Söylenenlere aldırmamak neden bu kadar zor?

kv ile olan mesafeyi gelin belirler,kv ye kalsa vıcık vıcık ilişkiyi tercih eder ki kontrol onda olsun,çocuklarım çocuklarım der hem parasını hem zamanını o yönetir,arzular şelale hepsi aynı emin olabilirsin,bizim evlerimiz karşılıklı kadın makarnası bitince benim mutfaktan alırdı düşün öyle bi yerden geldik bu noktaya şimdi tatile gideceğimizi gitmeden bi gün önce öğreniyor

işte bu. anlayışlı olmamak lazım her zaman. sizin örneğinizde de anlayışınız dert olmuş, tepenize binmişler. onlardaki gelenek de siz amazon ormanlarında yetişmediniz heralde. sizde de bi aile bi gelenek vardır. bi dahaki bayram yerinizde olsam resti çekerdim benim aileme gidiyoruz diye.

Bana da kızdı eşim ama mesajları yazarken kibarlığımdan ödün vermedim, yani koz vermedim kayınvalidemin eline.. Sonra geldi özür diledi eşim..

:) Krize dönmemiş Allahtan. Ben krize döner diye de tırsıyorum

Aynen bence de gelin belirler. Ama hakkını yiyemem eli çok açıktır kayınvalidemin asla birşeyi saklamaz bizden. Düğün takısı konusunda kocası yüzünden mecbur kaldı ama şu an kendi harçlığınu bile biriktirip bize vermek istiyor biz kabul etmiyoruz

Söyledim zaten bir size bir bize gidilecek diye. Bakalım ne olacak? :) Evet anlayıştan da sıkıntı çıkıyormuş bunu da 25 yıllık hayatımın son yıllarında öğrenmiş oldum

Iyi deseler ne olur kötü deseler ne olur...bende esimi coook seviyorum hatta dunyaya yine gelsem yine onunla evlenirim baskasiyla asla....ama seviyorum diyede ailesine ezdirmem kendimi....

Iyi deseler ne olur kötü deseler ne olur...bende esimi coook seviyorum hatta dunyaya yine gelsem yine onunla evlenirim baskasiyla asla....ama seviyorum diyede ailesine ezdirmem kendimi....

Aynen öyle. Sonuçta o annesiyse,biz de bir annenin evladıyız, eşiz ve ileride biz de anne olacağız.

Karışacaklar korkusundan bebek bile düşünemiyorum

Kayinvalide bana garip gelmedi
Normal bildigimiz sıradan anne işte

Kayinvalide bana garip gelmedi
Normal bildigimiz sıradan anne işte
Bazen ben de abarttığımı düşünüyorum sevgili tavsannn ama içimi şişirene kadar konuşma potansiyeli var annemizin. Rica kipi asla yok hep "yap" şeklinde konuşuyor. Eşime göre o rica etmeyi bilmiyormuş. Balkona koyduğum terlikten saç rengime kadar yorumluyor :) Fotoğrafı nasıl çekinmemiz gerektiğine kadar fikrini söylüyor. Şişip şişip sonra komik şeyleri dert ediyorum. Herkesin derdi başka başka,benimki de böyle işte.

Zaten bu iyilik hali insanı daha çok zorluyor,hem koydugunuz sınırları beğenmiyor bi adım ötesine geçmek istiyor o arada aslında sizi sürekli taciz ediyor bi taraftan da yaptıgı iyiliklerle sizi vicdan azabına sokuyor,yahu bu kadın bize iyi evet ama ben ona kötü müyüm benimki mallı mülklüdür bi kere bile ondan bi para aldım mı,ya da bi girişimim oldu mu,bi kere habersiz çat kapı gittim mi ona, bi kere evine aldığı herhangi bişeye olumsuz bi yorumum oldu mu,hayır kendi maaşımdan yaparım tüm harcamamı,benden rica ettiği herşeyi yaptım mı yaptım ben de kötü bi insan değilim ki,sadece mutfagımdaki makarna kontrolu bende olsun istiyorum evime habersiz misafir gelmesin istiyorum,ben yokken benim yerime plan yapmasın istiyorum çünkü ben ona yapmıyorum,velhasıl ben kendime alan istiyorum ona da alan bırakıyorum :) yemişim iyiliklerini,ne iyilik ne kötülük istiyorum,ekstra verici olan ekstra beklenti içine giriyor

