Sorunlarım bitmiyor,bitmedi,bitemeyecek..

Daha önceki konularımı biliyorsunuz zaten benim dertlerimden size bile gına geldi farkındayım ama bir de beni düşünün.Kusura bakmayın lütfen sizden fikir almak iyi geliyor.
Ufak bir hatırlatayım nişanlımla eften püften sebeplerden bile kavga ediyoruz diye ayrılmıştık.
Babamla babalar günü için babasının yanına gitmiştik o esnada babası ''işten çıkmadığın için kavga ediyorsunuz'' dedi ''oradan birisinden şüpheleniyor sen onun odasına girip konuşuyor musun diye''dedi (şüphelendiği adam nişanlımın uzak akrabası ve geçmişte hataları olmuş diye) babamda bana ''nişanlın istemiyorsa işten çık'' dedi.Babasının yanında beni destekleyeceğine hem de bize gelin bu konuları konuşalım dedi.
Babam 3 gün onları bekledi gelmediler nişanlıma babası söylememiş beklediğimizi hoş ben değil babam bekliyordu sonra nişanlım öğrenip babamı aradı geleceğiz diye dün akşam geleceklerdi ama dün bana mesaj attı ''akşam gelmeyeceğim seni görmek istemiyorum' diye baban madem ayrıldığımıza inanmak istemiyor ben konuşurum iş yerine geldim baban yok yazmış.Ben arkadaşına eşyaları vermek istiyorum yazdım diye kızdı bu sanırım bana neden yazmadın falan demişti.Benim de nişanlıma anlatmam gereken bir konu vardı,''seninle yüz yüze konuşmam lazım ama barışmak asla niyetim değil'' dedim.'Senin yüzünü görmek istemiyorum, sensiz daha mutluyum ,zor olan sana katlanmak,mutsuzluğum için uğraştın ama başaramadın'' gibi bir sürü şey yazdı aradım açmadı ''sesini duymak istemiyorum''yazdı ''Nişanlını dinlemeyecek misin'' dedim ''sen benim nişanlım değilsin'' dedi.Sinir krizleri geçirdim iş yerinde ağlamaktan burnum falan kanadı o şüphelendikleri insan yani benim müdürüm eve bırakayım seni dedi ben de babamın yanına bırakın dedim hani belki halimi görür de anlar diye keşke gitmez olaydım.Nişanlımda o arada sana acımıyorum da şu pırıl pırıl ailene üzülüyorum akrabaların onlar hayalimin de ötesinde iyi insanlardı falan yazmış sen umrumda değilsin yazmış engelledim onu her yerden.
Nişanlım annemi aramış babam sinirlidir anne sen konuş istemediğimi söyle demiş senin kızın şöyle senin kızın böyle hakkımda bir sürü şey söylemiş o kadar çok şey var ki neyse zaten uzun oldu.

Asıl kısıma gelelim.
Babam dün bana neden o adamla geldin nişanlının sevmediği bir insanla neden geldin dedi o bana 'sen benim nişanlım değilsin dedi' dedim dinlemedi.Ay sonuna kadar işten çıkacaksın dedi ben çıkmayacağım deyince 'çıkmazsan defol git bu evden' dedi.

Servise binmek için 15-20 dakika yürüdüğüm yolu yol üstü olduğu için servis yerine babam bırakıyordu.Bu sabah beni bırakıp gitmiş oruç olduğum halde.Sanırım nişanlımı aldattığımı düşünüyor.Yemin ederim o hayatımdayken başkasına başka niyetle göz ucuyla bile bakmadım.Vebalime girdiler bununla nasıl yaşayacaklar bakalım,babama da yazıklar olsun evden gitmeyi düşünüyorum gitsem de babam peşimi bırakmaz ne yapacağım daha önce de çok kovdu çünkü gitmeye kalktım izin vermedi bana bir akıl verin dertlerim bitmiyor.

Sonra gelen edit:Nişanlım babama akşama konuşmaya geleceğiz demiş istemiyorum dedim anneme ama olmaz dedi ne yapayım nasıl konuşayım ?
cok karisik olmus pek bsy anlamadim ama anladigim kadari yetti.. bu isin suyu cikmis, yuz goz olunmus daha simdiden, bitmesi hayirli gorunuyor..

