Sosyal Medya Bu Kadar Etkili mi Herkes mi Mutlu Yoksa Mutlu mu Görünuyorlar?

Martin 15ınden beri evdeyim. Tek basıma ailemden annemden babamdan sevdiklerimden uzakta evde yapayalnız kaldım. Para kazanamıyorum. Gelırım yok suan ama giderlerim var.
Sesimi ozluyorum bazen okadar yalnızım.
Ama diyorum ki annem babam saglıklı, darda bırakmadılar yardım ettiler. Saglıklıyım. Bırıyle konusmak ıstedıgım de arayacağım ınsanlar var. Para kazanılır napayım Saglıklıyım.
Arada gırıp instada facede stalk yapıp, bosandıgım adamın fotolarına bakıyorum suan bebek bekliyor asırı mutlu.
İlahi adaleti sorgulamıyorum mesela neden boyle diye. Neden mutlu ve baba olacak diye? Ben neden anne olamadım diye aglamıyorum.

Nasıl gulerım kafam nasıl dagılır diye bakıyorum. Otursam anlatsam bende aglarım hem de oyle boyle degıl.
Ama kendımı mutlu olduguma ıkna ettım. Sımdı hasta olsam kapısını calacagım bıtane duzgun insan yok apartmanımda.

Napayım?
Kimin derdi yok ki.
Ölmek istiyorum demek care degıl kı, allah verdi Allah alır canımızı da.
Sen yardım edemezsin arkadasına. Yardım da almak istemiyorsa kendısı bilir.
Hayat zaten yorucu ve yıpratıcı, bırak ilgilenme diyecegım ama vicdanım da ızın vermiyor boyle demeye.
Allah herkese akıl saglıgı versin son diyecegım bu.

Martin 15ınden beri evdeyim. Tek basıma ailemden annemden babamdan sevdiklerimden uzakta evde yapayalnız kaldım. Para kazanamıyorum. Gelırım yok suan ama giderlerim var.
Sesimi ozluyorum bazen okadar yalnızım.
Ama diyorum ki annem babam saglıklı, darda bırakmadılar yardım ettiler. Saglıklıyım. Bırıyle konusmak ıstedıgım de arayacağım ınsanlar var. Para kazanılır napayım Saglıklıyım.
Arada gırıp instada facede stalk yapıp, bosandıgım adamın fotolarına bakıyorum suan bebek bekliyor asırı mutlu.
İlahi adaleti sorgulamıyorum mesela neden boyle diye. Neden mutlu ve baba olacak diye? Ben neden anne olamadım diye aglamıyorum.

Nasıl gulerım kafam nasıl dagılır diye bakıyorum. Otursam anlatsam bende aglarım hem de oyle boyle degıl.
Ama kendımı mutlu olduguma ıkna ettım. Sımdı hasta olsam kapısını calacagım bıtane duzgun insan yok apartmanımda.

Napayım?
Kimin derdi yok ki.
Ölmek istiyorum demek care degıl kı, allah verdi Allah alır canımızı da.
Sen yardım edemezsin arkadasına. Yardım da almak istemiyorsa kendısı bilir.
Hayat zaten yorucu ve yıpratıcı, bırak ilgilenme diyecegım ama vicdanım da ızın vermiyor boyle demeye.
Allah herkese akıl saglıgı versin son diyecegım bu.
Siz bende hep çok güçlü bir kadın izlenimi uyandırıyorsunuz. Herkese boşan, ayrıl deyince size bir kızıyordum ama çok da saygı duyuyorum duruşunuzu hiç bozmadığınız için. Umarım hayat size çok güzel kapılar açar.

Ben hüngür şakır ağlarken bile süslü püslü güya çok mutlu olduğum fotoğraflarımı paylaşmışımdır zamanında. Mutsuzluktan ölürken o sanal dünyada herkes beni aşırı mutlu zannederdi mesela. Sonra da hepsini kapattım gitti zaten. Kısacası hiçbir şey göründüğü gibi olmuyor. Kim ağlarken kendini çekip atar ki.. Belki içlerinde volkanlar cayır cayır. bilemeyiz

Hanımlar öncelikle hepinize huzurlu geceler dilerim

Bu arada iki gune bir buraya konu actigimin farkindayim ama hoşgörün lütfen. Zaten genel olarak kimseyle paylaşamayacaktınız konuları burada fikir almak adına açıyoruz.
Yine bir konu ile geldim cok özel olmasada.

