- 30 Mart 2016
- 380
- 613
- 53
- 39
- Konu Sahibi olive_bluto
-
İnan bana eşinle paylaştıkça daha beter olur çünkü elinden birşey gelmez büyük ihtimalle çok iyi niyetlisin sabırlısın umarım mutlu olursun gerçekten pasif sabırlı biri değilsen böyle insanlarla anlaşman çok zor...Sevgilibanabenigeriver büyüklerimizin tecrübelerini bizimle paylaşmasına saygısızlık eden bir insan değilim inan ki. Geçtiğimiz gün bir teyzemiz geldi kızım ben sana ben bunu nasıl yapıyorum diye söyleyeyim sen ister yap ister yapma diyerek bana bir kaç fikir verdi çok mutlu oldum. Ama kayınvalidem tarafından bana söylenenler böyle bir üslupla söylenmiyor. "Yap,yapma!" Şeklinde komut gibi söylüyor.
Hakkını teslim ettim her mesajımda iyi bir insan ama bu huyu beni baya bi sıkıntıya sokuyor. Burada bir sürü tecrübeli ve bilgi sahibi kk üyesi bana yöntemler söylediler. Uygulamaya çalışacağım. Sevgi dolu bir mesafeyle işi halletmeye çalışacağım ve başa çıkamayınca da eşimle paylaşacağım. Bakalım neler olacak. Balalım başka nasıl fikirler gelecek :)
altın vs konularında hiçbir fikrim yok maalesef o düğün işlerinde aşırı cahilim bir şey diyemeyeceğim.
ama kadının konuşmaları bana çok irrite edici gelmedi. mesela benim kendi annem de "yassy bu halıyı burdan kaldır, yüzüne ne sürdün kıpkırmızı olmuş bir daha sürme, o ayakkabı olmamış yassy onu bir daha elbisenin altına giyme" gibi çok fazla şey söyler. he ben takar mıyım? yoo. çünkü doğal hali bu bana özel değil o herkese öyle, değiştiremem yani. sizin kayınvalidede de öyle bir şey sezdim ben, sanki size gıcıklığına değil de kadının huyu bu yani dili durmuyor. kırıcı olup hakarete varmıyorsa takmayın derim, birlikte yaşamıyorsunuz sonuçta.
Yavaş yavaş adım adım mesafe koymalısınız. Sinir olarak vakit geçmez. Çünkü alışması ve sizin biseylere tepki verdiğinizi anlaması zaman alacaktır. Malesef hepimiz yaşıyoruz bunları. Ben soğuk mesafeli asosyal olmayı yani öyle tanımlanmayi göze alarak en başta kimseyle özel ilişki kurmadim. Ben bu ilişkileri şöyle tanımlıyorum bu bir güç hiyerarşisi. Kim kimden hangi konuda güçlüyse onu göstermeye çalışıyor. Mesela bulaşıkları nasıl Sözmen gerektiğini senden iyi bildiğini düşündüğü için yaşının verdiği kidemle tatmin olmaya çalışıyor gibi. Kendini gerçekleştirmiş baskın kadınlara dikkat edin kayinvalideleri daha az karışır. Ama bu birden bire olmaz. Tavsiyem sizden büyüklerin size saygı duyması ve karışmaması için en büyük silah bilgi sizde zamanla her konuda artan kıdeminizle hem evlilikte hemde diğer alanlarda güç gösterisi yapmadan kendinizi ifade etmeniz. Emin olun zamanla saygı duymaya başlıyorlar. Anlaşılır olması için bir örnek verelim sizden büyük birisi anne baba kayınvalide komşu herkimse dedi ki mesela emzirirken hamile kalırsam öncekini sütten kes. Sizde net bir ifade ile hayır bu yanlış bir bilgi uzmanlar bunun doğru olmadığını beslenmeye dikkat ederek emzirmeye devam edilebileceğini söylüyor. Bı sure sonra sizin daha iyi bildiğinizi kabullenerek susmaya başlıyorlar. biz daha iyi internet kullanıyoruz bilgiye çabuk uulaşıyoruz. Kendinize yatırım yapın bu sure sonra meyvesini toplama baslarsiniz
Pasif değilim.Sabrı da yeni yeni öğreniyorum. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Paylaşırken suçlayınca kesinlikle ters tepiyor inşallah biraz politik olmayı öğrenirim de çözerimİnan bana eşinle paylaştıkça daha beter olur çünkü elinden birşey gelmez büyük ihtimalle çok iyi niyetlisin sabırlısın umarım mutlu olursun gerçekten pasif sabırlı biri değilsen böyle insanlarla anlaşman çok zor...
