• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve kuzeni..sozu atmayi düşünüyorum

bana gereksiz kıskançlık gibi geldi eğer sana karşı davranışlarında anormallik sezmiyorsan. Eniştelerim bana hep güzelim derler, geçenlerde erkek arkadaşımı kuzenlerimle tanıştırdığımda Efulim bizim canımız bi tanemiz, onun yeri hep ayrıdır vs dediler. artniyetli olduğunu sanmıyorum.
Illaki konusacaklar fakat bana bu tur sözcükler cümleler yanlis geliyor

Sözlünüzün ailesinde kuzen evliliği var mı, yaygın mı?

Benim kuzenlere ben de çok yakışıklısın oğlum, canımın içi vs diyorum. Çünkü seviyorum.
İnşallah eşleri kıskanmıyordur.
Benden 13 yas küçük kuzenim var, paşam derim, ne olacak senin bu yakisikliligin derim, simdi dusundum de evlense eşinin benden rahatsiz oldugunu, kabus gibi :KK53:
Yine diyorum, mıç mıç olmaya, luzumsuz samimiyete karşıyım, bazi kuzenler de bi seyleri gelinin gozune sokup kızı dışlayabiliyor, bazen de gelin gelip herkesi iteklemeye çalışıyor bi sorun yokken.. Ikisi de sıkıntı..
El icine karismak zor derler ya, aynen oyle..

Gerekli konusmayi bugun sozlumle yaptim ve tamam sen nasil istersen oyle olsun bir daha boyle bir sey duymazsin soylemem dedi. Eger bir daha böylebir sey yasanirsa ikimuz icinde iyi olmaz dedim ben sevmiyorum biyle seyleri birbirimizin rahatsiz oldugu seyleri yapmamamiz gerekiyor.
Ben olsam ben de huylanirdım fazla samimi geldi. Evet beraber büyümüş çok samimi olabilirler. Ama sonuçta artik yaş buyüdü biri kadın oldu diğeri koca bir erkek.
Benim de kuzenlerim yeğenlerm var beraber büyüdük. Ama büyüdük ve belli bir sınır olması lazım. Bu davranışlar fazla laubali geldi bana yok taş gibisin yok bilmem ne. Erkek arkadaşın sınir koyamıyorsa bitsin bu ilişki ya da o kıza üstu kapalı bir şekilde konuş anlasin rahqtsiz olduğunu

Malesef aynı yerlerde degiliz devamli yan yana olsak boyle bir sorun olusacagini bende düşünmüyorum.
Ya niye ara bozuyorsun? ne olmuşş bebegım dediyse?
Abla kardes gıbıler kendınde söylemissin ayıp!

Bende kuzenlerımın hepsıyle cok samımıyım erkek olandan bıtanesı evlendi yıne makaraya gülmeye devam karısına da cocukken yaptıklarımızı anlatıyomus onunda hoşuna gıtmiş.
hayır yanı benı mı kıskancak?
Bende kuzenlerıme canım cıcım kuzum derım nolcak yedik mi? Hepsinden büyüğüm Benım esım de karısmaz goruyor can cıgerız beraber buyumus yazın aynı yataklarda kıkırdamısız ne olmuş yanı?????
en sevmedıgım tip!

Benden 13 yas küçük kuzenim var, paşam derim, ne olacak senin bu yakisikliligin derim, simdi dusundum de evlense eşinin benden rahatsiz oldugunu, kabus gibi :KK53:
Yine diyorum, mıç mıç olmaya, luzumsuz samimiyete karşıyım, bazi kuzenler de bi seyleri gelinin gozune sokup kızı dışlayabiliyor, bazen de gelin gelip herkesi iteklemeye çalışıyor bi sorun yokken.. Ikisi de sıkıntı..
El icine karismak zor derler ya, aynen oyle..
Konu sahibi dışlansa bile konuşma şekline karışmamalı.
Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi çirkin bir tavır bu.

Eğer sözlüyken bu hitaplar başlasaydı inatlaşma var, haklıdır derdim ama kuzenler yıllardır böyleyse, 2 yıldır tanıdıkları EL KIZI için neden mesafe koysunlar ki?

Çok yanlış davranıyor konu sahibi. Duyulursa asıl bu yüzden eş tarafı dışlar onu.

Eğer sözlüyken bu hitaplar başlasaydı inatlaşma var, haklıdır derdim ama kuzenler yıllardır böyleyse, 2 yıldır tanıdıkları EL KIZI için neden mesafe koysunlar ki?

