Sosyal Medya Bu Kadar Etkili mi Herkes mi Mutlu Yoksa Mutlu mu Görünuyorlar?

Etrafimda fenomen tanidiklarim var. Konu fenomenlerse iclerindeki kanayan yarayi bildiklerimde var. Kimsenin hayati kolay degil o sana güzel olan kismi gösteriyor diye hersey güzelmi oluyor? Fenomen olmak mutlu olmak degildir. Bir denesin arkadasin. Seninle ictigi cayin resmini paylassin. Evdeyken cayinin resmini paylassin. Alisverise ciktiginda alisverisini paylassin. Onun icinde aynisini düsünecekler. Denesin ozaman o hayati yasamayi. Sükür dolandiysa agzina tevekkül ettiysen bos ver kimin nesi var. Icine girersen herkesin bir boslugu bir hasreti celiskisi var. Önemli olan kulal asmamak. Kadere isyan ettikce düzelmez. Kötü düsünce kötülük getirir. Verdigini geri alirsin. Kendine ne yatirimi yaparsan oda sana geri gelir. Güzel bakarsan gögsündeki agri hafifler. Yeserir. Kötüye güzel bakilmaz elbet sen güzel olanlara bak. Biraz sana iyi gelecek insanlarla da takil. Enerjini emen tüketenlerle birarada cok durarsan sende tükenirsin.

ÇOK teşekkür ederim paylaşımınız için bence arkadaşımda paylaşım yapan birçok kişinin aslinda sadece göstermek istediği kısmi kesip yapıştırıcının farkinda ki bazen konuşuyoruz bildigim insanlardan örnek veriyorum

O gün morali yerindeyse oda onay verir kabul eder ama değilse başka insanları örnek gösterir ben onlarin hayatınıza biliyorum gayet keyifleri yerinde cok mutlular vs gibi

Sahiden cok yoruldum kendisiyle konuşmaya çalıştıkça moral vermeye çalıştıkça dibi görüyorum

Bana gelince ailemle yasiyirum ama sokaktan sahiplendigim bir kedim var
Inkar edemem hayatıma renk kattı mutluluk kattı ama insanin hayatinda olan birinin verdiği duygular cok farklıdır sanirim

Bazen insan yoğunluğunda arkasında destek olacak bir el yeri geldiğinde dinleneceginde basını yaslayacak omuz ne bileyim sevmek sevilmek istiyor ama kısmet herşey nasipte yokmus deyip artik avutuyorum kendimi

Konunuzu hatırladım arkadaşınızla aranıza mesafe koymanız saglıklı olacaktır. Mesafe eminim cok iyi gelecektir. Mesajlarını açmayın, aramalarına dönmeyin.
Sanırım yalnızlıktan kendine zarar verirse diye korkuyorum cunku gecenlerde Allah neden canimi almiyor ben yasamak istemiyorum gibi seyler soyluyordu buna sebeonolma korkusuda olabilur bendeki

Sanırım yalnızlıktan kendine zarar verirse diye korkuyorum cunku gecenlerde Allah neden canimi almiyor ben yasamak istemiyorum gibi seyler soyluyordu buna sebeonolma korkusuda olabilur bendeki
Bence hicbir korkunuz olmasın. Allah biraz canını almaya baksın acı çeksin o zaman görür acı nasıl biseymis. İnsan oturdugu yerden acı çekemez bile. Bence bir çeksin aklı basına gelir. Sonra bir daha ağzından cıkarabiliyor mu o lafları. Bariz kendimden biliyorum bi ara böyle söyleniyordum allah belamı verdi 10-11 ay nefessiz kaldım dersimi aldım. Bence bırakın kendi haline ajitasyon yapıyor.

Neden psikolojik yardım almıyor?
fenomenlerin mutluluğu mutsuzluğundan daha önemli.
Belli ki aşamıyor. Yardım almaya ikna edin
Yazdim daha oncede
Ilk başlarda kabul etmedi şimdi pandemi dolayısıyle evden cikmiyor online terapileri araştırdı cok yuksek fiyatlar soyleniyor kendisine saglik durumu oldugunu eger durumu yoksa elimden geldigince destek olmak istedigimi soyledim ama kabul etmedi

Kesinlikle ne yazık ki insanlar çok Farklı gösteriyorlar kendilerini artık sosyal medyada sürekli paylaşım yapan mutluluk naraları atan insanlara inanmaz oldum gördüğüm öğrendiğim kadarıyla çok paylaşım yapan şöyle iyiyim böyle mükemmeliz gibi şeyler paylaşan herkes aslında çok ama çok mutsuz maske takmayı seviyorlar.