Önemli değil zamanla uzaklaşıyorlar eşinizle araniz iyiyse asla başkalarını kafaniza takmayı..Ne kadar güzel tespitler ve ne kadar güzel bir yorum. Harikasınız. Henüz ilişkimiz çok oturmadığı için kayınvalidemle bildiğim şeyleri dahi sakince dinledim,bazen açıklama yaptım neden öyle olduğunu ama o sanki o açıklamayı yapmamışım gibi davrandı bazen. Biraz bilgiyle tatmin olmanın işin içinde olduğunu şimdi ve sayenizde farkettim. Çok teşekkürler
Önemli değil zamanla uzaklaşıyorlar eşinizle araniz iyiyse asla başkalarını kafaniza takmayı..
Belli bir yaşın üzerinde insanlarda özellikle kadınlarda yasanmisligin verdiği deneyime bakarak sürekli bir konuda yorum yapma ihtiyacı oluşuyor. Tabiki olgunlaşmış bireyler tam tersine bı sure sonra az konuşup daha çok dinleyen herşeye karışmayan yapıya bürünüyorlar. Ama bunların sayısı çok az. Kendini gerceklestiremeyenler ki bunlar işte bizim karşılaştığımız bazı kayınvalideler gibi bu budur diye her konuda yorum yapıyorlar. Altta yatan duygu yu ben size söyleyeyim. Kibir... Bu yasa geldim tabiki biseyler hakkında varligimi gostermem lazım diye bilinç altı bir düşünce onları yönetiyor. Bizide rahatsız eden şey ne biliyomusunuz. Yine söyleyim malesef bizimkide kibir... Bulaşıcı bile nasıl yerleştirme eğimi söyleyen biri var ne munasemün sanki ben bilmiyorum. Buda bilinç altı düşünce ve oluşan duygu da şu huzursuzluk stres öfke. Sonra akşam en kolay kendini ifade etme yolu kocayla kavga. Eee tabi napcaz birine bu öfkeyi aktarmak lazim. İşte burada neden bunları hissettiğini cozemeyen bu kısır döngüden kaybolup boşanmaya kadar giden iletişim sorunları ve huzursuzluk içinde yaşayıp duruyor. Ben sorunlarımi böyle çözüyorum önce ne hissettigimi tanımlıyorum kıskançlık kibir öfke ne varsa onun sağlıksız bir duygu olduğunu anladığımda önce dusuncemi sonrada davranışını değiştiriyorum. Bunu çözerken de bol bol okuyorum. Örneğin bana dini kitaplar çok iyi geliyor kibir neden hissedilir nasıl çözülür falan. Zaten bilgim arttıkça da sakinlesiyorum aynı davranışla bir daha karşılaşınca direk aklıma geliyor önce kendi duygumu bastırıp sonra karşındakinin kibrini bastırmak için gereken cevabı ölçüsüyle veriyorum. Akşam kocamada bişey kalmıyor bu şekilde. Çünkü erkeklerin kafası genel olarak aynı ve hep aynı tepkileri veriyorlar onlarla konuşmak hiç bir işe yaramıyor. Cok uzun oldu ama yardımcı olmak istedim. Kendimde zaman zaman bazı şeylere takılırım ve bunu araştırın. Bu arada psikoloji eğitimi aldım hemen hemen sırf bu sebeplerle diyebilirimEşimle aramız benim dolup dolup bunları su yüzüne çıkarmam yüzünden ve eşimin de "ama annem iyi niyetiyle söylüyor" demesi yüzünden zaman zaman geriliyor. Dün akşam da böyle akşamlardan biriydi. "Böyle takarsan kendine ve bize üzüntü veriyorsun." dedi. Malesef takılma diyerek olaylara takılmaktan vazgeçemiyor insan.Mesele bilgiyi aktarıp tatmin olmaksa bundan sonra ben de bildiğim konularda mütevazi şekilde hiç bir şey bilmiyorum gibi dinlemeyeyim öyleyse. Çünkü bu çok kolay ve stressiz bir çözüm. Üstelik kırıcı da değil.
