KK'da 25ten önce evlenme planı yapan insanlara karşı bir antipatiklik var.
Sen 29 yaşında ol, 3 aydır tanıştığım insanla söz yapacağım aileme nasıl söylesem diye sor, KKda öneriler yağar ama yaş 25'in altında olduğunda büyük sıkıntı, laf sokmalar bilmem neler.
Millet birbirini iyice tanımadan nişanlanıyor sonra da nişanla sözle düğünün arası çok uzun oldu da o yüzden bozuldu diyor. Arkadaş ne alakası var ya? Sen 3 ay tanıdığın adamla söz yap, söz yaptıktan sonra farklı huylarını gör, ayrıl. Ama yaşın 25 üstüyse problem yok. 25 yaşın altındaysan yaşın küçükmüş düşünememişsin erken karar vermişsinler başlar hemen.
Birbirini seven, tanıyan ve gerçekten güvenen iki insanın en doğal hakkıdır nişan yapmak söz yapmak. Ayrıca kız hemen evlenelim de dememiş. Bu ne şiddet ne celal anlam veremiyorum.
Canım yaşın hiç de erken değil, sen bu adamı tanıyosan istersen 10 yıl sözlü gez bir şey değişmez. Sözde de sevgililikte de birşey değişmiyor, ablamdan biliyorum. Ablam da 22 yaşında sözlendi, 3 yıldır sözlüler bu sene evleniyorlar. Yani uzun kısa farketmiyor, iş karşındaki insanı tanımakta bitiyor.
Kesin sözlenmeye karar verdiyseniz önce annene açıkla. Zaten biliyorlarmış. Anne böyle böyle x kişiyi zaten biliyorsun, ben de iyice tanıdığımı düşünüyorum. Birlikte gelecek hakkında birçok plan yaptık (planlarını anlat) biz artık işi ciddileştirmek istiyoruz senin düşüncen bu konuda ne olur? Hem size de laf söz gelmesin istiyoruz de. Onların düşüncelerini öğren. Eminim annen de babana konuyu açacak sana geri dönüş yapacaktır.