Gelinlik Modelleri Sonunda bitti - Grace Kelly esintili tesettür gelinliğim

aman Allahım çok güzel mükemmel açığım ve ilkkez tesettürlü gelinliği tercih ettim

sizin gelinliklerle ilgili pek çok fikrinizi beğenerek okumuştum, zevklerimiz paralel gibi. gerçekten de en güzel tesettürlü gelinliklerden biri olmuş; ama sanki bel-etek arası bir uyumsuzluk var gibi gibi. başka nasıl olabilirdi o konuda bir fikrim yok ama =)

güle güle giyin.

eteğin toplaması yapıldıktan sonra, kumaşın kenarı kesildi. kumaş sökülmesin diye de, overlok atılamaz malum içeri katlanmıyor çünkü. gelinlikçilerin yaptığı özel bir kenar mühürleme tekniği var, kolalıyorlar sanırım. bu işlem yapıldıktan sonra, eteğin genel duruşu önceki provama göre bozulmuş malesef. eteğin bitiş yeri şimdi sertleştirilmiş durumda, o da doğal biçimde dökülmesine engel oluyor, hatta dantelim eskinden altından daha çok görünüyordu, şimdi v biçiminde bir ayrım olmuş. ayrıca, eteğin ütüsünün olmaması da olumsuz bir etken.

gelinliğim önce şehir değiştirecek, o yüzden henüz müdahale etmiyorum. ama düğün günü geldiğinde, öncelikle eteği güzelce ütüleyeceğim. dantelin görünmesini istediğim kadar üstteki kumaşı şekillendirip, gerekirse tutturacağım.

aynı şey gelinbaşım için de geçerli. şu anda hem ütüsüz, hem istediğim şekilde tutturulmuş durumda değil, öylesine koyduk başımın üstüne. onu da düzelttikten sonra, başımın çeşitli yerlerinden küçük küçük tutturarak başımı biraz daha kibarca kavramasını sağlamak istiyorum.

bir arkadaşımız "saten" diye tabir ettiği üstteki duvağı beğenmemişti. aslında bu duvakla ben başörtüsünü duvağa katmış, ikisini birleştirmiş oldum, o yüzden içini göstermeyen kumaştan. çünkü ben başın etrafını iyice saran başörtüsü kullanmıyorum. günlük hayatımda örtüm boynuma, omuzlarıma, sırtıma dökülüyor. gelinlikte ise o tarz bir örtüyle duvak kombinlemeyeceği için, boynu, başı kavrayan bir baş yapmak da istemediğim için, bu şekilde bir çözüm buldum kendimce :KK1:

Gelinliğinizin üst kısmı çok kaliteli ve güzel duruyorken , alt tarafı tam tersi malesef.
Goğüsten baslayıp belde biten buzme modeli guzel ama kullanılan kumaş ve toplama işleminin bitişi hoş görünmüyor
Sadece tek kumaş kullanılmış olsaydı sanki daha bir güzel olurdu gelinlik. Gelinliğin altındaki işlemeli kumaş çok güzel.
Sonuç olarak sizin begenmeniz bizim begenmemizden daha önemli , begenmişseniz güle güle giyin , Mutluluklar ..
Allah tamamına erdirsin.

Gelinliğinizin üst kısmı çok kaliteli ve güzel duruyorken , alt tarafı tam tersi malesef.
Goğüsten baslayıp belde biten buzme modeli guzel ama kullanılan kumaş ve toplama işleminin bitişi hoş görünmüyor
Sadece tek kumaş kullanılmış olsaydı sanki daha bir güzel olurdu gelinlik. Gelinliğin altındaki işlemeli kumaş çok güzel.
Sonuç olarak sizin begenmeniz bizim begenmemizden daha önemli , begenmişseniz güle güle giyin , Mutluluklar ..
Allah tamamına erdirsin.

Gelinliğin altında ve üstünde kullanılan kumaşın, deseni çok sık olduğu için, gelinliğin tamamını kaplaması çok göz yorucu olurdu, arada sade bir görüntü mutlaka lazım. Ama alternatif olarak, tülden bir etek üzerine farklı sıklıklarda dağıtılmış aplike danteller de çok güzel bir model olabilirdi.