Belli bir yaşın üzerinde insanlarda özellikle kadınlarda yasanmisligin verdiği deneyime bakarak sürekli bir konuda yorum yapma ihtiyacı oluşuyor. Tabiki olgunlaşmış bireyler tam tersine bı sure sonra az konuşup daha çok dinleyen herşeye karışmayan yapıya bürünüyorlar. Ama bunların sayısı çok az. Kendini gerceklestiremeyenler ki bunlar işte bizim karşılaştığımız bazı kayınvalideler gibi bu budur diye her konuda yorum yapıyorlar. Altta yatan duygu yu ben size söyleyeyim. Kibir... Bu yasa geldim tabiki biseyler hakkında varligimi gostermem lazım diye bilinç altı bir düşünce onları yönetiyor. Bizide rahatsız eden şey ne biliyomusunuz. Yine söyleyim malesef bizimkide kibir... Bulaşıcı bile nasıl yerleştirme eğimi söyleyen biri var ne munasemün sanki ben bilmiyorum. Buda bilinç altı düşünce ve oluşan duygu da şu huzursuzluk stres öfke. Sonra akşam en kolay kendini ifade etme yolu kocayla kavga. Eee tabi napcaz birine bu öfkeyi aktarmak lazim. İşte burada neden bunları hissettiğini cozemeyen bu kısır döngüden kaybolup boşanmaya kadar giden iletişim sorunları ve huzursuzluk içinde yaşayıp duruyor. Ben sorunlarımi böyle çözüyorum önce ne hissettigimi tanımlıyorum kıskançlık kibir öfke ne varsa onun sağlıksız bir duygu olduğunu anladığımda önce dusuncemi sonrada davranışını değiştiriyorum. Bunu çözerken de bol bol okuyorum. Örneğin bana dini kitaplar çok iyi geliyor kibir neden hissedilir nasıl çözülür falan. Zaten bilgim arttıkça da sakinlesiyorum aynı davranışla bir daha karşılaşınca direk aklıma geliyor önce kendi duygumu bastırıp sonra karşındakinin kibrini bastırmak için gereken cevabı ölçüsüyle veriyorum. Akşam kocamada bişey kalmıyor bu şekilde. Çünkü erkeklerin kafası genel olarak aynı ve hep aynı tepkileri veriyorlar onlarla konuşmak hiç bir işe yaramıyor. Cok uzun oldu ama yardımcı olmak istedim. Kendimde zaman zaman bazı şeylere takılırım ve bunu araştırın. Bu arada psikoloji eğitimi aldım hemen hemen sırf bu sebeplerle diyebilirim
Hiç uzun olmadı. Yazdıklarınız çok yapıcı ve stresten uzaklaştıran, iyi gelen ilaç gibi şeyler ve inanın hiç tanımadığım sizin bana böylesine yardımcı oluşunuza öyle sevindim ki. Zamanınızdan verip tecrübelerinizi ve birikimlerinizi benimle paylaştığınız için çok mutluyum. Ne kadar teşekkür etsem az. Söylediklerinizi kesinlikle kulağıma küpe edeceğim. Çünkü çok doğru çok güzel tespitler. Her cümlenize,bendeki kibrin öfkeye dönüşmesine kadar katılıyorum.Ancak yalnız başına üstünde düşünsem bunları bulamazdım.Allah razı olsun
Yaşadıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz arkadaşım takılmayın. Alışırsınız. Ben kv sayesinde psikolog fibi oldum her seyini arar anlstır. Susmaz susamaz. Tersleyemezsın. İmada da bulunamazsın alınır. Yapacak bir şey yok. Ciddiye almadan konusun kv ile. Ben öyle yapıyorum. Bana seks hayatım hakkında bile tavsiye veriyo düşğnebiliyo musu jz? Hayır bilse ben kitabını yazarım ama işte susup dinlıyprsunuz :) takılmayın..Merhabalar,öncelikle konuyu okuyan,cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Yaklaşık 1 senelik evliyim ve iş/okul dolayısıyla benim ve eşimin memleketinden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Çok sancılı bir düğün periyodu yaşadım. Benim ve eşimin aile yapılarımız biraz farklı.Eşimin ailesi daha muhafazakar ve geniş bir aile. Düğünümde yapacağımız her şey için yaklaşık 7-8 kişiden onay almam,telefon trafiği yaşamam gerekti ve bu süreçte çok yıprandım. Öyle ki balayından döndüğümde kurulu bir düzenim henüz yoktu ve evimizi eşimle tek başımıza eşyalarımız geldikçe yerleştirdik.
