Tuvalet Eğitimi Sorulariniza cevap verebilirim!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
benim kizimda bu ay 2 yasina gircek bende baslama konusunda cok kararsizim cunku havalar cok soguk baharimi beklesemmi bilemiyorum.bu arada kizim herseyi anliyor bazen anne cis diyo gidiyoruz lazimligina oturup yapmadan hemen kalkiyor bitti diye ben bir iki kere zorladim baktim ters tepiyor biraktim arada aklina gelince evde pijamasini indirip cis diye comelip kalkiyor ben hadi tuvalete gidelim deyice hemen red ediyor.acaba ustune dussemmi yoksa biraz daha beklesemmi kararsizim

Canim ne guzel cocugun uyanip cisini soyluyormus. Hic usenme tuvalete gotur. Uykusunun bolunmesi onemli degil. Boylece ilerde tamamen sabaha kadar tutmayida ogrenmeye baslar. Boylece yatarken taktigin bezden de kurtulur.

merhaba benim oğlum nisan 10 da 2 yaşına girdi tuvalet eğitimini kafaya taktım doğum gününden 20 gün önce başladım hiç sıkmadım onu zaten çok meraklı tuvalete o günden beri bazen altına yaptı bazen tuvalete koştu güle oynaya günler geçti şimdi sabah olunca bezimizi çıkarıyoruz gece yatana kadar normal tuvalet alışkanlığı olanlar gibi tuvalet kullanıyor fakat geceleri bez bağlıyorum çünkü sabahları çok dolu uyanıyor bağlamamalımıyım bilemiyorum ama bağlamazsam gece ıslanınca rahatsız ola ola mı öğrenecek bunu merak ediyorum bezi bağlı olsa bile gündüzleri bezini çıkarttırıyo tuvalete yapıyor bişey daha dikkatimi çekti tutma kabiliyeti gelişmiş işim varsa beni bekliyor tuvaletin kapısında önceleri anne kaka diyodu şimdi her ikisini de çözdük gece için ne yapabilirim yardım eder misin

merhaba benim oğlum nisan 10 da 2 yaşına girdi tuvalet eğitimini kafaya taktım doğum gününden 20 gün önce başladım hiç sıkmadım onu zaten çok meraklı tuvalete o günden beri bazen altına yaptı bazen tuvalete koştu güle oynaya günler geçti şimdi sabah olunca bezimizi çıkarıyoruz gece yatana kadar normal tuvalet alışkanlığı olanlar gibi tuvalet kullanıyor fakat geceleri bez bağlıyorum çünkü sabahları çok dolu uyanıyor bağlamamalımıyım bilemiyorum ama bağlamazsam gece ıslanınca rahatsız ola ola mı öğrenecek bunu merak ediyorum bezi bağlı olsa bile gündüzleri bezini çıkarttırıyo tuvalete yapıyor bişey daha dikkatimi çekti tutma kabiliyeti gelişmiş işim varsa beni bekliyor tuvaletin kapısında önceleri anne kaka diyodu şimdi her ikisini de çözdük gece için ne yapabilirim yardım eder misin

merhaba benim kızım 28 aylık. 2 gün önce akşam bezini çıkarttım. ilk gece yatarken su içmediği için sabah kuru kalktı saatte bir bazen yarım saatte bir 10 dk 5 dk bazen 15dk lazımlığa tuttum ama hiç birindede lazımlığa yapmadı hep altına yaptı yaparken söyledi yapıyorum diye. akşamda büyük tuvaletini yaparken söyledi yapıyorum diye onu koşa koşa yakaladık yoksa oda gidecekti alıştırma kiloduna. akşam yatarken su içtiği için gece vukuatı bekliyordum zaten beklediğim gibide çıktı yine yapıyorum yaptım diye bağırdı uyandırdı. bugün dünkü saatlerde tuvaletini oturtamaya çalıştım ama nafile yine kiloduna yapıyor yaparken yapıyorum diyor üzüldüğümü belli ediyorum anlatıyorum kiloduna değil lazımlığa yada tuvaleti gösterip buraya yapman lazım diye. sorum ise şu yanlış yöntemmi uyguluyorum yada eksikmiyim yoksa kiloduna yapıp yapıp zamanla rahatsız olup öylemi alışacak? şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

Merhaba benim de 19 aylık bir kızım var. Havalar sıcak olduğundan bezi çıkarttık. Yaklaşık 1 ay oldu. Gece de takmıyorum. Sadece 1 kere saat 03:00 kalkıp yaptırıyorum. Sabah da 07:30 a kadar tutuyor. Gündüz 4-5 saat çişini tutabiliyor. Gün içinde 1-2 kaza mutlaka oluyor. Ama tam kaza sırasında çiş deyip lazımlığına koşuyor. Merak ediyorum havalar soğmadan daha da düzene girer mi? Yoksa vazgeçip bezlemelimiyim? Babamız erken diyor. Bende kararsız kalıyorum. Ne yapmalıyım?

