama sonuçta o cüzdandaki paranın ne kadarı sizden ne kadarı ondan yine bileceksiniz.
Ben sorun olabilir diye bakıyorum olaya, rutinde olmaz ama ufak problemler çıktığında büyüyebilir.

Anlayışlı-düşünceli-romantik koca modeli ise hiç sorun olmaz.
Ama bir noktada başlarsa eğer; tatilde benim ailemde kalacağız, çocuğumuza babamın adını vericem, bizim adetler, benim ailem vs vs. İşte o zaman kadın olarak düşünüyorsunuz siz de, kira benim maaşım sayesinde ödeniyor, faturalar da öyle. Hem evi ben döndürüyorum (ağırlıklı olarak) hem bir de bu adamın kaprisini çekiyorum. Yani bugün değil ama ayrın sorun olabilir diyorum.

Erkek maddi açıdan kadından her zaman bir tık üstte olmalı benim tecrübelerim.

Benim evliliğimi bitiren nedenlerden biri buydu. Ben İstanbul'un nezih bir semtinde 4+1 evde büyümüşüm. Eşim dedi ki benim ona gücüm yetmez, gitti varoş mahallede 2+1 ev kiralamaya kalktı, maaşı ona yeteceğini söyleyerek. Ben gittim ayrı emlakçı gezdim, o gitti ayrı emlakçı gezdi. Ben de ödeyeceğim kira dememe rağmen kabullenmek istemedi.
Çocuklara kıyafet alırken aynı şey oldu, eve eşya alırken aynı şey oldu. O hep düşük fiyatlıya gitti, ben ise BİZ bunu öderiz, gel diğerini alalım dememe rağmen gurur meselesi yaptı. Yani sizinki de şimdi yapmam diyor ama ilerde ne olacağı belli olmaz. Erkekler için önemli bir güç kaynağı maddiyat.

En sonda artık bana işi bırak, evde otur çocuğuna bak demeye başladı. Tercümesi: Seni ezemiyorum sen para kazanırken, sana baskı uygulayamıyorum. Sonra küçük kızın bakıcı parasını bana ödetmeye başladı, ben çalışıp benim yüzümden eve bakıcı geldiği için. Büyük kızın kreş parasını bana ödetti. Ben çalıştığım için! Aklı sıra beni cezalandırdı.

E ben de dedim, ben seni niye çekiyorum, hem ilgi-alaka-merhamet-hoşgörü yok. Hem de paramla eziyet görüyorum.

Boşadım.

Bu yoruma katılıyorum, erkek olarak ya sorun yapmayacak medeni şekilde davranacak kıymet bilecek, ya da evlenmeyecek hem parasını yiyeyim hem de ezeyim öyle bi dünya yok...

Kız buraya ne yazmış bazılarınız ne diyor. Kıskançlık da böyle bir şey işte... Bende yüksek lisans yaptım 2 dil biliyorum. 3 ay sonra sözleneceğim kişi lise mezunu, maddi açıdan da ondan çok daha fazla kazanıyorum ama hiç düşünmüyorum acaba takar mı diye. Bence bu sana bağlı belli etmezsen bir tartışmada yüzüne vurmazsan sorun çıkmaz canımcım.

Neden boyle dusumuyorsunuz peki ucurumdan kastiniz sadece maddi mi ? Kalpten soruyorum bunu olumsuz dusunmek de gerekiyor burada hep olumlusunu okuduM...

Yok ben sizinkinin farklı olacağını düşünüyorum açıkçası. Bence sorun olmayacak. En azından bu sebepten.

Ne alaka şimdi ben okulda aynı anda hem ingilizce hem fransızca derdi alıyordum gayette güzel öğrendim. Siz öğrenemiyorsanız o sizin kapasiteniz. Kuzenim Çin'de yaşıyor orada yakın arkadaşı olan bir çift ile geldi şimdi Dubai'de yaşıyor çocukları 9 yaşında ve zehir gibi İngilizce ve arapça konuşuyor oda iki dili birden Dubai'de aynı anda öğrenmiş.
Türkiye'de öğrenmek neden zor olsun? Türkiye'de çok iyi çok kaliteli eğitim yerleri mevcut. Kendinizde olmayan şeyler başkasında var diye dalga konusu yapmaya gerek yok bence.

Tesekkur ederim...

ben sadece erkek kaynaklı olduğunu düşünmüyorum..
kadın adamın gözüne gözüne sokarsa adam elbette gurur yapar

Kesinlikle çeşit çeşit örneği vardır. Kadının göze soktuğu da erkeğin gereksiz gurur yaptığı da. O yüzden sorun olabilir de olmayabilir de.

Kız buraya ne yazmış bazılarınız ne diyor. Kıskançlık da böyle bir şey işte... Bende yüksek lisans yaptım 2 dil biliyorum. 3 ay sonra sözleneceğim kişi lise mezunu, maddi açıdan da ondan çok daha fazla kazanıyorum ama hiç düşünmüyorum acaba takar mı diye. Bence bu sana bağlı belli etmezsen bir tartışmada yüzüne vurmazsan sorun çıkmaz canımcım.

Cok cok tesekkur ederim. Ben cok da takilmiyorum ama gereken cevabi da vermeye ozen gosteriyorum cunku kimseyi inandirmak zorunda degilim burda... neticede burasi sanal bir ortam...

