- 2 Haziran 2010
- 1.986
- 1
Merhaba kızlar,
Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet
Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.
Gelinliğim Kadıköy Tunaliz Moda'da Filiz hanım ve ekibi tarafından dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.
Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim
Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.
Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...
Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterimEğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu
kendı adıma ben begenmedım..
1.gogus kısmındakı astarla boynunuza kadar olan kısım aynı ton degıl.oylekı aynı astar kac katsa gogus kısmında gerdan kısmındada aynısı olmalıydı cunku tenınız gorunuyor..
2.etek acayıp sönük basık duruyor en azından tarlatanını daha kabarık kullanmalıydın kı bu cansızlık bıraz hareketlensın..
3.basında kı duvak tulden olmalıiılk defa saten kumastan duvak gordum acayıp kaba durmus..
4model ıtıbarıyle ust kısmı alta gore daha guzel alt kısmında bır hareketlılık goremedım ben..albenısı yok herseyden zıyade...
velasılın aylar suren bır gelınlık ıcın cıdden hıc ama hıc iyi bır sonuc degıl..
kendı adıma ben begenmedım..
1.gogus kısmındakı astarla boynunuza kadar olan kısım aynı ton degıl.oylekı aynı astar kac katsa gogus kısmında gerdan kısmındada aynısı olmalıydı cunku tenınız gorunuyor..
2.etek acayıp sönük basık duruyor en azından tarlatanını daha kabarık kullanmalıydın kı bu cansızlık bıraz hareketlensın..
3.basında kı duvak tulden olmalıiılk defa saten kumastan duvak gordum acayıp kaba durmus..
4model ıtıbarıyle ust kısmı alta gore daha guzel alt kısmında bır hareketlılık goremedım ben..albenısı yok herseyden zıyade...
velasılın aylar suren bır gelınlık ıcın cıdden hıc ama hıc iyi bır sonuc degıl..
Grace Kelly'nin gelinliği deyince direkt atladım
Üstü muhteşem ancak altını neden değiştirdin ya gerçi hareket kalmak istemişsin ama ben olsam orjinalinden çokta çıkmadan ekleme yapardım
Genede çok güzel olmuş duvakta süper
Bir ömür mutluluklar dilerim
Ya aslında şu şekilde oldu. Üstteki dantele simetri olsun diye alttan da dantel kullanmak istedim. Onun için de toplama yapmak gerekiyor. Eh Grace'de olduğu gibi belde de drape olacaktı zaten, ben de hem belde drape olan hem de etekte toplama olan bu şekilde bir etek buldum. Ama bulduğum fotoğraftaki gelinlik -ki resmini 2 sayfa önce görebilirsiniz- diktirdiğimden biraz daha sade olduğu hissini veriyordu, hatta bir dönem ben de çok pişman oldum neden bu tip bir değişiklik yaptım, üst çok gölgede kaldı diye. hatta o zaman, iğneleme yoluyla aynı Grace'in gelinliğini denedik, lakin bu sefer de, kabarık etek istemediğim için çok basit durdu...
şimdi bir daha diktirme durumum olsa, daha sade bir etek kullanırdım sanırım. çünkü üstteki dantel kısım gelinliğin odak noktası olmalı.
Persprincess, olumsuz yorum yapan arkadaşı ben anlıyorum, onunla gelinlik konusunda oldukça farklı zevklerimiz var. Yine de desteğin için teşekkür ederim.
güle güle giyin inş.
benim merak ettiğim, nasıl saklamayı düşünüyorsunuz düğün gününe kadar? ben, bir hafta sonraki düğünümün gelinliğini alıp eve getirdiğim için pişmanım saklama şartlarından dolayı.