Sosyal Medya Bu Kadar Etkili mi Herkes mi Mutlu Yoksa Mutlu mu Görünuyorlar?

Böyle birşey olabilirmi gerçekten kuzum mükemmel hayat mi var herkesin.derdi var genelde ice atilir ama.önemli. olan onunla mutlu olmak insan her daim tek şekilde mutlu olabilir tevekkül sahibidir iç huzuru vardır oh mis gibi yasar Allah hepimize nasip etsin

İnsan ağlarken, eşiyle tartışırken, çocuğuna terlik fırlatırken resim çekip paylaşmazki zaten. Sosyal medya hesaplarını kapatırsa çok mutlu olacak.

Orda görünenlerin sadece resimden ibaret olduğunu hatta bildigim kaç örneği aslibda cok sıkıntılı süreçlerde bile cok mutlu paylaşımlar yapanlardan siz edince hadi onlar öyle hayatlarını bildikleri var ne dert ne kadar herşeyleri yerli yerinde cok mutlular diyor
Banada sorarsanız ben dertsiz insan diye birseyin varlığını bilmiyorum ama o öyle söyleye söyleye sanki banada empoze etmiş bazı insanlar artık benide düşündürmeye başladı hakkaten acaba hic mi dünya dertleri yok diye düşünmeye basladim

Hayatımızın olumlu taraflarını göstermeye calisiyirum şanslı olduğumuz tarafları anlatıyorum ama hepsini gözden çıkaracak nedenler sıralıyor

Arkadaşım hayatimda 12-13 yıldır var bu zamanlarda destek olmalıyım diye dusunuyorum ama sonra baktım ki aslında arkadasim evlenmeden öncede karamdaydı evleninceye sıkıntılar sayıyordu simdide

Sadece git gide daha katlanarak artıyor mutsuzluğu
Bende yalnız bi insanin hayatıma duygusal manada kimse girmedi bu beni cok fazla üzen şeylerden biri ama yinede hayata karamsar bakmamaya çalışıyorum ama o her konuda olumsuzluklar sıralıyor ikimiz icinde

arkadaşına savaş bölgelerinde aç kalan,işkence gören, kaç tane çocuğunu kaybeden annelerin fotoğraflarını at. madem mutlu resimlere baktıkça ağlıyor, hayıflanıyor, mutsuzluktan ölüyor.. kötü fotoğraflar gördükçe haline şükreder belki. ileride senin mutlu halınden de nemalır haberin olsun.

Sürekli isyan etmesi hoş değil sahip oldukları için şükretmeyi de bilmeli. Allah gönlüne göre versin bence siz onun düşüncelerinden etkilenmemeye çalışın mutlu olmak isteyene sebep çok, mutsuz olup isyan etmek isteyene de. Karar size kalmış

Şimdi bu konu çoğu kişinin derdi.
Günümüzde hedonist kültür gelişti. Yani hayatta hep mutluluk ; zevk ve tatmin olmalı; doyum olmalı diyenler var. Fakat hayat öyle değil. Bence olmamalı da. Hayat bir akıştır. Bazen dalgalı bazen sakindir. Her insan hiçbir zaman her gün mutlu olamaz. Bazen mutlu olur, bazen huzurlu, bazen karamsar, bazen hüzünlü.. Duygu durum hep değişir. Stabil değildir. Bunu kabul edin..

Ikıncı olarak sosyal medya bir illüzyondur. Orada insan kendini olduğu gibi değil olmak istediği gibi resmeder. Burada bile kullananlar itiraf etmiş. Mutsuz olunduğunda bile mutlu resimler atılmış. Benim 9 yıldır sosyal medya hesaplarım yok. Hepsini kapattım çünkü bu illüzyona nadir de olsa illüzyon olduğunu bilmeme rağmen kapıldığımı fark ettim. Ve bu bazen ister istemez modumu aşağı çekiyordu.

Insanlar eskiden beri kıyaslama yapar. Ve birbirine üstünlük kurmaya çalışır. Zaten sosyal medyanın son yıllarda patlamasının nedeni bu. Çoğunluk birbirine üstünlük sağlama peşinde. Bundan ciddi haz duyuyorlar. O gelen beğeniler, o yorumlar hoşlarına gidiyor. O yüzden 10 sene önce gittiği 1 haftalık yurt dışı tatilini bile hala tbt yapanlar var.

Bir de bazı insanlar mutsuzsa savunma mekanizması yöntemi olan inkar durumunu seçiyorlar. O yuzden mutsuzken bile; esiyle ayrılma noktasında iken bile mutluluk pozları paylaşıyorlar. Sosyal medya onların ütopyası.
Orası kurguladıkları yer. Çoğunun böyle. Azınlık yüzde 10 bunun dışında. Onları da fark edersiniz.

