Sonu gelmeyen borçlar :( artık çok bunaldım

1. cümlelerinin başı ve sonu farklı şeyler diyor bazılarından bişey anlamadım belirteyim.
2.eleştiri ağır geldi galiba ki yağdırmışsın ama başlık açan sensin ve başlığın altına da yorum gelecek.bunu da göze almışsın. herkesin sana merhamet etmesini bekliyorsun sanırım?
3.annem 60 yaşında ama korunuyorlarmış. 5-10 çocuk doğurulan dönemler senden yaklaşık yarım asır önceydi. artık yok öyle bişey. senin 20 çocuğun olsa da sen yazmadığın sürece ben bilemem. sen söylüyorsun bunu.ben de bu konuda fikrimi söylüyorum. eleştiri istemiyorsan başlık açma. herkes seni pohpohlamak zorunda değil.
4.kimsenin annesi hiç kimseyi kültür abidesi olarak doğurmuyor. şanslıysan ailen iyi bir eğitim aldırıyor sana.meslek sahibi yapıyor seni.çat diye 18ine geldi diye evlendirmiyor. ama bi de insanın kendi kendine yapabileceği şeyler var. bu hayatta sana sunulan herşeyi olduğu gibi kabul edersen kendini geliştiremezsin.işte böyle eleştirildiğin zaman bile pençelerini çıkaracak kadar tahammülsüz ve cahil olursun. biraz da kendi kendine çaba sarfetmen lazım.
5. ben eşinin annesini değil senin uslubunu eleştirdim.dünyanın en kötü insanı olsa dahi ona anası diye hitap etmen senin kaliteni düşsürüyor. annesinin avukatlığını yapmıyorum. (düzgün konuşmaya başlayabilirsin mesela kendi tabirinle kültür medeniyet görmüş bi insan olmak için)
6. ben kimseye birşey öğretmniyorum. fikrimi söylüyorum. bu da senin müdahale edebileceğin bişey değil. hakaret etmiyorum ama eleştirilerim ağır geliyor sana öfkeleniyorsun anlıyorum. sizin duruşunuzu kıyafetinizi vs bilemediğim için eleştirmiyorum zaten.yaklaşımınızı eleştiriyorum. burada bu konu olduğu sürece yorum yapma hakkım var.
7.kadınlar kulubu sizin sandığınız gibi kültürsüz insanlar topluluğu değil. burayı öyle görüyorsanız bu sizin düşünceniz benim değil.

Evim olsunda 1+1 olsun yeterki azla yetinmeyen çoğu bulamaz bence kayinvalide iyi bence herkese nasip olmaz

Sen iyi misin arkadaşım ya?
Onu demeyin,bunu demeyin diye bir sürü sıralamaşsın da bu neyin nesi Allah aşkına?
Kim dedi 19 yaşında ergenken git kocayla evlen hem de kayınvalidenin evine yerleş diye???
Ne sanıyordun ki?
Kayınvalidenin evinde ateş kırmızısı beybidollarle kapıyı açacaktın akşam olunca kocana?
Bak gerçekten hem lohusasın hem gebe üzmek istemiyorum inan seni ama lütfen biraz olgunlaş en azından şu yaşadığın hayat biraz seni olgunlaştırsın,hatalarını farket,kabul et artık!!!!
Eşin de ne demeye ufacık kız çocuğunu gelin diye annesinin evine getirdiyse artık???

özelden ulaşabilir misin iş için
çok dedim tek evladı sen değilsin ablam.niye yanına almıyor niye gidip abimgilde kalmıyor niye mahkum gibi yaşıyoruz diye. Sırf bu yüzden altlı üstlü ev aldı ama annesini yanımızdan gene ayırmadı. Yaşlıymış tek başına nasıl yaparmış. Aklı onlarda kalırmış. Kızı kırk yılın bir arar oğlu kırk yılın başı bir arar. Ben ne kendime nede çocuklarım için heves edipte kendi emeğimle bişey yapamadım. Bana cahil yen insanlar ne kadar kültürlü medeniyetli insanlar ki kültürden medeniyetten gözleri kör olmuş bende.isterdim herkez gibi bi ayrı evim olsun bi hayatım bi düzenim kendi eşyalarım olsun ama olmadı. Nasip dedim sustum. Ben yine tek tek göz odaya tıkılır kalırsam bu defa boşanırız ben buna eminim. Ben eşimi seviyorum oda beni seviyor ve ben şuan gerçekten huzurluyum rahatça uzanıp oturup kalkabiliyorum kendi evimmiş gibi temizliğimi yapıp mutlu olabiliyorum kocamla başbaşa kalınca surat asan kimse yok vs vs... Ben eşime her türlü desteği sağlarım çünkü oda benim gibi kimsesiz benimde ailem var ama yoklar anladınızmı yoklar benim eşim benim herşeyim benim çocuklarım benim yaşama sebebim.. Benim dostum benim arkadaşım benim onlardan başka kimsem yok eşiminde öyle.. Bende destek olmazsam bende onu iteklersem temelli yalnız kalıcak. Gerekirse soğan ekmek yerim ben onunla ama karnım doyar huzur.mutluluk olduğu için. Allah kimsenin başına vermesin çıkmaz çaresiz bir durum bunlarda geçicek eminim ama hayatı tepelerden yaşayan insanlar gelip burda beni çekiştirip cahil kör görgüsüz yaptıkça daha çok üzülüyorum