Çok yanlış davranıyor konu sahibi. Duyulursa asıl bu yüzden eş tarafı dışlar onu.
Bir de boyle kiskancliklar, uretilen huzursuzluk oyle bi puan kaybettiriyor ki, ömür boyu sürüyor iliskilerdeki rahatsizlik.. Ciddi bi itham ve ağır şeyler gelebiliyor insanlarin aklina zira..
"Bebegim, taş gibisin" gibi laflari kim soylese hoslanmam ben de, tarz meselesi, kendi ailesi farkli ise rahatsiz olmasini da anlarim ama direkt mudahale ile birileri iteklenirse konu sahibi kaybeder gibi..

Sen 24 sene bi arada büyü, samimiyetiniz olsun, kardeş gibi ol, sonra biri gelsin bunu sorgulayip ilişkinize çomak sokmaya çalışsın, ne güzel ya..
Kizi cok severim filan deme konu sahibi, muhtemelen ailedeki konumunu ve cok sevilmesini kiskanmissin, ki sözlün degil diger kardeslerin de kizi sevmesini vurgulamışsın..
Aileye bu düşünce yapısında bi gelin/damat girdiği zaman tüm iliskiler ve dengeler değişiyor, mesafeler oluşuyor, tat kaçıyor.. (tersi durumlar illa ki var, kardesimiz gibi olan gelin ve damatlarimiz var mesela ailemizde).. Hani eşin akrabaları gelini/damadi dişlasa, sorun cikarsalar anlarim bu tavri tepkiyi ama hem sorun yasamayip hem de zorla sorun uretmeye calisanlar cok tehlikeli..
Ben sorun yaratmiyorum ve emin olun sozlumun ailesi beni cok seviyor el ustunde tutuyorlar. Kuzenini kıskanacak halim yok cok sukur.. hatta akrabalari bile kv de ne kadar iyi gelinin var allah hepimize nasip etsin diyorlar.

kuzenler kardeş gibi olmasa da abartılacak bir durum yok ki.

abla olan küçük olana bebeğim demiş ki bu ille aşk sözcüğü müdür kardeş olan da ablası üzülmesin diye daha gençsin gibi bir şeyler demiş

ama konuyu açanın demek ki bakış açısı farklı ve... (buraya kelime bulamadım):KK53:
Hanimefendi kullandığı kelime benim canimi sıktı tas gibi ne demek ?

El kizi kadar cirkin bi tabir yok bence. Benim problem yaptigim kisi görümcem filan degil yani aileden biri degil sadece akraba. Ben el kizi olsam ailenin icinden degil sadece akraba olurdm. Siz evli misiniz ?

Bir de boyle kiskancliklar, uretilen huzursuzluk oyle bi puan kaybettiriyor ki, ömür boyu sürüyor iliskilerdeki rahatsizlik.. Ciddi bi itham ve ağır şeyler gelebiliyor insanlarin aklina zira..
"Bebegim, taş gibisin" gibi laflari kim soylese hoslanmam ben de, tarz meselesi, kendi ailesi farkli ise rahatsiz olmasini da anlarim ama direkt mudahale ile birileri iteklenirse konu sahibi kaybeder gibi..
Ben bugyn sozlume söyledim. Ben böyle seyleri sevmem. Konusacaksim tabiki ama belirli sınırları olacak bir daha ayni sey olursa ikimiz icinde iyi olmayacak diye belirttim. Buna ragmen yaparsa ben degil o kaybeder

Çok fesat insansın daha şimdiden kuzene bile takıyorsan kıskançlıkta zirve yapmışsın ama korktuğun elbet başına gelirse bir gün hiç şaşırma kuzenden bir zarar gelmez de dışarısı kadın kaynıyor off hem de nasıl valla
Sozlum oyle seyler yapmaz. Kendisine yapilmasini istemedigi bir seyi eminim.karsi tarafa asla yapmaz. Keskin cizgilerim oldugunu gayet biliyor.

