Sorum sadece Almanya'da yaşayanlara

Eninde sonunda çalışacak diye bir durum yok. Sadece job centernin belirlediği sınırlar icin haraket etmesi gerek.
Yapmazsa yardim kadame kadame kesilir. Yaptığı sürece yillarca bu oyun böyle sürer. Bir işe girip hergün gec gidebilir mesela. İşten atilir ve takrar job centerya düşer.
Icinde olmayan çalismaz.

Benim anlamadığım durum insan nasil bile isteye 900 Euro ( iki kişilik) gelire razi gelir? Hayat bu olamaz yani? Nasil geçiriyorsunuz? Yani, kiyafey, yemek vs. Tatil, hobby? Hartz4 neye yeterki??? Çalışın yahu.

O zaman sen işe al,madem bu kadar yargılıyorsunuz
Ben teklif ettim:KK66: iyi okumadınız herhalde .
Tekrar yazayım en 2 kere teklif ettim ...
Online olduğu halde yanıt vermedi :KK66: çünkü bedava para daha güzel :KK70:çünkü temizlik filan hepsi kafadan atma .
Berlin bilindiği gibi Almanya’nın başkenti . Bana gelene kadar İş arayan o kadar çok insan var ki , vasıflı - vasıfsız .. sadece sinirlenmem ‘iş ırıyırım ımı bılamıyırım’ yok öyle birşey ne var ama biliyor musunuz ?
‘Ayda 160 saat çalışıp , yorulup 1100-1200 Euro kazanmak istemiyorum yatarım ,800-900 alırım , yarın bi çocuk yaparım 180’de ordan alırım . E devlette kiramı ödüyor gerek yok çalışmama’ var ... :KK66:

Son düzenleme:
Ben teklif ettim:KK66: iyi okumadınız herhalde .
Tekrar yazayım en 2 kere teklif ettim ...
Online olduğu halde yanıt vermedi :KK66: çünkü bedava para daha güzel :KK70:çünkü temizlik filan hepsi kafadan atma .
Berlin bilindiği gibi Almanya’nın başkenti . Bana gelene kadar İş arayan o kadar çok insan var ki , vasıflı - vasıfsız .. sadece sinirlenmem ‘iş ırıyırım ımı bılamıyırım’ yok öyle birşey ne var ama biliyor musunuz ?
‘Ayda 160 saat çalışıp , yorulup 1100-1200 Euro kazanmak istemiyorum yatarım ,800-900 alırım , yarın bi çocuk yaparım 180’de ordan alırım . E devlette kiramı ödüyor gerek yok çalışmama’ var ... :KK66:
Allahima sukurler olsun ki yeterince gururlu biriyim, istersem pekala sadece almanca kursuna gider, extra parttime da calismazdim. 14 senedir ailemden tek kurus para almadan burslu olarak yurtdisinda okumus, bununla da yetinmeyip ayrica calisarak okumus biriyim. Devletin parasini yemekten de zevk aldigim filan yok. Ayrica almancam B2 seviyesinde, arka planda degil, gayet kasiyerlik yapabilecek kadar bilgim de var.
İs teklifiniz icin tesekkurler. Su anda part time isim, kursum ve evim birbirine cok yakin oldugu icin kurs bitimine kadar boyle daha iyi, ancak kursum bitecek ve o zaman vollzeit calisacagim. O zaman bu teklifinizidegerlendiririm, ayni zamanda da kendi meslegimle ile ilgili islere basvururum.
Ve siz sunu anlamamakta diretiyorsunuz, mesele benim calismamamda degil, esimin yeterince calismamasi.

Eninde sonunda çalışacak diye bir durum yok. Sadece job centernin belirlediği sınırlar icin haraket etmesi gerek.
Yapmazsa yardim kadame kadame kesilir. Yaptığı sürece yillarca bu oyun böyle sürer. Bir işe girip hergün gec gidebilir mesela. İşten atilir ve takrar job centerya düşer.
Icinde olmayan çalismaz.