lütfen eleştirme bunları sadece biraz pohpohla. dayak yiyebilirsin mazallah

Ben size hiç bişey demiyorum ama inşaallah ne eşinizle ne çocuklarınızla nede varlığınızla paranızla sınanmazsınız...ben cahilim olgun degilim tamam

lütfen eleştirme bunları sadece biraz pohpohla. dayak yiyebilirsin mazallah
Sizi dövdüm mü burda hakaret mi ettim ben? Allah ıslah etsin sizin gibileri ama unutmayın ki kimse kimsede kınadığını aaaa şuna bak ya napmış cahil işte dediğini yaşamadan ölmez. Siz bigün beni anlamazsınız inşaallah..

Ben size hiç bişey demiyorum ama inşaallah ne eşinizle ne çocuklarınızla nede varlığınızla paranızla sınanmazsınız...ben cahilim olgun degilim tamam
Hala aynı yerdesin!
Yazdıklarımdan bir gram anlamadın di mi?
Amin inşallah...
Ayrıca ben de zamanında bazılarıyla sınandım,sorunlarımı çözdüm sonra da...

Ozaman ablalık ette çözüme nasıl ulaştın nasıl sabrettin bunları öğret benim yaşımı evliliğimi çocuklarımı gündeme getirmeyin artık lütfennn

Canım burda söylediğin tüm bu sorunlar kv ile yaşamaktan kaynaklı sorunlar ve 5+1 eve geçsende düzelmeyecek sorunlar. Yani düzeldi mi? Bunları aşmanın yolu daha geniş bir eve geçmek değil ayrı eve geçmekte.

Tamda sizin gibi insanlara karşı nasıl çöxüm odaklı yaklaşacağını bilmeyen bir arkadaş beğenmiş mesajınızı ben size yazmayın demiyorum çözüm istiyorum başka insanlara şunu yapabilirsin diye yazıyorsunuz şöyle olabilir diyorsunuz bende bunu istiyorum

Sabahtan beri gidiyorum, geliyorum yorum yazmıyorum ama daha da dayanamayacağım.
Kadın sana zorla mı dedi, gel kızım benim evimde otur diye? Bir gün olsun kocana kendi yemek hazırlayamadın, çünkü gittin kaynananla oturmayı seçtin.
Kaynanan dünyanın en lanet, en katnem, en kötü kalpli kadını olabilir. Bilemem, tanımıyorum, etmiyorum.
Ama bu şartları kabul eden, üzerine de 2 çocuk yapan sensin, ki yapabilirsin, uçkurunu bağlayacak halim yok. Ama kalkıp bizlere "lüksss müüü, Ne lüksüüüü" diye ağlama.
Bu senin seçtiğin hayat.
Sen zamanında kendine daha iyi bir hayat seçmediğin için, senin yanlışlarını önüne koyan insanlara kızma.
Kayınvaliden sorumsuz olabilir ama sattığınız ev kadının evi, senin evin değil. Kadın zaten bir de kredi borcu ödüyormuş. Yani temel olarak size kayınvaliden bakıyor.
Parayı veren düdüğü çalıyor be güzelim, yapacak bir şey yok.

