Hayat inişli çıkışlı, kimsenin hayatı mükemmel değil ki.
Ben yıllardır yalnız yaşıyorum, sağlık sorunlarım da var. Ama her şeyimi kendim yaparım, tek başına ev bile değiştirdim, eşya kolile, nakliyesi ev sahibi derken bir sürü şeyle ugrasmak gerekiyordu ve kimse yanımda değildi. Son 1.5-2 yıldır o kadar ağır süreçlerden gectim ki, aileme bile anlatmadim. Çok şükür Rabbim sağlık versin herşey bir sekilde halloluyor. Şükür gercekten önemli bir şey. Insan olmayanlara değil, olana bakmalı, elindekilerle mutlu olabilmeli.
Ben 16 Marttan beri evdeyim, bu süreçte neden yalnızım, kimsem yok, ailemden uzaktayım diye hiç düşünmedim, bir çok kişiden offff çok sıkıldım laflarını duyuyorum ki bunlar yalniz kalmaktan ölümden korkan ve aileleriyle yasayan insanlar. Ben hic sıkılmadım evde yapılabilecek o kadar çok sey var ki, istesem bu kadar uzun izin alamam diye düşünerek içinde bulundugum anların tadını çıkarıyorum, hobilerime vakit ayırıyorum.
Senin arkadaşın gibi her şeyden şikayet eden ama çözüm yolu sundugumda "hayat zor, sen beni anlamiyorsun" diye trip atan bir arkadasim.vardi. Eşiyle sevgiliyken anlaşamadığı halde, devamlı dert yanarken evlenince de "sen benim kocama laf edemezsin" diye atar yapınca çıkardım hayatımdan. Sosyal.medyasi var ama paylasim yapamiyor çünkü kocası izin verdiği sürece girebiliyor!
Demem o ki, seni aşağıya çekiyorsa etkilemesine izin vermeden elinden geleni yap sonrasinda da elimden gelen bu de geç ve hayatına bak.
Ayrıca sosyal medya zaten insanların paylasma güdüsünü tatmin ettiği bir mecra. Ben şahsen pek sosyal medyada paylaşım yapmam, günde 5-10 dk bakar geçerim. Bu mutsuz olduğum ya da boş bir insan olduğum anlamına gelmez. Insan kendiyle barisik ve mutlu olabilmeli. Kıyas yapmak yerine kendine bakmak gerek. O insanlarin da ne dertleri var kimbilir, onun mutlu/mutsuz olması bana ne katıyor ki?
O arkadaş baska hayatlari merak edeceğine kendine baksın, anlattığınız kadarıyla artık klinik vakaya dönüşmüş sizin yapacağınız birsey kalmamış, belki biraz sert çıkıp onu silkeleyebilirsiniz. Alttan aldıkça daha da nazlaniyor belli ki.