Geçenlerde açtığım bir konu vardi gören olduysa bilirler bir arkadaşım 3 yıl kadar önce eşini kaybetti zaten karamsar mutsuz bir yapısı vardi iyice karamsarlaştı ben ona destek olmaya çalıştıkça benide kendi karamsar yapısına farkinda olmadan çekiyor çünkü yaşantılarımız bir cok sıkıntımız benzer olunca yakın arkadaşta olunca arkadasim genel olarak biz ne zaman güleceğiz bizim ne zaman yüzümüz gülecek herkese kadar var bize yok Allah bizi unuttu şeklinde hep bir veryansın isyan halinde.

Eski konumu gormeyenler için soyleyeyim sahiden durumunun zor ve kötü bi durum oldugunu biliyorum hepte destek olmaya konuşmaya çalıştım ama günden güne dahada karamsarlasiyor ve zaten bi dolu sıkıntım varken hayata pozitif bakmaya çalışırken bende karamsarlasmaya başlıyorum.

Bugun yine instagramda fenomen bi annenin fotoğrafını yollamış onlar ne sevap işlediler biz ne günahlar işledik dedi
Mesela başka bi fenomen yazar var bilenler bilir eşini kaybetmiş kendide o cabuk toparlandı tabi toparlanacak cok güzel bi hayati var çocukları var arkadaş çevresi var neden toparlamasın ki diyor

Ona gore gerçekten herkesin hayatı cok güzel bi bizim boyle fens artik o öyle yansıyınca acaba herkes yansıtıldığı gibi cok güzel hayatlar yaşıyorsa ben mi farkinda degilim diye düşünmeye basladim

Ben ona elimizdekilerle mutlu olmamız gerektiğini şükretmeyi telkinledikce o ben kendimden aşağılara bakmaktan biktim diyor artik afalladım o mu haklı ben mi polyannacilik oynuyorum inanın bilemedim
Güzel günler sana gelmez sen onlara yürüyeceksin demiş Hz Mevlana biraz da insanın kendi için de olacak kendini doldurup durmayacaksin şükür ettikçe ferahlar içiniz,🥰sosyal medya da ki kadar sorunsuz değil kimsenin hayati

• Beğen
Reactions: 000
Hanımlar öncelikle hepinize huzurlu geceler dilerim

Bu arada iki gune bir buraya konu actigimin farkindayim ama hoşgörün lütfen. Zaten genel olarak kimseyle paylaşamayacaktınız konuları burada fikir almak adına açıyoruz.
Yine bir konu ile geldim cok özel olmasada.

Geçenlerde açtığım bir konu vardi gören olduysa bilirler bir arkadaşım 3 yıl kadar önce eşini kaybetti zaten karamsar mutsuz bir yapısı vardi iyice karamsarlaştı ben ona destek olmaya çalıştıkça benide kendi karamsar yapısına farkinda olmadan çekiyor çünkü yaşantılarımız bir cok sıkıntımız benzer olunca yakın arkadaşta olunca arkadasim genel olarak biz ne zaman güleceğiz bizim ne zaman yüzümüz gülecek herkese kadar var bize yok Allah bizi unuttu şeklinde hep bir veryansın isyan halinde.

Eski konumu gormeyenler için soyleyeyim sahiden durumunun zor ve kötü bi durum oldugunu biliyorum hepte destek olmaya konuşmaya çalıştım ama günden güne dahada karamsarlasiyor ve zaten bi dolu sıkıntım varken hayata pozitif bakmaya çalışırken bende karamsarlasmaya başlıyorum.

Bugun yine instagramda fenomen bi annenin fotoğrafını yollamış onlar ne sevap işlediler biz ne günahlar işledik dedi
Mesela başka bi fenomen yazar var bilenler bilir eşini kaybetmiş kendide o cabuk toparlandı tabi toparlanacak cok güzel bi hayati var çocukları var arkadaş çevresi var neden toparlamasın ki diyor

Ona gore gerçekten herkesin hayatı cok güzel bi bizim boyle fens artik o öyle yansıyınca acaba herkes yansıtıldığı gibi cok güzel hayatlar yaşıyorsa ben mi farkinda degilim diye düşünmeye basladim

Ben ona elimizdekilerle mutlu olmamız gerektiğini şükretmeyi telkinledikce o ben kendimden aşağılara bakmaktan biktim diyor artik afalladım o mu haklı ben mi polyannacilik oynuyorum inanın bilemedim
Arkadaşınız hayatta yalnız olduğumuzun farkında değil bence. Bu hayatta yalnızız ve sadece kendi seçimlerimizi yasiyoruz

Sadece başlığa cevap vereyim. Ben eski nişanlımla herkesin ağzında gözde çift ayrılmaz ikiliydik ama gerçekte kedi köpek..