Ozaman ablalık ette çözüme nasıl ulaştın nasıl sabrettin bunları öğret benim yaşımı evliliğimi çocuklarımı gündeme getirmeyin artık lütfennn

sizi zorla mı evlendirdiler? bu yaşta bu kadar dert fazla değil mi? sizin yaşınızda eşek gibi ders çalışıyordum ben afedersiniz de kocadır bebektir derdinde değildik. madem hem çalışmayayım hem büyük evim olsun diye seçtiniz evet oturup kuru ekmek yemek zorundasınız ama bebeklerinize acıyorum ben.

bak canım ben seni anlayamam zaten çünkü evliliğin şuan yaşadığın hayat anlamlı değil. önemli olan senin beni ve bi çok kişinin söylediğini anlaman. ben size onu mu sorudm diyip bütün eleştirileri reddediyorsun. burda sana farklı farklı eleştiriler yapılıyor ama eksikliğin bunları yok sayıyorsun.
bunlardan biri de korunma olayı. sen sorumla ne ilgisi var ben çocuktan şikayetçi değilim diyorsun.çocuğun ne masrafı olacak diyorsun. görürsün sen masrafı biraz büyüsünler de. insanlar sana korunma korunma diye boşuna konuşmuyor. demek ki gerektiği gibi korunamamışsın herşeyi yaptım diyorsun ama yapmamışsın bilmeden hata yapmışsın vs vs. yoksa üç yöntemle koruunp çocuğunun olması imkansıza yakın. çocuğun olmuş evet atacak halin yok sana at diyen de yok zaten ama hatalısın.korundum ama çocuğum oldu deme. hata yapmışsın biyerde.
ikincisi insanlar sana neden erkenden evlendin diyor. bahane bulma.ailevi problemlerin olabilir madii problemlerin olabilir ama hiçbiri geçerli sebepler değil. şanslıymışsın ki sana dayak atan anandan emdiğini burnundan getiren bi kocaya denk gelmemişsin. ama çocuk yaşta 2 çocuk sorumluluğu almışsın.bu da hata(çocuklarını at anlamını çıkarma buradan) senin problemlerin geçmişten geliyor bunların farkına varman lazım.
sen bunları yaşadın diye hahaha diye gülmüyorum farkındaysan yaşadıkların tamamen elinde olmayan şekilde gelişmedi. bazı şeylerin farkında olsaydın bunları yaşamazdın. tabi ki elinde olmayan şeyler de olmuş olabilir. ama kabahatlerini hayata yükleme.

Parayı kayınvalidem ödeyordu ödeyorda kocamın maaşı ödüyordu halada o ödüyor tapu onun üstüneydiiş ama bizimle yaşamayı tercih eden oyduuu ev satıldığında kiraya çekip gidebikirdi oğlumunda bir yuvası olsun 1+1 olsun kendi evi olsun kira olsun diyebilirdiiii artık sinirden elim ayağım tityor yazamıyorum bile bu hayatı ben tercih ettim çocuk olabilirim evet uçkurum açık bundan 4 ay sonra bi daha doğum yapmayı düşünüyorum belki çözüm olur.. Allah aşkına yaa nedir bu çocuk uçkur meselesi ya yapmayın ya ben lüks hayat yaşamak istemiyorum ben huzur isyorum huzurrrr

Acımayın tamam mı benim çocuklaroma acımayın ben kötü annemiyşm dokaktamı bıtaktım açmı bıraktımm acıyosunuz acımayın siz acıcıdıkça burda daha çok acınacak şeyler yazıyorlar acımayınn

Daha dün misafirlikten geldimm hastaneden sonra arkadaşıma gittim tüpleri bağlıydı ha aferim demeye değil bebeğin hayırlı olsun demeye gittim yeni foğum yaptıda

Herkez sectigi hayatin sonuclarinla yasamak zorunda. Aglayip, sizlamak bu saaten sonra bir ise yaramaz. Eger evden calisip ek gelir elde etmek istiyorsaniz bir cok secenek mevcut. Becerilerinize, egitim durumunuza göre birseyler yapabilirsiniz.

Bu arada siz degil miydiniz birkac ay once dogum konusu acip da dogum icin para hic onemli degil esimin sigortasi yok ama istedigim ozel hastanede dogum yapabilirim diyen? Bu skintilar varken nasil boyle rahatsiniz ben anlamadim. Iki ayda telefon satacak vaziyete gelmissiniz. Satilir yani tamam da akliniz yok mu kari koca son model telefonlari taksitle alip da kullanmak zorunda miydiniz acaba? Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Bir de demissiniz ki cocugun yiyip icecegi nedir diye. Olur mu hic? Bir yetiskin kuru ekmek de yer ama cocuk oyle mi? Eti baligi tavugu herseyi guvenilir olmali, sutu yumurtasi peyniri pekmezi... Vs. bimde satilan peynirle cocuk beslenmez hanimefendi biraz bilinc ya Allah rizasi icin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…