Düğünde eşimin ailesinin bana taktıkları altınlar zor bela ve ısrar kıyamet bizde kaldı. Yakamıza takılan altınları almak istediler vermedik.Takı töreninde annesi ve babası yanımızda durmadığı için gelen herkes onların da taktıkları şeyleri görmeleri için altınları onlara verdiler. Bu altınların bizim geleceğimizi kurmamız için olduğunu söyledim,istedim ancak vermediler. Bir sürü insan karıştı ve olmayacak bir sürü söz işitip oradan ayrıldık. Buna rağmen eşimin üzülmemesi için ben yine bunları sineye çekerek özellikle küçük ailesiyle iyi ilişkiler geliştirdim.
Ancak olanları sürekli ısıtıp ısıtıp eşimin önüne de koydum bazen bunalttım onu ama çok da içimde kaldığı için elimden gelmeden böyle davrandım.
Ben eşimin annesini çok seviyorum. Ancak yaşam tarzı benimkinden çok farklı ve konuşmayı çok seviyor ama söylediği şeyler bana dokunuyor.
Örneğin:Yüzüne ne olmuş çok sivilcelenmişsin bizim komşu ıslak mendille sile sile geçirdi yüzünü ıslak mendille sil.(Bir sürü kozmetik ürünüm var ve cildime iyi bakıyorum sınav stresi cildimi bozdu.)
Senin saçların mı azalmış biraz kestir kesince sağlıklı olur.
Zayıflamışsın bunu ye şunu ye(Zayıf değilim.)
Bulaşık makinesine şunu şunu koy bunu bunu koyma.
Şu eşyan burada çok kaba durmuş.
Torun istiyorum. Sen bakamazsan ben bakarım yap bana ver.(Şaka yapıyormuş.)
Onlara kalmaya gittiğimde de eşimle uyuduğumuz odaya asla kapı tıklatmadan giriveriyor. Bir de akrabaları da sürekli bana kapanmamı söyleyip duruyor.(Eşim yaşlı onlar boşver diyor.)
Bunun gibi davranışları dışında öyle iyi birisi ki. Eşim bazen annesine kızıyor ancak ben bunları ona anlattığımda annesinin böyle biri olduğunu ne yapmamı istediğini çok rahatsızsam mesafe koymamızı söylüyor. Bana sürekli annesinin niyetinin iyi olduğundan bahsediyor ama niyet iyi olsa da ben alınıyorum.Amacım uzaklaşmak değil ama cevap versem ayrı dert vermesem ayrı..
Siz olsanız bunlara takılmamayı nasıl başarırsınız? Çok uzun oldu kusura bakmayın..
Esin seni anlıyor. Ama annesini susturamaz. Onun için sen eşinle aramı açmamak için isitmaktsn vazgeçMerhabalar,öncelikle konuyu okuyan,cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Yaklaşık 1 senelik evliyim ve iş/okul dolayısıyla benim ve eşimin memleketinden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Çok sancılı bir düğün periyodu yaşadım. Benim ve eşimin aile yapılarımız biraz farklı.Eşimin ailesi daha muhafazakar ve geniş bir aile. Düğünümde yapacağımız her şey için yaklaşık 7-8 kişiden onay almam,telefon trafiği yaşamam gerekti ve bu süreçte çok yıprandım. Öyle ki balayından döndüğümde kurulu bir düzenim henüz yoktu ve evimizi eşimle tek başımıza eşyalarımız geldikçe yerleştirdik.
Düğünde eşimin ailesinin bana taktıkları altınlar zor bela ve ısrar kıyamet bizde kaldı. Yakamıza takılan altınları almak istediler vermedik.Takı töreninde annesi ve babası yanımızda durmadığı için gelen herkes onların da taktıkları şeyleri görmeleri için altınları onlara verdiler. Bu altınların bizim geleceğimizi kurmamız için olduğunu söyledim,istedim ancak vermediler. Bir sürü insan karıştı ve olmayacak bir sürü söz işitip oradan ayrıldık. Buna rağmen eşimin üzülmemesi için ben yine bunları sineye çekerek özellikle küçük ailesiyle iyi ilişkiler geliştirdim.
Ancak olanları sürekli ısıtıp ısıtıp eşimin önüne de koydum bazen bunalttım onu ama çok da içimde kaldığı için elimden gelmeden böyle davrandım.
