Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.
Inşallah ilerde çoluğum çocuğum olursa senin gibi birini benim karşıma gelin damat diye çıkarmaz.
Nedir ailelerinin sizin gibilerden çektiği. Kendi kendinize bir hayat kuramayacaksanız evlilik niye?
6 7 yıl önce eşimle kendi imkanlarımızla mis gibi düğün yaptık ev kurduk. Eş ailesi hiç birseye karışamadılar. Hatta eşyaları seçmeye bile eşimle gittik. Cunku para bizim, onların evimde söz hakkı yok. Sizde çalışın eş adayınızda çalışsın kimseden bisey beklemeyin evlendikten sonra yıllarca lafını sözünü yapıyorsunuz çünkü.
İki tane olmayabilir de belki altın kaplamadırben kendimi sorguluyorum bazen , hani tamam İngilizce öğretmeniyim ama lise 1. Sınıfta biyoloji görmüştüm herkes üç aşağı beş yukarı aynı fiziksel olarak. Acaba bu kadar istekleri olanlarda 2 tane mi var diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi
Eşim be ben yaptık her şeyi. Bir iğne bile beklemedik iki taraftan da. İlk zamanlar pazara çıkacak nakit paramız yoktu .
Dükkan zaten açıldı ve yerleştirildi. Ben ekstra çok gerekli olmayan durumlar var ve onlar şuan yapılmak zorunda olmadığı
Teşekkür ederim düzgünce açıkladığınuz için. Herkes çok sert eleştirmiş. Ama bende zaten nasıl düşünmem gerektiğini pek bilmediğim için konu açtım. Akrabalarım tam tersi düşündüğü ve sürekli konuştukları için bir insan olarak şu stresli dönemde ne doğru ne yanlış kafam karışıyor.
Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Neden ayrıca bir işe girip , bütçeye katkıda bulunmuyorsunuz ki ? Madem paraya ihtiyaç var sizde para kazanın, madem sevgiliniz ( sözlünüz değil ) strese giriyor adamı strese sokmayın. Askerlik üniversite kısmını anlayamadım ? Askerlikte neyi kendisi halletmiş ? Temizliğe nereye yardım ediyormuş ? Evin temizliğine yardım edecek zaten. Çok değişik bir kafa yapınız var.Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)
birde eş ailesi yapmayınca yıllarca söylenen varya, basından belli etmiş kendini konu sahibi. Burada bolca okuyoruz 15 yıl önceki düğününde kayınvalidesi istediğini almamış hala onu düşünüyorlar söyleyip söyleyip kinleniyor mesela.zaten bu zihniyete bal börek yedirsen düğününde kaz ciğeri yoktu küstüm der. önemli olan hayat kurmak değil erkek ailesinden nolursa olsun para akması.
evlenmeyi akıl edecek yaşta insanlar bir zahmet ev kurmayı da becerebilsinler bence ya. yapamıyorlarsa da yapabilecekleri zamana ertelesinler.
birde eş ailesi yapmayınca yıllarca söylenen varya, basından belli etmiş kendini konu sahibi. Burada bolca okuyoruz 15 yıl önceki düğününde kayınvalidesi istediğini almamış hala onu düşünüyorlar söyleyip söyleyip kinleniyor mesela.
Gerçekten sevse, evlenmek istese ailen ne yapacak maddi olarak diye zaten sormaz. Ben erkek olsam bana böyle bir soru sorulursa ayrılırdım çok net.
Benim arkadaşımda bu yüzden nişan atmıştı. Konu sahibinin kafa yapısındaydı. Düğün eşya takı ev diye ailesinden beklentiye girmiş. Kendi ailesi ise hiçbir şeye elini sürmemiş ona rağmen karşı taraftan sürekli isteklerde bulundu. Kafalarımız uyuşmuyormuş uyuşuyor sanmışım diyip ayrıldı. Altına lüks araba çekti.birde eş ailesi yapmayınca yıllarca söylenen varya, basından belli etmiş kendini konu sahibi. Burada bolca okuyoruz 15 yıl önceki düğününde kayınvalidesi istediğini almamış hala onu düşünüyorlar söyleyip söyleyip kinleniyor mesela.
Gerçekten sevse, evlenmek istese ailen ne yapacak maddi olarak diye zaten sormaz. Ben erkek olsam bana böyle bir soru sorulursa ayrılırdım çok net.
Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)
Kk ‘ da ezilen kadın çalışır, kocası “fakir” olan, kocasının değer vermediği, kocasının kıydığı, onların tabiriyle karı parası yemeği seven adamın karısı çalışır, hatta çalışmak bir çok erkeğin tacizine ve baskısına maruz kalmaktır, namusun az çok yıpranmasıdır, çalıştığın zaman çocuğun rezil olur sefil olur tinerci olur, çalışmaya kk ‘ da bakış 15 yıldır zerre değişmedi. O yüzden henüz 20li yaşlarda kızın aklına çalışmak yerine sevgilisinin aileni emmek geliyor. Yıllar önce bir üye bana “ eşim çalıştırmıyor sen evimizin prensesisin , öyle kalmalısın “ diyor demişti. Hala unutmuyorum, eşim, atandığımda çok sevinmişti, senin adına değil doğmamış çocuğumuz adına seviniyorum demişti. Benim başıma bişey gelse sen çocuğumuza bakabilirsin ben huzurla yaşayacağım artık demişti. Prensesim dememiştievlenmek gibi önemli bir karar özgür irade ile alınıyor ama hep kimin ailesi ne alacak konusunda kafalar karışıyor nedense. ben de bunu anlamıyorum.
kaç kişi çocuğuna iş açabiliyor bu devirde ? aslında en güzelini yapmışlar, balık tutmasını sağlamışlar. ayrıca bu tip beklentisi olan her insan kendisi de çalışmalı bence.
geçenlerde de böyle bir konu vardı. tek maaşlar ev geçindirip maaşın neredeyse yarısını biriktirmek istiyordu arkadaş. kocasının aldığı peynire laf ediyordu. sen de çalış diyen kimseye cevap bile vermedi.
evlilik ortak bir hayat, beklenti varsa iki kişi de el ele verip çalışmalı ve iki kişi de ailesinden özellikle talepte bulunmamalı bence. ha güçleri yeter hediye ederler o başka.
Aa hatırladım o üyeyi, eşinin yediği kasar peynirle sucuğa gereksiz demişti, her ay 2 bin tl birikim yapmak istiyordu hattaevlenmek gibi önemli bir karar özgür irade ile alınıyor ama hep kimin ailesi ne alacak konusunda kafalar karışıyor nedense. ben de bunu anlamıyorum.
kaç kişi çocuğuna iş açabiliyor bu devirde ? aslında en güzelini yapmışlar, balık tutmasını sağlamışlar. ayrıca bu tip beklentisi olan her insan kendisi de çalışmalı bence.
geçenlerde de böyle bir konu vardı. tek maaşlar ev geçindirip maaşın neredeyse yarısını biriktirmek istiyordu arkadaş. kocasının aldığı peynire laf ediyordu. sen de çalış diyen kimseye cevap bile vermedi.
evlilik ortak bir hayat, beklenti varsa iki kişi de el ele verip çalışmalı ve iki kişi de ailesinden özellikle talepte bulunmamalı bence. ha güçleri yeter hediye ederler o başka.
Sence karıştırır mı? Burada her şeyi yaptırıp evine misafir olarak bile gelmesini aramalarını istemeyip kocalarına dünyayı dar eden kadınlar var buda aynı net. Bunlarla ciddi adım atan adamlarda beyin olduğunu düşünmüyorum. Altıma araba çekerim ya da ev alırım daha makbule geçerYa siz dalga mı geçiyorsunuz. Ben kayinvalidemlerin yapmak istediği hiçbir şeyi kabul etmiyorum, ilerde laf edeceklerini bildiğim için. Kendi yağımda kavrulup gidiyorum. Çok mu meraklısınız iki gün sonra evinizin içine karıştırmaya?
Tamda bununla ilgili bir yorum yazdım biraz önceBenim arkadaşımda bu yüzden nişan atmıştı. Konu sahibinin kafa yapısındaydı. Düğün eşya takı ev diye ailesinden beklentiye girmiş. Kendi ailesi ise hiçbir şeye elini sürmemiş ona rağmen karşı taraftan sürekli isteklerde bulundu. Kafalarımız uyuşmuyormuş uyuşuyor sanmışım diyip ayrıldı. Altına lüks araba çekti.
Düğünü eş ailesine yaptırıp, eşyayı onlara ödeten gelin evine beni misafir olarak almazsa dünyayı ona dar ederimSence karıştırır mı? Burada her şeyi yaptırıp evine misafir olarak bile gelmesini aramalarını istemeyip kocalarına dünyayı dar eden kadınlar var buda aynı net. Bunlarla ciddi adım atan adamlarda beyin olduğunu düşünmüyorum. Altıma araba çekerim ya da ev alırım daha makbule geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?