merhaba benim 4.5yaşında bir kızım var ve gece alt ıslatma sorununa bir çözüm bulamadık.gece saat başı kaldırdığımız da oldu aralıklı da.sıvı tüketimini de kestik ödüllendirme yöntemlerini de.olayın üzerinde de durmamaya çalıştık zıvanadan çıkıp ceza verdiğimiz bile oldu.olmadı olmadı olmadı.kimi gece 2kere yapıyo bazen 2hafta yapmadığı da oluyor.artık altına hasta pedi seriyoruz.bunu marketten alınca büyük utanç yaşıyor farkındayım çünkü biri görüp yorum yapacak diye geriliyor.artık cadı iksirlerine başvurdum bende...lanfan macunu diye bi bitki karışımı aldım aktardan.ümidimi bunlara bağladım artık...5yaş altında dr.lar normal buluyormuş diye dr.a henüz gitmedim.5yaşını bekliyorum.yardımcı olursanız size duacı olucam...

merhaba umutlar dünyası benim kızım 22 aylık 3 haftadır çiğ eğitimine başladık. ilk 10gün hep altına yapmadı ne ko-lozeti nede oturağı istemiyor bana tutturmuyor. neyseki son 10 gündür ben tutunca yapıyor ama hala söylemiyor. kızım aslında çok güzel konuşuyor seninle muhabbet bile edebilir 1 yaşından sonra konuşmaya başladı çünkü. geceleri ve gündüz uykusunda hiç yapmıyor hatta artık geceleride bez bağlamıyorum. acaba neden söylemiyor. inatmı ediyor anlamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

Yardımseverliğinden dolayı teşekküredeim.
Kızım 3 yaşını yeni doldurdu.Çok uyumsuz geceleri zor uyutuyorum hep ayakta uyumak istiyor.Her istediğini zorla aldırıyor.Lazımlığa biraz alışmıştı ama artık red ediyor hayır diye bağırıyor.Bir ara her çocuğu döveye başlamıştı yaklaşık 1 ay sürdü şidi baya azaldı.Uykuyuda geçtim çişi nasıl öğreticem.Herkes çok geç kalmışsın diyor kendimi kötü hisediyorum.Geceleri genelde kuru kalkıyor ama wc ye ttuuğumda sabah asla çiş yapmıyor en sonunda dayanamayıp altına yapıyor.Nasıl bir yol izlemeliyim yardım et lütfen

benım ıkızlerım var bır kız bır oglan 26 aylıklar ıkı yasımız doldu ıkı uc ay once lazımlık alıp denemıstım ama oyuncak gıbı kullandılar lazımlıkları otutmadılar hıc sımdı bugun basladım yıne oturmuyorlar cok korkuyorlar klozete ve normal tuvaletı gosterıorum buraya yapalım cısımızı dıye hayır deyıp aglıyorlar
sadece kılot sort falan gıydırdım altlarına bez cıkardım sabah gece baglamayı dusunuyorum sadece gunduzlerı sort kılot gezsınler.napmalıyım nasıl ıkna etmelıyım 2 3 gun yapmazlarsa zorlamıyımmı nasıl yapayım yardım bırde ıkız olunca daha zor oluyor cok ınat oluyor bırısı naparsa dıgerıde oyle yapıyor cok acıllll yardımmm napmalıyım hazıran 2008 dogumlular

öncelikle merhabalar 18 ayından bu yana ara ara rahatsızlandığı için bırakmakzorunda kaldım ve erteledim eğitimi oğlum suan 20 aylık ve bezini çıkarıp hadi tuvalete dediğim zaman koşa koşa gidiyo ama birtürlü ne yaptıktan sonra nede önce söylemiyo çişini acaba daha da mı erken beklesemmi yoksa aynışekilde devam edip başaracağıma inanıp gayret mi etsem karar veremedim bualıştırma kilotlarından aldım tahriş etti poposunu ondan giydiremiyorum normal kilot giydiriyorum... şimdi sizce devam etmelimiyim eğer evet devam et derseniz gidip klozet kapağı alıcam.

merhabalar oğlum 2,5 yaşında. hiçbir şekilde kaka yaptığında çiş yaptığında rahatsız olmuyor

öylece gezip duruyor. alıştırma kilodu aldım ona sadece gösterdim düşünün giydirmedim bile...

kilodu yere attı nassılll ağlıyor bezden vazgeçmem diyor.

bazen işine gelirse durup dururken çişşş diyor bazen de

kaka hüfff diye elini sallıyor.. henüz başlamadım tuvalet eğitimine bunu takip etmek gerekiyormuş

şartlarım el vermediğinden biraz geciktirmek zorunda kaldım. Siz bu durumda benim zor oğluma

ne tavsiye eder siniz ?

