sözlenmek

Sen simdi saniyorsun ki sozlenince her sey daha kolay olacak istedigin gibi disari cikabileceksin saniyorsun ama oyle olmuyor
Sozlunun yedi kat akrabasinin ettigi bir siradan laftan tut da sozlunun maasiyla ne yaptigina kadar incik cincik herseyin pisligi cikiyor hersey seni de ilgilendiriyor ve soylenen her laf yapilan her hareket sana batiyor
Biz evliler de bu yollardan gectik ondan sana dezavantajlarini anlatiyoruz
Evlilik dedigin her yasta olur hatta ne kadar gec olursa o kadar caninin istedigi gibi olur benden soylemesi
Ama cok istiyorsan sozlen de gor canim dunyanin gerceklerini
Tamam ablacım o kadar yazmışsın cok sağol da ben sana sözleneyim mi? demiyorum ki benim konularım niye sabote ediliyor bu kk kadınları tarafından. Ben sadece sözlenmek istediğimi nasıl söylerim diyorum hey yarabbim. Sorun yaşamayacağım diyen mi var demek ki sorun yaşamayı göze almışım.

Tamam ablacım o kadar yazmışsın cok sağol da ben sana sözleneyim mi? demiyorum ki benim konularım niye sabote ediliyor bu kk kadınları tarafından. Ben sadece sözlenmek istediğimi nasıl söylerim diyorum hey yarabbim. Sorun yaşamayacağım diyen mi var demek ki sorun yaşamayı göze almışım.
Sabote etmiyoruz acele ediyorsun diyoruz sadece
Sozlenmeyi istiyorsan biliyorsan bunu soylemeyi de bilirsin sanirim
Cikarsin ailenin karsisina dimdik dersin ki ben birini seviyorum anlastim ve sozlenmeyi dusunuyoruz siz ne dersiniz
Bu kadar basit
Yani anlamiyorum gercekten bunu soylemek zor mu senin icin?

Sabote etmiyoruz acele ediyorsun diyoruz sadece
Sozlenmeyi istiyorsan biliyorsan bunu soylemeyi de bilirsin sanirim
Cikarsin ailenin karsisina dimdik dersin ki ben birini seviyorum anlastim ve sozlenmeyi dusunuyoruz siz ne dersiniz
Bu kadar basit
Yani anlamiyorum gercekten bunu soylemek zor mu senin icin?
Söylemek zor değil sadece ne diyeceğim nasıl başlayacağım bilmiyorum

aileler bilince işin rengi değişiyor ..
evet sözlenelim nişanlanım herkesler bilsin yeaaa .. ben her yere beraber gitmek istiyorum yhaaaa gibi isteklere bende sahiptim..

noldu ? nişanlandım..
mutlu muyum ? hee evet çok şükür..

ama şimdiki aklım olsa bu kadar uzun nişanlı durmazdım..
bir işe kalkışınca insan devamını istiyor, beklentiler artıyor..

emin ol o istediğin özendiğin ortamlara beraber girmek de bir süre sonra sana yetmez hala gelecek..
günün sonunda ayrı evlere ayrı yataklara girmek istemeyeceksin.

evet ailen birisi olduğunu bilebilir bu normal, ancak benden tavsiye sadece sevgili olarak bilsinler..
işleri düğüne yakın bir zaman kala resmiyete dökün..
stresiniz sıkıntınız derdiniz olmaz.. ohh evlendik artık kafamız rahat der önünüze bakarsınız..
öbür türlü, evet sıkıntı var, evet evleneceğiz, evet ama ne zaman ? offf daha çok var diye o sıkıntılara dertlere odaklanıp , düşünmekten insan kendi kendine zarar veriyor..

hevesini kırmak gibi olmasın da her şey o kadar pembe olmuyor.
özlemin şimdikinde beş misli fazla hal alıyor, ne tamamen birbirinize ait oluyorsunuz ne de bağımsız..
bir başka aile daha hayatına dahil oluyor, aramanı sormanı, gitmeni gelmeni bekliyorlar istiyorlar..
beklentiler artıyor, görevler sorumluluklar...
varsın düğüne yakın olsun, bir çırpıda göz açıp kapayıncaya kadar bitsin.. kendi telaşından başka şeylerle uğraşmamış olursun..

