Sosyal Ağı fazla önemseyenlere ithafen! Lütfen buyrun...

Fatimatuzzehra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2015
60
49
Konuyu doğru yeremi actim bilmiyorum eger oyle ise çok özur dilerim her birinizden.. Lütfen herbirimiz okuyalim..

Genç bir kızdım. Evlenme aşamasında olduğum gencin ailesi, O’na başka bir kızı uygun görünce, benden vazgeçtiler. Şimdi 30 yaşındayım.” Diyen kardeşimiz şöyle devam etmiş mailine:

“Çevremdeki insanların Ne zaman evleniyorsun? Neden evlenmiyorsun? Neyi kimi bekliyorsun sorularından o kadar sıkıldım ki herşeyin Allah’ın takdiri olduğunu bilmeden hayatıma karışıyorlar ve bazen çok kırıcı oluyorlar. İnstagram’da o paylaşılan cıvık cıvık yazılar, fotoğraflar, “Kocacımın hediyesi, kocamın sürprizi” vs.gibi şeyleri görünce ne kadar etkilenmemek istesem de gönlüm kırılıyor. Osmanlı devletindeki dul, bekar olan hanımlar üzülmesin diye eşleriyle dışarıda bile yan yana yürümeyen evli hanımların inceliği varken bütün özel hayatlarını gözümüze gözümüze sokanların durumları ne olacak?

Ben de eşim, evladım, mutlu bir yuvam olmasını tabi ki isterim. Zira kaderimde yazılan vakit saat gelmediyse elimden dua edip Rabbime yalvarmaktan başka ne gelebilir? Sırf evli olmak için dini vecibelerini yerine getirmeyen, biriyle mi evleneyim? Yoksa sırf nefsimi tatmin için haram yolları mı seçeyim?”

Bu imtihan benim için 2 yıldır çok zor bir süreç haline geldi. Allah’ın haram kıldığı çıplaklık yayıldı erkekler kadın beğenmez oldu. Allah korkusu azaldı. Olan bizim gibi hanımlara oldu. Kaşımıza, gözümüze laf eder oldular artık ki bu bir hanım için çok kırıcı.”

Neyimiz var, neyimiz yoksa sanal alemde harcamaya, herşeyimizi insanların gözüne sokmaya adamışız kendimizi. Aldığımız verdiğimiz, yediğimiz içtiğimiz, kedimiz köpeğimiz, aşkımız evliliğimiz, yalanlarımız, hayallerimiz, çoluk çocuğumuz, incik boncuğumuz, mutfağımız, salonumuz, berjerimiz, konsolumuz, keyfimiz-konforumuz, boyamız cilamız, pılımız pırtımız… Artık bize ait olmayan umumileşmiş hayatlarımız…

Özel olmaktan çıkıp, umumileşen hayatlarımız sadece kendi görgüsüzlüğümüzün yörüngesinde kalsaydı; belki idare edilebilir, yenilip yutulabilir olurdu ancak, umumileşirken kırıp döktüklerimizin, ezip geçtiklerimizin hiç farkında olamıyoruz. Ezerek yükselmenin, yok sayarak var olmaya çalışmanın dayanılmaz ahlaksızlığıyla çürüyor toplum…

Mutlu yaşasak yine, ev içinde saygımızı, sevgimizi, anlayışımızı üst sınırlara taşısak. Ama dışarıya karşı daha ciddi bir duruş sergileyebilsek… Evde dilediğimiz kadar şakalaşsak, ele ele tutuşsakta, dışarı çıkınca mutsuz veya eşsiz olan insanları da düşünerek hareket etsek… Bu konuda bizi uyaranları “Kıskanıyor” deyip bir kez daha incitmesek…

Sanal alemde çiçeği böceği, öğretici, tefekküre sebep olacak güzellikleri paylaşsak ama paylaşımlarımız insanları çatlatmaya yönelik olmasa…

İmrenmek de gayet insani bir hal değil mi? Bekar olan bir kız, evli bir hanıma imrenemez mi? Çocuğu olmayan, çocuklu birine gıpta edemez mi?

Dışarıda kadınlar olduğundan daha güzel gözüksün diye makyajı, kusurlar kapansın diye pudrayı, fondoteni, selfielerde daha güzel gözüksün diye flu ayarları icat ettiler. Dolgulu, slikonlu çamaşırlar, olduğundan daha büyük gösteren kirpikler, saç gibi görünen tokalar, gür saçları var diye düşündüren devasa topuzlar… Herkes vitrinlere oynuyor…Büyük bir yalanın üzerine kurulu hayatlarını, sahte güzelliklerini ha bire gözümüze sokup duruyorlar.

Evinde, kocasının yanında makyajsız, pijamalı dolaşan, saçını alelade toplayan bir kadın, neden dışarı çıkarken en güzel kıyafetlerini giyip, bütün leke ve kırışıklarını kapatacak şekilde makyaj yapıyor? Yetmiyor vücudunun en güzel yerlerini sergileme ihtiyacı duyuyor? Karşı komşusu, iş yeri arkadaşı, otobüsün şöförü, market çalışanı, falanın filanın kocası, oğlu neden bir kadının vücudunun, en alımlı ve güzel hallerini görmeye maruz bırakılıyor?

