• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve kuzeni..sozu atmayi düşünüyorum

Benim de çok sevdiğim bir kuzenim var, benden on yaş büyük ve bekar. Öyle sevgili geçmişi falan da olmadı çok yani ağız alsikanliğindan değil ama o da bana canım,bitanem,bitanecik kuzenim falan der.
Çünkü ben onun en sevdiği akrabası, zor zamanlarında kapısını belki de tek çalanim.
Hiç de aklıma gelmedi bu sözleri yanlis anlamak.
Ayrıca bazı (normal) erkek arkadaşlarıma da telefonda çiçeğim, bebeğim falan derim. Kendi halı hazırdaki erkek arkadaşım da buna asla takılmaz , çünkü sevdiğim bir arkadaşım olduğunu bilir,yeri gelir tanışır.
Bilemiyorum size göre 'insan bütün sevgisini sadece hayatındaki insana versin'dir doğrusu. Ama ben öyle düşünmüyorum. Bu sebeple söz atarsanız da bende mantıklı bir karar olur, çünkü bu kafayla giderseniz o evlilikten zaten çok harika birşey olmaz

ben kuzenime teyzemin oğluna aşkım da derim taş gibisin de derim kardeşim o benim can parçam. Sizin gibiler kendini ne sanıyor ne hadle bu ilişkilere karışıyor hayret ediyorum. Bence de sözü atın güzelim aile sizin elinizden kurtulsun

Bence sözü at. Çünkü, sen olgunlaşmamış ayrıca maalesef art niyetlisin. Şu kuzen için yazdığın yazıyı başkası gibi oku. Sen sözlünle bu hakkı geçmiş kuzen için böyle düşünürsün. Pes. Ben üzüldüm ve senin adına utandım. Düşüncen çok yanlış kalbini düzelt. Böyle bir abla ile kardeş arasına girme.

Lütfen atın da kurtulsun çocuk..
Eşim kuzenimi bu şekilde kıskanmaya kalksa nişanliyken ben atardım nişan karşi tarafı beklemeden..
Zihniyetinizi degistirmeniz gerek, iyi niyetli durmuyor dışardan.. hadi kız arkadaşını kıskansanız bir nebze anlarım ama, özellikle okadar yakın büyümüşler, kuzen kardeştir..
Evet ya söz atmayı düşünün, ya da tedavi olun lütfen.

Bir kadın esinize, nisanliniza bebegim dediginde duygu seline kapilmayacaksaniz aynen devam.
Sonuçta nikah düşen bir kadın karsidaki. Kiskanmakta hakli. Ülkemizde yuzbinlerce kişi kuzeni ile evleniyor.
Burada defalarca annesi esimi mic mic öpüyor diye konu açan kiskancliklarini gösteren de buradakiler.
Sacmalamayin ya herkes sizinle ayni zihniyette degil kisi kendinden bilir isi demisler benim esimde kuzenleriyle yakin ben de kuzenimle kardes gibiyim asla boyle bir dusunceyi tasvip etmiyorum. Birbirlerinde gonulleri olsa sevgili olurlardi zaten benim kuzenim 25 senedir hayatimda esim 10 senedir. Bu zihniyette olanlar evlenipte milletinde aile duzenini bozmasin bence !!! Ve lütfen bu kadar sig olmayin ya

Sen aralarinda bi sey olacak kıskançlığında değilsin zaten, biliyorsun kardeş gibi olduklarini.. Sen dogrudan o kizi kiskaniyorsun; ailede cok sevilmesini, el üstünde tutulmasını.. O yuzden rahatsiz oluyorsun.. Sen gelince hemen seni öne almalilardi, popüler olmaliydin, degil mi?
Nesini kiskanayim, benden buyuk, evlenememis vs diye sıralama da hiç..
Girdiğin ailede sorun üreten, tat kaçıran olmak istiyorsan bildigin yolda devam et..

yas kac ya aman Allahim sozu at bence.kurtar kendinden zavalli sozlunu.nasil birseysin sen ya iyi dayanmis zavalli sozlun.kiskancligin boylesi napcan evlenince zincir takarsin gozlerine mil cekersin aman kimseye bakmasin yanimdan kacmasin diye..evlerden irak mazallah:skandal:

