Merhaba kızlar,
Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.
Gelinliğim Kadıköy'de dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.
Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim
Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.
Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...
Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterim
Eğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu