- 19 Mayıs 2020
- 46.461
- 207.907
Sevmeyince aldığınız nefes batıyor.Aile terapisi bile aldık artık çidiklemiyor ama bugün çok bağırdı sonra da diyor hiçbirşey yapmaya hakkım yok ne bağırmaya ne birşey yapmaya diye nasıl suscan sen diyor.
Rica ederim siz bir daha sevmeyin. Çünkü siz sevmeyi yanlış anlamışsınız. Herif canımıza okuyacak ama beni seviyor. Eşim benim ilk sevda oldu. ilk sevdan diye her şeyi yapma hakkına sahip olsun oldu efendim.Boşanırsam bir daha böyle sevemem birne dayanamazmışım gibi geliyor yani tüm acılarımızın yanında iyi günlerde oldu ya da beni sevdiği benim onu severek baktığım anlar. Sizce bunlar boş mudur ?ya bir daha birine güvenip yüzne bakamazsam. Benim eşim benim ilk sevdam sonuçta birde çevre baskısı var. Herşey bir yana ne kadar hatalı olsa bile bağımlı gibi bağlandım belki Allahım sen selamete çıkar bilmiyorum
Yani size hem psikolojik, hem de fiziksel şiddet uygulamayı hakkı olarak görüyor.Aile terapisi bile aldık artık çidiklemiyor ama bugün çok bağırdı sonra da diyor hiçbirşey yapmaya hakkım yok ne bağırmaya ne birşey yapmaya diye nasıl suscan sen diyor.
Gerçekten üzülüyorum..Nereden başlayacağım bilemiyorum . 1.5 yıldır evliyim gurbetteyim. Çocuğum yok. Ailem çok uzaklarda ve istedikleri zaman gelemiyor bende onların yanına gidemiyorum. Eşimle gurbette tanışıp kısa sürede evlendik. Eşimin çocukluğundaki aile yapısı ile bizimkinin arasında büyük farklar var. Bunu zamanla anladım zaten ablamdan başka buralarda kimsem olmadığı için kendimi çok yanlız hissediyordum. Neyse evlendikten sonra kocamın bir çok davranışı hoşuma gitsede bazı davranışları gözüme batıyordu. Hep yeni evlilerin olur diye düşünüyordum ama artık birşeyleri farketmeye başladım. Eşim önceden beni hep çimdiklerdi ben acaba yanlış söyledim onu kırdım diye kendi hatam sonucu olduğunu düşünüp daha farklı şiddet düzeyini hep görmezden geldim haftalarca vucudumdan geçmeyen morluklar oluyordu sonra ben ona o izleri gösterdiğimde sana dokununca bile izin oluyor morarıyor aynısını bak kendime yapsam birşey olmaz diyordu. Yada sinirlendiğindeki bağırmalarını öfke şiddetini yok o kadar yapmadım hatırlamadım felan diyordu bana 2 kez boş ol bile dedi sonra diyorki yok benim dini nikah hakkım gitmedi sinir anında söylenen o söz nikahı düşürmüyormuş ama çok defa beni evden kovdu gidecek bir yerim olmadığı için hemde hep ayıp diye öğrendiğimiz için hiç başka yerde kalmadım hatta buraya yakın kendi öz ablam var onda bile kalmadım hiç izin vermedi. Bana güzel sözler söyler ama ardından sonrasında sakın kilo alma der akşam tatlı yememe bile rızam yok der tersler hep. Ona kattığım porsiyondan az olur tabağım çünkü çok yeme diyor. Kayınbabam eşimin daha da ileri versiyonu ondan mı böyle acaba Artık bana olan sevgisinin sadece faydasından diye düşünür oldum. Benim yardıma ihtiyacım olduğunda onu yapar ama onun kesinlikle lafını ediyor sonra her market alışverişinde bile ne fazla aldın diye sorguya çeker fişe tek tek kaç kere bakıp kızdığını biliyorum ama gerçekten sadece ev ihtiyacını alıyorum sonra diyor bir daha kızmıycam bugün bana yine tombulsun tosun felan dedi sadece keyifle bir et yemeği yedim ondan dedi hep samimiyettenmiş ben 50 kiloyum bu arada . Bazen beni beğendiğini söyler gözlerime ellerime bana hep iltifat eder ama bu kilo takıntısı beni bitiriyor dostlar. Gerçekten ne yapacağımı bilemedim . Benle hep barışma konuşması yapıyor ama ona göre çoğu zaman o haklı sonra bugün de tartıştık ben bu sefer gönlünü almak için yanına gittim geceydi. Sonra beni yanlız bırak diyorum diye bana son ses bağırarak saçımı çekti bende ağlamaya başladım sonra kopan 7 tel saçım için 7 kıyafetini makasla kestim o da evi terk etti sizce psikolojim bozulmuş mu ne yapmak lazım böyle durumda . Ben normalde böyle hırçın bir kız da değilim herkes beni sakin bilir. Ama evlendikten sonra bi küs bi barış hem iltifat hem yerme ( ezme ) sözlerini bu kadar bir arada duymak tüm dengemi alt üst ediyor çok sinirleniyorum artık ve bu davranışlar ger ailede var mı? İlk yıllardan sonra geçer mi sizce çünkü çoğu zaman pişman olsada ben yoruluyorum
Adam saçınızı yolmuş koparmış ama ben sert yazmışım.Sert yazmışsın be abla annem babam yaşlı insanlar çok üzülürler. Yurtdışındayım ben
Seninki boş ol dedi mi?Boş ol deyince nikah düşer ki.Bunu bir diyanete falan sorun.Adamin huyu huy değil.
Sana şiddet uygulayan adamın nesini seviyorsun?Bu kadar mı köleliği seviyorsunuz? "Elalem ne der" diye düşündüğünüz kadar kendinizi düşünmüyorsunuz . Kendinize hiç mi saygınız yok?Deli oluyorum böyle konuları görünce adamlar her haltı yapıyor ama yine de boşanmıyorsunuz.Boşanmak kolay mıymış diyorsunuz bir de siz evli değilsiniz, evlilik böyle bir şey değil siz resmen kölesiniz.Abla boşanmak lafta kolay ama kararını vermek lazım ben ona çıkmadan önce böyle yapamayacağımı söyledim o da dedi bende yapamam diye . eşim şimdi evde değil ama sonra beni 1 saat önce aradı ailelere 2 gün söylemeyelim karar verelim dedi. ailelere duyurmadan barışıyoruz çoğu zaman. yine öyle olmasını istediği için aileleri karıştırmak istemiyor. Bu barışırken hali yumuşak ama ben diken üstündeyim. Bir yanım çok sever diğer yanım illalah diyor bu huylarından
Nereden başlayacağım bilemiyorum . 1.5 yıldır evliyim gurbetteyim. Çocuğum yok. Ailem çok uzaklarda ve istedikleri zaman gelemiyor bende onların yanına gidemiyorum. Eşimle gurbette tanışıp kısa sürede evlendik. Eşimin çocukluğundaki aile yapısı ile bizimkinin arasında büyük farklar var. Bunu zamanla anladım zaten ablamdan başka buralarda kimsem olmadığı için kendimi çok yanlız hissediyordum. Neyse evlendikten sonra kocamın bir çok davranışı hoşuma gitsede bazı davranışları gözüme batıyordu. Hep yeni evlilerin olur diye düşünüyordum ama artık birşeyleri farketmeye başladım. Eşim önceden beni hep çimdiklerdi ben acaba yanlış söyledim onu kırdım diye kendi hatam sonucu olduğunu düşünüp daha farklı şiddet düzeyini hep görmezden geldim haftalarca vucudumdan geçmeyen morluklar oluyordu sonra ben ona o izleri gösterdiğimde sana dokununca bile izin oluyor morarıyor aynısını bak kendime yapsam birşey olmaz diyordu. Yada sinirlendiğindeki bağırmalarını öfke şiddetini yok o kadar yapmadım hatırlamadım felan diyordu bana 2 kez boş ol bile dedi sonra diyorki yok benim dini nikah hakkım gitmedi sinir anında söylenen o söz nikahı düşürmüyormuş ama çok defa beni evden kovdu gidecek bir yerim olmadığı için hemde hep ayıp diye öğrendiğimiz için hiç başka yerde kalmadım hatta buraya yakın kendi öz ablam var onda bile kalmadım hiç izin vermedi. Bana güzel sözler söyler ama ardından sonrasında sakın kilo alma der akşam tatlı yememe bile rızam yok der tersler hep. Ona kattığım porsiyondan az olur tabağım çünkü çok yeme diyor. Kayınbabam eşimin daha da ileri versiyonu ondan mı böyle acaba Artık bana olan sevgisinin sadece faydasından diye düşünür oldum. Benim yardıma ihtiyacım olduğunda onu yapar ama onun kesinlikle lafını ediyor sonra her market alışverişinde bile ne fazla aldın diye sorguya çeker fişe tek tek kaç kere bakıp kızdığını biliyorum ama gerçekten sadece ev ihtiyacını alıyorum sonra diyor bir daha kızmıycam bugün bana yine tombulsun tosun felan dedi sadece keyifle bir et yemeği yedim ondan dedi hep samimiyettenmiş ben 50 kiloyum bu arada . Bazen beni beğendiğini söyler gözlerime ellerime bana hep iltifat eder ama bu kilo takıntısı beni bitiriyor dostlar. Gerçekten ne yapacağımı bilemedim . Benle hep barışma konuşması yapıyor ama ona göre çoğu zaman o haklı sonra bugün de tartıştık ben bu sefer gönlünü almak için yanına gittim geceydi. Sonra beni yanlız bırak diyorum diye bana son ses bağırarak saçımı çekti bende ağlamaya başladım sonra kopan 7 tel saçım için 7 kıyafetini makasla kestim o da evi terk etti sizce psikolojim bozulmuş mu ne yapmak lazım böyle durumda . Ben normalde böyle hırçın bir kız da değilim herkes beni sakin bilir. Ama evlendikten sonra bi küs bi barış hem iltifat hem yerme ( ezme ) sözlerini bu kadar bir arada duymak tüm dengemi alt üst ediyor çok sinirleniyorum artık ve bu davranışlar ger ailede var mı? İlk yıllardan sonra geçer mi sizce çünkü çoğu zaman pişman olsada ben yoruluyorum