Ben eşimin annesini çok seviyorum. Ancak yaşam tarzı benimkinden çok farklı ve konuşmayı çok seviyor ama söylediği şeyler bana dokunuyor.
Örneğin:Yüzüne ne olmuş çok sivilcelenmişsin bizim komşu ıslak mendille sile sile geçirdi yüzünü ıslak mendille sil.(Bir sürü kozmetik ürünüm var ve cildime iyi bakıyorum sınav stresi cildimi bozdu.)
Senin saçların mı azalmış biraz kestir kesince sağlıklı olur.
Zayıflamışsın bunu ye şunu ye(Zayıf değilim.)
Bulaşık makinesine şunu şunu koy bunu bunu koyma.
Şu eşyan burada çok kaba durmuş.
Torun istiyorum. Sen bakamazsan ben bakarım yap bana ver.(Şaka yapıyormuş.)
Onlara kalmaya gittiğimde de eşimle uyuduğumuz odaya asla kapı tıklatmadan giriveriyor. Bir de akrabaları da sürekli bana kapanmamı söyleyip duruyor.(Eşim yaşlı onlar boşver diyor.)
Bunun gibi davranışları dışında öyle iyi birisi ki. Eşim bazen annesine kızıyor ancak ben bunları ona anlattığımda annesinin böyle biri olduğunu ne yapmamı istediğini çok rahatsızsam mesafe koymamızı söylüyor. Bana sürekli annesinin niyetinin iyi olduğundan bahsediyor ama niyet iyi olsa da ben alınıyorum.Amacım uzaklaşmak değil ama cevap versem ayrı dert vermesem ayrı..
Siz olsanız bunlara takılmamayı nasıl başarırsınız? Çok uzun oldu kusura bakmayın..
Yaşadıklarınızı çoğumuz yaşıyoruz arkadaşım takılmayın. Alışırsınız. Ben kv sayesinde psikolog fibi oldum her seyini arar anlstır. Susmaz susamaz. Tersleyemezsın. İmada da bulunamazsın alınır. Yapacak bir şey yok. Ciddiye almadan konusun kv ile. Ben öyle yapıyorum. Bana seks hayatım hakkında bile tavsiye veriyo düşğnebiliyo musu jz? Hayır bilse ben kitabını yazarım ama işte susup dinlıyprsunuz :) takılmayın..
Esin seni anlıyor. Ama annesini susturamaz. Onun için sen eşinle aramı açmamak için isitmaktsn vazgeç
Canim eski eşim şöyle derdi. Annem haklı. Her zaman hakli işine geliyorsa. Bu modeli de var :) söylüyorum ki oldu ki yapmakistersen aklına gelsin. :)Eşim beni anlıyor ve seviyor ama anneciğini de anlıyor ve seviyor :) Sevdiği iki kadının arasında kalmak onu üzüyor tabii. Şikayet eden taraf annesi değil de ben olduğum için ve aramızın kötü olmaması için uzun uzun annesi adına açıklama yapıyor. Bu durumda ben onun annesini savunduğunu düşünerek daha da kızıyorum. Haklısın hayatım yanlış yapmış demesi bile o an gazımı alıcak ama :) Annem iyi niyetiyle,şu sebepten yaptı,sen takılma ve abartma diyor ve bir şey yapmayan taraf olarak ben abartan suçlu konumuna düşüyorum ya çıldırıyorum. Bu sefer diyorum ki ben de sizin evinize gidince ve ya telefonda herşeye karışıp annen nasıl davranıyorsa öyle davranıcam. O zaman da diyor ki sen ona göre bilinçlisin. Onun yapması hata değil ama seninki hata olur
Ama artık ısıtıp koymam :) Çünkü ne yapacağımı biliyorum artık.
Canim eski eşim şöyle derdi. Annem haklı. Her zaman hakli işine geliyorsa. Bu modeli de var :) söylüyorum ki oldu ki yapmakistersen aklına gelsin. :)
Mutluluklar diliyorum
Bence abartmamışsınız. Davul bile dengi dengine evlşlikte en zor şey eşin akrabalarıyla anlaşmak bence. Benim kayınvalidem karışmaz ama sizinki gibi şeyler söylese çok bozulurum cevabınıda veririm.
Çok teşekkür ederim:)Uu sizin eski eşiniz bayağı katıymış bu konuda :) Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için.Ben de size musmutlu güzel bir yaşam diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?