Yani kısaca sosyal medyayi bir ütopya alanı düşünüp öyle bakın. Veya modunuzu düşürüyorsa hiç bakmayın kapatın. Tamamen size kalmış. Ama sizi kötü etkilemesine izin vermeyin.

Arkadaş durumunuza gelirsem; siz kendiniz dışında kimseyi ama kimseyi değiştiremezsiniz. Arkadaşınız mutsuzluğunu kullanarak duygu sömürüsü ile beslenen biri. Değişmez. Yapacağınız şey araya mesafe koymak. Size yaptığı duygu sömürüsü. Ve sizi de dibe çekiyor. Bu durumda benmerkezciligi seçip kendinizi çekmeniz lazım. Az görüşün. Baktınız size kendini acındırma yapıyor konuyu değiştirin. Olmadi araya mesafe koyun. Köklü değişimler insanların kendi iradeleri ile başlar. Arkadaşınız kendisi değişmek istemedikçe değiştiremezsiniz.

Ayrıca ölüm konusunu kabul etmek için çalışmalı.
Kimsenin en az 80 yaşına kadar yaşama hakkı yok. Ölüm bir kabullenme konusudur. Yas süreci vardır. Ama çoktan kabullenme aşamasına geçmeliydi. Bununla ilgili hastanede bir psikiyatriye gidebilir.

Bu arada kısa bir not ekleyip yazımı sonlandiracagim.
Yalnız yaşayan biriyseniz ben olsam bir evcil hayvan alırım. Mesela kedi. Eğer tüy alerjiniz yoksa size yoldaş olur. Yalnızlığınızı hafifletir. Stresinizi alır. Barınaklarda bir sürü yavru kedi var. Birini sahiplenebilirsiniz.

Sevdiğim bir laf vardır. Pema Chödrön lafıdır.
" You are the sky. Everything else it is just the weather."

"Sen gökyüzüsün. Geriye kalan her şey sadece hava durumu."

Not: Baya uzun yazmışım.. okuyanların gözlerine sağlık..

Son düzenleme:
Bazi insanlar vardir arkadasiniz gibi, aciz, ezik. Bu tip insanlar kendi basarisizliklarini, acziyetlerini kendilerini elestirmek ya da toparlamak yerine baskalarini elestirir ya da baskalarindadir gozu. Zenginin mali zugurdun cenesini yorar misali. Arkadasiniz buradan beni yordu. Kusura bakmayin sünepe sünepe oturmus sadece acilarin kadini rolunu oynuyor. Yanina da yalniz olmamak icin kendine arkadas olarak sizi bulmus.
Bazen bir insani kendine getirmenin bir yolu da birakmaktir. Tokat etkisi yapar. Simdiye kadar yapmadigini yapip oturup kendini elestirmeye baslayabilir. Simdiye kadar destek olmussunuz olmamis. Bir de yalniz tek basina birakmayi deneyin. Tek basina kalip yalnizlastiginda bu duygu somurusuyle gecinme yolunu birakip belki ayaga kalkmayi deneyebilir. Benim bile icim sisti, yeter artik cocuk degil, birakin kendi haline. Ya omur boyu kaderine yansin ya da toparlansin.

Yani kim aglayan mutsuz fotografini koyar Allah askina herkes mutlu fotosunu koyuyor tabi

Kuzenimle yengem bosanmadan once evlilik terapsitine gittiler, terapist ilac yazmis. Sonra baristik diye eglenceye gidip onun fotosunu atmislar. Eglencenin fotosunu goruyor insanlar, kimse kavganin dovusun terapistin fotosunu koymaz ki

O sosyal medya fenomeni tipler de bana cok bos beles geliyor genel olarak. Onlara ozenenler de hayatindan tatmin olmayan insanlar. Hayattan mutluysaniz kimseye ozenmiyorsunuz zaten bknz sekil 1A ben

Bence sosyal medyada yansıtıldığı kadar mutlu olanlar da var mutsuzluğunu şaklayalar da. Yani fenomenler için yorum yapamayacağım ama kendi yakın çevremden bildiklerim mesela paylaşımlarında gayet mutlu huzurlu dört dörtlük hayatları var ve gerçekte de öyleler. Ama şu da var gerçekte çok çok mutlu olup hiç paylaşım yapmayanlar daha çoğunlukta sanki. Ama ben çok paylaşım yapan mutsuzdur lafına inanmıyorum

Onlar pozitif görünmezlerse takipçi kaybederler doğal olarak reklam vs alamazlar tamamen duygusal durumlar diyelim
O gördükleri muhteşem şeyler hep tanıtımcıların hediyesi çoğunda o kadar çok varki çok olan şeyinde kıymeti yoktur arkadaşın fazla hayal dünyasında yaşadığı işin gerçek hayatı kabullenemiyor. Madem o hayatı istiyor çabalasın sahip olsun madem

