valla cnm hangisini anlatayım bilmiyorum aslında.boşandığımda 8 ay boyunca ağlamaktan ve annemin başının etini yemekten başka bişey yapmadım.zavallı annemmm
((
8 ay sonra çalışmaya başladım.çalışmak evet çok iyi geliyor aslında ama gece evde ve kendinle başbaşa oluyorsun.sonuçta nereye gidersen git yüreğini de götüreceksin.
2 sene çalıştım.şimdi çalışmıyorum.
bi konum var benimde okuduysan su an ki derdimi bilirsin.şimdi çalışmıyorum.evdeyim.yalnız yaşıyorum.dua ya sığındım ben daha çok.dua ediyorum.gönlümdeki hayırlı değilse al onu gönlümden allahım diye.film izliyorum.aslında ders çalışmam gerek 18 gün sonra sınavım var ama düşünmekten kitap bile açmıyorum ve muhtemelen çok pişman olacağım.
yazmayı denerim ben birde.hani dedim ya günlük falan diye öyle.ve buraya adadım bu ara kendimi.dertleri okuyorum okuyorum okuyorum...valla benimkide dertmi ya diyorum.
içimden sürekli olarak kendime ben güçlüyüm buda gececek diye telkinler veriyorum
annemin hep bir sözü vardır ; pozitif düşünürsen pozitif olur.
ben de sanırım senin gibiyim.pozitif düşünemem.negatifimdir hep.hep kötü düşünür kötüye yorarım.inanılmaz takan bir insanım.kafama minicik bişeyi bile takar büyütür büyütür sonrada yer dururum kendimi.ağlarım zırlarım öfkelenirim söylenirim ama kime,tabiyki kendime.
sanırım erkekler biraz vurdumduymazlar.
hem sunu tekrar ediyorum yine kendime sürekli ya olmayacaksa bişey olmaz zaten.bunu ne yaparsan yap değiştiremezsin.
bak ben niişanlıyken nişan atmıştım.bitti demiştim ya dönüşü yok.3 ay sonra çıktı geldi.ve jet hızıyla evlendik.cehennemdi evliliğim.ama yaşamam gerekiyormuş demekki.demekki nasipmiş o bana.
bi başka arkadasım bi kızla tanısmıştı evlilik için anlaşamadılar kestiler görüşmeyi.2 sene hiç görüşmediler.kız baskalarıyla o başkalarıyla tanıstı.ama şimdi sonuç : evliler.... aynı kız ile tekrar konuşup evlendiler.kısmet işte alın yazılarıymış
bir başka arkadasım cok iyi anlaşıyorlardı nişanlıydı nikah yapıldı düğün günü belli hersey hazır davetiyeler dağırtılmış düğünün olduğu günün gündüzü bi küçük tartışma ile bitirdiler herşeyi.sonrasında düğün salonunun kapısında kocaman bi yazı "DÜĞÜNÜMÜZ İPTAL OLMUŞTUR"
kendini önce buna inandırmayı dene bence.nasipten öte yok yoktur hayatta.ve genelde bir çok şey sen istemediğinde olur.
misal eski eşimle ayrıldıktan sonra "bi kere ah diyip adımı andığını duysam yeter" derdim.2 sene sonra duydum da...
istediğin an olmuyor bazen bazı seyler.YA DA SANA NASİP DEĞİLSE ÖLÜYORUM DESENDE OLMUYOR İŞTE.NASİPSEDE SEN İSTEDİĞİN KADAR İSTEMEM BİLMEM NE DE OLUYOR İŞTE.
AMA BEN BURDA OKUDUKLARIMDAN SUNU ÖĞRENDİM.Bİ ERKEK GERÇEKTEN SEVİYORSA VE GERÇEKTEN İSTİYORSA ONUN YAPAMAYACAĞI HİÇ BİR ŞEY YOKTUR HAYATTA.
nasip de hayırlısı diye dua et hayırsızsa benden uzak tut allahım de.duaya sığınmanı şiddetle tavsiye ediyorum.
çalış gerekirse.bir süre hüzünlü müzikler dinleme hüzünlü filmeler izleme.seni güldüren seyleri yapmayı dene.onunla ilgili eger biterse sayet ne sen konuş nede cevrendekilerin ( aile arkadas akraba ) konuşmalarına izin ver.
ondan haber almak için uğraşma.ona kendinden haber göndermek içinde cocukca seyler yapmaya kalkma.
hayatı sev herseyden önce kendini sev.
birine güvenemem sevemem de deme.düşünsene ya daha kötü bir sorunun olsaydı.hasta olsaydın çare bulamasaydın allah korusun.
bunları bir sınav gibi düşün.düşüp düştüğün yerde canının acısıyla oturup ağlamaktansa ayağa kalkıp ilerlemeyi dene.dünya dönecek,gece gündüz olmaya devam edecek,sen nefes almaya kalbin atmaya devam edecek.
ve her ne kadar güvenemem sevemem desende herseyden önce bu sana bir tecrübe olacak.daha çok gençsin.
ben 27 yasındayım kötü bir evliliğe kötü bazı olaylara ve bu son yasadığım olaya rağmen umudumu yitirmiş değilim.
ha birini bir gün severmiyim güvenirmiyim diye takmıyorum eskisi kadar.ben şimdi napıcam kime güvenicem brini nasıl sevicem diye yemiyorum kendimi.
çünkü günü saati geldiğinde alnıma yazılı olan gelip mutlaka beni bulacaktır biliyorum.2.kez evlendiğimde mutlu yada mutsuz olacağıma şimdiden ben bile garanti edemem.belki çok mutlu olucam ve tüm bu yasadıklarımı unutucam.belki yine boşanıcam buraya konu acıcam bilemem.
ama bildiğim tek bişey var hayat sınavsa eğer,bu sınavların en kolayıdır gönül işleri.