ilerde ayrılmak istersen aileler karışınca zor oluyor hatta olmuyor sözlenmek de bir bakıma evlenmek gibi . soruna gelicek olursam önce annene aç konuyu o da babana uygun bir zamanda söyler babanın düşüncesini sana iletir arada sözcülk yapar ben sözlü değilim ama benim öyle oldu 6 yıldır beraberiz senin gibi değil de okuldan sonra olur diye bekledim ama şimdiki aklım olsa o zaman yapardımm sözü çünkü uzattıkça araya sogukluk giriyor kafası karışıyor insanın işin ciddiye dökülmesi daha mantıklı

KK'da 25ten önce evlenme planı yapan insanlara karşı bir antipatiklik var.
Sen 29 yaşında ol, 3 aydır tanıştığım insanla söz yapacağım aileme nasıl söylesem diye sor, KKda öneriler yağar ama yaş 25'in altında olduğunda büyük sıkıntı, laf sokmalar bilmem neler.

Millet birbirini iyice tanımadan nişanlanıyor sonra da nişanla sözle düğünün arası çok uzun oldu da o yüzden bozuldu diyor. Arkadaş ne alakası var ya? Sen 3 ay tanıdığın adamla söz yap, söz yaptıktan sonra farklı huylarını gör, ayrıl. Ama yaşın 25 üstüyse problem yok. 25 yaşın altındaysan yaşın küçükmüş düşünememişsin erken karar vermişsinler başlar hemen.

Birbirini seven, tanıyan ve gerçekten güvenen iki insanın en doğal hakkıdır nişan yapmak söz yapmak. Ayrıca kız hemen evlenelim de dememiş. Bu ne şiddet ne celal anlam veremiyorum.

Canım yaşın hiç de erken değil, sen bu adamı tanıyosan istersen 10 yıl sözlü gez bir şey değişmez. Sözde de sevgililikte de birşey değişmiyor, ablamdan biliyorum. Ablam da 22 yaşında sözlendi, 3 yıldır sözlüler bu sene evleniyorlar. Yani uzun kısa farketmiyor, iş karşındaki insanı tanımakta bitiyor.

Kesin sözlenmeye karar verdiyseniz önce annene açıkla. Zaten biliyorlarmış. Anne böyle böyle x kişiyi zaten biliyorsun, ben de iyice tanıdığımı düşünüyorum. Birlikte gelecek hakkında birçok plan yaptık (planlarını anlat) biz artık işi ciddileştirmek istiyoruz senin düşüncen bu konuda ne olur? Hem size de laf söz gelmesin istiyoruz de. Onların düşüncelerini öğren. Eminim annen de babana konuyu açacak sana geri dönüş yapacaktır. :KK19:

KK'da 25ten önce evlenme planı yapan insanlara karşı bir antipatiklik var.
Sen 29 yaşında ol, 3 aydır tanıştığım insanla söz yapacağım aileme nasıl söylesem diye sor, KKda öneriler yağar ama yaş 25'in altında olduğunda büyük sıkıntı, laf sokmalar bilmem neler.

Millet birbirini iyice tanımadan nişanlanıyor sonra da nişanla sözle düğünün arası çok uzun oldu da o yüzden bozuldu diyor. Arkadaş ne alakası var ya? Sen 3 ay tanıdığın adamla söz yap, söz yaptıktan sonra farklı huylarını gör, ayrıl. Ama yaşın 25 üstüyse problem yok. 25 yaşın altındaysan yaşın küçükmüş düşünememişsin erken karar vermişsinler başlar hemen.

Birbirini seven, tanıyan ve gerçekten güvenen iki insanın en doğal hakkıdır nişan yapmak söz yapmak. Ayrıca kız hemen evlenelim de dememiş. Bu ne şiddet ne celal anlam veremiyorum.

Canım yaşın hiç de erken değil, sen bu adamı tanıyosan istersen 10 yıl sözlü gez bir şey değişmez. Sözde de sevgililikte de birşey değişmiyor, ablamdan biliyorum. Ablam da 22 yaşında sözlendi, 3 yıldır sözlüler bu sene evleniyorlar. Yani uzun kısa farketmiyor, iş karşındaki insanı tanımakta bitiyor.