canim o zaman cik isten ama nisanida at neden biliyormusun yarin bir gun nisani arttigin icin nisanlinin ailesi senin hakkinda billete olmadik seyler soylemedinler. babana dersin isten ciktim ama bu adamla evlenmek istemiyorum evlenmiyecemde de babanada sunu de elin oglu senin icin daha degerli benim hic degerim yok de olsem umrunda olmaz de size laf gelmemesi icin ciktim isten de biraz duygu somurusu yap canim. belki dayanamaz daha once evden gitmene izin vermemis babalar yufka yureklidir dayanamaz bu arada sakin bu adamla evlenme bide benim hic sahiplenmedin de babana
evden gitmeyi düşünüyorum ama gene yapamıcam sanırım annem engel oluyor zaten

O adamın sizi eve bırakmasına asla izin vermemeliydiniz bunun bi açıklaması olamaz.Babanızın kızması çok haklı,adam diyodur nişanlısıyla bu adam yüzünden bu kadar kötü,bu kız hala kendini o adama bıraktırıyor biri görse arkasından neler söylerler.Babanız sizi koruyor yani anlamıyorsunuz ne yazıkki.Babalar erkek milletinin kafa yapısını bilir.O yüzden bu tavrında çok çok haklı.Ve o işten çıkın başka iş mi yok neden ısrarla orası.Ben nişanlınızın yerinde olsam bu ısrarınızın sebebiyle orada çalışmak benim bizim huzurumuzdan daha mı önemli der çok daha erken ayrıldım.Bence nişanlınız resmen lutfetmiş sizinle bunu tartışarak.Kendinizi biraz nişanlınızın yerine koyun.Sizin çok rahatsız olduğunuz bi kız olucak,çık diceksiniz çıkmicak,bide o kızla birlikte nişanlınızı eve giderken görüceksiniz bunca olaydan sonra.Çok çokkkkk yakışıksız.Çok ayıp.Ben sizi çok haksız buldum.Kendi kızım olsa aynı şeyleri yapsa onada çok çok kızardım.

O adamın sizi eve bırakmasına asla izin vermemeliydiniz bunun bi açıklaması olamaz.Babanızın kızması çok haklı,adam diyodur nişanlısıyla bu adam yüzünden bu kadar kötü,bu kız hala kendini o adama bıraktırıyor biri görse arkasından neler söylerler.Babanız sizi koruyor yani anlamıyorsunuz ne yazıkki.Babalar erkek milletinin kafa yapısını bilir.O yüzden bu tavrında çok çok haklı.Ve o işten çıkın başka iş mi yok neden ısrarla orası.Ben nişanlınızın yerinde olsam bu ısrarınızın sebebiyle orada çalışmak benim bizim huzurumuzdan daha mı önemli der çok daha erken ayrıldım.Bence nişanlınız resmen lutfetmiş sizinle bunu tartışarak.Kendinizi biraz nişanlınızın yerine koyun.Sizin çok rahatsız olduğunuz bi kız olucak,çık diceksiniz çıkmicak,bide o kızla birlikte nişanlınızı eve giderken görüceksiniz bunca olaydan sonra.Çok çokkkkk yakışıksız.Çok ayıp.Ben sizi çok haksız buldum.Kendi kızım olsa aynı şeyleri yapsa onada çok çok kızardım.
haklısınız aslında onların diğer iş yerinde komşu kızları işe başladı o kız da nişanlımı ekleyip dürten bir kızdı onunla konuşmamasını istediğimi söyledim çıkardılar kızı işten evet hatalıyım ya iş ya ben dedi ben işimden çıkmadım ama o da bu yaptıklarıyla söylediği sözlerle benim bütün inancımı kırdı belki haklıydı haksız duruma düştü

haklısınız aslında onların diğer iş yerinde komşu kızları işe başladı o kız da nişanlımı ekleyip dürten bir kızdı onunla konuşmamasını istediğimi söyledim çıkardılar kızı işten evet hatalıyım ya iş ya ben dedi ben işimden çıkmadım ama o da bu yaptıklarıyla söylediği sözlerle benim bütün inancımı kırdı belki haklıydı haksız duruma düştü

Valla insanları duygusal olarak bu kadar hırpalayıp,sonunda size kötü geri dönüş yaptıklarında onları suçlamayıda ben doğru bulmuyorum.Kanunda bile tahrik indirimi diye bişey var yani.Bu tutumunuza karşılık nası bi tepki görmek isterdiniz? O görmek istediğiniz tepkiyi siz olsaydınız verebilir miydiniz? ve yaptıklarınızla sizden önce güveni inancı kırılan bi adam var zaten karşınızda.Neden şuan sizn inancınızın kırılmış olması o kişiyi bağlasınki artık? Ben buna zarif ya da düzgün bi tepki verilmesini beklemem.Çünkü karşısında evlenmek istediği nişanlandığı sevdiği bi kadın var.Ama kendince geçerli sebeplerı olmasına ragmen yok valla iş iş illede o iş yeri diyen biri var karşısında.Tabii ki tepkili olucak sert konuşucak.Mutluluğunu istemenizi düşünmesi bile normal bana göre.

