Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar cenaze nedeniyle sözüm ertelendi pazar olcaktı ama kısmethaftaya kaldı artık..o kadar mutsuzum ki.insan hayaller kurarken ani bir haberle herşey değişiyor.hakkımızda hayırlısı olsun..herkese mutluluklar:::
ilk kez duydum bizde mendil olayı yok, görümcen veya eltin varmı samimiyetin varsa onlara danışabilirsin.
sağol zipircik dediğin gibi hakkımızda hayırlısı olsun..her şerde bi hayır vardır..eee hazırlıklar nasıl gidiyooo.ben çok heycanlıyım..bu heycan beni mahfedio
vay arkadaş herkes ben gibi :) teşekkür ederim yine de duyduklarınızı, bildiklerinizi paylaştığınız için :) ama bana bizzat mendil vermiş dağıtmış biri lazım :))
Aydında yaşıyorum ben benim en yakın arkadaşım istendi, istendiği akşam verildikten sonra kız tarafı oğlan tarafına mendil dağıttı,yazma dağıttı. Onlar arabalara bağlanır. O mendil sözlendiniz anlamına gelir.Eskiden kızlar için öyle denirdi, mendili verildi, yani sözü kesildi.Bazı yörelerde var hala.
arabalara mı bağlanır? gelin alma da mı bağlanıyor? :) ben öyle herkese dağıtmayacağım ya sadece 1 tane vericem artık damada mı verilir kayınvalideye mi bilmiyorum :)
Evet arabalara bağlanır, kız istenir eğer verilirse giderken oğlan tarafı camlara bağlarlar ki herkes görsün kız verildi, hem kız tarafının etrafı hemde oğlan tarafının etrafı, komşular vs. dönüşte kızı almışlarda gelmişler desinler diye. Bu burdaki adet benim bildiğim, ama sen uymayada bilirsin sadece damada da verebilirsin belkide bilemiyorum. Bildiğim şey, kız veridiği gece oğlan tarafına mendil ve yazma dağıtıldığı..
çok iyiymiş ya çok hoşuma gitti sizin adet :) ama dediğim gibi burda olmaz o mendil vermeyi bile kimse bilmiyo ben sadece jest olsun, hatıra kalsın diye yapıyorum :) öyle verecektim sevdiceğim biliyomuş bişeyler anlattı sunumu hakkında ama ne zaman vereceğimi sormamışım
Bu adet sadece burayamı özgü bilmiyorum ama genelde hep öyle olur diye biliyordum bugüne kadar, Aydınlı değilim ama bu adet benimde çok hoşuma gitmiştir hep. :) Ama sizin orda yaygın değilse, sen sadece sevgiline verebilirsin. Ne zaman verebilirsin diye soruyorsan, o gece çekip kenarı güzel bir sunumla verebilirsin belkide, ilk aklıma gelen bu oldu.
erkek tarafı için çok hoş bi adet bayıldım valla söyle kardeşime o taraflardan kız alsak da yapsak :))
bende dediğin gibi mendile bi kılıf yaptım, söz akşamı sevgilime öyle vericektim snra bide kılıfıyla sabun ekledim yanına, tülle süsleyp ikisni vericektim. beyefendi kendileri sordu bişey vericekmisin bana diye mendil vericem diince anlattı. tek mendil vermezsn herhalde diyo dedim ne bileym ne vercem bizde hiç bişey verilmez gümüş bi tepsiye falan koy mendili sabunu süsle püsle öyle verirsin dedi. bugün gittim gondolla 2 çorap aldım. beyefendi beğenmiyo bide tepsi al tepsiye gondolu koy gondola da mendili yaydır üzerine çorapları sabunu koy diyo
Oy oy oy maşallah nelerde biliyormuş damat bey :) Vallahi ben bile bilmiyordum ama demek ki adetleri öyle onların, sen onun dediklerini yap madem güzelce, madem adetleri böyleymiş herkesin içinde takdim edersin, ayıp kaçmaz çünkü normali bu anlaşılan, bu kadar dikkatlice anlattığına göre sana. Senden benden meraklı erkekler bu konularda baksana :)
maşallahı vardır yaptığı işi dikkatli yapar bide öyle gösterişli şeyleri falan sever ben söz yastığımı yaparken onunda fikrini aldım hangisini yapayım diye gitti eenn kokoşunu beğendi yapıcam artık süsleyip püslücem ama tekrardan tepsi almam herhalde bizde öyle bi adet olmayınca annemlerde yadırgıyolar nelerde varmış diye
Gösterişi seven koca iyidir bence, o zamanla sönerse en azından sana faydası kalır o oran sana yeter :) Yani tabi gondol aldıysan tepsye gerek yok, o biraz dediğin gibi abartı olacaktır, birde şu var erkek tarafı yapmıyor ki bunu, senin içinden mendil vermek gelmiş, güzelce bir sunumla verebilirdin, bizde böyleder çıkardın hiç olmadı. Yani oğlan tarafının seni yadırgamasına gerek yok şu durumda çünkü adetler farklı,hakları yok. Sen sormuşsun sevgiline ki sormyabilirdin ama sormuş fikir almak istemişsin oda kendi adetlerini söylemiş buna uymak zorunda da asla değilsin, madem uyayım demişsin sadece gondol yeterlidir, annen haklı, biraz onların adeti birazda sizinkisi olsun.