Ben hüngür şakır ağlarken bile süslü püslü güya çok mutlu olduğum fotoğraflarımı paylaşmışımdır zamanında. Mutsuzluktan ölürken o sanal dünyada herkes beni aşırı mutlu zannederdi mesela. Sonra da hepsini kapattım gitti zaten. Kısacası hiçbir şey göründüğü gibi olmuyor. Kim ağlarken kendini çekip atar ki.. Belki içlerinde volkanlar cayır cayır. bilemeyiz
Yıkılmadım ayaktayım pozları bende yaptim zamanında:)

Arkadasinizin sizi dibe cekmesine izin vermeyin
Fenomen degilim ama cok sukur cok mutlu bir insanim , eski esim vefat etti , senelerce bekar annelik yaptim , iflas ettim , isimden kovuldum , agir hastalik gecirip ölümden döndüm
Yani baya bir felaket yasadigimi soyleyebilirim ama mutluyum , cunku hayata bir kere geliyorum ve bende dahil olmak uzere her insanin agir bir yuku oldugunu biliyorum , bana da bu yasadiklarim denk geldi
Her sabaha sukrederek kalkarim , her gece yataga girdigimde sukrederim , kimsenin hayati mukemmel degil ama mutlulugu secmek bizim tercihimiz
Arkadasinizi psikologa yonlendirin ve sizi de negatife cekmesine izin vermeyin

Daha onceki konuna da yazmistim. Yine ayni seyi yaziyorum. Arkadasin Fuzuli gibi mutsuzlukla besleniyor. O mutsuz olma yolunu secmis. Bardagin hep bos tarafini gorenlerden. Sarfettigin efor bosuna. Arkadaşın ümitsiz vaka. Saraylarda da yasasa o yine mutsuz olmayi sececek. Sana daha once de soylemistim. Sen kimsenin psikologu degilsin. Kendi ruh sagligin icin bu kisiyle gorusmemeni tavsiye etmistim. Seni de asagilara cekiyor. Onu kurtaramazsin, hic degilse kendini kurtar.

Son düzenleme:
Sizin enerjinize emen olaylardan insanlardan uzak durun
Kimse tam anlamıyla mutlu veya mutsuz değildir
Ama mutsuzluğu seven bundan zevk alan insanlar vardır
En olumsuz insan tipi işte bunlar

• Beğen
Reactions: 000
Gercekten yansittigi gibi yaşayan da var, yalan bir hayati yaşiyormuş gibi yapan da var.

Ayrica insan genel anlamda mutlu bile olsa, bazen mutsuz olduğu zamanlar olabilir ve kalkip bunu sosyal medyada kimse paylaşmaz.

Sosyal medyada devamli eşleriyle sarmas dolas foto paylasan iki arkadasim boşandi, boşandiklarini duyana kadar aralarinda buyuk sorunlar oldugunu dahi bilmiyordum ben mesela.

İnsan ağlarken, eşiyle tartışırken, çocuğuna terlik fırlatırken resim çekip paylaşmazki zaten. Sosyal medya hesaplarını kapatırsa çok mutlu olacak.

Bu bi hastalık bence. Mağduru oynamak, sürekli başkalarının daha iyi olduğunu düşünmek falan. Bu tip arkadaşım vardı sürekli başkalarının hayatlarına bakıp kendi sahip olduklarına isyan ederdi. Bi ara aynı marka aynı model tlfn kullanıyorduk "seninki çok güzel ya bi başka benimki böyle değil" diyordu. Şaka gibi ama gerçek. Bu tip insanlar değişmez evet destek olun ama enerjinizi emmesine izin vermeyin.

Hiçbir şey göründüğü gibi değil bunu bilin
Sosyal medyada mutluluk pozu paylaşıyordum ama midemde ağır hastalık vardı ölümden döndüm herkes beni gülüp eğleniyor dünyayı geziyor mutlu sanıyordu ama ağrılardan duvarlara vuruyordum
Sosyal medyaya inanmayın

Bunlar da cok abarti değil mi? Sosyal medyada herseyin gercegini yansitmadigini biliyorum da bunlar çok ileri seviye sanki...

