• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

Inşallah ilerde çoluğum çocuğum olursa senin gibi birini benim karşıma gelin damat diye çıkarmaz.
Nedir ailelerinin sizin gibilerden çektiği. Kendi kendinize bir hayat kuramayacaksanız evlilik niye?
6 7 yıl önce eşimle kendi imkanlarımızla mis gibi düğün yaptık ev kurduk. Eş ailesi hiç birseye karışamadılar. Hatta eşyaları seçmeye bile eşimle gittik. Cunku para bizim, onların evimde söz hakkı yok. Sizde çalışın eş adayınızda çalışsın kimseden bisey beklemeyin evlendikten sonra yıllarca lafını sözünü yapıyorsunuz çünkü.

Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.

herşey hem sevgilinize hem de size yüklenmek zorunda çünkü evlenecek olan sizsiniz.
okutmuş, vazifelerini yapmışlar. işine de destekler. canlarını da versinler mi ?
sizin işiniz maaşınız yok mu ?

Inşallah ilerde çoluğum çocuğum olursa senin gibi birini benim karşıma gelin damat diye çıkarmaz.
Nedir ailelerinin sizin gibilerden çektiği. Kendi kendinize bir hayat kuramayacaksanız evlilik niye?
6 7 yıl önce eşimle kendi imkanlarımızla mis gibi düğün yaptık ev kurduk. Eş ailesi hiç birseye karışamadılar. Hatta eşyaları seçmeye bile eşimle gittik. Cunku para bizim, onların evimde söz hakkı yok. Sizde çalışın eş adayınızda çalışsın kimseden bisey beklemeyin evlendikten sonra yıllarca lafını sözünü yapıyorsunuz çünkü.

zaten bu zihniyete bal börek yedirsen düğününde kaz ciğeri yoktu küstüm der. önemli olan hayat kurmak değil erkek ailesinden nolursa olsun para akması.
evlenmeyi akıl edecek yaşta insanlar bir zahmet ev kurmayı da becerebilsinler bence ya. yapamıyorlarsa da yapabilecekleri zamana ertelesinler.

Soruyu şöyle soralım o zaman
“Günaydınlar hanımlar oğlum yakında nişanlanmak istiyor sevdiği var. Geliri de yok, biz de dedik oğlum gelirin olmadan aile kuramazsın. Dükkan açıyoruz ona, elimizdeki herşeyi verdik.

O gün bir hanım dedi ki, gelinin takısı, düğünü falan ne olacak? Kafamız karıştı, dükkanı devredip oğlan asgari ücretle iş mi arasın ne yapalım sizce?”

Sizce??
Hayır dükkanla düğünün parası ayrı denince bana bir gülümseme geldi. Aynı cepten çıkıyor ikisinin parası da, nasıl ayrı?

Gelirinizi artırın. (Evet siz, sadece oğlan değil)
Biraz sabredin, paraları biriktirin.
İçinize sinerek düğünü mobilyayı zevkinize göre alın.

😂 ben kendimi sorguluyorum bazen , hani tamam İngilizce öğretmeniyim ama lise 1. Sınıfta biyoloji görmüştüm herkes üç aşağı beş yukarı aynı fiziksel olarak. Acaba bu kadar istekleri olanlarda 2 tane mi var diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi 😂
Eşim be ben yaptık her şeyi. Bir iğne bile beklemedik iki taraftan da. İlk zamanlar pazara çıkacak nakit paramız yoktu .
İki tane olmayabilir de belki altın kaplamadır 🤭

Düğünü ailesinden bekleyen erkekleri bile eliyorum, siz de kayinaileden beklentidesiniz. Ne alaka?
Bu konudaki düşüncem şudur:
Evlenme karari verebilen/evlenen yetiskin insanlar bir zahmet kendi düğünlerini kendi yapabilmeli, aileye güvenmemeli. Aileler zaten okutuyor/iş güç sahibi yapıyorlar, bundan sonrasi kisinin kendi elindedir. Kendim de bu mantikta oldum hep, mesela ilk atandığımda evimi babam duzdu, olabildiğince maliyeti düşük tuttuk ama ben hep gerek yok ben calistikca alirim dedim, hic beklentim olmadi. Esyalari spottan alalim dedim kendileri gidip sıfırdan almislar, garantisi uzun olur tek basina ustalarla uğraşma diye dusunmusler. Bu onlarin inceligi ama sizin kayınaile almiyor diye de alinganlik yapmayin, zaten ogullarina is yeri acarak ellerinden geleni yapmislar. Aslinda dogrusunu da yapmislar, balik vermek yerine balik tutacak ortami hazırlamışlar.😉

Dükkan zaten açıldı ve yerleştirildi. Ben ekstra çok gerekli olmayan durumlar var ve onlar şuan yapılmak zorunda olmadığı

Teşekkür ederim düzgünce açıkladığınuz için. Herkes çok sert eleştirmiş. Ama bende zaten nasıl düşünmem gerektiğini pek bilmediğim için konu açtım. Akrabalarım tam tersi düşündüğü ve sürekli konuştukları için bir insan olarak şu stresli dönemde ne doğru ne yanlış kafam karışıyor.

