Şimdiden sözlünüzü sıkıştırmazsanız evlendikten sonra zor durumda kalırsa da başının çaresine bakabilir. Siz alın zor durumlar için o zaman takı. Madem bu kadar temkinlisiniz. Sizin aileniz taksın bolca. Farkeder mi?Takıyı kendime harcamıyorum zaten. Evlendikten sonra herhangi bir zor durumda kenarda dursunlar diye var.
Ne münasebet? Kız ailesi o, kız veriyorŞimdiden sözlünüzü sıkıştırmazsanız evlendikten sonra zor durumda kalırsa da başının çaresine bakabilir. Siz alın zor durumlar için o zaman takı. Made bu kadar temkinlisiniz. Sizin aileniz taksın bolca. Fatkeder mi?
E sizin evlilik bile zor gibi takıları şimdi kullanın hiç almayın bir yerden rahat olunsun.Takıyı kendime harcamıyorum zaten. Evlendikten sonra herhangi bir zor durumda kenarda dursunlar diye var.
Dünya kadar malın olacağına derler...Ne münasebet? Kız ailesi o, kız veriyor
Yatak odası takımı, ceyiz...yeter :))
Neden bilip bilmeden genelleme yaparsınız anlamam. Sevgilim şuana kadar üniversite olsun askerlik olsun herşeyi kendi halletmiş. Yeri gelmiş evin temizliğine kadar yapmış. Ailesi ile gayet aram iyi. Sadece herşey sevgilime yüklenirse yapısından dolayı çok strese giriyor. Daha birçok ayrıntı var. Benimde stres olmam gayet Doğal. Bende biliyorum bunların kuruntu olduğunu ama bunu başkalarından duymak istiyor bazen insan. Bu kadar net ve sert olmanıza gerek yok.Ne zor Erkek ailesi olmak ya; doğur, büyüt, besle ,dersanelere gönder, şehir dışında okusun para gönder, donunce iş bulamasın harçlık ver, kaç yaşına gelip hala dikiş tutturamiyorsa sıfırdan iş kursun diye para ver, eşek kadar adam ama evlenecek diye düğün salonu parasını ver,sanki senle evlenecek gibi kızın takacgi yüzüğün parasını ver, evin mobilyalarını al, elin kızına takı al gelinlik al, doğsun sabah 6- akşam 8 çocuklarına bak.
Yine de adın 'kaynana' olsun, her yaptığın batsin...
Takı mı mecburi? Peki.
Sevgili konu sahibi, mutlu olmak istiyorsan akrabaya kulak tika.Dükkan zaten açıldı ve yerleştirildi. Ben ekstra çok gerekli olmayan durumlar var ve onlar şuan yapılmak zorunda olmadığı
Teşekkür ederim düzgünce açıkladığınuz için. Herkes çok sert eleştirmiş. Ama bende zaten nasıl düşünmem gerektiğini pek bilmediğim için konu açtım. Akrabalarım tam tersi düşündüğü ve sürekli konuştukları için bir insan olarak şu stresli dönemde ne doğru ne yanlış kafam karışıyor.
Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)Bir bitemediniz yahu..bu somurge zihniyet koktu artik.Is yeri acilmis daha ne yapsinlar ..Kp evlenmiyor oglu evleniyor. Paralar gokten yagmiyor kazanmasi kolay mi.Adam calissin biriktirsin evlen..Sen ne yapicaksin ailen ne yapicak mesela
E yani hic kiz tarafina yuklenir mi hersey bolunur iki tarafta oder ne demek sen yapicaksin dukkan onun senin deil yani sonucta e evlilikte yok suan sozleniceksiniz e ayrilirsaniz masraflarla sen bigulucaksn tek basinaMerhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Güzel taktikmiş vallaSevgili konu sahibi, mutlu olmak istiyorsan akrabaya kulak tika.
Mesela benim teyzem 'aaa ne ayıp, tabii ki takacaklar, şunu taksinlar,bunu yapsinlar' derse 'haklisin teyze,takarlar elbet. Bu arada sen ne takacaksın? Teyzemin sonuçta, bir burma yakisir' derdim :) genelde bu tarz cümleler kurarım çevreme, o yüzden kisme bana akıl da vermez, öneride de bulunmaz :)) herkese tavsiye ederim
Akrabalarınız kendi hayata bakış açılarıyla yorumluyorlar. Belki onlar kendi çocuklarının düğünlerinde ellerinden geleni yaptılar ve böyle olması gerektiğini düşünüyorlar. Burada sevgilinizin ben yapıcam yapılması gerekenleri demesi yeterli gerisini boşverin. Evet o aileler o evleri eşyaları diziyorlar o takıları sıra sıra diziyorlar. Sonra da size tapulu malları muamelesi yapmaya çalışıyorlar. Çünkü onlara göre sahip olduğunuz her şey onların sayesinde olmuş oluyor. Sizin eviniz hakkında sizden fazla söz sahibi olmaya başlıyorlar. İnanın aile de olsa bu böyle. Sonrasında alınanlara yapılanlara da lanet edecek hale geliyorsunuz. Bir de tabi sevgilinizin ailesinin gücü neye ne kadar yetiyor onu da bilemiyoruz. Ülkece zor zamanlardan geçiyoruz. İş kurmak kolay değil. Gerçekten yardımcı olacak güçleri de olmayabilir. Ki yardımcı olmamaları sizin için en hayırlısı. Zamanla anlarsınız ne demek istediğimiDükkan zaten açıldı ve yerleştirildi. Ben ekstra çok gerekli olmayan durumlar var ve onlar şuan yapılmak zorunda olmadığı
Teşekkür ederim düzgünce açıkladığınuz için. Herkes çok sert eleştirmiş. Ama bende zaten nasıl düşünmem gerektiğini pek bilmediğim için konu açtım. Akrabalarım tam tersi düşündüğü ve sürekli konuştukları için bir insan olarak şu stresli dönemde ne doğru ne yanlış kafam karışıyor.
Aman beni habersiz birakma..hani merak ederimYarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)
Bu düğün kuralları nerede yazıyor yav?Takı mı mecburi? Peki.
Onun yerine gerçek bir işte çalışıp asgari ücret + sigorta alsaniz bence daha hayırlı olur. Çünkü emeğiniz görülmeyecek, yarın bir gün 'ne yaptın ki?? ara sıra uğradın' diyebilme ihtimalleri çok yüksek. Bugüne kadar birinin dükkanına yardıma gidip de mutlu olanı görmedim. En basitinden dükkana eleman alsa maaş+sigorta yapacak,siz onca gittiğiniz,emek verdiğiniz halde elde var sıfır... Değer mi? Bence değmez.Yarı yarıya paylaşılacak herşey. Bende dükkana şu durumda eleman alıp ücret ödemesi diye yardıma gideceğim. Siz merak etmeyin :)
Ben iki kere yaşayacağım bu duyguları bir deNe zor Erkek ailesi olmak ya; doğur, büyüt, besle ,dersanelere gönder, şehir dışında okusun para gönder, donunce iş bulamasın harçlık ver, kaç yaşına gelip hala dikiş tutturamiyorsa sıfırdan iş kursun diye para ver, eşek kadar adam ama evlenecek diye düğün salonu parasını ver,sanki senle evlenecek gibi kızın takacgi yüzüğün parasını ver, evin mobilyalarını al, elin kızına takı al gelinlik al, doğsun sabah 6- akşam 8 çocuklarına bak.
Yine de adın 'kaynana' olsun, her yaptığın batsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?