Evet kimse oturup aglarken, zor durumdayken, hastayken fotoğraf koymaz ama ölümlerden dönerken, şakir şakir ağlarken filan süslenmek egleniyor gibi gorunup foto yuklemenin amaci nedir?
O anlarda insanin aklina sosyal medya mi gelir? 🙄
Nebileyim kalkip uzgun halimi ben de paylaşmadim, paylaşmam ama uzgunken mutlu pozu da vermedim. Paylaşim yapma zorunluluğu yok sonuçta, modumda degilsem bisey paylaşmam ben, hatta modumdaysam bile paylasim yapmadigim olur, kimse paylaşim yapmaya zorlamiyor ya.

Çok sagliksiz. 😮

Bunlar da cok abarti değil mi? Sosyal medyada herseyin gercegini yansitmadigini biliyorum da bunlar çok ileri seviye sanki...

Evet kimse oturup aglarken, zor durumdayken, hastayken fotoğraf koymaz ama ölümlerden dönerken, şakir şakir ağlarken filan süslenmek egleniyor gibi gorunup foto yuklemenin amaci nedir?
O anlarda insanin aklina sosyal medya mi gelir? 🙄
Nebileyim kalkip uzgun halimi ben de paylaşmadim, paylaşmam ama uzgunken mutlu pozu da vermedim. Paylaşim yapma zorunluluğu yok sonuçta, modumda degilsem bisey paylaşmam ben, hatta modumdaysam bile paylasim yapmadigim olur, kimse paylaşim yapmaya zorlamiyor ya.

Çok sagliksiz. 😮

O fotoğraflar zaten aşırı mutsuzken tam o an çekilmiyor. Önceden çekmiş olduğum,beğendiğim bir fotoğrafı paylaşıyordum. Mesela en yakın arkadaşımla tartıştım aslında çok üzgünüm, aşırı mutsuzum ama o güzel bulduğum mutlu olduğum fotoğrafımı paylaşıyordum mesela. Bir nevi de sosyal medya bağımlılığıydı. Arka planda aslında hiç de görüldüğü gibi mutlu bir hayatım yok. Geziyorum yiyorum fakat mutlu değilim. Oraya bakınca mutlu zannediyorlar mesela. Haliyle ağlayarak fotoğraf atmıyorum. Bende bu durumu sağlıksız bulduğum için kapattım hepsini zaten. Ama çevremde böyle insan o kadar çok ki. Siz modunuzda değilken paylaşım yapmayabilirsiniz ama herkes siz değil. İnsanlar farklı farklı haliyle.

O fotoğraflar zaten aşırı mutsuzken tam o an çekilmiyor. Önceden çekmiş olduğum,beğendiğim bir fotoğrafı paylaşıyordum. Mesela en yakın arkadaşımla tartıştım aslında çok üzgünüm, aşırı mutsuzum ama o güzel bulduğum mutlu olduğum fotoğrafımı paylaşıyordum mesela. Bir nevi de sosyal medya bağımlılığıydı. Arka planda aslında hiç de görüldüğü gibi mutlu bir hayatım yok. Geziyorum yiyorum fakat mutlu değilim. Oraya bakınca mutlu zannediyorlar mesela. Haliyle ağlayarak fotoğraf atmıyorum. Bende bu durumu sağlıksız bulduğum için kapattım hepsini zaten. Ama çevremde böyle insan o kadar çok ki. Siz modunuzda değilken paylaşım yapmayabilirsiniz ama herkes siz değil. İnsanlar farklı farklı haliyle.

Anladim. Ben mutsuzken eski fotoğraflardan bile atmiyorum, hatta sosyal medyaya daha az giriyorum mutsuzken. 🙄

Sizi negatif yapan insanlarla aranıza mesafe koyun. Arkadaşınız acı bi kayıp yaşamış. Ama hayat devam ediyor. Ölenle birlilte hayat durmuyor akıyor yani yapacak bişey yok. Herşeye kötü bakmanın anlamı yok.
Zaten arkadaşınız isyan ediyor resmen. Bence arkadaşlığınıza biraz ara vermeniz iyi olabilir çünkü sizi de etkiliyor. Sosyal medya meselesinde de orası maske herkesin maskesi telefonu. Takılmayın bu kadar.

Sermin'den bahsediyorsunuz sanırım.
Kadın mutlu bir kadın. 3 çocukla boşanma cesareti göstermiş.
3 çocukla yeniden evlenme cesareti göstermiş...
Esi vefat etmiş yeniden hayata tutunma cesareti göstermiş.
Hayat kadına pek çok yerden vurmuş belki ama o yine de dört elle sarılıyor. Bir sağ kroşe bir sol kroşe de yese ayağa kalkmak için gayret gösteriyor. Büyük bir mutsuzluk da yaşasa çocuklarına yansitmamak için neşeli davranmaya calisiyor.
Olenle olunmeyecegi bilincinde.
Yani kadın mutlu olmaya çabalıyor. Mutluluğu eliyle kazıyor, bir sekilde ona ulaşmaya çalışıyor. Ve mutlu
Sonuna kadar hak ettiğine ve mutluluğunun doğru olduğuna inanıyorum.
Arkadaşınız da kendine acimayi bırakıp çocukları için mutlu olmaya gayret etse eminim her şey bir tık daha kolay olacaktır kendi için.