Diğer gamlılık diye kadim bir tabirimiz vardı bizim. Bu yüzden pişirdiğimiz özel bir yemekten komşuya götürürken, üzerini peçeteyle kapatırdık. Bu yüzden büyüklerimiz fileye karşı çıkmış içini herkes görüp imrenecek diye. Kadınların erkeklerinden bir adım geride yürümelerinin sebebi de hep bu yüzden işte. Evli olmayanlar veya mutsuz bir evliliği olanlar görüp de imrenmesinler diye.

Kocişimin evlilik yıldönümü hediyesi, aşkitom yine beni düşünmüş, bu akşam filan yerde yemekteydik, aman ne yedik, ne yedik! Kutlamalara doyamadığım doğum günüm, masal gibi evliliğim, muhteşem gebeliğim, erkek olacakmış bebeğim, padişahın bitanesi, şehzadenin annesiyim… Kıskananlar çatlasın ne diyim!!

Cahide Sultan

Yazının ilk başını okudum Cahide yazmıştır bunu dedim.
Genelde o hanım dikkat etmesi gereken, hassasiyet gerektiren konularda oldukça sert ve acımasız yazılar yazarken böyle konularda yazarda yazar .
Çok ciddiye almiyorum. Hele Ozgecan Aslan hakkında yazdıklarından sonra.

Yaaaa.. Inan canim o yazisini okumadim ben ne yazmis ki.. Merak ettim okuyacagim bazi bolumlere katilmasamda hosuma gitti... :)

İmrenmek de gayet insani bir hal değil mi?

İmrenmek sadece sosyal medyada gördüklerimizle sınırlı değil ki.
Kişinin içinde kanaat duygusu yoksa hayal ettiği şeye bile imrenir.

Ben de evlenmek istiyorum ama sosyal medyadaki evlileri görünce hiç aklıma gelmemişti onlara imrenmek veya ayyyyy neden koyuyorlar ki bu fotoğrafları demek. Hepimizin bir kaderi var, zamanı gelince onu yaşayacağız.

Ayrıca herkesin bir dengi var, ne demek "nefsimi tatmin etmek için haram yolları mı seçeyim?". Sende meyil var ki aklına bu geliyor. 3,5 senedir (yeniden) bekarım ama hiç harama bulaşmak aklıma gelmedi.

Bu kadının tariflerine hastayım.
Yemek tariflerinde bir numaralı tercihimdir.

Bazı konularda çok haklı bulsam da bazı konulara bakışı uymuyor bana pek.
Bazen çok sert geliyor mesela..

Bu yazısını da kısım kısım beğendim.

Ama bir gerçek var ki toplumun tamamını değiştiremeyiz.
Kendi bakışımızı değiştirmeliyiz.

Mükemmel bir evliliğim yok.
O kocişim de kocişim diye fotoğraf paylaşımı yapanların da içlerinde başka sorunları
olduğunu biliyorum. ( çoğunun en azından :))

Harika bir evim ve eşyalarım yok.
Bunlarla huzur olmayacağını da biliyorum.

Evlenmek marifet değil hayırlısı olsun hayırsızsa bekarlık en güzelidir diyorum.

Çocuğum da olmuyor ama ille de ille demiyorum Allah'ım evladın da hayırlısını hayırlı vakit de ver.
Hayırsız olan hiç bir şeyi istemiyorum demeyi biliyorum..

Bunları diyebilmek lazım.

Sağlığım yerinde çok şükür diyerek elimizdekilerle mutlu olmaya çalışmamız lazım..

Herkesi değiştiremeyiz. Bu paylaşımların tamamını yok edemeyiz.

Çok rahatsız oluyorsan kullanmayacaksın sosyal hesap benim gibi.
Gözün görmezse çok batmaz.. Hayırlısı...

Oku canım.
Bana çok farklı geliyor Cahide hanim. O kadar gereksiz bir tavrı var ki bazı kesimlere.
Geçenlerde namaz kilmayanlar kurban kesiyor o ibadet değil mi gibi bir sey yazmıştı. Lafının nereye gideceğini bilmeden yazıyor.
Yaaaa.. Inan canim o yazisini okumadim ben ne yazmis ki.. Merak ettim okuyacagim bazi bolumlere katilmasamda hosuma gitti... :)

Canimm.. Bende bazi yerlerine katilmiyorum bu yazinin kesmeyi dusundum sonradan vazgectim.. Haklisin o hususta..

konu dini ya da degıl ben sosyal medyada bu kadar cıvıklasmaya karsıyım ınsanlar yedıklerını ıctıklerını gıttıklerı mekanları herseyı ama herseyı tum hayatlarını paylaşıyorlar eşlerıyle sevgılılerıyle postların altında konusuyorlar sonra ayrılıyorlar konusmalar sılınıyor engellenıyor falan fılan sosyal medya kullanıyorum evet ama gına geldı artık mılletın yedıklerınden gıttıklerı mekanlardan sevgı pıtırcıklıklarından bel altı küfürlerden sahte hesaplardan bu kadar yalan bı ortam olamaz ama yakın arkadaslarımız var akrabalarımız var kapatsan heSAbı hemen arayıp noluyo bosanıyo musunuz nıye hesabınız kapandı gıbı sorular soruyorlar o derece yani

O yazısına denk gelmedim.
Öyle mi demiş?

Onu Allah bilir oysaki..
Allah katında kimin ibadeti kiminkinden üstün onu sadece Allah bilir.

Keşke böyle büyük konuşmamayı bilse insanlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…