Bence herkes yasadigi hayata sukretmeli. O baskasinin hayatina gipta ile bakiyoken baskasi da onun hayatina gipta ile bakiyo olabilir. Cok ciddi borcu yada olumle savasmiyosa geri kalan hersey teferruat. Nefes aldigi surece hayatin tadini cikarmaya bakmali

Mutlulukları gerçek olabilir, olmayabilir de..
Ama o mutluluğa ulaşmak için kim bilir ne zorlu yollardan geçtiler.
Bu mutlu günlere kavuşmak için emekler verdiler kesin.
Sadece ağlayıp sızlamakla gelmez mutluluk.
Bakış açısını değiştirmediği müddetçe mutluluk arkadaşınıza gelmeyecek üzgünüm..

Eğer bı arkadaş iyi gelmiyorsa görüşmeyi kesmek gerek. İnsanlar sadece sosyal medyada değil hep olumsuzluklari saklarlar bizde bı laf vardır "kol kırılır yen içinde kalır"...
Bı arkadaşım vardı 4 senelik ilişkisinin nasıl muhteşem olduğunu anlatırdı her hafta orkideler balonlar alan sevgilisini göklere cikarirdi. Meğer o sevgili arkadaşımın çocuğu olduğu için onunla evlenmek istemiyormus ve o balonlar çiçekler hep kendi siparisiymis ayrıldıklarında itiraf etmişti. Şimdi baskasinla birlikte o adam eskisinden de mükemmel :)))

Bazı insanlar mutsuz olmayı sever. gerçekten!!! Heryerde bu örneklerden vardır.Eşini kaybetmeden önce nasıldı. Eğer pür neşe Bi tipse gerçekten kaybını kaldıramamıştır. Üstte belirttiğim gibiyse mizaç diyebiliriz. Ayrıca insta daki hayatlara imrenip mutsuz olanları da anlamam yani.

İnşaallah sende yaşarsin ne demek ya,bence artık arkadaşınızin dürüst ,gerçek ve acitici olsa sert bir konusmaya ihtiyacı var ki kendisine gelsin.Sarsin biraz onu.Kimse tam anlamıyla mutlu değil ki herkesin kendine derdi büyük .Forumda öyle dertler var ki anlatılan.Bencilliği bir tarafa biraksin,dünya kendisi etrafında dönmüyor,o dünyaya uyum saglayacak yoksa akıl sağlığını yitirir ki yitirmiş normal değil soyledikleri.Herşeye bir bahane bulmuş o kadar boş demek ki hayatı depresyona girmeye vakit bulabiliyor.Ben de hayatimdaki zor bir dönemeçte öyle ekstra işler yapmıştım ki ruhumun acısını duymamak için bedeni ve zihnimi meşgul etmiştim ve yormuştum başka şeylerle .Çok da faydalı oldu ,para da kazandım. Son konuşmanızı yapın ve ayrılın arkadaşınızdan.Ben olsam düzeltmeyi başarıyorsam artık mesafe koyardım.Çünkü siz de etkilenirsiniz zamanla bu durumdan sizi de kendi çukuruna sürükler.Sonra dönüşü zor.Şu dünyada en önemli nimet sağlık özellikle akıl sağlığı siz de sağlığınızı bozmayın.Duzeltemiyorsaniz bırakın gitsin.

her şey göründüğü gibi de olabilir hatta sosyal medyada gördüğünüz mutlu kişi sandığınızdan daha da mutlu olabilir. ama bu bizim mutsuz olmamızı açıklayan bir şey olamaz. yani dünyada 10 birim mutluluk var da onlar çok almış, bize haksızlık olmuş gibi bir durum yok. yetersizlik duygusunu besliyorsa mutlu olan veya gözüken insanlar takip edilmemeli.

Artık instagram bu tip fenomenler için bir gelir kapısı, evlenler ilişki uzmanıymış gibi, çocuk doğuranlar çocuk gelişimi uzmanıymış gibi davranıyorlar, hatta aralarında yabancı yazarların kitaplarından alıntılar yaparak kitap bile yazıp, takipçileri çoğalınca seminer vermeye bile başlıyorlar. Gelir kapıları bu olunca da evlerini ailelerini sürekli paylaşıp paraya para demiyorlar. Seminer seminer gezip çocuklarıyla doğru düzgün vakit geçirmeyenler, nasıl iyi anne olunurun dersini veriyor, sonuç olarak tamamen çıkar ililkisi, hiç dert etmeyin, öyle bir dünya yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…