Sosyal Medya Bu Kadar Etkili mi Herkes mi Mutlu Yoksa Mutlu mu Görünuyorlar?

Sosyal medyada olanlara güvenmeyin itibar etmeyin kesinlikle. Ben bunu kendi çevremde de oldukça gördüm örneğin eşinden dayak yiyip gelen bizde kalan tanıdığım ertesi gün pazar keyfi bilmem ne diye evinde eşiyle fotoğraf attı, yine bir arkadaşım inanılmaz güzel nişanlılıkları var biliyorduk birlikte yemek yapmalar gezmeler neler neler ayrıldılar hemde nefretle aslında hiç iyi olmadıklarını onların görünüş olduğunu kendisi söyledi daha da sayabilirim.

Internette paylaşılanlar gerçekten insanı depresif yapıyor millet geziyor ben evdeyim( virüssüz zamanlarda) millet söyle ben niye böyle sürekli bir kıyaslama bir psikolgtan öğrendim ben bunu hayatta toplam mutluluk önemli bugün mutsuzsun yarın mutlu olmayacağını kim söyledi sana bugün cok süpersin yarın düşmeyeceğini bilemezsin. Siz sadece anlık mutluluğa bakıyorsunuz toplam mutluluğa bakın her zaman .bakış açısı değişmeli yani. Öyle aşağı yukarı bakmak değil toplam mutluluk topkan kalite tamam mi. birde Allah bizi unuttu ne ya Allah kulunu unuturmu haşa sah damarımızdan daha yakinken imtihan eder sınavı geçenlere mükafatı var .

Daha çok şükür aşırı sıkıntılar yaşamadım yaşım genç belki de hayat ne sunar bilmem biraz bişeyler sundu aslında bende badireler atlattım. En kötüsü eski nişanlım tarafından işitmediğim laf çekilmedik saç morarmadık kol kalmamıştı.En kötüsü tacizine bile mağruz kaldım tehtitlerine bile.. Ama ben ondan sıyrıldım. korkumun üzerine gittim ve onu yendim. 1 ay bile sürmedi toparlanmam çok mutlu rolleri beni gerçekten çok mutlu etti hayatım değişti başım dimdik yürümeyi öğrendim kimseye eğilmemeyi. sosyal medya denen platform eğer çok doğruyu gösteren bir yer olsaydı beyinsizi gözünden tanırdık. Kimse orada göründüğü gibi değil. Bir arkadaşım sosyal medyada kocişini öperken kocişi ona çiçekler alırken gezerken tozarken çocuğuyla ilgilenirken paylaşım yapıyor ama eşi onu aldattı hemde kapının önüne koyacak kadar kör kütük. Şimdi barıştılar ama ne fayda yapan yine yapar.. Mutsuzlukla beslenmeyin kendinizi mutsuz eden insanlardan da uzak durun. Yaşadığımız dünya zaten dipsiz bir kuyuyken dibini sıyırmanın anlamı yok.

Mesajınızı okuyunca varboyletipler sayfasında paylasilan bir video aklima geldi.
Kari koca birbirine sarilmis aman cok mutluyuz diye gülücükler saçıyor alt yazida da gerçek duygularini anlattığı seyler yazmis izlerken komik ama yaşarken o kadar.komik.degildir.illa ki

Buraya kadar üzüldüm arkadaşınıza ama şu son cümle benim silmeme yeterdi.

Sosyal medya olmasa yurt dışı tatillerine bile gidenlerin sayısı ciddi oranda düşer eminim. Ha mutlu anlarını paylaşan herkes aslında mutsuz diye teselli yapmayacağım bazıları gerçekten mutlu. Ama öyle olsa bile bu bize ne katar ki. Dünyada mutlu insan kalmasa bu bize mi yarayacak.

Bir arkadaş var forumda. Her paylaşımın altına boşan yazıyor . Ama düşününce haklı aslında. Böyle karamsar arkadaşlardan boşanın....

İnsan zaten kendini motive etme konusunda yeterince zorlanırken bir de karamsar bir arkadaşla uğraşmak külfet..