Benim anlamadığım durum insan nasil bile isteye 900 Euro ( iki kişilik) gelire razi gelir? Hayat bu olamaz yani? Nasil geçiriyorsunuz? Yani, kiyafey, yemek vs. Tatil, hobby? Hartz4 neye yeterki??? Çalışın yahu.
Ben derdimi sanirim anlatamiyorum. Su anda almanca kursuna gonderiliyorum, neden mi? Job centera gittigimde benimle ilgilenen gorevli bayan ilk sunu soyledi: guzel bir mesleginiz var, bunu yurtdisinda tabibki yapmak isteyeceksiniz, o zaman ilk isiniz almanca kursu. Bu sirada basvirulariniza baslarsiniz. Bununla yetinmeyip part time calisiyorum. Job center devamli kalinacak biryer degil, ancak benim gibi yeni gelmis ve durumu musait olmayanlar icin yardim eli. Bilmem aradaki farki anlatabildim mi? Ayrica benim olayim benim calismamam degil, esimin calismayi sevmemesi ile ilgili sordum. Ve gerekli cevaplari da aldim

Esiniz calismak zorunda ama eger istemiyorsa bir sekilde yolunu bulur ve hartz 4 almaya devam eder.Yillardir böyle gecinen insanlar var.mecbur oldugunda ise gider kendini kovdurur ya da deneme. calismalarinda öyle bir davranir ki kimse onu ise almaz.

Calismak zorunda olduguna güvenmeyin.kendinize güvenin sadece.
Ciddi misiniz? Peki ben is bulsam, otomatik olarak job centerdan cikiyorum. Peki esim calismazsa hartz 4 e devam ediyor mu? Yani eslerden biri job centerda kalabiliyor mu?

böyle insanlara cevap bile verme canim, kendileri sabahin köründe calisip ise gittikleri icin senin bulundugun durumu kiskaniyorlar, hic üstüne alinma
Bildigim bir gercek var, benim gibi yeni gelen biri job centerda oldugunu o sirada da is basvurulari yaptigini soylerse onu asla yargilamayacagim. Bu yollardan geciyorum, kimseyi yargilamam

Bildigim bir gercek var, benim gibi yeni gelen biri job centerda oldugunu o sirada da is basvurulari yaptigini soylerse onu asla yargilamayacagim. Bu yollardan geciyorum, kimseyi yargilamam
Bu konuyla ilgili fikir sahibi degilim.Ama konuyu okurken yurtdışındaki Türklerin birbirine yardimci olmamalarina, uygun bir dille yol göstermemelerine şaşırdım. Konu sahibi zaten calıştığını ifade etmiş.Derdi eşi. Yardim parasiyla hayat guzel oh demiyor.Zaten aklı başında,yıllarca okumuş bir insan kendine üç kuruş yardim parasini layık görmez.

Son düzenleme:
Bende avusturyadayim yillarda devletten yardim aldim yani maas ama belirli bi süre var burda o süre icinde verilen islere itiraz hakkin var o uymuyo su uymuyo yapamam edemem diyebiliyorsun ama sonrs burda notstand var ona düsüyorsun ve ozaman itiraz hakkin olmuyo verilen islere basvuru yapmak zorundasin ve karsi taraf onaylar tamam seni aliyorum ise derse mecbur baslamak zorundasin aksi taktirde ilk ceza 3hafta maas alamiyon ikincide 6 hafta sonrasindada atiliyorsun senin calismaya gönlün yok diyolar

Bu konuyla ilgili fikir sahibi degilim.Ama konuyu okurken yurt dışındaki Türklerin birbirine yardimci olmamalarina, uygun bir dille yol göstermemelerine şaşırdım. Konu sahibi zaten calıştığını ifade etmiş.Derdi eşi. Yardim parasiyla hayat guzel oh demiyor.Zaten aklı başında,yıllarca okumuş bir insan kendine üç kuruş yardim parasini layık görmez.

Siz Türkiye’de sabah 5’te 6’da kalkıp işe gidip akşama kadar çalışırken; Bir diğeri ‘ben dil bilmiyorum , e istediğim işi bulamıyorum’diyince.(ki bahsettiği b2 çok çok iyi bir derece :KK66: )
sizin verdiğiniz vergiler ile ödenen o parayı aldığında siz o hoşgörüyü gösterin . Açıkçası ben gösteremiyorum , saygıda duymuyorum.Buradaki Türk ve Arapların %60’ı böyledir ..
herkes enayi bir tek onlar akıllı .
Konu sahibini tanımam etmem , kimseye kişisel düşmanlığım yok , sadece birazcık gerçekçi olmak gerek .
Nedense şu part-time temizlik mevzusuna da hiç inanmıyorum :KK66:
Ama dediğim gibi herkesin doğrusu kendine z