Sen aralarinda bi sey olacak kıskançlığında değilsin zaten, biliyorsun kardeş gibi olduklarini.. Sen dogrudan o kizi kiskaniyorsun; ailede cok sevilmesini, el üstünde tutulmasını.. O yuzden rahatsiz oluyorsun.. Sen gelince hemen seni öne almalilardi, popüler olmaliydin, degil mi?
Nesini kiskanayim, benden buyuk, evlenememis vs diye sıralama da hiç..
Girdiğin ailede sorun üreten, tat kaçıran olmak istiyorsan bildigin yolda devam et..
Gerçekten doğrusu bu. Tespit mükemmel alkışlıyorum sizi

Bu arada biz de kuzenlerimle yakinizdir, abla diye aşırı saygi ve sevgi gösterirler, 2-3 yas bile olsa abla-kardes seklinde büyüdük.. Yine de bi mesafem vardir, kendi tercihim ve aile yapimizla alakali, mıç mıç olmayız.. Ve söz, nisan durumu oldugunda karsidaki insanin kafa yapisini bilmedigimden aramizdaki şakaları, esprileri yapmaya başlamam hemen, dikkat ederim.. Bugüne kadar da sorun yasanmadi şükür.. Sonradan tüm gelinlerimiz ile samimi olduk, insaAllah da oyle devam eder..
Aşırı samimiyet rahatsiz edebilir, buna tamamım ama bana senin yaklaşımın da hic hos gelmedi konu sahibi.. Az once de dedigim gibi, bu kızın cok sevilmesi rahatsiz ediyor seni sanki..

Hanımlar merhaba.. sözlüm ve teyzenin kizi arasindaki muhabbet beni delirtiyor. Sözlüm 24 yaşında kuzeni yani ablasi 28 yasinda. Sozlum abla diyor. Kuzeninin 2 senedir görüştüğü biri var ama ailesi cocugu istemiyorlar izin vermiyorlar evlenmelerine. Bizde sozlumle 2 senedir birlikteyiz 3 aydir da sozluyuz. Sozumuzede geldi cok yardimci oldu hazirlanmamiza.."kucuk abim benim sen ne ara büyüdün dedi sozlume benden once evleniyor" dedi.Sozlum ablasini cok seviyor. Gecenlerde denk geldim bebeğim dedi ve ben delirdim. Sen nasil böyle konusursun diye kavga ettik. Bu kuzeni ile birlikte buyumusler okula birlikte gidip gelirlermis. kv calistigi için sozlumu ve kardeşlerini bu kiz buyutmus gibi. Yeri gelmis kucukken banyo yaptirmis o kadar yakinlarmis. Kayinlarimda o kizi ayri severler. Dun telefon da konusuyorduk naptin filan dedim ablamla konustum dedi hii nasilmis filan dedim iyi oyle cok konusamadik 5 10 dk konustum ceyiz filan yapiyormus morali bozuktu ailesi istemiyor ya sevgilisini ona cani sıkkındi ben de neselensin diye "abla sen niye canini sıkıyorsn senin yasindakilerin 2 3 çocuğu var kocadilar sen daha tas gibisin " demis o da manyak demis gulmusler. Sozlum bana bunu anlatti ve ben delirdim. Sakın duymycam bir daha bu ne demek diye çıkistım. O da tamam daha demem duymazsın filsn dedi. Geçenlerde de bebegim dedi ay ben delirdim. O kadar sinirliyim ki napicam bilmiyorum. O ablasi beni seviyor muhabbetimz var. Kizi ben sevmiyorum. Bunlar yuzunden Ama sorun benim sozlumde. Benim kimle nasil konusacagima karisma ben yanlis bir sey yapmiyorum diyor. Rahatsiz oluyorum konusma dedim.tamam demem daha duymazsın diyor. Gercekten o kadar sıkıldım ki aralarindaki bu yakinliktan sözü atmayi dahi düşünüyorum.
Bencede at sozu. Adamin hayati kurtulsun.

Ben de kuzenlerimle büyüdüm. Ve esim cok kiskaniyordu ilk zamanlar. Simdi alisti. Kardes gibiyiz. Tabi sinirlarimiz var. Hic bir kuzenim bana taş gibisin diyemez mesela. Bilemedim...

