- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. 3 yaşında bir çocuğum var. tam bir yıldır çalışıyorum. şu an iki memuruz. Ama asla ev alamayacağız gibi geliyor. düğün takılarım maalesef eş ailesine gitti mehir hariç( mehir olarak 100 gram) bir altınım var şu koskoca 4 yıl içinde hiçbir ilerleme katedemedik. son bir yılda çocuğuma gardrop şifonyer falan aldım bir de ayrı bir hesapta 20 gram kadar altın biriktiridim çocuğumun geleceği için. eşimin maaşı benden yüksek on bin civarı kira faturalar ve şu an 1000 lira taksit ödüyor ve kalanı yok oluyor kesinlikle birikim için bir çaba yok. kiramız 1200 yüksek değil istese 1000 lira da olsa koyabilir ama herkese para dağıtan biri geçen ay arkadaşının çocuğuna 500 liralık hediye aldı. herkese yemek ısmarlar gereksiz gereksiz şeyler alır gelir eve. evimizde 3 bilgisayar var. sayısız powerbank. artık bıktım çareyi ayrı hesapta buldum çünkü ben kısıp birikitirirken o yiyip içip geziyor. benim maaşım 8000 civarı ve çocuk masrafı ortak mutfak ev eşyası vs ben de genel olarak. böyle bodoslama yazdım biraz karışık oldu ama ekonominin gidişatı beni korkutuyor ve eşimin çocuğu için hiçbir şey yapmazken başkalarına savurması sinirimi bozuyor. böyle giderse nasıl ev alacağız şu an doğudayız ama batıda kiralar 3bin falan ne yapacağız bilmiyorum.