Babaların bu kadar söz sahibi olduğu ilişki kendi başına yol alamaz ki.
Neden kendi aranızda konuşup aydınlatmanız gereken konuları bile babalara vardırıyorsunuz anlamıyorum.
Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama evlilik olgunluğunu göremedim ikinizde de.
Bu durumda sakın evlenmeyin.

Valla insanları duygusal olarak bu kadar hırpalayıp,sonunda size kötü geri dönüş yaptıklarında onları suçlamayıda ben doğru bulmuyorum.Kanunda bile tahrik indirimi diye bişey var yani.Bu tutumunuza karşılık nası bi tepki görmek isterdiniz? O görmek istediğiniz tepkiyi siz olsaydınız verebilir miydiniz? ve yaptıklarınızla sizden önce güveni inancı kırılan bi adam var zaten karşınızda.Neden şuan sizn inancınızın kırılmış olması o kişiyi bağlasınki artık? Ben buna zarif ya da düzgün bi tepki verilmesini beklemem.Çünkü karşısında evlenmek istediği nişanlandığı sevdiği bi kadın var.Ama kendince geçerli sebeplerı olmasına ragmen yok valla iş iş illede o iş yeri diyen biri var karşısında.Tabii ki tepkili olucak sert konuşucak.Mutluluğunu istemenizi düşünmesi bile normal bana göre.

Kız onceden napmiski nisanlisinin güvenini kıracak

Kız onceden napmiski nisanlisinin güvenini kıracak

Mesele burda kızın o kişiye karşılık verip vermemesi,nişanlısını bırakıp ona gitmesi gibi şeyler olmadığı için güven tartışması yapmaya gerek yok bence.Mesele burda sürekli sevgilinizin peşinde dolaşabilicek birinin olmasının verdiği rahatsızlık.Bi güvensizlik meselesi olsa hiç bi şekilde çalışamazsın hiç bi yerde çalışmicaksın evde oturucaksın derdi.Yani sevgilinizin iş yerinde sürekli onu izleyen ona asılıcağından emin olduğunuz biri varken,ve sevgilinizin başka biyerdede çalışma imkanı varken neden bu konuda ısrar etsinki.Evinin eşinin huzurunun önceliğini tanımayan insanlardan ben pek hoşlanmıyorum.Ki bunu sadece kadının görevi değil erkeğinde yapması gereken bişey olarak gördüğümden bu durum beni bağnaz biri yapmaz.karşılıklı saygı sevgi huzur ortamı dediğimiz bana göre böyle bişey.Bana bunu tanımayan kişiyle ben görüşmem,ve hayatımdaki insanada bu konuda dikkat ederim.Olması gerekeninde bu olduğunu düşünüyorum.

Babaların bu kadar söz sahibi olduğu ilişki kendi başına yol alamaz ki.
Neden kendi aranızda konuşup aydınlatmanız gereken konuları bile babalara vardırıyorsunuz anlamıyorum.
Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama evlilik olgunluğunu göremedim ikinizde de.
Bu durumda sakın evlenmeyin.
haklısın kimseye bir şey anlatmamalıydık hata ettik ikimizde de gurur olduğundan ayrılınca ikimizde arayıp sormadığımız için araya başkaları girdi olaylar bu noktaya kadar geldi

Daha önce de yazdım, yine yazıyorum. Bugün o işten çıkmanız "Ben sizin tahakkümünüzü kabul ediyorum" demektir ve bir daha ömrünüz boyunca isteseniz de o tahakkümden kurtulamazsınız. Bu tavla kulübü mü de "nişnlm izn vrmyr cnm ya.s.s" diye ayrılacaksınız? Her gittiğiniz yerde rahatsız olduğu biri olursa ne yapacaksınız? Ben anlamıyorum; "Bu işten ayrılmıyorum, bu adamla da evlenmiyorum" dediğinizde babanız sizi öldürecek mi? En kötü ne yapabilir ki yani?

23 yaşındasınız canım kardeşim, ortaokul öğrencisi değilsiniz ki ilişkinizi sizin yerinize babanız yaşasın, işinize nişanlınız karar versin?

"Ben bu mesleği istemiyorum, benim hayatım, kendim karar veririm" deyip ÖSS tercihlerimi yaptığımda 18 yaşındaydım ben. Benim babam da dünyanın lafını ediyordu; ama hayat hakikaten benimdi ve ben istediğimi yaptım.