Valla ben mutluyken mutlu , mutsuzken mutsuz poz veriyorum. Tabi bu storylerime de yansiyor illaki duruma uygun bir söz bulup yapistiriyorum anlayanda anliyor ama bir kesim var hep mutlu hep hic inandirici gelmiyor.

Kendini mutlu göstermekten ziyade mutluyken gösteriliyor. Yani mutsuzken kim salya sümük ağlarken poz verip altına da dünyam karardı heryer karanlık yazar ki..

kaç kişi böyle düşünüyor merak ediyorum. Çok yerinde bir tespit

sosyal mom vakasını hatırlıyorsunuzdur...

Sosyal medyada sürekli paylaşım yapan yüksek takipçili kişilerin ben de çok mutlu olduğunu düşünüyorum. Doğru zamanda doğru şeyler yapmışlar ve sosyal medyayı kazanç kapısı haline getirmişler. Bizim alamadığımız çoğu şey onlara hediye geliyor. Ama biz normal insanlar mutluluğu onlara göre kıyaslayamayız. Şahsen ben sağlığım yerindeyse ve azda olsa harcayacak param varsa mutluyum diyorum. Sosyal medyada paylaşım yapmıyorum ama popüler insanları takip ediyorum. Onların mutluluğu beni rahatsız etmiyor

Ne konuda ki sosyal mom vakası. Ben bi ara takip ediyordum uzun zamandır sayfası yok
Sahte psikolog diye yazınca çıkar, sayfası da duruyor ama kendi adıyla. Beni engellemişti çünkü sadece onun foyasını ortaya çıkaran bir sayfayı takip ediyordum. Ne yorum, ne beğeni, hiç bir şey yapmadığım halde engellemiş. Düşünün, binlerce takipçisi olan bir sayfaya girip, takip edenleri tek tek engellemek, nasıl bir işsizlik

Bu kadın TV kanallarında konuşma yaptı, Üniversitelerde uzman psikolog olarak konuşmalar yaptı.

şaka gibiydi : )

Böyle insanlar milyonları da olsa mutlu olamazlar, hep kendinden bi üsttekine bakıp mutsuz olurlar. Benim komşumda öyle, kendisi öğretmen kocasıda yabancı bir şirkette mühendis. Ev var, araba var, yazlık var gelir iyi, yinede başkalarının hayatlarından söz eder hep. Ay şunun 1 milyonluk evi varmış, bide bize bak bizimki ne kadarlık gibi laflar eder hep. Yani demem o ki, sorun arkadaşınızda, başka hayatları düşündükçe kendini hep mutsuz edecek.

Sosyal medyada paylaşılan hayatlara gelince de o ayrı bir konu. Gösterdikleri gibi herkesin mutlu olduğunu sanmıyorum.

Mutsuz ve kötü kalpli biriymiş. Arkada olarak seçeceğim biri olmazdı. Onlara özenmesinin sebebi mutsuz ya da eşini kaybetmiş olması değil, kıskanç olması.

Bende kendimi bu durumda goruyorum rahatsizlik duyuyorum her gittigim tatili paylasmak zorunda degilim mesela ama paylasmak istiyorum paylasim yapmadan mutlu olmak gerek neden illa birileri gorsun siz nasil yendiniz yenebildiniz mi ne kadar kapattiniz bunu bayadir dusunuyorum amq bazen de hic mi guzel anilari paylasmicam diyorum bazen de paylasmadigimda ne kaybederim diyorum sonu yok onu paylastim bu sefer baska bisey paylascam paylascak sey bitmiyo bundan gercekten kurtulmak istiyorum az paylasiyim desem ucu bi yerden kqciyo uzun zaman bekleyemiyorum beklesem zaten hic paylasmam sizde durum nedir simdi

Sosyal medyada herkes rol yapıyor.Kimse göründüğü gibi mutlu değil.İnternet kullanımını azaltsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…