Herkese çok teşekkürler kızlar, daha güzelini giyinmek size nasip olsun inşallah.
Eğer bu gelinliğin üstünü beğenip, kabarık bir etekle kullanmak isteyen olursa önerim, tülden bir etek kullanmaktır. Hatta tüllerin en üst katında alttan dantelden aplik yapılarak üstle daha uyumlu bir görüntü sağlanabilir. Açıkçası bir yandan da keşke öyle bir etek mi yaptırsaydım demiyor değilim
benim gelinlikçimin pek tesettürlü müşterisi olmamış. hele ki benim gibi astarı saten veya tafta istemeyen müşterisi hiç olmamıştı. muhtemelen o yüzden diğer tüm gelinliklerde kullandığı gibi straples kalıp kullanmıştır.
ailem tesettüre alışkın olmadığı gibi bundan pek hoşlandığı da söylenemez. hele ki mesele gelinlik olunca, herkesin bu konuda bir hayalleri olduğu için, yıllardır kızları/yeğenleri için düşündükleri gelinlik tarzının tam tersi olabilecek bir şeyle karşılarına geçmek oldukça zor. hatta, halamın örtüneceğimi duyduğunda verdiği ilk tepki "ama türbanlı gelinlikler çok çirkin" olmuş. o kadar yani. benim bu durumda, yıpranmadan bu süreci atlatabilmemin tek yolu, Grace Kelly'nin zaten çok beğendiğim gelinliğini örnek almamdı. Hani ne tarz bir gelinlik diktireceksin denildiğinde, Grace Kelly'ninki gibi cevabını aldıklarında diyecek bir şeyleri kalmıyordu çünkü.
Ama, bu gelinliği örnek aldığımı söyledikten sonra, üstünün Grace Kelly'ninkinin zerafetine ve vücudunu zarifçe kapatışına zıt olarak, oldukça kalıplı,sert duran saten bir astarla uygulamam mümkün değildi. Bu yüzden likralı bir kumaştan bir astar seçtim. Saten kadar kalın olmayan her beyaz da, altına beyaz geldiği zaman bunu belli eder. Koyu bir renk olsa aynı sorun yaşanmayacaktı mesela. Bu beyazın azizliğidir.
Eğer seninki gibi kalıp boyna kadar olsaydı bu sorun yaşanmazdı ama bu şekilde olabileceğini de ben bilmiyordum.
Yalnız sen de fark etmişsindir ki, önceki başlığımdan sonra göğüs ve sırt kısmına bir kat daha koydurdum.
Tenimin göründüğünü düşünmüyorum ama kalıbın biraz belli olduğunu kabul ediyorum.
Bu konuda beni ayıplamak isteyen arkadaşları kendi ailemle yaşamaya davet ediyorum
umarım bnm seni ayıplamak istediğimi düşünmüyorsundur ve bu sözü başka birileri için sölemişsindir.üstüme alınmak istemem.
bana daha önce tesettürle ilgili ailenle yaşadığın problemleri anlatmıştın.gelinliğine neden bu kadar çok özendiğini de anlıyorum cnm
ben kalıpların sadece straplez şeklinde olmadığını,farklı şekillerde de olabilceğini sölemek istedim.
bnm diktirdiğim yerde kalıp ters ceket gibi olmasına rağmen içine bustiyer giymen gerekiyor. mesela başka bir gelinlikçi gelinliğin içine bustiyer tarzı çamaşır diktiklerini,bustiyere gerek kalmadığını sölemişti.
demekki gelinlikçilere göre değişiyor bu
minenes senin beldeki drapelerden benim dantel gelinliğime yapabiilirmiyiz? kii
Merhaba kızlar,
Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.
Gelinliğim Kadıköy Tunaliz Moda'da Filiz hanım ve ekibi tarafından dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.
Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim
Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.
Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...
Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterimEğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu
canım hayırlı olsun, böyle bütün hali çok nefis olmuş, fiziğinle çok uyumlu olmuş tercihlerin. dantele çok mesafeli dururdum, aramızdaki buzlar eridi sayende :) fotoğraf işini de güzel noktalamışsın, rabbim huzur ve afiyetle giymeyi nasib etsin. küçük bir detay sadece, başörtüsü kısmını tekrar düşünebilirsin bence, arkadan old.da tesettürün doğal havasını dağıtıyor diye düşünüyorum, bi de insan yüzünü old.dan daha büyük gösteriyor, biz türkler geleneksel olarak da başörtünün içinden yüzümüzü çok çıkarmayız zaten.Benim ki sadece bir tavsiye, yine de sen bilirsin.
maile de gireyim, ayarlayıp görüşelim bigün inşallah...
merhaba gelinlik işine baya sardım yardımcı olabilirim demişsin benim düğünüme sadece 2 ay kaldı ve ben henüz gelinlik konusunda bi karar veremedim oda malum kilolardan dolayı boyum 1,62 kilom 76 göbek bölgem sorunlu ve aslında vücuduma göre çok normal olan kollarımdan hoşlanmıyorum ama yinde straplez model gelinlikler çok hoşuma gidiyo vücut ölçülerim gereği nasıl bi gelinlik tercih etmeliyim nolur bana bi fikir verirmisin((
şahsi zevkim zaten straples gelinlikten artık gına geldiğidir. Kayık yaka, yumurta kol vs vs. bir sürü çeşit model var. Tabii hazırını nasıl bulacaksınız onu bilemiyorum ama, şöyle omuzlarda kaliteli bir dantel kullanan gelinlikler çok daha güzel yakışacaktır.