Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sözlüm ve ailesi
- Konu Sahibi Tuba Gok
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #evlilik #şeker #nikah #evlilik #söz #bohça
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
- 548
Bacım oğlun varsa görmemiş almıcaksın oğlun ben seviyiyrimmm anne derse git evlen ama benden ufak bir şey bekleme ilerde yandım Allah dersende kemdin ettin kendin buldun diyip geçecen. Ben kayınvalidemle bak bayramda kandilde falan ararım mesafeliyim ama soğuk değilim konuşunca gayet sıcak ve samimiyim. Bir kere şu konular geçmedi. Nişanlım çırpınıyor birikim yapmak için uygun mobilyacı atölye falan arıyoruz toplu aynı yerde yaptıralım diye ne kimse karışıyor ne bir şey iki kişi her şeyi planlıyoruz. Benimkiler bana yapıyor ne altın eşya onlar yardım ediyor mu demedi. Aksine babam kızım altın konuşmadın dimi aman borç yapmayın gerek yok eşyalarıda pahalı seçme öyle bir eksiğin olursa ben alıcam. Evlenirsiniz maaşınız taksitlere gider geçinemezsiniz gerek yok der. Ne ev ne araba hiçbir şey umrumuzda olmadı. Çünkü ailesi en güzel şekilde yetiştirmiş. Misafirliğe gittiğimizde çocuk yemek yemedi bile bızımkılerin masasını kurdu tabaklara yemek koydu biten tabakları götürdü yıkadı bulaşıkları çay koydu tek tek boşalan bardakları doldurdu kimseyi yerinden kıpırdatmadı. Benim için ailesi en büyük çeyizi vermiş.Tamda bununla ilgili bir yorum yazdım biraz önce
Ya insanlara calisip birşeyler yapmak ne kadar zor geliyor. Yeni bir hayat kuruyorsun kendine niye kolay yolu seçmek için uğraşır ki insan.
Büyüt, okut, iş sahibi yap ama gelin gelsin eşya istiyorum ev istiyorum altında olsun ayyy daha napsın bu aileler
- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
- 548
Ev seninsede sokmuyorlar reis işte orada usulca topuğunla geniş açıyla beraber kapıya doğru yönlendircen ikisini birdenDüğünü eş ailesine yaptırıp, eşyayı onlara ödeten gelin evine beni misafir olarak almazsa dünyayı ona dar ederim
- 21 Temmuz 2018
- 7.114
- 21.378
- 348
Işte görmüş insan baska oluyor çok rahat olacaksın bu şekilde o telaşe arasında birde baska seyler düşünmeyeceksin. Benim ailemde öyle altın fln istemedi. Ayıp bi kere, ben malmıyım istemedik ama zaten fazlasıyla yapmislar takı.Bacım oğlun varsa görmemiş almıcaksın oğlun ben seviyiyrimmm anne derse git evlen ama benden ufak bir şey bekleme ilerde yandım Allah dersende kemdin ettin kendin buldun diyip geçecen. Ben kayınvalidemle bak bayramda kandilde falan ararım mesafeliyim ama soğuk değilim konuşunca gayet sıcak ve samimiyim. Bir kere şu konular geçmedi. Nişanlım çırpınıyor birikim yapmak için uygun mobilyacı atölye falan arıyoruz toplu aynı yerde yaptıralım diye ne kimse karışıyor ne bir şey iki kişi her şeyi planlıyoruz. Benimkiler bana yapıyor ne altın eşya onlar yardım ediyor mu demedi. Aksine babam kızım altın konuşmadın dimi aman borç yapmayın gerek yok eşyalarıda pahalı seçme öyle bir eksiğin olursa ben alıcam. Evlenirsiniz maaşınız taksitlere gider geçinemezsiniz gerek yok der. Ne ev ne araba hiçbir şey umrumuzda olmadı. Çünkü ailesi en güzel şekilde yetiştirmiş. Misafirliğe gittiğimizde çocuk yemek yemedi bile bızımkılerin masasını kurdu tabaklara yemek koydu biten tabakları götürdü yıkadı bulaşıkları çay koydu tek tek boşalan bardakları doldurdu kimseyi yerinden kıpırdatmadı. Benim için ailesi en büyük çeyizi vermiş.
Annem babam maddi durumları iyi olduğu için onlar evime birseyler aldı, bende zaten çalışıyordum birikimimi yapmıştım. Ev tutulacağina yakın gittik mutfak ihtiyaçları aldık birikimimle. Kanepe beyaz eşya gibi büyük eşyaları eşimle seçip aldık. Düğün öncesi kafamız inanılmaz rahattı beklenti olmadığı için.
Böyle konuları okudukça sinirim tepeme çıkıyor, çocuğum olmadığı halde endişeleniyorum böyle gelinim olursa naparim diye ay Allah korusun aman.
- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
- 548
Bende korkuyorum ama biz ona göre yetiştircez eğitimine odaklancaz. Çocuklar kendini geliştirip iş hayatına atıldıktan sonra görevimiz bitecek. Ben öyle eviydi eşyasıydı düğünüydü hayatta yapmayı düşünmüyorum. Altınlarına birikim yaparım. Gerisini evleneceği kişiyle eşit bir şekilde yapsın. Ha yetişemezler yardımcı olurum. Ama bu kafa yapısındaysa altın bile yapmam. Yapsanda bu pastanın çileği yok denilcek. Ne gereği var. Ben yıllarca dişimden tırnağımdan artırdığımı avuçlarına veremem. Aksine ege taraflarından bir ev alıp oturduğumu kiraya verip hayatımı yaşayacağım.Işte görmüş insan baska oluyor çok rahat olacaksın bu şekilde o telaşe arasında birde baska seyler düşünmeyeceksin. Benim ailemde öyle altın fln istemedi. Ayıp bi kere, ben malmıyım istemedik ama zaten fazlasıyla yapmislar takı.
Annem babam maddi durumları iyi olduğu için onlar evime aldı birşeyler ama asla istemedim, zaten çalışıyordum birikimimi yapmıştım. Ev tutulacağina yakın gittik mutfak ihtiyaçları aldık birikimimle. Kanepe beyaz eşya gibi büyük eşyaları eşimle seçip aldık. Düğün öncesi kafamız inanılmaz rahattı beklenti olmadığı için.
Böyle konuları okudukça sinirim tepeme çıkıyor, çocuğum olmadığı halde endişeleniyorum böyle gelinim olursa naparim diye ay Allah korusun aman.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Kk ‘ da ezilen kadın çalışır, kocası “fakir” olan, kocasının değer vermediği, kocasının kıydığı, onların tabiriyle karı parası yemeği seven adamın karısı çalışır, hatta çalışmak bir çok erkeğin tacizine ve baskısına maruz kalmaktır, namusun az çok yıpranmasıdır, çalıştığın zaman çocuğun rezil olur sefil olur tinerci olur, çalışmaya kk ‘ da bakış 15 yıldır zerre değişmedi. O yüzden henüz 20li yaşlarda kızın aklına çalışmak yerine sevgilisinin aileni emmek geliyor. Yıllar önce bir üye bana “ eşim çalıştırmıyor sen evimizin prensesisin , öyle kalmalısın “ diyor demişti. Hala unutmuyorum, eşim, atandığımda çok sevinmişti, senin adına değil doğmamış çocuğumuz adına seviniyorum demişti. Benim başıma bişey gelse sen çocuğumuza bakabilirsin ben huzurla yaşayacağım artık demişti. Prensesim dememişti
keşke prenses diyen erkeklerin aslında kendi egolarını kapatmak için böyle yaptıklarını anlasalar. adam karısı iş hayatında başarılı olur diye korkuyor, süslü laflarla bunu örtmeye çalışıyor.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Aa hatırladım o üyeyi, eşinin yediği kasar peynirle sucuğa gereksiz demişti, her ay 2 bin tl birikim yapmak istiyordu hatta
Sözlüsünun esyaları almasini istemiyor, çünkü evlilik sonrasi borcunu o ödeyecek ya bu dusunce onu rahatsız ediyor. Aileden böyle görüyorlar, bazı iç anadolu kesimlerinde var bu adetler hala malesef.
Kardeşimin bir arkadaşı kız isteme esnasında ayrıldı. Kizin ailesi ev istemiş, erkek aileside yapamayız dediği için olmamış. Kizin umrunda olmadı, zengin erkek aramaya basladi bir hafta sonra.
işte ben olsam derim ki bu kız daha en başta zordan korktu, su koyuverdi, demek ki ona güvenemem. hayat bu, çok zengin diye gidersin 2 sene sonra iflas eder. o zaman boşanacak mı insan ?
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Bacım oğlun varsa görmemiş almıcaksın oğlun ben seviyiyrimmm anne derse git evlen ama benden ufak bir şey bekleme ilerde yandım Allah dersende kemdin ettin kendin buldun diyip geçecen. Ben kayınvalidemle bak bayramda kandilde falan ararım mesafeliyim ama soğuk değilim konuşunca gayet sıcak ve samimiyim. Bir kere şu konular geçmedi. Nişanlım çırpınıyor birikim yapmak için uygun mobilyacı atölye falan arıyoruz toplu aynı yerde yaptıralım diye ne kimse karışıyor ne bir şey iki kişi her şeyi planlıyoruz. Benimkiler bana yapıyor ne altın eşya onlar yardım ediyor mu demedi. Aksine babam kızım altın konuşmadın dimi aman borç yapmayın gerek yok eşyalarıda pahalı seçme öyle bir eksiğin olursa ben alıcam. Evlenirsiniz maaşınız taksitlere gider geçinemezsiniz gerek yok der. Ne ev ne araba hiçbir şey umrumuzda olmadı. Çünkü ailesi en güzel şekilde yetiştirmiş. Misafirliğe gittiğimizde çocuk yemek yemedi bile bızımkılerin masasını kurdu tabaklara yemek koydu biten tabakları götürdü yıkadı bulaşıkları çay koydu tek tek boşalan bardakları doldurdu kimseyi yerinden kıpırdatmadı. Benim için ailesi en büyük çeyizi vermiş.
tam anlamıyla ortadoğu ülkesi olmamızın sonuçları bunlar. mutluluğu eşyayla, takılan altınla gösteriyoruz. el aleme karşı bunlar olmalı ki üstün olalım.
evlenmeyi evcilik oyunu gibi görüyor bence böyle insanlar. amaç beraber hayat kurmak değil, yüzüğü takıp ben evlendim demek. başka açıklaması olamaz bu davranışların.
- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.274
- 548
Nesilleri tükenir inşallah bu kafadaki insanların kendilerine hayırları yok millete zararları vartam anlamıyla ortadoğu ülkesi olmamızın sonuçları bunlar. mutluluğu eşyayla, takılan altınla gösteriyoruz. el aleme karşı bunlar olmalı ki üstün olalım.
evlenmeyi evcilik oyunu gibi görüyor bence böyle insanlar. amaç beraber hayat kurmak değil, yüzüğü takıp ben evlendim demek. başka açıklaması olamaz bu davranışların.
ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.Benim arkadaşımda bu yüzden nişan atmıştı. Konu sahibinin kafa yapısındaydı. Düğün eşya takı ev diye ailesinden beklentiye girmiş. Kendi ailesi ise hiçbir şeye elini sürmemiş ona rağmen karşı taraftan sürekli isteklerde bulundu. Kafalarımız uyuşmuyormuş uyuşuyor sanmışım diyip ayrıldı. Altına lüks araba çekti.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.
o zaman konunuzu açarken bu detayları verin ki insanlar ona göre yorum yapsın. burada özetin özeti konu açıp sonra detay verince bu sefer de tepki gördü diye yazdı acaba doğru mu ki algısı oluyor doğal olarak.
sizin anlattığınız kadarını bilip ona göre yorumlayabiliriz.
- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
Bu kez de bazı KK kadınları çok uzun yazmışsın okuyamadım diyorlaro zaman konunuzu açarken bu detayları verin ki insanlar ona göre yorum yapsın. burada özetin özeti konu açıp sonra detay verince bu sefer de tepki gördü diye yazdı acaba doğru mu ki algısı oluyor doğal olarak.
Ben yaptım ben ettim onlar yapmadı konuşması hoşuma gitmediğinden özet geçtim. Çok acımasız yorumlar geldiği içinde açıkladım.o zaman konunuzu açarken bu detayları verin ki insanlar ona göre yorum yapsın. burada özetin özeti konu açıp sonra detay verince bu sefer de tepki gördü diye yazdı acaba doğru mu ki algısı oluyor doğal olarak.
- 24 Haziran 2020
- 331
- 1.092
- 33
nikah yapın kimse zora girmesin takılarınızla da siz de destek olun sonuçta ekmek teknenizMerhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Ben yaptım ben ettim onlar yapmadı konuşması hoşuma gitmediğinden özet geçtim. Çok acımasız yorumlar geldiği içinde açıkladım.
ama konudaki anlatılanla bu açıklama birbirinden farklı. söz verdiler ama sonra döndüler diye 1-2 cümle ekleyebilirdiniz.
yani burada akıl danışmak istiyorsanız önemli detayları vermeniz lazım.
sizin konudan anlaşılan ben istiyorum onlar yapmıyor. o zaman da yorumlar başka oluyor. kimse aklınızı okuyamaz, hayatınızı da bilmiyoruz doğal olarak.
ya siz cidden içeriğini bilmeden nasıl böyle konuşabiliyorsunuz? Karşı taraf düğünü önemsemediği için mobilya nın neredeyse çoğunu biz alıyoruz. Hatıra kalması için kameramana kadar bizde. Demeye çalıştığım şeyi anlamak bu kadar zormu. Ailesinin alt katında oturacağız biz ve ev yıkık dökük. 7 tane evleri var. Arsaları var. Hiçbirini satsınlar demiyorum. Durumu yoktur diyenler için söylüyorum. Dükkandaki çoğu şeyi kendi elleriyle yaptılar. O kadar büyük bir para gitmedi ve hesap tutacak olursak bizim harcayacağımızdan azdır. Yani kimse çıkıp siz naptınız ki demesin. Sömürüyısunuz demesin. Biz onlarla bazı şeyleri başta konuştuk. Sonradan döndüler. İlla bu şekilde hesap tutmam lazım galiba. Daha çok ayrıntı var. Şurda yazdığım 2 3 cümleyle yargılamayın. Sevgilime bu konuda laf etmiyorum. Ailesine gelince ben baştan çok zorlanırsanız önemli değil dedim. Kendileri yaparız ederiz diyip şuan herşeyi sevgilimin üstüne yüklüyorlar.
7 tane evleri neden konuya yazmadınız
Yani dükkana yardım ediyorlar dedi cümlesinden sonra bu ÖNEMSİZ ayrıntıyı neden atladınız
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
Bu kez de bazı KK kadınları çok uzun yazmışsın okuyamadım diyorlar
evet doğru ama arkadaşın konusu ben istiyorum onlar yapmıyor şeklinde anlaşılıyor. 1-2 cümle başta söz verdiler sonra vazgeçtiler dese çok uzun da olmazdı bence. eklediği detaylarla konu 180 derece değişiyor çünkü.
- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
7 tane evleri neden konuya yazmadınız
Yani dükkana yardım ediyorlar dedi cümlesinden sonra bu ÖNEMSİZ ayrıntıyı neden atladınız
evet şu an baştaki yazısı bu eklediği detaylarla zıt yönde değişti mesela.
bir de acımasız yorum yapıldı diye yazanlar suçlanıyor. e o konuya başka ne yazılırdı ? ama sözlerinden döndüler dese bambaşka şeyler yazardık.
gene bel bağlama para anlamında derdik ama sözünü tutmayan aile ile ilgili farklı nasihatlerimiz olurdu.