Gelinlik Modelleri Sonunda bitti - Grace Kelly esintili tesettür gelinliğim

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
Merhaba kızlar,

Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.

Gelinliğim Kadıköy'de dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.

Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim

Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.

Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...

Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterim Eğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu

Son düzenleme:
hayırlı olsun gelinliğiniz çok güzel gördüğüm en güzel tesettürlü gelinliklerden biri.vücudunuza çok güzel oturmuş çok beğendim güle güle kullanın

Harika birsey bu bayıldım. Allah tamamına erdirsin insallah

ben çok beğendm cnm.
aynı bnm duvağıma benziyor ama bnmkii içine bone taktık dışınada hakiki tül duvaktan önleri snnki gibi işlemeli fransız danteli.
resimlerim var konularım bakabilirsin.

Arkadaşlar, beğenmenize çok sevindim ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Life city, senin gelinliğini de çok merak ettim ama malesef linki tıklayınca açılmıyor. Resmin diğer bir linki oluyor, onu bulman lazım ama kullandığın tarayıcıyı bilmediğim için tarif edemeyeceğim.

Resimlerimde düğün günü inşallah düzeltilecek iki mesele var. Birincisi tüm kumaşlar ütüsüz. İkincisi de şu an saçlarım kısa ve öylesine bir topuz yaptık. Düğünde daha güzel, başı daha iyi şekillendiren abartısız bir topuz yaptıracağım ve gelinbaşım biraz daha doğru duracak...

cok guzel yaa..masallah..mutluluklar..benımkı de dikiliyor ama bu kadar kalıtelı olur mu bılmem

Son düzenleme:
çok güzel olmuş çok yakışmış sana da Allah mutluluğunuzu daim etsin bir yastıkta kocatsın

Gelinlikçimin ricası üzerine tam bir fiyat veremeyeceğim. Çünkü söylediğine göre başka müşteriler sorun çıkarabiliyormuş. Aralık olarak 2500-3000 diyebilirim. Kumaş kalitesine göre çok iyi bir fiyat verdi. Bu kadar bütçesi olmayan arkadaşlara tavsiyem öncelikle organzeyi ipek değil de normal sentetiklerden düşünmeleri. İkinci olarak da dantelde fransız danteli değil de başka kalitede dantel bakılabilir. Kumaşları değiştirmek fiyatı bayağı bir oynatabilir.

Yalnız özellikle tesettür gelinlik diktirecek arkadaşlara önerim dantel değil de güpür kullanmalarıdır. Altına astar gelince dantelin desenleri oldukça etkisini kaybediyor çünkü.

iyiymiş fiyatı.sen baya usta olmuşsun bu gelinlik konularında canım.sana yazarım ben evlenceğim zaman.hayırlı olsun canım.bir yastıkta inşallah

Son düzenleme:
cok guzel yaa..masallah..mutluluklar..benımkı de dikiliyor ama bu kadar kalıtelı olur mu bılmem

İnşallah seninki de sana en güzel görünsün cnm. Küçük şeyleri aklına takma. Sen özendikten, gelinlikçini özendirdikten sonra mutlaka güzel olacaksındır...

iyiymiş fiyatı.sen baya usta olmuşsun bu gelinlik konularında canım.sana yazarım ben evlenceğim zaman.hayırlı olsun canım.bir yastıkta inşallah

ya ben aslında 1500-2000 gibi bir fiyat düşünüyordum. ama ailenin yarısı tekstilci olunca, baktım onların beğeneceği kalitede kumaş biraz daha yüksek bir bütçe gerektiriyor. kaliteli-kalitesiz kumaşı 100 metre öteden ayırırlar çünkü

başta biraz dert mi ettim çok pahalı diye ama sonradan nüans gelinliklerde filan insanların 5000leri gözden çıkarıp gelinlik diktirdiğini duyunca içime su serpildi benim gelinliğimin fiyatı istanbul şartlarında normal sayılır...

gelinliginin ust kismina ve alt kismina bayildim, tek kelimeyle harika. Alt ve ust tarafta olan islemelere bayildim canim. Hayirli ugurlu olsun. En mutlugununu boyle bir gelinlikle tamamlamissin, tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…