Ayrıca sosyal medyada en mutlu pozları paylaşan insanlar sizden daha mutsuz. Mutlu olan insan insanların gözüne mutluyum etiketini yapıştırmaz. Kimin ne sıkıntısı varsa sosyal medyada en çok o konuda mutluymuş gibi yapıyor. Hiç takılmayın

İnsanlar neden mutsuz olduğu anları sosyal medyada paylaşsın ki? Sonuçta internete koyduğun birşey sonsuza kadar orada kalıyor ve kim kötü anıları sürekli karşısına çıksın ister? Ben dönüp kendi mutlu, keyifli olduğun anları hatırlamak açısından güzel bir multimedya günlük olarak görüyorum sosyal medyayı ve bu şekilde kullanmak beni mutlu ediyor eminim çoğu insan da böyle kullanıyordur.

Buarada arkadaşınız umutsuz vaka birebir aynı acıyı yaşamış bir kadının bile ondan daha iyi bir hayatı olduğunu düşünüyorsa ama sizin için şunu söyleyeyim. Geçenlerde hep eğleniyormuş, çocukları eşi ve güzel eviyle iyi bir hayatı varmış gibi gözüken bir fenomenin çocukluğunda babasının annesini öldürdüğü ve birinin onu aylardır bu haberi sızdırmakla tehdit ettiği ortaya çıktı. Kadının paylaşımlarından hiç belli olmuyordu bu kadar travmatik bir olayla yeniden yüzleşmek zorunda kaldığı. Sosyal medyasına bakarak bilemezsiniz yani kimin ne yaşadığını.

Önceki konunuza bırakmayın yazmıştım ancak şu son cümle, sizi arkadaşı olarak görüp sevse böyle bir şey diyemez. Hayatımın bir kesiminde yolumun kesistigi iyi kötü muhabbet ettiğim kimse için böyle bir temenni de bulunamam , şaştım kaldım.
Ayrıca bir şey daha dikkatimi çekti lütfen, bana bak sevilmedim vs diye cümleler kurmayın kimseye karşı. Kendinizi olumsuz cümlelerle etiketlemeyin birini teselli etmek için bunu yapmayın. Beyin gücü denen bir şey var, güzel düşünün. Hem de insanlar fazla mutevazilikten anlamıyorlar, söylediğinize inaniverirler. Bir gün bu arkadaşınızdan ayrılırsanız, "sen zaten hic sevilmemistin " diye yüzünüze bile vurabilir. Kendi saygınızı önce kendiniz koruyun derim.

Arkadaşınıza Allah sabir versin.Ama bak bu önemli bir ama zaten bizde gideceğiz sadece vakti zamanı var.Ben normalde cok mutlu biri değilim hatta mutsuzum ama kendime sebepler yaratıyorum.Arkadasiniza destek olun ama yığılıp kalmayın ne olsa da devam eden bir hayatin icindeyiz

Fenomen yazar dediğiniz Sermin hn galiba
Hic de öyle musmutlu degil kadın ama hayata pozitif bakmaya calısıor.
Her paylasımında icim eziliyor benim.Ama kadının 3 cocugu var,hayata tutunmak zorn da napsın?
Arkadasınız bence acıdan besleniyor.
İlk esini kaybeden sen değilsin,artk silkelen derim.
Enerjisini emiyor kendi kendinin.
Su dönemde para pull bile ise yaramyor.
İgdan okadr örnk veriyorsa,Nur yerlitas onca san para göctü gitti kadın.
Onu örnek gösterin.
Saglıktan ötesi yalan.

Bazı insanlar acıdan beslenir, acıların kadını rolunu cok sever, onu ordan cıkaramazsınız, cunku onun eglencesı o. Ben bana iyi gelmeyen insanları çıkarıyorum hayatımdan. Bu bana o kadar iyi geliyor ki bilemezsiniz hayat karşıma daha iyiyisini çıkarıyor o zaman. Bize iyi gelmeyenleri çıkaralım ki bize iyi gelecek modumuzu yükseltecek insanlara yer açılsın hayatımızda. Birde olumsuzluk, negatiflik bulaşıcıdır ve sizi fiziksel olarak da hasta eder surekli olumsuz düşünmek. Bence bir insana yardım edebilmemiz için ilk önce onun bize izin vermesi lazım arkaşınız izin vermiyor siz kendi iyiliğiniz için ordan uzaklaşın ve başka arkadaşlar bulun bence. Yoksa sizin de auranız, enerjiniz arkadaşınız gibi kötüleşecek ve başka insanlar da size yaklaşmayacak "ne nagatif kadın diye" Ayrıca sürekli olumsuzluk sizi mental ve fiziksel hasta edecek.