slm=benım sorunum cok oglumla ıletısım kuramıyorum ve 2 yasında ama tam konusamıyor oda ılatısım kuramadıgım ıcın cok hırcın bı cocuk zor sakınlestırıyorum derken benım sınırlerım yıprandı dayanamayıp 1 2 poposuna vurdugum oluyo ceza verıyorum ama olmuyo 1 saat odada tutsam 1 saat boyunca aglıcak dayanamıyorumda ıcım acıyo ona bu zulmu cektırmek ne yapıcam bılmıyorum tuvaletını ogreteyım dıyorum oyuna gecıyo sınır oluyorum kalkıyorum yorumları okudukca dahada sınır oluyorum fazla nete gıremıyourm o yuzden yorumu ozelden yazarmısınız ben ozelden mesaj atmasını bılmıyorum vaktım olmaı karıstırmaya yardım edın lutfen cvp beklıyorummm tesekkurlerkaydirigubbakcemile5

Eline sağlık çok güzel yazmışsın arkadaşım. Özel kendi doktoru teşhisi egzama olarak koymuştu ve sonra bende çok ünlü bir cilt doktoruna götürdüm. Senin konuda belirttiğin herşeyi denedik ve sebep bulmaya çalıştık ancak hiçbir çözüm bulamadık. Kızım bu konuda babasına çektiği için çok şaşırmıyorum.
Vücudundaki egzamayı bir şekilde aza indirgemeyi başardım ama poposunda olanın malesef hiçbir şekilde çözümünü bulamadık. Ne kadar doğal olursa olsun temizleme mendili kullanmıyorum. Zaten kullandığımda tahriş oluyor. Tahrişi azaltmanın tek yoluda suyla yıkamak. Küçük hanım poposu açıkken poposunu kaşıya kaşıya bir hal oluyor. Tek çarem ıyyy kaka lafını tuvaletini yapmadan önce söylemesini sağlamak.
Yardımların için çok teşekkür ederim. Bu arada orada PR alabildinmi? Allah yardımcın olsun

merhaba benim kendimde de egzama vardı, çok uzun süre kortizon krem ve alerji ilaçları kullandım, işe yaramadı. en son oğluma banyo için amvayin ballı bir sabunu var onu bende elimi yıkarken kullandım ve egzama 15 gün içinde geçti. yıllardır duran yaralar geçti. hala böyle bir sorununuz varsa denemenizi öneririm.

Son düzenleme:
merhaba benim kızım 2.5 yaşında tuvalet egitimine 2 yaşında başladık çişi geldiği zaman güzel bişekilde gelip sölüyor fakat kakası geldiği zaman annecim bez takarmısındiyor .ben kırozete yölendirdigizaman reddediyor bu durum beni çok uzuyor bende çocugumun üzerine gitmekistemiyorum pisikolojisini etkilemesini istemiyorum bebegime nasıl yardımcı olabilirim teşekkürler

Merhabalar,

Benim de 4,5 yaşındaki oğlumda hala kaka sorunu var, çok güzel bir iletişimimiz var, herşeyi çok iyi biliyor, kakasını tuvalete yapması gerektiğini de biliyor ama yine de kakası geldiğinde tuvalete oturmak istemiyor, ayakta yapmak istiyor. Yani oturarak yapamıyorum diyor, ayakta yapabiliyorum diyor.
2 yaşındayken ne güzel tuvalete kaka yapıyordu, herşeyi halletik derken kakayı tutmaya başladı, sonra kabızlık başladı, sonra canım yanıyor diyerek kakayı tuvalete yapmayı bıraktı.
Fazla baskı yapmadan güzelce anlattık herşeyi, kakası geldiğinde tutmamaması gerektiğini, bizim gibi oturarak tuvalete yapabilecek kadar büyüdüğünü, önceden ne güzel yaptığını ve yine yapabileceğini söylüyoruz ama o ısrarla biraz daha büyüyünce tuvalete yapacağım diyor. Her yöntemi denedik, oğlum kakası geldiğinde bana bez bağla diyor, tuvalete oturduğumuzda kakam burada gelmiyor diye ısrar ediyor, benim onu oyalamaya, tuvalette tutmaya, tuvalette oyun oynatmaya çalışmam işe yaramıyor, bir süre sonra oturarak gelmiyor diye ağlamaya başlıyor, ne yapmalıyım?

benim oğlum da 4.5 yaşında daha küçükken çişini tuvalete yapmaya başladı hiç sorun yaşamadım ama hiç kakasını tuvalete yapmadı bez istiyor bağlamayınca günlerce tutuyor psikoloğa götürdüm iğrenmesi için eline sür kiloduna bulaşsın değişme dedi bende böyle yapmak istemiyorum yardimcı olursanız sevinirim

benim oğlum 20 aylık artık bezden kurtulmasını istiyorum ama,hazır olup olmadını anlamıyorum.sabah kalktında zeten bezi full dolu oluyo.hala geceleri 3 4 defa kalkar her uyandında da bezine çişini yapıyo sanırım.bez dolu oluyo sabah çünkü.bide ben hala biberonla gece süt veririm oğluma.eğitime başlınca süt vermeyi bırakmalımıyım.bide en uygunu klozet adptörümü yoksa oturak mı.havalar biraz ısınsın başlıcam.şimdiden oturtuyrum klozete tabi elbiseleri üstündeyken....alışır belki die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…