Carpatos.jpg

Allah bir ömür boyu mutlu etsin gelinliğin kadar inş ikinizin birbirinize olan davranışlarıda hep güzel kalır:nazar:

titiz ve emek harcanmış bir çalışma olduğu belli..
arkadaki saten düğme görünümünü çok beğendim.(gelinliği kilo verdiği için saten düğmeliden bağcıklıya çevrilmekte olan biri olarak gıpta ettim) . öndeki ve kollardaki düğmelerle kombinlenince hafiften militari bir tarz olmuş . ama çok modern ve asil durmuş.
genel itibariyle şık ve zarif bir gelinlik. a-line eteği hoş..2 numara tarlatan mı giydin?
ben duvağını beğenemedim , nasıl olmalıydı dersen belki tül olabilirmiş.
bir de kumaşını çok kalın buldum,çok sert bir görüntüsü var kumaşın.modelin zerafetine uymamış gibi..

naçizane...

titiz ve emek harcanmış bir çalışma olduğu belli..
arkadaki saten düğme görünümünü çok beğendim.(gelinliği kilo verdiği için saten düğmeliden bağcıklıya çevrilmekte olan biri olarak gıpta ettim) . öndeki ve kollardaki düğmelerle kombinlenince hafiften militari bir tarz olmuş . ama çok modern ve asil durmuş.
genel itibariyle şık ve zarif bir gelinlik. a-line eteği hoş..2 numara tarlatan mı giydin?
ben duvağını beğenemedim , nasıl olmalıydı dersen belki tül olabilirmiş.
bir de kumaşını çok kalın buldum,çok sert bir görüntüsü var kumaşın.modelin zerafetine uymamış gibi..

naçizane...

evet, tarlatanım 2 numara.

duvaklarım konusunda halen değişiklikler düşünüyorum zaten, henüz düğünüme 3 ay var. aslında ben üstteki duvağı bildiğimiz ipekten düşünüyordum. yani bundan çok daha dökümlü ve ince bir kumaş düşünüyordum. ancak, gelinlikçim rengin tutması konusunda çekincelerini iletti ve gelinliğin kumaşından yapmak istedi.

uzun duvağımın kenarlarına aradığım gibi bir kenar danteli bulursam ekleyeceğim. çünkü ben aslında uzun duvakta da dantel olsun istiyorum.

bahsettiğim bu iki mesele, sanırım gelinlikçinin artık 5 aydır aynı gelinlikle uğraşmaktan yorulması ve yoğunluğu nedeniyle gelinliğimi artık teslim etmeyi istemesi yüzünden aceleye geldi. bir de, anlaşılan fiyatın üzerinde isteklerim oldu, bir kısmını yerine getirdi ama duvaklara da uğraşmak istememiş olabilir, onu da anlıyorum.

bundan sonraki bahsettiğim değişiklikleri annemle kendim yaparız artık. çıkar kumaşı ve istediğimiz tarzda kenar dantellerini araştırırız.

bence en güzel gelinlikler a-line etek ve dolayısıyla 2 numara tarlatandan çıkıyor..
duvak içinse yeni alternatiflerin olması bence de hoş olur. o sert hava kırılır. ben tül düşünmüştüm ama ipek daha da iyi olabilir.renk konusunda ise bir ton koyusu olsa bence sorun olmaz,gelinlikte başarıyla tamamlanırsa renk geçişlerini seviyorum ben. ipek duvağın renginde çiçek olabilir mesela. çiçeğin etrafına o ipek kumaştan çevrelenebilir. eminim sen hazır çiçekelri beğenmez,çieğini de kendin tasarlar yaptırırsın diye öneride bulundum ..
mutluluklar şimdiden...

Merhaba kızlar,

Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet :KK66:

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.

Gelinliğim Kadıköy Tunaliz Moda'da Filiz hanım ve ekibi tarafından dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.

Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim :KK60:

Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.

Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...

