Daha önce de yazdım, yine yazıyorum. Bugün o işten çıkmanız "Ben sizin tahakkümünüzü kabul ediyorum" demektir ve bir daha ömrünüz boyunca isteseniz de o tahakkümden kurtulamazsınız. Bu tavla kulübü mü de "nişnlm izn vrmyr cnm ya.s.s" diye ayrılacaksınız? Her gittiğiniz yerde rahatsız olduğu biri olursa ne yapacaksınız? Ben anlamıyorum; "Bu işten ayrılmıyorum, bu adamla da evlenmiyorum" dediğinizde babanız sizi öldürecek mi? En kötü ne yapabilir ki yani?
23 yaşındasınız canım kardeşim, ortaokul öğrencisi değilsiniz ki ilişkinizi sizin yerinize babanız yaşasın, işinize nişanlınız karar versin?
"Ben bu mesleği istemiyorum, benim hayatım, kendim karar veririm" deyip ÖSS tercihlerimi yaptığımda 18 yaşındaydım ben. Benim babam da dünyanın lafını ediyordu; ama hayat hakikaten benimdi ve ben istediğimi yaptım.
Şimdi nişanlınız sorun çıkardı diye o işyerinden ayrıldığınızda o adamla ilgili şaibeli bir duruma sebep olmuş olacaksınız esas.
Siz o işten çıkarsınız, o adamla da evlenirsiniz. Bundan sonra hiçbir kararınızı kendiniz veremediğinizde, yıllar sonra bu konuyu da belki hatırlarsınız.