• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Sorulariniza cevap verebilirim!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
eski cevap yazdığım forum mesajlarıma bakarken farkettim :).
biraz daha bekleyince çocuk kendini zaten hazır hissediyor, çocuğa bırakmak lazımmış :)

zorlamaya paniğe gerek yok, o hazır olunca herşey kendiliğinden gelişiyoır zaten...

merhaba benim oğlum 3 yaşındayken tuvalet eğitimini başarıyla tamamladık hiç bi sorunumuz yoktu 3.5 yaşında kreşe başladı şu an gitmiyo kreşe ama oradaki tuvalaet tabi çoçuk klozeti oldugu için eve gelince bende ondan istiyorum demeye ve evdeki tuvalete gitmemek için kendini sıkmaya tuvaletini tutmaya başladı ama bu sadece çiş de diğerinde bi sorun yok onun için hemen koşuyo tuvalete şimdi 4 yaşında ama çişinin yarısını kaçırıyo yarısına koşuyo tuvalete bazen hiç gitmiyo altına yapıyo ne yapacagımı bilmiyorum lütfen yardımcı olun ne denediysem başaramadım :43:

merhaba benim kızım 35 aylık. geçen yaz denedik korktu bıraktık. daha doğrusu tuttu yapmadı çişini. öyle bir hale geldiki yemez içmez oynamaz oldu.
şimdi havalar ısındı, bugün dersim olmadığı için evdeyim, dün akşamdan beri bez bağlamadım. şu an saat 10.13. dün akşam saat 8 buçuktan beri çiş yapmadı. gece de yapmadı. nasıl bir durum anlamadım. tuvaletten korkmuyor, çişinden korkuyor. anlatıyorum beni izletiyorum her seferinde. yok yok yok. kendisi diyor artık bez bağlamıycaz, büyüdüm diyor ama çişini tutuyor yapmıyor. tuvalete oturduğunda çişi geliyor biliyorum çünkü bir o tarafa bir bu tarafa kıvranıyor. korkma kızım yap diyorum, hadi çişler gelin de sizi görelim diorum, çeşmeyi açıyorum bak çeşme de çiş yapıyor diyorum neler neler... nasıl başarıcaz bilmiyorum, daha bunun bir de kakası var.
altına yapsa gene razıyım onu da yapmıyor, nasıl tutuyor anlamıyorum.
benzerini yaşayan var mı veya fikri olan... :18:

az önce anneeee diye ağlayarak altına çişini yaptı, üstüm ıslandı çamaşırım ıslandı diye ağlıyor. ben de tuvalete yaparsa hiçbirşeyinin ıslanmayacağını söyledim, "ıslansa da bişey olmaz su o" dedim. iğreniyor,ıslaklığından hoşlanmıyor anladığım kadarıyla

Son düzenleme:
Back