16glgyf.jpg

24f01i0.jpg

epkoer.jpg

1603b6o.jpg

Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterim :KK70: Eğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu :KK69:

minenes, gelinliğin çok hoş olmuş, çok beğendim. Allah tamamına erdirsin. Tesettürlü gelinlik arşivindeki yüklediğin fotolardan ben de Grace Kelly modeli düşünmeye başlamıştım. Benim düğün 29 ekimde kısmetse. İstanbulda dikim için kaliteli bi yer araştırıodum, tunaliz modayla gorusebilirim. :KK34: sana mutluluklar diliyorum canım.

bence en güzel gelinlikler a-line etek ve dolayısıyla 2 numara tarlatandan çıkıyor..
duvak içinse yeni alternatiflerin olması bence de hoş olur. o sert hava kırılır. ben tül düşünmüştüm ama ipek daha da iyi olabilir.renk konusunda ise bir ton koyusu olsa bence sorun olmaz,gelinlikte başarıyla tamamlanırsa renk geçişlerini seviyorum ben. ipek duvağın renginde çiçek olabilir mesela. çiçeğin etrafına o ipek kumaştan çevrelenebilir. eminim sen hazır çiçekelri beğenmez,çieğini de kendin tasarlar yaptırırsın diye öneride bulundum ..
mutluluklar şimdiden...

ben de özellikle tesettür gelinlikte az kabarık etekleri estetik açıdan daha doğru buluyorum. yani şey gibi, metrekare başına düşen kumaşı dengede tutmak gerekiyor :KK60::KK60::KK52: boynu, kolları açık bir gelinlikte kabarık etek gözüme batmıyor ama tesettürlü gelinliklerde çok kabarık etekler, bir arkadaşın tabiriyle "uzun kollu üzerine askılı giyinmek" gibi olabiliyor. kapatıldığı daha belli oluyor sanki. gelinlikte bütünlük çok önemli.

çiçek tahminin doğru, canlı çiçek istiyorum. şimdiye kadar en beğendiğim gelin çiçeği şu oldu:

923123254_b.jpg

Duvağa şimdilik annem su koyveriyor, uğraşma artık diyor ama 1-2 ay geçsin, son zamanlarda onu ikna ederim ben :nazar:

uzun duvakta şu görüntüden halen vazgeçmiş değilim:

16.jpg

Gelinliğime nişanlımla bayağı bir para ödedik aslında ama, yaz bereketli geçerse bir daha duvak için masraf yapmayı göze alabilirim.

Size önerim arkadaşlar, gelinlikçinizle bu tip ayrıntıları baştan konuşmaya çalışırsanız, ona göre fiyat alınır ve sonradan ekleme durumu olmaz...

ben de özellikle tesettür gelinlikte az kabarık etekleri estetik açıdan daha doğru buluyorum. yani şey gibi, metrekare başına düşen kumaşı dengede tutmak gerekiyor :KK60::KK60::KK52: boynu, kolları açık bir gelinlikte kabarık etek gözüme batmıyor ama tesettürlü gelinliklerde çok kabarık etekler, bir arkadaşın tabiriyle "uzun kollu üzerine askılı giyinmek" gibi olabiliyor. kapatıldığı daha belli oluyor sanki. gelinlikte bütünlük çok önemli.

çiçek tahminin doğru, canlı çiçek istiyorum. şimdiye kadar en beğendiğim gelin çiçeği şu oldu:

923123254_b.jpg

Duvağa şimdilik annem su koyveriyor, uğraşma artık diyor ama 1-2 ay geçsin, son zamanlarda onu ikna ederim ben :nazar:

uzun duvakta şu görüntüden halen vazgeçmiş değilim:

16.jpg

Gelinliğime nişanlımla bayağı bir para ödedik aslında ama, yaz bereketli geçerse bir daha duvak için masraf yapmayı göze alabilirim.

Size önerim arkadaşlar, gelinlikçinizle bu tip ayrıntıları baştan konuşmaya çalışırsanız, ona göre fiyat alınır ve sonradan ekleme durumu olmaz...

ben kabarıkları açık gelinlikte de sevmiyorum (sadece 2 model falan oldu kabarık olmasına ragmen beğendiğim)somon-pudra tonlarındaki çiçeklerin güzel ama canlı çiçek elde paramparca oluveriyor,gercek gibi duran ama yapay olanlardan yaptırdım ben.
o pudra tonlarında çiçekelrle uyumlu bir ayakkabı alırsan çok açık pembemsi bişi çok tatlı olur..
bu arada 2.resimdeki duvak hoşmuş gercekten,tasarım olarak andırıyor seninkini..