Kesin sözlenmeye karar verdiyseniz önce annene açıkla. Zaten biliyorlarmış. Anne böyle böyle x kişiyi zaten biliyorsun, ben de iyice tanıdığımı düşünüyorum. Birlikte gelecek hakkında birçok plan yaptık (planlarını anlat) biz artık işi ciddileştirmek istiyoruz senin düşüncen bu konuda ne olur? Hem size de laf söz gelmesin istiyoruz de. Onların düşüncelerini öğren. Eminim annen de babana konuyu açacak sana geri dönüş yapacaktır. :KK19:
Çok teşekkür ederimm zamanı gelince aynen öyyle diyeceğim :) Beni anlayan nadir kişilerdensiniz :KK68:

herkes istediği gibi yaşar insanlar tercihlerini istediği yönde yapar sonucunda mutlu ya da mutsuz olması da kendini ilgilendirir.ne yazarsak yazalım bu 25den hatta bırakın 25i 20yaşından önce evlenenlerin, evleneceklerin sayısını değiştirmez ki. aman geç kaldın tarzı cümlelerin sırf yorum olsun diye yapıldığını düşünüyorum

konu sahibi aileniz bir sevgiliniz olduğunu bildiğine göre söz meselesinde pek sorun olacağını sanmıyorum

2. sayfadan sonra yazılanları okumadım bile. herkes ters şeyler yazmış.

ben ve eşimin arasında da 7 yaş var. 22 yaşındayım, 29 yaşında. 1 senelik de evliyiz.

evlenmeyi istiyorsunuz belli ki. okul oku acelen ne diyorlar ama okulunu evliyken de okursun. erkek tarafının da yaşı gelmiş. eşin iş ayarlamış, elinde bir bilezik oldu. artık rahat rahat kpssye hazırlanabilirsin.

bence aileni karşına al. annem, babam; biz bunun adı konulsun istiyoruz. daha düğün için vakit var ama ele güne sizi rezil etmek istemiyoruz. ......'nin kızı erkeklerle geziyor desinler istemiyorum. hem söz ile düğün arasında çok zaman olacağı için aileler birbirlerini rahatça tanıyabilirler. (söz+düğün paket olunca alışveriş sırasında acccaayip kavga gürültü oluyor, insanlar birbirlerinin cimri ya da zevksiz olduğunu zannediyorlar) hem eğer anlaşamazsak, bu iş olmazsa söz attı derler, onla bunla gezdi demezler; hem de anlaşamayacaksak 3 sene sonraki sözde de anlaşamayacağız. söz düğün arasında ne yaşanacaksa o zaman da bu zaman da yaşanacak. söz atılırsa dul sayılmazsın ama alelacele evlenip ayrılırsan dulsun.

Şimdi siz sözlüm olur koluna girer her yere giderim vs düşüncesindesiniz bu doğru

Sözlü olunca dıdısının dıdısı bize de gelin; ay bayramda gelin; iftara gelin vs diye çağırmaya başlayacak; onunkine gittik benimkine gittik derken günler saatler geçecek

Kv denden beklentiye gireceksin; sözlüye bayramda bilezik takılır; yok kurban gönderilir vs diye çevren konuşacak; biz koftiden söz yaptık rahat gezelim diye diyemeyeceksin ki

Kayınvaliden tatile gitmek isteyecek onun çevresi ay olur mu oğlun sözlü paranı harcama kenara koy diyecek vs.

Kendi ayaklarınız üzerinde durmadan evlilikle ilgili konu açmayın bence; bu arada kuzenim erkek arkadaşını şehir dışındaki düğünüme getirdi; sonra ondan ayrılıp başka biri ile evlendi. Sözlüsü olsa ne sevgilisi olsa ne bir şey değişir miydi sanmam
doğru, öyle oluyor o_O

yaşın vs şeyler beni ilgilendirmiyor
madem istiyorsun
önce annene çıtlat
artık sevgilim resmiyet istiyorsun
sen ne dersin vs gibisinden agzını ara bakalım

X