Peki siz de arada kulturel fark gibi maddiyat disi problemler yasiyor musunuz ? Biz pek yasamiyoruz da onun icin soruyorum :KK70:

turkiyede hatiri sayilir bir holding, odtuden mezun olcam bunun disinda ingilizce almanca ve ispanyolcam var ileri duzeyde fransizcam da orta duzeyde gerekceleri bu olarak gosterdiler...

ama tabiki imzayi atana kadar belli olmaz. Zaten benimki de bir varsayim hani boyle olursa yaklasimim ne olmali gibisinden :)

Ortada bir tanıdık/eş dost durumu yok, Türkiye'de hatırı sayılır o holdingte staj falan da yapmadınız, mezun da değilsiniz ama mezun olur olmaz iş garantisi aldınız ve maaşı da az çok kestiriyorsunuz öyle mi?

Ben de Odtü ayarında bir okuldan mezunum, mühendisim, kurumsal bir yerde çalışıyorum ve kurumsal yerlerin -hatırı sayılır holdingin kurumsal olduğunu varsayıyorum haliyle- işe alım süreçleri hakkında gerek kendim gerek çevrem sayesinde oldukça bilgim var. Hiç böyle bir şey duymamıştım.

Hayat ne tuhaf vapurlar filan... :)

Dili nasil ogrendigimi anlattim calisin sizin de olur.

Kisa surelerde ogrenmedim 8 9 yasindan beri annemin sayesinde bircok kisiden bircok sey ogrendim ve yurtdisina cikma tecrubelerim de oldu bu sayede yani 14 yillik bir ugras bu.

Baska faktorlerde bir denklik saglama aramadim cunku sadece dil bilmek kendini gelistirmislik entelektuel olmak degildir bana gore. Benim idealim buydu ve bunu bir oranda basardim. Iyi duzeyde anliyorum konusuyorum ama tabiki mukemmel degil yani mukemmel olmasi icin o ulkelerde uzun yillar yasamak gerekir...
Eevt okudum nasıl öğrendiğini. Biraz kuzenden, biraz kursla.

Ben çocukluğumdan beri İngilizce konuşuyorum hem de akademik olarak. Ama yabancı dili İngilizce olan bir yerde uzun süreli yıl bazında ikamet etmediğim için asla onlar gibi konuşamam. Sendeki dil cesareti bende yok. Velhasıl kelam bu iş kursla falan kesinlikle olmaz. Süper zekalar bu genellemeye dahil değildir.

Ortada bir tanıdık/eş dost durumu yok, Türkiye'de hatırı sayılır o holdingte staj falan da yapmadınız, mezun da değilsiniz ama mezun olur olmaz iş garantisi aldınız ve maaşı da az çok kestiriyorsunuz öyle mi?

Ben de Odtü ayarında bir okuldan mezunum, mühendisim, kurumsal bir yerde çalışıyorum ve kurumsal yerlerin -hatırı sayılır holdingin kurumsal olduğunu varsayıyorum haliyle- işe alım süreçleri hakkında gerek kendim gerek çevrem sayesinde oldukça bilgim var. Hiç böyle bir şey duymamıştım.

Neden olmasın ki? Ben de Bilkent mühendislik mezunuyum ve pek çok örneğini gördüm.

Aynen staj falan yapıp da kendini ispatlaman lazım.
Ben staj yaparken oranın yönetim kurulu üyesi vardı. Yeğeni ODTÜ de okuyordu. Ona bile diyordu ortalaman 3,5 üstü olmazsa seni bile alamayız buraya diye ki çocuk ciddi anlamda çalışıyordu. Ben hiç duymadım da görmedim böyle bir şey.

eşimden fazla kazanıyorum ben de birkaç aydır, bekarken o benden fazla kazanıyordu, beklenmedik bir zam aldım aramızda 1000 tl ye yakın bir fark var şimdilerde. Mesleğim kariyer mesleği, 5-6 yıl sonra onun 2-3 karı kazanmaya ba

Bu yoruma katılıyorum, erkek olarak ya sorun yapmayacak medeni şekilde davranacak kıymet bilecek, ya da evlenmeyecek hem parasını yiyeyim hem de ezeyim öyle bi dünya yok...

Kesinlikle katiliyorum.

Yaz basindan beri staj yaptim ve part time calisiyorum ozur dilerim bunu soylemeyi unutmusum ! Cunku aciklamak zorundaydim...

Hayat size guzel bence.

Biseylerim birilerinde olabilecegini kabullenmeyerek yasamak daha guzel tabi inkar falan :)

Kaldi ki konum bu degil bir derdim var demisim ve icinde bulundugum kosullari anlatmisim. Buna yorum yapacaksaniz yapin yapmicaksaniz polemige girmiyorum sizinle de kimseyle de...

maddiyatın her zaman maneviyata etkisi vardır, evlenince ne demek istediğimi daha iyi anlarsın canım şuan aldığım bana yeter diye düşüneblirsin ama emin ol evlenirken sevgi kadar mantık da gerekli. neden kendi dengin biriyle evlenmek varken 5+5 10 olacakken seni her ay 3bin tl aşağı çekecek ve üstelik ailesinin borcunu ödeyen biriyle evlenesin ki. o kişi her zaman böyle kalmayacak komplekse girecek, onun yetmeyen maaşı sizi sıkıntıya soktuğunda ve sen her açıdan ondan fazla verdiğinde kendini kötü hissedeceksin. kötü niyetli olarak söylemiyorum ama bence bi daha düşün.

X