Konu sahibine yine çok yüklenilmiş. Evet abartıyor olabilir. Ama rahatsız da olabilir, insanız yani. Bence burda konu sahibinin takıldığı nokta artık ben varken biraz üsturuplu takılsınlar bana nispet yapar gibi konuşmasınlar da olabilir. Çünkü böyle yapan kardeşler var gelinlerine karşı. Benim de kardeş gibi olduğum erkek kuzenlerim vardı. Ama nişanlandıkları anda özellikle de eşlerinin yanında bu şekilde aşırı konuşmalar sarılmalar yapmam. Çünkü eşlerine karşı saygısızlık olabilir karşı taraf yanlış anlayabilir bence. Kimse benden böyle bir talepte bulunmadı ama kendimce doğrusu böyle gibi geliyor. Diğer taraftan kötü görümcelik yapmak istesem heralde eşinin yanında eski yakınlığımızı devam ettirip nispet yapardım aa bak biz kardeşiz sen de sadece bir gelinsin elsin gibisinden.
Allah razi olsun sizden gerçekten kiskanmiyorum sadece rahatsiz oldum aynı dediginiz gibi.. yoksa gercekten kiskanacak bir seyik yok. Kendimi ovmeyi sevmem ama kendimle kiyaslama icine girmiyorum bile ki sozlum de der kendini kimseyle kiyaslama sen farklisin diye

Hanımlar merhaba.. sözlüm ve teyzenin kizi arasindaki muhabbet beni delirtiyor. Sözlüm 24 yaşında kuzeni yani ablasi 28 yasinda. Sozlum abla diyor. Kuzeninin 2 senedir görüştüğü biri var ama ailesi cocugu istemiyorlar izin vermiyorlar evlenmelerine. Bizde sozlumle 2 senedir birlikteyiz 3 aydir da sozluyuz. Sozumuzede geldi cok yardimci oldu hazirlanmamiza.."kucuk abim benim sen ne ara büyüdün dedi sozlume benden once evleniyor" dedi.Sozlum ablasini cok seviyor. Gecenlerde denk geldim bebeğim dedi ve ben delirdim. Sen nasil böyle konusursun diye kavga ettik. Bu kuzeni ile birlikte buyumusler okula birlikte gidip gelirlermis. kv calistigi için sozlumu ve kardeşlerini bu kiz buyutmus gibi. Yeri gelmis kucukken banyo yaptirmis o kadar yakinlarmis. Kayinlarimda o kizi ayri severler. Dun telefon da konusuyorduk naptin filan dedim ablamla konustum dedi hii nasilmis filan dedim iyi oyle cok konusamadik 5 10 dk konustum ceyiz filan yapiyormus morali bozuktu ailesi istemiyor ya sevgilisini ona cani sıkkındi ben de neselensin diye "abla sen niye canini sıkıyorsn senin yasindakilerin 2 3 çocuğu var kocadilar sen daha tas gibisin " demis o da manyak demis gulmusler. Sozlum bana bunu anlatti ve ben delirdim. Sakın duymycam bir daha bu ne demek diye çıkistım. O da tamam daha demem duymazsın filsn dedi. Geçenlerde de bebegim dedi ay ben delirdim. O kadar sinirliyim ki napicam bilmiyorum. O ablasi beni seviyor muhabbetimz var. Kizi ben sevmiyorum. Bunlar yuzunden Ama sorun benim sozlumde. Benim kimle nasil konusacagima karisma ben yanlis bir sey yapmiyorum diyor. Rahatsiz oluyorum konusma dedim.tamam demem daha duymazsın diyor. Gercekten o kadar sıkıldım ki aralarindaki bu yakinliktan sözü atmayi dahi düşünüyorum.

Siz daha çoook konu açarsınız bence evlenseniz de; eşim bana soğuk duruyor, eşim eve gelmek istemiyor diye.Eşini eski akraba samimiyetinden çevresinden uzaklaştırıp iki kişilik dünyaya hapsetmeye çalışılan bütün kadınlar aynı şeyden şikayetçi. Kadınlar Adamları bütün hayattan izole etmeye çalışıyolar, sonra da adamlar bunun için sizden nefret ediyor.