Siz Türkiye’de sabah 5’te 6’da kalkıp işe gidip akşama kadar çalışırken; Bir diğeri ‘ben dil bilmiyorum , e istediğim işi bulamıyorum’diyince.(ki bahsettiği b2 çok çok iyi bir derece :KK66: )
sizin verdiğiniz vergiler ile ödenen o parayı aldığında siz o hoşgörüyü gösterin . Açıkçası ben gösteremiyorum , saygıda duymuyorum.Buradaki Türk ve Arapların %60’ı böyledir ..
herkes enayi bir tek onlar akıllı .
Konu sahibini tanımam etmem , kimseye kişisel düşmanlığım yok , sadece birazcık gerçekçi olmak gerek .
Nedense şu part-time temizlik mevzusuna da hiç inanmıyorum :KK66:
Ama dediğim gibi herkesin doğrusu kendine z
Canim tamam dedigin dogru ama konu sahibi zaten eşinin çalışmamasından şikayetçi.Kendinin calistigini soyluyor.Burdan bakip yalan soyluyor diyemeyiz ki. Kursa gittiginide soyluyor. Cabasi var.Çabalamayan esi.

Siz Türkiye’de sabah 5’te 6’da kalkıp işe gidip akşama ka
Canim tamam dedigin dogru ama konu sahibi zaten eşinin çalışmamasından şikayetçi.Kendinin calistigini soyluyor.Burdan bakip yalan soyluyor diyemeyiz ki. Kursa gittiginide soyluyor. Cabasi var.Çabalamayan esi.
Esimin durumunu sorarken yalancilikla suclanmam biraz agir geldi, cevabiniz icin tesekkurler

Ben zaten sen değil ‘siz’ demişim . Kim çalışmıyorsa aynısını ona söylüyorum . Benim hedefim buradaki bayan değil , bu sistemi kullanan ve sanki çok normalmiş gibi savunan herkese ...
Eski konularından yola çıkarak açıkçası inandırıcı gelmiyor . Tabii ki ama haklısınız direkt yalan söylüyor diyemeyiz , o konuda biraz sinirle yazmış olabilirim :KK23:özür dilerim ...

Sadece eğer burda yaşasaydınız , ne demek istediğimi o zaman çok iyi anlardınız . Ben hamileyim yemin ederim abartmıyorum adam bulamıyorum , kendim her yere koşturuyorum neyse bu ay evdeyim teyzem yardımcı oluyor diye .
Aynı söylediklerim benim eşimin bir akrabası içinde geçerli, adama gel hem yabancı değilsin diyoruz, pişkin pişkin gülüyor ‘yok yeaaaa nerdeyse aynı parayı alıyorum 2 çocuk var 360 euroda ordan geliyor’ diyor . Ben utanıyorum onların adına yemin ederim .
Yoksa ben her ne kadar sıcak kanlı biri olmasam da , insanlara nefret duyan biri de değilim :KK66:

Konu sahibi sana yüklenenleri boşver,anlıyorum seni...ben de yurtdışındayım,kariyerim var ama halen çabalıyorum yapabilmek için...
Jobcantera ve eşine gelince,eninde sonunda onu bir yerlere yollarlar.olmadı kurslara yollarlar.ama en azından aklı başında herşeyin farkındasın,tebrik ederim seni.yurtdışını bilmeden atıp tutanları da boş ver

Benim merak ettigim seu bu isin baslangici. Yani hic is filan aramdan, nasilsa buluruz diyerek mi almanya'ya goc ettiniz? Ya da orada mi yasiyordunuz da isinizden ayrildiniz devlet yardimi aliyorsunuz?
Esim alman vatandasi. İlk geldigi zaman calisiyordu. Yanina gittigimde hala calisiyordu. Sonradan isten cikarildi ve devlet yardimina dustuk. Turkiyeden is basvurusu yapmaya basladim ama hic olumlu donus olmadi. Buraya geldim devam ediyorum. Yine olumlu donus yok.