aynen öyle gösteriş sevmesi iyi oldu aslında kendime çeki düzen verdim biraz da olsa :) hep böyle spor giyinen biriydim o bana aldığı zaman daha süslü püslü şeyler alırdı bende hep spor giyinirdim artık yavaştan yavaştan bana da aşıladı o süslülüğünü bide gelin olucam havası var ya artık etekler topuklular falan meydana çıkmaya başladı korkuyorum kokoş olucam diye dediğin gibi gondol yeticek artık. tepsi almicam :) almicam dedim niye dedi bana kırgındı daha fazla kırlmasın dye param kalmadı alamam dedim hesap numarnı ver atayım dedi uyuz dalga geçer gibi ama umrumda olmaz ben yapacağımı yaptım bide hediyelik yaptım sözden snra dağıtıcam bizde böyle bi adette yok, annem ne meraklıymış dicekler dedi haklı da ama heves ettim yaptım içimde kalamazdı
Güzelmiş bazıları tam tersi abartmana gerek yok der çıkışır birde, seninki şıkır şıkır istiyor seni bak çok hoş :) Düşünmesi seni güzel evet, maddi açıdan kendince destek olmak istemiş ama bukadar zorlamasına gerek yok, yani söz,nişan,kına bizim sonuçta, dua etsin bizde öyle adet yok diyip kesitirp atmamışsın sen. Kırılmasın bence gerek yok, bukadarı yeterli. Magnetlere gelirsek onda benimde hevesim var nişanda düşünüyorum :) eğer nişanı evde yapıcaksan bırak şimdi nişanda yap derim, nişana daha hoş olur, nişan hediyesi daha anlamalı saklanır, söz nişana göre birazdaha gayri ciddiya hani bazıları göre annen evet haklı gibi, söz için fazla abartılı olabilir ama nişana yakışır bak :) ama sen heves ettim diyorsun yaptın diyorsun, ne diyelim hayırlısı olsun :)
dimi bence de boşuna kırılmasın bilmediğim halde o kadar yapmışım bide mendili de elimde yaptım, mendilin dışına saracağım kılıfı da (mendil gibi gerçi oda) elimde yaptım, şükretsin
aslında bende sözde gereksiz buluyodum ama biz uzaktan akrabayız ve nişanı yaza doğru yapalım diyoruz eğer yazın yaparsak bütün sülale orda olur ve ben magnetlerimi de kendim yaptım 100 kadarı çok uzun sürdü yapması o kadar kalabalığa yetiştirmek çok zor olur. bide biliyosun millet böyle şeyleri 2şer 3er almak istiyo o sebeple sözde dağıtmak en iyisi diye düşündüm hem benim içimde kalmamış olucak hemde çok yorulmamış olucam :) yani nişana göre daha az yorulmuş oldum
Durum buysa canım o halde evet yapman iyi olur sen şimdiden 100 tane yapmışsın, ben az birşey sanıyordum ve evet millet bir değil 5 alır herzaman :) madem nişan yazın ve kalabalık olucak sen içinde kalmadan yap o halde, normal şartlarda nişanda olması daha hoş olur sanki ama senin durum farklııymış canım Damat beyi düğünde görmeli, bakalım o zamanda bukadar mükemmeliyetçi özelliğini gösterebilicekmi