Yakınlarda sosyal medyayı anlatan bir fotoğraf görmüştüm bize yansıtılan güzel parlak bir elmanın kırmızı tarafi gerçekte olan çürük yeri . Bende bir ara çabuk etkileniyorum ulan hiç mi derdiniz para sıkıntınız yok dedim halada maddi anlamda derim 20 yaşındakiler para içinde yüzüyor ama Her zaman mutlular mı hiç sanmam bize karşı onlarda bir şov yapıyorlar ... kim herzaman mutlu dört dörtlük olabilir ki bakmayın engelleyin .

Neden psikolojik yardım almıyor?
fenomenlerin mutluluğu mutsuzluğundan daha önemli.
Belli ki aşamıyor. Yardım almaya ikna edin

Çok kötü bir şaman arkadaşınız.
bunun acı çekmekle alakası yok.
Bu bedduayı etmek için kara bir kalp lazım.
Görüşmeyin bu insanla. Siz mutlu olsanız kötülük de eder bu.

Arkadaşınız sizi de girdaba çekmesin yahu. arkadaş hakkı da bir yere kadar..
zor gününde yanında olacak birilerini istiyorsa insanlarin enerjilerini emmek yerine, onlarla şifa bulmaya çalışmalı.
Sürekli ah kader vah hayat diye omur geçmez.

Sosyal medya konusuna gelince, orası bir vitrin.
Insanlar gözyaşlarını, karamsarliklarini, mutsuzluklarini, kötülüklerini sergileseler, kim ne yapsin?
Tabiki maddi refahın getirdiği rahatlıklar var.
Belki bazılarının gerçekten hic sıkıntısı yok.
Ama Örneğin bahsettiğiniz yazar, eşi vefat ettiğinde paralarına yada takipçilerine sarılıp uyumuyordur.
Acı her zaman acı.
Kimi unutmak için daha çok çalışır, üretir, acının olgunlugunu da hayatına pozitif olarak katar, kimi de Sadece söylenir

Arkadaşınıza fenomen olmasını teklif edin.
Biraz kafasını çalıştırıp, ıçerik üretsin.
Hem bir ugrasi olur kendisinin.

Hala o arkadaşınızla mı görüşüyorsunuz
Sizin enerjinize emen olaylardan insanlardan uzak durun
Kimse tam anlamıyla mutlu veya mutsuz değildir
Ama mutsuzluğu seven bundan zevk alan insanlar vardır
En olumsuz insan tipi işte bunlar
Bu durumda bıraksam sanki onada arkadasligimizada haksızlık edecekmisin gibi dusundum bana ihtiyacı olduğunu dusundum ama artık düşündüğünüz gibi düşünmeye basladim
Sahiden ona gore yeryüzünde herkesin keyfi rahat i yerinde bi ikimiz acı cekiyoruz ben cümlelerin hayatıda etkilediğini düşünen biriyim

Bak neden öyle söylüyorsun cok şükür iyiyiz diye telkin etmeye çalışıyorum evet bi dolu sıkıntımız var ama sanalı olduğumuz seyleri gostermeye çalışıyorum maddi olarak kimseye muhtaç olmadığımızı anlatmaya çalışıyorum ama hic bi şekilde olumlu bakan bi yanı yok

Yani her gün insan ölmek istiyirum diye düşünür mü be bileyim fizyolojik psikolojik şiddete anne baba yanında kendini sığıntı görürsün maddi olarak başkalarına muhtaç kliraun tamamda herşeyde bu kadar karanlık bakmaz ki insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…