Ben de yat istiyom anam şimdi aklıma geldi 4 sene öncesine ışınlayın beni.Bu düğün kuralları nerede yazıyor yav?
Miktar falan da belirtmişler midir?
Ben 200 gramdan aşağı takı istemem mesela,kurallara bu yazılsın.
İş sahibi olsunlar diye okutursunuz, sonra gelir biri kendi başına okudu der. Ama haksız mı? Siz oğlunuz üniversiteye gittiğinde onunla aynı sırada oturmayacaksanız ben okuttum demeyinBen iki kere yaşayacağım bu duyguları bir degerçi büyük oğlan evlenmez muhtemelen, ama küçük şimdiden ben baba oldum diye geziyor evde . Anne Erva çok şirin değil mi diyor inşallah iş sahibi olsunlar diye okutuyoruz . Bu masraflara en baştan hiç bulaşmamayı düşünüyorum. Sonradan zaten beğenmiyorlar . Çocuğa da gelinin annesi bakar ki çevremde de öyle . Herkes annesine baktırıyor . Takı takıp hayırlı olsun der gelirim ben de
Ben yazlık şöyle küçük minnoş bir ev yapacağım arsa isterdim denize yakın ama orman manzaralı .Bu düğün kuralları nerede yazıyor yav?
Miktar falan da belirtmişler midir?
Ben 200 gramdan aşağı takı istemem mesela,kurallara bu yazılsın.
Düğünü kendiniz yapın yada ona vereceğiniz parayla balayına gidin evleniyorum demek ben aklı başında kendi ayaklarının üzerinde duran sorumluluk bilincinde bir bireyim demektir benim gözümde..Aileler bizleri okutmak ele güne muhtaç etmemek için ellerinden geleni yapmış zaten ustune de dükkan açmış daha ne olsun ki ayağınızı yorgana gore uzatmalısınız. Unutmayın parayı veren düdüğü çalar söz hakkı olur..şahsi düşüncem kiz tarafı şunları erkek tarafı bunları alır mantığı günümüze uygun degil eskiden herkes cifticymis ektiğini biçer satar kişi o parayla geçirirmiş bundan kaynaklı aileler alacakları bölüşür gençlere yardımcı olurmuş şimdi herkes kendi işinde gücünde zaten yaniMerhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Herkes düğün şartmı demiş ama düğün sürecinden bahsediliyor zaten. Eşyası evi takısı bunlar mecburi ve şu dönemlerde herşey tavan yaptı. Sadece düğün salonu gelinlikle bitmiyor işte.
Kimseye muhtaç olmasın , mutlu olsun oğlum da o birilerini hiç duymam . Gelini zaten 2-3 ayda bir laf olsun diye aramayı düşünüyorum. Oğlanları da öğlen aralarında vs ararım seslerini duyup kapatırım . Valla gelin tribi çekemem , zaten 2040 yılında emekli olacağım , o vakitten sonra da huzurlu bir kapanış yapıp ,bu dünyaya veda etmeyi düşünüyorum.İş sahibi olsunlar diye oturursunuz, sonra gelir biri kendi başına okudu der. Ama haksız mı? Siz oğlunuz üniversiteye gittiğinde onunla aynı sırada oturmayacaksanız ben okuttum demeyin
Öyle demeKimseye muhtaç olmasın , mutlu olsun oğlum da o birilerini hiç duymam . Gelini zaten 2-3 ayda bir laf olsun diye aramayı düşünüyorum. Oğlanları da öğlen aralarında vs ararım seslerini duyup kapatırım . Valla gelin tribi çekemem , zaten 2040 yılında emekli olacağım , o vakitten sonra da huzurlu bir kapanış yapıp ,bu dünyaya veda etmeyi düşünüyorum.
Onun devamı da var , arasan herşeye karışıyor - aramasan ilgisiz oluyorsun .Aile olmak ne kadar zor valla. Büyütüp okutuyorsun işini de kendi kurmuyor. İşini kuruyorsun bu seferde düğününü yapamıyor. Düğün yapsa evimi dizmiyor evi dizse bebeğe bakmıyor... İçim şişti.
Oğlanı tembihlemek lazım ya da iş yerinden sabit aramak lazım , haklısınız valla .Öyle deme
Sonra burada konu açıyorlar
"Kv eşimi hep öğlen arıyor. Hiç evdeyken aramıyor. Kesin benim hakkımda dolduruyor eşimi. Sizce napmalıyım?"
Bence ailenin kanınıda emin, derisinide yüzün, artık etinden sütünden yününden faydalanın. Adam baltaya sap olamamış ailesi dükkan açmış, daha da daha da daha da .. Ver ver ver
Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Ama işte kız alıyor erkek tarafı . Üstüne bir de para mı verecekler ?Diyelim ki dükkana ailesi 30 bin koydu. Sizin aileniz de önce size 30 binlik yatırım yapsın. Ondan sonra diğerlerine sıra gelir
Hangi dünyada yaşıyorsun? Sözlünün yaptığı şeyleri anormal görmen bana anormal geldi. Normal insanlar belli bir yaşa gelince işlerini kendi halleder. Adamlar iş yerine katkı yapmış. Onlara ne senin takacağın takılardan oturcağın eşyalardan göbek atacağın düğünden? Adam ben karşılıcam diyor daha ne istiyorsun? İlla sizden para çıkmasın her şeyi karşı tarafın karşılamasını mı? Niye ? Senin ailen ne yapıyor? Takılarını eşyalarını mobilyalarını aldı mı? Hep bana olmuyor bu işler helede görmemiş bir kızla evlenirsen işte böyle hayatının hatasını yaparsın çocuktada akıl yokNeden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?