Sözlüm ve ailesi

Peki, masrafları sözlünüzün karşılamasıyla, ailesinin karşılaması arasında ne fark var? Sonuçta alınacaklar alınacak, siz de evleneceksiniz. Mesela biz herşeyimizi kendimiz yaptık. Ailelerden tek kuruş destek almadık. Aileler çocuklarını büyütür okutur bir meslek sahibi yapıp hayata hazırlar. Sonrasında herkes kendi hayatını yaşamaya devam eder. Onlar da siznle geçireceği hayatın teminatı olarak işine destek veriyorlarmış. O işin ekmeğini siz yiyeceksiniz. Daha ne olsun.

Takıyı kendime harcamıyorum zaten. Evlendikten sonra herhangi bir zor durumda kenarda dursunlar diye var.
Şimdiden sözlünüzü sıkıştırmazsanız evlendikten sonra zor durumda kalırsa da başının çaresine bakabilir. Siz alın zor durumlar için o zaman takı. Madem bu kadar temkinlisiniz. Sizin aileniz taksın bolca. Farkeder mi?

Ne münasebet? Kız ailesi o, kız veriyor
Yatak odası takımı, ceyiz...yeter :))

Düğün bir günlük bir şey, ama dükkanın tutunabilmesi , iş yapması vs ömür boyu gerekli olacak . Açmakla bitmiyor iş .

Düğüne de destek olmayıversinler . Siz de bir iş bulun , siz de evinize katkıda bulunun . Ha çalışıyorsanız eğer eviniz için , yuvanız için destek olun . Takıda abartıya kaçmayın mesela . Altın varaklı bilmem ne marka eşya almayın , gidin düğün paketi alın , bilmem kaç kişilik yemek takımı yok gümüş çatal bıçak takımı almayın . Bakın eşyalar zamanla modası geçiyor,
Sevgiliniz anlayışlı , Kadir kıymet bilen biri ise zaten ilerde gönlünüzce alırsınız .
Erkek tarafı daha ne yapsın ? Ömür boyu geçineceğiniz iş yeri açıyor , yani size balık tutmayı öğretiyor . Bence yaptıkları çok kıymetli . Size göre bir değeri yoksa bilemiyorum.
Hele bir adam işini oturtsun , ondan sonra ben yaparım demiş . Sözüne sadık ise yapar bekleyin . Dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız . Ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demiş.
Siz daha sevgilisiniz . Belki bu sözlerinizden dolayı çocuk maddiyatçı olduğunuzu düşünecek .
Siz kendinize eşyalarla, takılarla bedel biçerseniz , o aile de sizden ödediği miktar kadarıyla hizmet bekler .

Bir bitemediniz yahu..bu somurge zihniyet koktu artik.Is yeri acilmis daha ne yapsinlar ..Kp evlenmiyor oglu evleniyor. Paralar gokten yagmiyor kazanmasi kolay mi.Adam calissin biriktirsin evlen..Sen ne yapicaksin ailen ne yapicak mesela

Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.

Takı mı mecburi? Peki.

Ben yazacaktım

Yazılmışı varmış

İş kurulmuş

İş oturacak gelir getirecek eşya vs alınacak

Aile zaten para ile işe destekse ev eşyası için ayrıca parayı nereden bulsunlar

Takı dediğiniz birer bilezik biriktirir takarlar da üstüne daha ne yapsınlar

Evet eşya pahalı kira vs de pahalı ama ayağınızı yorganınıza göre uzatacak ya da yorganı büyütmek için bekleyeceksiniz üçüncü bir ihtimal yok

Sevgili konu sahibi, mutlu olmak istiyorsan akrabaya kulak tika.
Mesela benim teyzem 'aaa ne ayıp, tabii ki takacaklar, şunu taksinlar,bunu yapsinlar' derse 'haklisin teyze,takarlar elbet. Bu arada sen ne takacaksın? Teyzemin sonuçta, bir burma yakisir' derdim :) genelde bu tarz cümleler kurarım çevreme, o yüzden kisme bana akıl da vermez, öneride de bulunmaz :)) herkese tavsiye ederim

Bir bitemediniz yahu..bu somurge zihniyet koktu artik.Is yeri acilmis daha ne yapsinlar ..Kp evlenmiyor oglu evleniyor. Paralar gokten yagmiyor kazanmasi kolay mi.Adam calissin biriktirsin evlen..Sen ne yapicaksin ailen ne yapicak mesela
Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)

E yani hic kiz tarafina yuklenir mi hersey bolunur iki tarafta oder ne demek sen yapicaksin dukkan onun senin deil yani sonucta e evlilikte yok suan sozleniceksiniz e ayrilirsaniz masraflarla sen bigulucaksn tek basina

Güzel taktikmiş valla

Sevgilinizin ailesine güvenerek mi düğün yapacaksınız?
Valla kendi düğün masrafını karşılayamayan, kaç yaşında insanlara yıkmaya çalışan sevgililer evlenmesin. Size yardım etmek zorunda değiller, sevgiliniz ne güzel ailesine sırtını dayatmaya çalışmıyor yaa ne güzel diyeceğinize garip buldum diyorsunuz.

Akrabalarınız kendi hayata bakış açılarıyla yorumluyorlar. Belki onlar kendi çocuklarının düğünlerinde ellerinden geleni yaptılar ve böyle olması gerektiğini düşünüyorlar. Burada sevgilinizin ben yapıcam yapılması gerekenleri demesi yeterli gerisini boşverin. Evet o aileler o evleri eşyaları diziyorlar o takıları sıra sıra diziyorlar. Sonra da size tapulu malları muamelesi yapmaya çalışıyorlar. Çünkü onlara göre sahip olduğunuz her şey onların sayesinde olmuş oluyor. Sizin eviniz hakkında sizden fazla söz sahibi olmaya başlıyorlar. İnanın aile de olsa bu böyle. Sonrasında alınanlara yapılanlara da lanet edecek hale geliyorsunuz. Bir de tabi sevgilinizin ailesinin gücü neye ne kadar yetiyor onu da bilemiyoruz. Ülkece zor zamanlardan geçiyoruz. İş kurmak kolay değil. Gerçekten yardımcı olacak güçleri de olmayabilir. Ki yardımcı olmamaları sizin için en hayırlısı. Zamanla anlarsınız ne demek istediğimi . Dilerim sizin için her şey dilediğiniz gibi olur

Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)
Onun yerine gerçek bir işte çalışıp asgari ücret + sigorta alsaniz bence daha hayırlı olur. Çünkü emeğiniz görülmeyecek, yarın bir gün 'ne yaptın ki?? ara sıra uğradın' diyebilme ihtimalleri çok yüksek. Bugüne kadar birinin dükkanına yardıma gidip de mutlu olanı görmedim. En basitinden dükkana eleman alsa maaş+sigorta yapacak,siz onca gittiğiniz,emek verdiğiniz halde elde var sıfır... Değer mi? Bence değmez.
Düğüne kadar bir markette çalış, paranı dolar yap kenara at, daha hayırlı olur bence. Onlar da başının çaresine baksınlar

Ben iki kere yaşayacağım bu duyguları bir de gerçi büyük oğlan evlenmez muhtemelen, ama küçük şimdiden ben baba oldum diye geziyor evde . Anne Erva çok şirin değil mi diyor inşallah iş sahibi olsunlar diye okutuyoruz . Bu masraflara en baştan hiç bulaşmamayı düşünüyorum. Sonradan zaten beğenmiyorlar . Çocuğa da gelinin annesi bakar ki çevremde de öyle . Herkes annesine baktırıyor . Takı takıp hayırlı olsun der gelirim ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…