Konu sahibi sana yüklenenleri boşver,anlıyorum seni...ben de yurtdışındayım,kariyerim var ama halen çabalıyorum yapabilmek için...
Jobcantera ve eşine gelince,eninde sonunda onu bir yerlere yollarlar.olmadı kurslara yollarlar.ama en azından aklı başında herşeyin farkındasın,tebrik ederim seni.yurtdışını bilmeden atıp tutanları da boş ver
Tesekkurler. Su cektigim zorluklari ancak bu yollari gecmis olanlar bilir

Ben zaten sen değil ‘siz’ demişim . Kim çalışmıyorsa aynısını ona söylüyorum . Benim hedefim buradaki bayan değil , bu sistemi kullanan ve sanki çok normalmiş gibi savunan herkese ...
Eski konularından yola çıkarak açıkçası inandırıcı gelmiyor . Tabii ki ama haklısınız direkt yalan söylüyor diyemeyiz , o konuda biraz sinirle yazmış olabilirim :KK23:özür dilerim ...

Sadece eğer burda yaşasaydınız , ne demek istediğimi o zaman çok iyi anlardınız . Ben hamileyim yemin ederim abartmıyorum adam bulamıyorum , kendim her yere koşturuyorum neyse bu ay evdeyim teyzem yardımcı oluyor diye .
Aynı söylediklerim benim eşimin bir akrabası içinde geçerli, adama gel hem yabancı değilsin diyoruz, pişkin pişkin gülüyor ‘yok yeaaaa nerdeyse aynı parayı alıyorum 2 çocuk var 360 euroda ordan geliyor’ diyor . Ben utanıyorum onların adına yemin ederim .
Yoksa ben her ne kadar sıcak kanlı biri olmasam da , insanlara nefret duyan biri de değilim :KK66:
Bazi şeyleri bilmek için yaşamak gerekir evet haklisiniz.Ben burdan okudugum kadariyla konu sahibine uzuldum.Cunku tek tarafli caba icinde gorunuyor.Diger yandan gorumcem Almanya da fırın sahibi. O da izine gelecegi zaman işçi bulamadığından yakınıyor. Teyzemde Almanya da o da neredeyse 60 yasinda olmasina ragmen ütü isine gidiyor. Burdan bakinca Almanya'nin saatlik isleri cok hosuma gidiyor.Okuyan insan bile harcligini cikarabiliyor.Ama orda yasayana gore oranin sartlari agir.Burada yasayana gore sizler ballısınız bilemedim valla :)

Bazi şeyleri bilmek için yaşamak gerekir evet haklisiniz.Ben burdan okudugum kadariyla konu sahibine uzuldum.Cunku tek tarafli caba icinde gorunuyor.Diger yandan gorumcem Almanya da fırın sahibi. O da izine gelecegi zaman işçi bulamadığından yakınıyor. Teyzemde Almanya da o da neredeyse 60 yasinda olmasina ragmen ütü isine gidiyor. Burdan bakinca Almanya'nin saatlik isleri cok hosuma gidiyor.Okuyan insan bile harcligini cikarabiliyor.Ama orda yasayana gore oranin sartlari agir.Burada yasayana gore sizler ballısınız bilemedim valla :)

Bence Almanya’nın şartları Türkiye’ye göre çok çok çok daha iyi . Çalışmak isteyene gerçekten iş çok . Kimse iş bulamıyorum demesin . Hayatta daha ucuz . Çok büyük paralar kazanmıyoruz ama kazandığımız bereketli oluyor misal orda asgari ücret 1600 TL ama bir kilo kıyma nerdeyse 50-60 lira .
Burda 1600 Euro , alıyoruz kıymayı 5-6 Euro’ya .
Yaşam daha kolay , ama tabii sosyal yaşamda ‘ah ulan keşke Türkiye’de olsam’ dediğiniz çok zaman geliyor . Misal dün otobüs durağına yürüyorum hamileyim adam görüyor , ışık kırmızı zaten hareket edemeyecek ama kapattı kapıları almadı beni içeri . Bizim Türkler olsa bekler de, alırda . Yani artısı - eksisi var , fakat yaşam çok daha kolay . İşte gördüğünüz gibi çalışmadan da , hayatını devam ettirebiliyorsunuz bir şekilde ...
Aynen burda saatlik iş çok . benim teyzem kanser ilaçları kullanan bir kadın , Alman vatandaşı kendisi kocası da Alman. Pekala hastayım diye , para alabilir ama kadın gidip elalemin ütülerini yapıyor , milletin köpeğine bakıyor . Yine de harçlığını çıkarıyor .
Tepkim sadece buna ...
Maalesef bu tepkim konu sahibine denk geldi :KK66:
Tekrar ediyorum tanımam etmem , kimseye kinli , öfkeli de değilim.

X