Akrabalar hep konuşur zaten.
Zannediyorlar ki itekleyince düğün parası havadan geliverecek. Genel laflar etmek çok kolay.

Para yoksa yoktur, bunu en iyi sizler tahlil edersiniz. İçinize sine sine ilerleyin. Özellikle dükkanın nasıl iş yapacağı tutup tutmayacağı önemli, en fazla 1 yılda herşey netleşir zaten, bize sormanıza gerek kalmayacak.

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce

Insanlar zaten iş için bütün paralarini veriyorlarmiş. İş ayri düğün ayri diye ne yapsinlar. Böbrek dalak ciğer ne istersiniz daha

Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)
Neden ayrıca bir işe girip , bütçeye katkıda bulunmuyorsunuz ki ? Madem paraya ihtiyaç var sizde para kazanın, madem sevgiliniz ( sözlünüz değil ) strese giriyor adamı strese sokmayın. Askerlik üniversite kısmını anlayamadım ? Askerlikte neyi kendisi halletmiş ? Temizliğe nereye yardım ediyormuş ? Evin temizliğine yardım edecek zaten. Çok değişik bir kafa yapınız var.

zaten bu zihniyete bal börek yedirsen düğününde kaz ciğeri yoktu küstüm der. önemli olan hayat kurmak değil erkek ailesinden nolursa olsun para akması.
evlenmeyi akıl edecek yaşta insanlar bir zahmet ev kurmayı da becerebilsinler bence ya. yapamıyorlarsa da yapabilecekleri zamana ertelesinler.
birde eş ailesi yapmayınca yıllarca söylenen varya, basından belli etmiş kendini konu sahibi. Burada bolca okuyoruz 15 yıl önceki düğününde kayınvalidesi istediğini almamış hala onu düşünüyorlar söyleyip söyleyip kinleniyor mesela.
Gerçekten sevse, evlenmek istese ailen ne yapacak maddi olarak diye zaten sormaz. Ben erkek olsam bana böyle bir soru sorulursa ayrılırdım çok net.

birde eş ailesi yapmayınca yıllarca söylenen varya, basından belli etmiş kendini konu sahibi. Burada bolca okuyoruz 15 yıl önceki düğününde kayınvalidesi istediğini almamış hala onu düşünüyorlar söyleyip söyleyip kinleniyor mesela.
Gerçekten sevse, evlenmek istese ailen ne yapacak maddi olarak diye zaten sormaz. Ben erkek olsam bana böyle bir soru sorulursa ayrılırdım çok net.

evlenmek gibi önemli bir karar özgür irade ile alınıyor ama hep kimin ailesi ne alacak konusunda kafalar karışıyor nedense. ben de bunu anlamıyorum.
kaç kişi çocuğuna iş açabiliyor bu devirde ? aslında en güzelini yapmışlar, balık tutmasını sağlamışlar. ayrıca bu tip beklentisi olan her insan kendisi de çalışmalı bence.
geçenlerde de böyle bir konu vardı. tek maaşlar ev geçindirip maaşın neredeyse yarısını biriktirmek istiyordu arkadaş. kocasının aldığı peynire laf ediyordu. sen de çalış diyen kimseye cevap bile vermedi.
evlilik ortak bir hayat, beklenti varsa iki kişi de el ele verip çalışmalı ve iki kişi de ailesinden özellikle talepte bulunmamalı bence. ha güçleri yeter hediye ederler o başka.

Benim arkadaşımda bu yüzden nişan atmıştı. Konu sahibinin kafa yapısındaydı. Düğün eşya takı ev diye ailesinden beklentiye girmiş. Kendi ailesi ise hiçbir şeye elini sürmemiş ona rağmen karşı taraftan sürekli isteklerde bulundu. Kafalarımız uyuşmuyormuş uyuşuyor sanmışım diyip ayrıldı. Altına lüks araba çekti.:KK70:

Son düzenleme:
Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)

Gir bir işe adam gibi sen de para koy ablacım

Düğün takı mobilya alacak karşı taraf yazmışsın kusura bakma ben senin ailenden çıkacak bir para göremiyorum burda. Sen zaten işsizsin eve katkın olmayacak çalışmaya da niyetin yok.

Adamlar ekmeğimizi kazanın diye koskoca işyeri açıyorlar. Sen hala altın da ver onu da al bunu da yap diye adamlara sülük gibi yapışmışsın. Ne yapsınlar daha canlarını mı versinler?