Hayat inişli çıkışlı, kimsenin hayatı mükemmel değil ki.
Ben yıllardır yalnız yaşıyorum, sağlık sorunlarım da var. Ama her şeyimi kendim yaparım, tek başına ev bile değiştirdim, eşya kolile, nakliyesi ev sahibi derken bir sürü şeyle ugrasmak gerekiyordu ve kimse yanımda değildi. Son 1.5-2 yıldır o kadar ağır süreçlerden gectim ki, aileme bile anlatmadim. Çok şükür Rabbim sağlık versin herşey bir sekilde halloluyor. Şükür gercekten önemli bir şey. Insan olmayanlara değil, olana bakmalı, elindekilerle mutlu olabilmeli.
Ben 16 Marttan beri evdeyim, bu süreçte neden yalnızım, kimsem yok, ailemden uzaktayım diye hiç düşünmedim, bir çok kişiden offff çok sıkıldım laflarını duyuyorum ki bunlar yalniz kalmaktan ölümden korkan ve aileleriyle yasayan insanlar. Ben hic sıkılmadım evde yapılabilecek o kadar çok sey var ki, istesem bu kadar uzun izin alamam diye düşünerek içinde bulundugum anların tadını çıkarıyorum, hobilerime vakit ayırıyorum.
Senin arkadaşın gibi her şeyden şikayet eden ama çözüm yolu sundugumda "hayat zor, sen beni anlamiyorsun" diye trip atan bir arkadasim.vardi. Eşiyle sevgiliyken anlaşamadığı halde, devamlı dert yanarken evlenince de "sen benim kocama laf edemezsin" diye atar yapınca çıkardım hayatımdan. Sosyal.medyasi var ama paylasim yapamiyor çünkü kocası izin verdiği sürece girebiliyor!
Demem o ki, seni aşağıya çekiyorsa etkilemesine izin vermeden elinden geleni yap sonrasinda da elimden gelen bu de geç ve hayatına bak.
Ayrıca sosyal medya zaten insanların paylasma güdüsünü tatmin ettiği bir mecra. Ben şahsen pek sosyal medyada paylaşım yapmam, günde 5-10 dk bakar geçerim. Bu mutsuz olduğum ya da boş bir insan olduğum anlamına gelmez. Insan kendiyle barisik ve mutlu olabilmeli. Kıyas yapmak yerine kendine bakmak gerek. O insanlarin da ne dertleri var kimbilir, onun mutlu/mutsuz olması bana ne katıyor ki?
O arkadaş baska hayatlari merak edeceğine kendine baksın, anlattığınız kadarıyla artık klinik vakaya dönüşmüş sizin yapacağınız birsey kalmamış, belki biraz sert çıkıp onu silkeleyebilirsiniz. Alttan aldıkça daha da nazlaniyor belli ki.

Sermin'den bahsediyorsunuz sanırım.
Kadın mutlu bir kadın. 3 çocukla boşanma cesareti göstermiş.
3 çocukla yeniden evlenme cesareti göstermiş...
Esi vefat etmiş yeniden hayata tutunma cesareti göstermiş.
Hayat kadına pek çok yerden vurmuş belki ama o yine de dört elle sarılıyor. Bir sağ kroşe bir sol kroşe de yese ayağa kalkmak için gayret gösteriyor. Büyük bir mutsuzluk da yaşasa çocuklarına yansitmamak için neşeli davranmaya calisiyor.
Olenle olunmeyecegi bilincinde.
Yani kadın mutlu olmaya çabalıyor. Mutluluğu eliyle kazıyor, bir sekilde ona ulaşmaya çalışıyor. Ve mutlu
Sonuna kadar hak ettiğine ve mutluluğunun doğru olduğuna inanıyorum.
Arkadaşınız da kendine acimayi bırakıp çocukları için mutlu olmaya gayret etse eminim her şey bir tık daha kolay olacaktır kendi için.
Benim de okurken aklima.direkt Sermin Yasar geldi. Ama arkadaşı onunla birlikte baska fenomenlerden de bahsediyormus. Aman herkes mutlu bi arkadasi mutsuz!

X