Gerekl
aynen ne güzel yakaladınız :)

konu sahibi duyan da sizi hep temas halinde kucak kucağa sanacak sözlünüzle kuzenini
güzelce uyarabilirdiniz koskoca adamsın böyle şeyler konuşman doğru değil gibi

bu arada önce uzak akraba dediniz adı üstünde uzak akraba
benim eşim de kuzenlerime bişey demez ama uzak akrabaya tepki gösterebilir
Gerekli uyariyi ben sozlume yaptim o da tamam dedi zaten. Ben ablasinda bir yanlis gormuyorum sorun ben sozlumde anladınız mi

Hanımlar merhaba.. sözlüm ve teyzenin kizi arasindaki muhabbet beni delirtiyor. Sözlüm 24 yaşında kuzeni yani ablasi 28 yasinda. Sozlum abla diyor. Kuzeninin 2 senedir görüştüğü biri var ama ailesi cocugu istemiyorlar izin vermiyorlar evlenmelerine. Bizde sozlumle 2 senedir birlikteyiz 3 aydir da sozluyuz. Sozumuzede geldi cok yardimci oldu hazirlanmamiza.."kucuk abim benim sen ne ara büyüdün dedi sozlume benden once evleniyor" dedi.Sozlum ablasini cok seviyor. Gecenlerde denk geldim bebeğim dedi ve ben delirdim. Sen nasil böyle konusursun diye kavga ettik. Bu kuzeni ile birlikte buyumusler okula birlikte gidip gelirlermis. kv calistigi için sozlumu ve kardeşlerini bu kiz buyutmus gibi. Yeri gelmis kucukken banyo yaptirmis o kadar yakinlarmis. Kayinlarimda o kizi ayri severler. Dun telefon da konusuyorduk naptin filan dedim ablamla konustum dedi hii nasilmis filan dedim iyi oyle cok konusamadik 5 10 dk konustum ceyiz filan yapiyormus morali bozuktu ailesi istemiyor ya sevgilisini ona cani sıkkındi ben de neselensin diye "abla sen niye canini sıkıyorsn senin yasindakilerin 2 3 çocuğu var kocadilar sen daha tas gibisin " demis o da manyak demis gulmusler. Sozlum bana bunu anlatti ve ben delirdim. Sakın duymycam bir daha bu ne demek diye çıkistım. O da tamam daha demem duymazsın filsn dedi. Geçenlerde de bebegim dedi ay ben delirdim. O kadar sinirliyim ki napicam bilmiyorum. O ablasi beni seviyor muhabbetimz var. Kizi ben sevmiyorum. Bunlar yuzunden Ama sorun benim sozlumde. Benim kimle nasil konusacagima karisma ben yanlis bir sey yapmiyorum diyor. Rahatsiz oluyorum konusma dedim.tamam demem daha duymazsın diyor. Gercekten o kadar sıkıldım ki aralarindaki bu yakinliktan sözü atmayi dahi düşünüyorum.

Bundan beş sene önce olsa ne kadar yanlış düşünüyorsun derdim .
Ben bu kardeş gibiler lafına ifrit oluyorum,ya kardeştir ya da değildir gibi nedir Allah aşkına.
İlk evlendigim zamanlarda eşimin dayısının kızı vardi daha doğrusu iki kız kardeş ama biri ile iletişim hep farklıydı,tek çocuk olan eşim hep o benim kardeşim derdi, evlenirken ceyiz alışverişinde kuaför e herşeye burnunu sokmusluğu vardı, düğünden sonra ne zaman dayısına gitsek biz 6-8 kişi terasta otururduk eşim ve o yeğeni başbaşa odada yada mutfakta takılırdı, Gece 23.30 ne yapıyorsun diye mesaj atardı, benim doğmamış çocuğun ismini bile koymuşluğu vardır ki isim konusunda bana söylemediler doğunca öğrenirsin koyduğum ismdi diyerek ve erken dogsun şöyle olsun vs doğmayan bebeğime beddua etmişliği, birde ev aldık kv tapusunu kendi üstüne yaptirdi, bir akşam kız ve ablasi oturuyoruz, bu ev benim olacak tapusu halamın değilmi istersem bana verir dedi....

Böyle böyle birçok örnek vardır hala daha sen kıskanıyorsun sen abartiyorsun diye eşim kv bana yüklenir , o çocukmuş amaa universite öğrencisiydi:63:

Nedense masum akraba iliskisi diyemeyecwgim:KK34:

Canım benim bence biraz sakinleş. Kıskanmışsın. Birlikte abla kardeş gibi büyümüşler kuzeni gibi gormuyorki ablası gibi yaklaşıyor sende böyle düşün. Sanki gerçekte ablasıymış gibi say. Bunun için de soz atılmaz. Kaldiki senin kıskanç tutumuna da yıkıcı yaklaşmamış. Tavsiyem ilişkinle ilgilen seni ne kadar çok sevdiğini ve senin onu me kadar çok sevdiğini düşün.

Back