sözlenmek

ailene rahat düğüne derneğe gidelim diye sizede laf gelmesin diye ismini koyalım diyoruz siz ne dersiniz falan de..
arkadaş kesinlikle çok haklı ama rahat edelim diye deme dikkat ediyoruz ama size laf gelirse üzülürüz falan gibisinden söyle
Ayrıca sözlüyken nişanlıyken gezmenin tadı çok başka düğüne bayrama gidip nabıcaksınız diyenlere çok şaşırdım şahsen ben yakın bi arkadaşımın düğününe beraber gitmek için nişan tarihimi öne çektim (ailemde orda olacağı için geldiğinde mutlaka fark ederlerdi uzaktan baksa bile annem radar gibidir) çokta güzel oldu dans ettim oynadım bol bol fotograf çektirdim hatta ben oynarken onu babama bıraktım

Canim soz nisan ve dugun tarihlerini yakin tut. Hepsi 1 yil icinde olsun.
Erkenden sozlenme aileler arasinda sıkıntı yasanir, akrabalar karisir yani herkese ilan edince bi iliski yasamak dahada zorlasir.

20 yaş.Bu ne acele

ben sevgiliyken nişanlımla zor görüşüyordum ama nişanlanırız rahat ederiz dedim şimdi daha zor görüşüyoruz

Bana şimdiden iş bulmuş demedim. Erkek arkadaşım sayesinde dedim. fellik fellik iş aramadı yani bana. Erken bitirene madalya takılmıyor tabi ancak 3 yılda bitirebileceğim bir bölüm bu yüzden benimde hayal ettiğim 3 yılda bitirmek..

Aynen bende böyle şeyler istiyorum. İkimizinde tanıdığı bi düğüne gidip yabancı gibi takılınca bi anlamı olmuyor düğünün bayramın

Maddi açıdan çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

İnsan rahat gezelim diye söz nişan yapar mı yahu?
23 yaşında evlendim. Keşke diyorum bir kaç sene erteleseydim. Söz olunca araya aileler girecek, bir öğrenci için gereksiz yere artacak olan sorumluluklar. Sadece okulunuza odaklanın bence. Okulu bitirin sonra nişan söz yaparsınız.

Ne farkeder?

Evlenmek marifet değil. Hazır işe konmak hiç marifet değil.

Sorun yoksa bize hangi kısmı danışıyosun?

Şimdi siz sözlüm olur koluna girer her yere giderim vs düşüncesindesiniz bu doğru

Sözlü olunca dıdısının dıdısı bize de gelin; ay bayramda gelin; iftara gelin vs diye çağırmaya başlayacak; onunkine gittik benimkine gittik derken günler saatler geçecek

Kv denden beklentiye gireceksin; sözlüye bayramda bilezik takılır; yok kurban gönderilir vs diye çevren konuşacak; biz koftiden söz yaptık rahat gezelim diye diyemeyeceksin ki

Kayınvaliden tatile gitmek isteyecek onun çevresi ay olur mu oğlun sözlü paranı harcama kenara koy diyecek vs.

Kendi ayaklarınız üzerinde durmadan evlilikle ilgili konu açmayın bence; bu arada kuzenim erkek arkadaşını şehir dışındaki düğünüme getirdi; sonra ondan ayrılıp başka biri ile evlendi. Sözlüsü olsa ne sevgilisi olsa ne bir şey değişir miydi sanmam

gerçekten anlamadığım için soruyorum herhangi bir eleştiri niyetim yok. başkasının düğününe sevdiğimiz insanla gitmek için artık bizim de mi sözlü/nişanlı olmamız gerekiyor? nasıl yani? adı konmamışsa arkadan akrabalar mı laf ediyor? arkadaşlar mı dedikodu yapıyor? bu sebeplerle evleniyoruz diye mi acaba bu kadar çok boşanıyoruz? babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?

Kiz yaşm kucuk mu diye sormamışki ben anlamiyorum neden herkes yasini elestiriyor. 18ini gecmis resit istedigi yasta evlenir bizi bağlamaz
Annene aç durumu once babana direk sen soyleme. Zaman yaklastiginda annen de babana soyler.

4 sayfa icerisinde sadece 2-3 kisi kizin sordugu soruya cevap vermis, oburleri tamamenn... neyse..

Valla aileler tanisiyor ve olayi benimsemislerse daha kolay aslinda..
Kv bi yuzuk taksak mi cocuklara diye anneni arayabilir..

sözlenmeye gerek yok bayramları da ayrı geçiriverin
sevgililik çok güzeldir..

geç kaldın geç .İlk geceden çocuk da yapın aşkınız şahlansın .

Kız etrefına bir bak evlenip de mutlu olan insan sayısına bir bak .Bu yaşlarda herkese hayat tozpembe .

geç kaldın geç .İlk geceden çocuk da yapın aşkınız şahlansın .

Kız etrefına bir bak evlenip de mutlu olan insan sayısına bir bak .Bu yaşlarda herkese hayat tozpembe .
İlk geceden çocuk yapıp yapmayacağımı size soracak değilim. Evlenipte mutlu olanda bir sürü insan var önemli olan kişilerde.

Aynen öyle sevgilimle istediğim zaman görüşemiyorum. Sevgilimin arkadaşının, kardeşinin veya benim arkadaşımın düğününe gitmek için sözlü olmamız şart.

Kiz yaşm kucuk mu diye sormamışki ben anlamiyorum neden herkes yasini elestiriyor. 18ini gecmis resit istedigi yasta evlenir bizi bağlamaz
Annene aç durumu once babana direk sen soyleme. Zaman yaklastiginda annen de babana soyler.
Teşekkür ederim ben hangi yaşta evlensem acaba diye sormamıştım çok sağolun :)

4 sayfa icerisinde sadece 2-3 kisi kizin sordugu soruya cevap vermis, oburleri tamamenn... neyse..

Valla aileler tanisiyor ve olayi benimsemislerse daha kolay aslinda..
Kv bi yuzuk taksak mi cocuklara diye anneni arayabilir..
Çok sağolunn :)

sözlenmeye gerek yok bayramları da ayrı geçiriverin
sevgililik çok güzeldir..
Sadece bayram değil olay haftada bi kere çıkabiliyorum akşamları çıkamıyorum.
Nerede benim terliğim..
Terliğe gerek yok. Ben kimseye hangi yaşta evleneyim gibi bir soru sormadım sadece sorduğum sorulara cevap verilirse sevinirim.

Sen simdi saniyorsun ki sozlenince her sey daha kolay olacak istedigin gibi disari cikabileceksin saniyorsun ama oyle olmuyor
Sozlunun yedi kat akrabasinin ettigi bir siradan laftan tut da sozlunun maasiyla ne yaptigina kadar incik cincik herseyin pisligi cikiyor hersey seni de ilgilendiriyor ve soylenen her laf yapilan her hareket sana batiyor
Biz evliler de bu yollardan gectik ondan sana dezavantajlarini anlatiyoruz
Evlilik dedigin her yasta olur hatta ne kadar gec olursa o kadar caninin istedigi gibi olur benden soylemesi
Ama cok istiyorsan sozlen de gor canim dunyanin gerceklerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…