Şimdi nişanlınız sorun çıkardı diye o işyerinden ayrıldığınızda o adamla ilgili şaibeli bir duruma sebep olmuş olacaksınız esas.

Siz o işten çıkarsınız, o adamla da evlenirsiniz. Bundan sonra hiçbir kararınızı kendiniz veremediğinizde, yıllar sonra bu konuyu da belki hatırlarsınız.

o an çok kötüydüm ne yaptığımı bilmiyorum keşke eve bıraksaydı gene de babamın yanına bıraktırmasaydım adamla aramda yanlış bir şey olmadığı için ben yanlış bir şey görmedim.
Siz neden sadece buraya takıldınız ?

Bi taksiye atlayip baba cok kotuyum parasinu ode aracin diyeydin geri cevirmezdi o baba seni canm aklini basina alsan hani biraz eyvallah yaptirimlari ve ustelik haksiz ve icabsiz yaptirimlari bende sevmiyorum fakat sosyal bir cevrede yasiyoruz her her sosyal cevrenin belli normlari var istemesek de usulunce kirmadan kirilmadan uymak zorunda kaliuoruz nereye gidersen git bu boyle her seyi utopik sekilde ayril ayti evde yasa bosan laflarini cok ciddiye almak yerine , biraz kendi yasaminin cevrenin sorumlulugunu alip zorluklarla her kafadan cikan ayri sesle basa cikmaya calismak yerine, biraz cevrendeki tepkileri analiz edip tatli bir yolla isi oluruna baglamaya calissan daha iyi olmaz mi

haklısın kimseye bir şey anlatmamalıydık hata ettik ikimizde de gurur olduğundan ayrılınca ikimizde arayıp sormadığımız için araya başkaları girdi olaylar bu noktaya kadar geldi

Kol kirilir yel icinde kalir sakin kafayla dusun tasin cevreni yasadiklarini analiz et karsi pencereden de huylarini bildiginden onun gibi bakmaya calis ve bi karar alin bu boyle evlenince de surecrkse bu is yas

Daha önce de yazdım, yine yazıyorum. Bugün o işten çıkmanız "Ben sizin tahakkümünüzü kabul ediyorum" demektir ve bir daha ömrünüz boyunca isteseniz de o tahakkümden kurtulamazsınız. Bu tavla kulübü mü de "nişnlm izn vrmyr cnm ya.s.s" diye ayrılacaksınız? Her gittiğiniz yerde rahatsız olduğu biri olursa ne yapacaksınız? Ben anlamıyorum; "Bu işten ayrılmıyorum, bu adamla da evlenmiyorum" dediğinizde babanız sizi öldürecek mi? En kötü ne yapabilir ki yani?

23 yaşındasınız canım kardeşim, ortaokul öğrencisi değilsiniz ki ilişkinizi sizin yerinize babanız yaşasın, işinize nişanlınız karar versin?

"Ben bu mesleği istemiyorum, benim hayatım, kendim karar veririm" deyip ÖSS tercihlerimi yaptığımda 18 yaşındaydım ben. Benim babam da dünyanın lafını ediyordu; ama hayat hakikaten benimdi ve ben istediğimi yaptım.

Şimdi nişanlınız sorun çıkardı diye o işyerinden ayrıldığınızda o adamla ilgili şaibeli bir duruma sebep olmuş olacaksınız esas.

Siz o işten çıkarsınız, o adamla da evlenirsiniz. Bundan sonra hiçbir kararınızı kendiniz veremediğinizde, yıllar sonra bu konuyu da belki hatırlarsınız.
helal olsun valla ne güzel yazmışsın.

Bi taksiye atlayip baba cok kotuyum parasinu ode aracin diyeydin geri cevirmezdi o baba seni canm aklini basina alsan hani biraz eyvallah yaptirimlari ve ustelik haksiz ve icabsiz yaptirimlari bende sevmiyorum fakat sosyal bir cevrede yasiyoruz her her sosyal cevrenin belli normlari var istemesek de usulunce kirmadan kirilmadan uymak zorunda kaliuoruz nereye gidersen git bu boyle her seyi utopik sekilde ayril ayti evde yasa bosan laflarini cok ciddiye almak yerine , biraz kendi yasaminin cevrenin sorumlulugunu alip zorluklarla her kafadan cikan ayri sesle basa cikmaya calismak yerine, biraz cevrendeki tepkileri analiz edip tatli bir yolla isi oluruna baglamaya calissan daha iyi olmaz mi
ben çok çabuk sinirlenip fevri karalar veriyorum bundan sonra daha ılımlı olmaya çalışacağım.

X