Bizde olmadı ama
sanırım söz ya da nişan bohçasına koymanız gerekiyor
aynı sorun bende de var.üstelik pazar sözüm var.:Smendil sevgilimin ailesinde adetmiş ama bizde yok..cevapları bnde merakla bekliyorum..
kız isteme-nişan,vb adetlerden hiç anlamam bana kalsa yine boş boş bakınacaktım... istemeye gelineceği gün yengem hani portakallar şerbet yapıcaz diye tutturdu, marketten alalım dediysem de ikna edemedim,o telaşta oturduk şerbet yaptık bu birinci eziyetti,
gelelim sizin sorunuzun cevabına; bohçayı naptınız dedi komşulardan biri ordan,(mahalle bizim evde tabi bu arada), haydaaa ne bohçası derken durum anlaşıldı mendil verilirmiş damada yada küçük bir bohça yapılırmış... biri sabunlar,süsler,lavantalı keseler buldu geldi, halam arandı apar topar bildiğiniz seferberlik yani, siparişler verildi iç çamaşırları, çoraplar,mendil,birde ipek bohça,evet bildiğiniz ipek bohça aranmış çarşı pazar,(gitti paracıklarım adam ne yapsın ipek bohçayı deliriyorum,alt tarafı istemeye gelecekler 20 yaşında mıyım ben, istemesi böyle olursa düğünde ne yapıcaksınız, gerek yok diye, tabi beni dinleyen yok).... ben bunları nişan tepsisi adı altında olur diye biliyordum ama öyle değilmiş, söz bohçası dedikleri buymuş... normalde kayınvalide-görümce-yenge-hala,vb erkek tarafına da verilirmiş,ama biz sadece nişanlım için yaptık... isteme akşamının sonunda onlar giderlerken ben bohçayı nişanlıma verdim, kayınvalidem hayatta olmadığı için,bizimkiler nişanlıma vermemi uygun buldular...
kardeşimin nişanında(isteme-söz-nişan bir arada oldu) bayanlara eşarp,erkeklere havlu dağıtıldı, kardeşime de gümüş tepsi içinde mendil,çamaşır,çorap falan verildi... o da çok hoş bir ayrıntıydı bence...
bu konuda akıl verir oldum ya, tamamım bennişanı daha sonra yapacaksınız sanırım... bu eğer sadece isteme ve söz ise, bence şu söz çikolatası gelen alman gümüşü tabir edilen tepsiler var ya, onların en miniğinden al bir tane,içine mendili hoş bir şekil vererek, kurdela ile süsleyerek mesela koy, sağına soluna süs sabunlar, lavanta poşetleri de koyabilirsin, onu tülle sar öyle ver....
bir diğer seçenek, minik bir söz bohçası hazırla, çorap,çamaşır, mendil, havlu ve yine ufak tefek süsler koyabilirsin...
aklıma bir şey daha geldi hayırdır inşallah
şeffaf tül gibimsi hediye torbaları var ya ağzı ipli (nasıl tasvir yarabbim)
onlardan 5-10 tane alsan, gelenlere de minik minik birşeyler koysan içine harika olur... (şal,eşarp,el havlusu,vb) böyle yaparsan müstakbel nişanlının da mendilini o hediye torbasına koyup verebilirsin,böylece endişe ettiğin gibi sade olmaz...
eee süper sen hediyelik yapmışsın zaten canım, sade olur mu diye düşünme o zaman,sözlüne de o anlatamadığım ama senin anladığın torbaya mendili koy yanına da iki tane kalpli sabun koy tutuştur eline giderlerken tamam işte...(ne sabun takıntım varmış benim de,bu arada nişanlım rinit alerjik ben bohçaya sabun tozlu poşet koydum,eve gidince koklamış,yazık oldu adama)
madem nişan tepsisi yapacaksınız, masraf olmasın hem iki kez... çamaşır,çorap diyoruz basit geliyor ama,mahçup olmayalım, beğensin diye gidip markalı ürünler alıyoruz bu defa,bu da masraf demek tabi.
ben nişan tepsisi yapmadım, kayınvalidem olmayınca bu işlerden anlayanda yok onlarda, gerek görmedik...
Allah tamamına erdirsin güzelim,her şey gönlünce olsun, akıl alma konusunda benim gibi acemiye denk gelmesen iyiydi ama,şans artık:26:
fotoğrafları merakla bekliyorum
yardımım olduysa ne mutlu bana
nişanlıyım ve Allah'ım nasip ederse bekarlıkta son 20 günüm, yaza da düğün inşallah...
sana da sonsuz mutluluklar, keyfini çıkar her anın çok keyifli şeyler çünkü bunlar...
veee uyku geliiir, iyi gecelerrr
Eki Görüntüle 615705 Eki Görüntüle 615706
öncelikle hayırlı olsun bende kütahyalıyım bizdede olur bu adet.ben mendili işletip deveyisarı telli tüllerle bağlayıp vermiştim..ve bizde dünürlüğe kaç kişi geldiyse onlara tepsi veya ben küçük sandık almıştım onda süsleyip verilir..kuzeniminkinide beyaz mendillere kese diktirmişler baş harflerinide siyahla işletmişler öyle verdiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?