Ben cevap vermiyorum. Ciddi ciddi cevap vermiyorum.
En yakın örnek bu ay işten ayrıldım, ama tutup da kimseye söylemedim,çünkü elaleme ne?
Eve catkapi bir komşu geldi,kapıdan bir şey vermeye.
Kapıyı ben açtım. "Aaaa hasta mısın,neden ise gitmedin?" Dedi , "hayır hasta değilim" dedim, "e neden ise gitmedin?" Dedi, elindekini alıp içeri koyup geri geldim, duymadım sanıp tekrar sordu. Boooyle suratına baktım, derin sessizlik oldu, sonra gitti
Yine bir gün bir akraba özel hayatımla ilgili bir şey sormuştu, sanki hiç duymamış gibi davranmistim tekrar sormuştu, tekrar duymazlıktan geldim, "duymadın mi kız soru sordum" dedi, "bana soru sorulması her soruya cevap verdiğim anlamına mı geliyor?" Dedim, sessizlik oldu konu kapandi
Mahallede kadinlar tüm yaz kapı önünde oturur, sohbet ederler gece gunduz. Bana mesela 'nereden böyle' derler bazen, duymazlıktan gelirim.
Bir kere sevdiğim bir kuzenim maaşımı sormuştu, böyle sorulardan hoşlanmadığımi söylemiştim,
eve gelip 'enisten ne iş yapıyor? SSK'si var mı? İyi iyi, Ayşe'nin kocası ne iş yapıyor, SSK'si var mı? Sen ne iş yapıyordun? Sskni yapıyorlar mı? Asgariden mi yapıyorlar?' diye darlayan akrabaya cevap vermek yerine 'calisma bakanlığından mi gonderdiler teyze seni?' diye sormuştum:)
İyi niyetiyle 'kizim senin bölüm kpss olmuyor mu, kpss girsene,nerede iş bulucan sen?' diye soran akrabaya 'ayyy geldi yine benim sorular. İstersen hızlı hızlı cevap verip odama kaçayım, ya da daha sohbet etmekten keyif alacağınız bir şey konuşayım. Oğlanın nikah tarihini aldınız mı?' diye cevaplamıştim
Evden çıkarken bazen annem soruyor, nereye diye. Fiks olarak "disariya" cevabını veriyorum :)
Bu taktik sanırım 7-8 yildir benimle.7-8 yıldır kendimle ilgili kimseye istemediğim bir bilgi vermiyorum. Zaten böyle şeyler yaşadıkça insanlar da bana soru sormayi sevmiyor.
Herkese tavsiye ederim