Hanımlar merhaba.. sözlüm ve teyzenin kizi arasindaki muhabbet beni delirtiyor. Sözlüm 24 yaşında kuzeni yani ablasi 28 yasinda. Sozlum abla diyor. Kuzeninin 2 senedir görüştüğü biri var ama ailesi cocugu istemiyorlar izin vermiyorlar evlenmelerine. Bizde sozlumle 2 senedir birlikteyiz 3 aydir da sozluyuz. Sozumuzede geldi cok yardimci oldu hazirlanmamiza.."kucuk abim benim sen ne ara büyüdün dedi sozlume benden once evleniyor" dedi.Sozlum ablasini cok seviyor. Gecenlerde denk geldim bebeğim dedi ve ben delirdim. Sen nasil böyle konusursun diye kavga ettik. Bu kuzeni ile birlikte buyumusler okula birlikte gidip gelirlermis. kv calistigi için sozlumu ve kardeşlerini bu kiz buyutmus gibi. Yeri gelmis kucukken banyo yaptirmis o kadar yakinlarmis. Kayinlarimda o kizi ayri severler. Dun telefon da konusuyorduk naptin filan dedim ablamla konustum dedi hii nasilmis filan dedim iyi oyle cok konusamadik 5 10 dk konustum ceyiz filan yapiyormus morali bozuktu ailesi istemiyor ya sevgilisini ona cani sıkkındi ben de neselensin diye "abla sen niye canini sıkıyorsn senin yasindakilerin 2 3 çocuğu var kocadilar sen daha tas gibisin " demis o da manyak demis gulmusler. Sozlum bana bunu anlatti ve ben delirdim. Sakın duymycam bir daha bu ne demek diye çıkistım. O da tamam daha demem duymazsın filsn dedi. Geçenlerde de bebegim dedi ay ben delirdim. O kadar sinirliyim ki napicam bilmiyorum. O ablasi beni seviyor muhabbetimz var. Kizi ben sevmiyorum. Bunlar yuzunden Ama sorun benim sozlumde. Benim kimle nasil konusacagima karisma ben yanlis bir sey yapmiyorum diyor. Rahatsiz oluyorum konusma dedim.tamam demem daha duymazsın diyor. Gercekten o kadar sıkıldım ki aralarindaki bu yakinliktan sözü atmayi dahi düşünüyorum.
Ya cnm onlarn kültürleri nasıl? hani benim bi arkadaşım vardı cerkeslerdi kuzenleriyle aşırı samimilerdi.hatta ben şaşıriyodum bizde kuzenlerle evlilik olmaz kardesiz derdi.bir an o aklima geldi.Bazi kültür fakliliklarida olabiliyo Ama kotu bi niyet olmadığını düşünüyorum ben burda.

Ben bakmiyorum ama cevremde kuzeni ile evlenen insanlar var. Anlatabildim mi
Sözlünüzün ailesinde kuzen evliliği var mı, yaygın mı?

Benim kuzenlere ben de çok yakışıklısın oğlum, canımın içi vs diyorum. Çünkü seviyorum.
İnşallah eşleri kıskanmıyordur.

Biriyle evleniyorsun diye kisinin hayatindakileri cikarma hakkin yok. Adam duracagi yeri elbet biliyordur. Elinde kanit yok, ortada da bir sey yok. Kendi mutlulugunu kendin gölgeliyorsun. O kuzenler adamin hayatinda hep vardi, hep de olacak. Eger aralarinda birsey olsa idi zaten onunla sozlenirdi. Sizinle sozlendi diye adamin hayatina mudahale ederseniz kaybeden siz olursunuz. Ona anne degil eş olun. Birakin adsm nefes alsin. Kendinize guveniniz yok sizin.

Herkesin bakış açısı farklı ben kuzenlerimi abi kardes olarak görüyordum hep taki beni iki amcamın oğluda beni isteyene kadar ilk duyduğumda başımdan sıcak sular dökülmüş tü çünkü abi diyordum onlara güvendiğim için yalnız bile kaldık bazen tabiki abi olarak görüyorum onları dedim aileme ama sizinle sözlenmiş zaten bence sorun yapmayın çokta evlenince zaten bi şekilde uzaklastirirsiniz öyle görünüyor

Yapmaaaa çok abartıyosun lütfen ...
Annesi gibi olmuş çocuklugu bir geçmiş.Senin ayni şekilde erkek kuzenin olsa ewlenmenin eşiginden donse sen demezmisin. Boşver abi dağ gibi taş gibi delikanlisin demez msiin bu o kadaaaarrrrr basit ki kardeş onlar art niyet arama.

Back
X