uzun provalardan sonra gelinliğini almana çok sevindim cnm
umarım gönlünce olur herşey

tartışma ortamı oluşturmaktan çekiniyorum.bir kaç arkadaşa açıklama yapmışsın ama ben şunu anlamadım.
gelinliğin üst kalıbının straplez şeklinde olduğunu ve göğüsten boyuna kadar astar olduğunu belirtmişsin. ben nişan kıyafeti diktirdim ve şimdi de gelinlik diktiriyorum ama içindeki kalıp straplez şeklinde değil,bir bütün yani. bu bütünlükten dolayıda içindeki straplez görüntüsü olmuyor vede kat kat astar kullanmaya da gerek kalmıyor.
bnm kalıplarım ceket şeklindeydi ama ceketi tersten giydiğini düşün. herşey bu kalıbın üstüne yapıldı
demekki senin terzin straplez kalıbı kullanıyor.bütün kalıplarda bu sorun olmuyor

Son düzenleme:
tartışma ortamı oluşturmaktan çekiniyorum.bir kaç arkadaşa açıklama yapmışsın ama ben şunu anlamadım.
gelinliğin üst kalıbının straplez şeklinde olduğunu ve göğüsten boyuna kadar astar olduğunu belirtmişsin. ben nişan kıyafeti diktirdim ve şimdi de gelinlik diktiriyorum ama içindeki kalıp straplez şeklinde değil,bir bütün yani. bu bütünlükten dolayıda içindeki straplez görüntüsü olmuyor vede kat kat astar kullanmaya da gerek kalmıyor.
bnm kalıplarım ceket şeklindeydi ama ceketi tersten giydiğini düşün. herşey bu kalıbın üstüne yapıldı
demekki senin terzin straplez kalıbı kullanıyor.bütün kalıplarda bu sorun olmuyor

benim gelinlikçimin pek tesettürlü müşterisi olmamış. hele ki benim gibi astarı saten veya tafta istemeyen müşterisi hiç olmamıştı. muhtemelen o yüzden diğer tüm gelinliklerde kullandığı gibi straples kalıp kullanmıştır.

ailem tesettüre alışkın olmadığı gibi bundan pek hoşlandığı da söylenemez. hele ki mesele gelinlik olunca, herkesin bu konuda bir hayalleri olduğu için, yıllardır kızları/yeğenleri için düşündükleri gelinlik tarzının tam tersi olabilecek bir şeyle karşılarına geçmek oldukça zor. hatta, halamın örtüneceğimi duyduğunda verdiği ilk tepki "ama türbanlı gelinlikler çok çirkin" olmuş. o kadar yani. benim bu durumda, yıpranmadan bu süreci atlatabilmemin tek yolu, Grace Kelly'nin zaten çok beğendiğim gelinliğini örnek almamdı. Hani ne tarz bir gelinlik diktireceksin denildiğinde, Grace Kelly'ninki gibi cevabını aldıklarında diyecek bir şeyleri kalmıyordu çünkü.

Ama, bu gelinliği örnek aldığımı söyledikten sonra, üstünün Grace Kelly'ninkinin zerafetine ve vücudunu zarifçe kapatışına zıt olarak, oldukça kalıplı,sert duran saten bir astarla uygulamam mümkün değildi. Bu yüzden likralı bir kumaştan bir astar seçtim. Saten kadar kalın olmayan her beyaz da, altına beyaz geldiği zaman bunu belli eder. Koyu bir renk olsa aynı sorun yaşanmayacaktı mesela. Bu beyazın azizliğidir.

Eğer seninki gibi kalıp boyna kadar olsaydı bu sorun yaşanmazdı ama bu şekilde olabileceğini de ben bilmiyordum.

Yalnız sen de fark etmişsindir ki, önceki başlığımdan sonra göğüs ve sırt kısmına bir kat daha koydurdum.

Tenimin göründüğünü düşünmüyorum ama kalıbın biraz belli olduğunu kabul ediyorum.

Bu konuda beni ayıplamak isteyen arkadaşları kendi ailemle yaşamaya davet ediyorum :KK60:

gelinliğin tek kelimeyle süper canım güle güle giy inşallah allah mutlu mesut etsin

X