Bu ailenin ve adamın yerinde olsam bu işi istemezdim toptan. Bu kadar aç olunmaz

evlenmek gibi önemli bir karar özgür irade ile alınıyor ama hep kimin ailesi ne alacak konusunda kafalar karışıyor nedense. ben de bunu anlamıyorum.
kaç kişi çocuğuna iş açabiliyor bu devirde ? aslında en güzelini yapmışlar, balık tutmasını sağlamışlar. ayrıca bu tip beklentisi olan her insan kendisi de çalışmalı bence.
geçenlerde de böyle bir konu vardı. tek maaşlar ev geçindirip maaşın neredeyse yarısını biriktirmek istiyordu arkadaş. kocasının aldığı peynire laf ediyordu. sen de çalış diyen kimseye cevap bile vermedi.
evlilik ortak bir hayat, beklenti varsa iki kişi de el ele verip çalışmalı ve iki kişi de ailesinden özellikle talepte bulunmamalı bence. ha güçleri yeter hediye ederler o başka.
Kk ‘ da ezilen kadın çalışır, kocası “fakir” olan, kocasının değer vermediği, kocasının kıydığı, onların tabiriyle karı parası yemeği seven adamın karısı çalışır, hatta çalışmak bir çok erkeğin tacizine ve baskısına maruz kalmaktır, namusun az çok yıpranmasıdır, çalıştığın zaman çocuğun rezil olur sefil olur tinerci olur, çalışmaya kk ‘ da bakış 15 yıldır zerre değişmedi. O yüzden henüz 20li yaşlarda kızın aklına çalışmak yerine sevgilisinin aileni emmek geliyor. Yıllar önce bir üye bana “ eşim çalıştırmıyor sen evimizin prensesisin , öyle kalmalısın “ diyor demişti. Hala unutmuyorum, eşim, atandığımda çok sevinmişti, senin adına değil doğmamış çocuğumuz adına seviniyorum demişti. Benim başıma bişey gelse sen çocuğumuza bakabilirsin ben huzurla yaşayacağım artık demişti. Prensesim dememişti 🤭

Aa hatırladım o üyeyi, eşinin yediği kasar peynirle sucuğa gereksiz demişti, her ay 2 bin tl birikim yapmak istiyordu hatta 😂
Sözlüsünun esyaları almasini istemiyor, çünkü evlilik sonrasi borcunu o ödeyecek ya bu dusunce onu rahatsız ediyor. Aileden böyle görüyorlar, bazı iç anadolu kesimlerinde var bu adetler hala malesef.
Kardeşimin bir arkadaşı kız isteme esnasında ayrıldı. Kizin ailesi ev istemiş, erkek aileside yapamayız dediği için olmamış. Kizin umrunda olmadı, zengin erkek aramaya basladi bir hafta sonra.

Ya siz dalga mı geçiyorsunuz. Ben kayinvalidemlerin yapmak istediği hiçbir şeyi kabul etmiyorum, ilerde laf edeceklerini bildiğim için. Kendi yağımda kavrulup gidiyorum. Çok mu meraklısınız iki gün sonra evinizin içine karıştırmaya?
Sence karıştırır mı? Burada her şeyi yaptırıp evine misafir olarak bile gelmesini aramalarını istemeyip kocalarına dünyayı dar eden kadınlar var buda aynı net. Bunlarla ciddi adım atan adamlarda beyin olduğunu düşünmüyorum. Altıma araba çekerim ya da ev alırım daha makbule geçer

Benim arkadaşımda bu yüzden nişan atmıştı. Konu sahibinin kafa yapısındaydı. Düğün eşya takı ev diye ailesinden beklentiye girmiş. Kendi ailesi ise hiçbir şeye elini sürmemiş ona rağmen karşı taraftan sürekli isteklerde bulundu. Kafalarımız uyuşmuyormuş uyuşuyor sanmışım diyip ayrıldı. Altına lüks araba çekti.:KK70:
Tamda bununla ilgili bir yorum yazdım biraz önce 😂
Ya insanlara calisip birşeyler yapmak ne kadar zor geliyor. Yeni bir hayat kuruyorsun kendine niye kolay yolu seçmek için uğraşır ki insan.
Büyüt, okut, iş sahibi yap ama gelin gelsin eşya istiyorum ev istiyorum altında olsun ayyy daha napsın bu aileler 🤦‍♀️

Sence karıştırır mı? Burada her şeyi yaptırıp evine misafir olarak bile gelmesini aramalarını istemeyip kocalarına dünyayı dar eden kadınlar var buda aynı net. Bunlarla ciddi adım atan adamlarda beyin olduğunu düşünmüyorum. Altıma araba çekerim ya da ev alırım daha makbule geçer
Düğünü eş ailesine yaptırıp, eşyayı onlara ödeten gelin evine beni misafir olarak almazsa dünyayı ona dar ederim 😂

Back