Sanki benim iç sesimi dışa vurdunuz. Evet çok iyi çok verici ama biriktirdiği bize getirdiği paraları anne sen harca biz harcamış gibi olur diyip kabul etmedim. Asla evine gidip o eşyan çok kötü durmuş orda demedim. Asla o iş yaparken müdahale etmedim sadece kendini yormamasını söyledim. Asla yatak odasının kapısından içeri girmedim,buz dolabını bile açmadım. :) Ben de iyi bir insanım.
Oysa soyunurken lakk diye kaç kez içeri girdi(Kendi evinde kullandığım bana ayırdığı odaya.) Uyurken de bir kaç kez girdi. İş yaparken fikrini söyledi, giyimim, saçım, doğmamış çocuğum,almak istediğimiz eve kadar fikrini söyledi. Evet ben de benim evimde rahat etsin istiyorum ama her şeyin bir yolu yordamı var.
Eşime göre o bilmiyor ben biliyorum yol yordam ben yaparsam ayıp ama o yaparsa bilmediğinden

Ah ah

Altınları istemek, odaya pat diye gitmek bunlar hiç de normal olmayan şeyler. Çocuk doğur ver tarzı şaka da olmaz. Sınırı bilmeli herkes..Mesafe şart

Altınları istemek, odaya pat diye gitmek bunlar hiç de normal olmayan şeyler. Çocuk doğur ver tarzı şaka da olmaz. Sınırı bilmeli herkes..Mesafe şart

Altınların bir kısmını aldılar zaten,onlar düğünlere gidip takmışlar gelenler o yüzden gelmiş diye. Bir kısmını da biz vermedik.Kayınvalidem bu hengamede eşine ayak uydurmaya mecbur kaldı bir şey diyemedi. Sadece bir tartışma çıktı o sırada çok kırıcı bir cümle kurdu bize. Onu da unutmadım ama gündeme de getirmiyorum.
Odaya girmesi tabiki de olacak şey değil.Çok yanlış. Çocuk konusunu her konuşmamızda açıyor sonra da diyor ki baskı kurmuyorum.

İşte biraz doz aşımı oldu bu sınır konusu bizde:) İnşallah halledebilirim.

Insan kızına karışmaz, kaldı ki geline hiç karışılmaz. herkes birey. Saygi duyulmali .Evlenecek kadar yetişkin olan insanlara karışılmaz. Saygı şart

Insan kızına karışmaz, kaldı ki geline hiç karışılmaz. herkes birey. Saygi duyulmali .Evlenecek kadar yetişkin olan insanlara karışılmaz. Saygı şart

Kesinlikle katılıyorum. Ben ileride gelinini karşısına alıp Yaptığı her şeyi yorumlayan bir kaynana olduğumu hayal edemiyorum.

Kimse kimsenin güzel gününü mahvetmemeli...Akraba olsa kıskançlıktan yaptı dersin ama aile böyle şeyler yapmamalı...Yapıp edip kenara çıkıyorlar aynı şey kızlarına yapılsa dünyayı yakarlar büyük büyüklüğünü bilmiyorsa küçükte ona göre davransın...Bulaşık makinesine çamaşır makinesine karışmak ne demek buradaki yorumlar gerçek olamaz yaaa normal ilişki bu değil

Sevgili banabenigeriver büyüklerimizin tecrübelerini bizimle paylaşmasına saygısızlık eden bir insan değilim inan ki. Geçtiğimiz gün bir teyzemiz geldi kızım ben sana ben bunu nasıl yapıyorum diye söyleyeyim sen ister yap ister yapma diyerek bana bir kaç fikir verdi çok mutlu oldum. Ama kayınvalidem tarafından bana söylenenler böyle bir üslupla söylenmiyor. "Yap,yapma!" Şeklinde komut gibi söylüyor.
Hakkını teslim ettim her mesajımda iyi bir insan ama bu huyu beni baya bi sıkıntıya sokuyor. Burada bir sürü tecrübeli ve bilgi sahibi kk üyesi bana yöntemler söylediler. Uygulamaya çalışacağım. Sevgi dolu bir mesafeyle işi halletmeye çalışacağım ve başa çıkamayınca da eşimle paylaşacağım. Bakalım neler olacak. Balalım başka nasıl fikirler gelecek :)

altın vs konularında hiçbir fikrim yok maalesef o düğün işlerinde aşırı cahilim bir şey diyemeyeceğim.

ama kadının konuşmaları bana çok irrite edici gelmedi. mesela benim kendi annem de "yassy bu halıyı burdan kaldır, yüzüne ne sürdün kıpkırmızı olmuş bir daha sürme, o ayakkabı olmamış yassy onu bir daha elbisenin altına giyme" gibi çok fazla şey söyler. he ben takar mıyım? yoo. çünkü doğal hali bu bana özel değil o herkese öyle, değiştiremem yani. sizin kayınvalidede de öyle bir şey sezdim ben, sanki size gıcıklığına değil de kadının huyu bu yani dili durmuyor. kırıcı olup hakarete varmıyorsa takmayın derim, birlikte yaşamıyorsunuz sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…